Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En handbok: Te

En handbok: Te

Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2010. 68 sidor.

Nyskick. Dekorerat pappband. Kolla min samling av prisvärda äldre- och multikulturella kokböcker. Gå in på min sida Bokräddaren. Sökvidare på mina genrer: kokböcker. Du kan få flera böcker för samma porto.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185329953
Titel
En handbok te
Författare
Roland Eriksson
Förlag
Grenadine Bokförlag
Utgivningsår
2010
Omfång
68 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
176 x 245 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
374 g
Språk
Svenska
Baksidestext
luta dig tillbaka i favoritfåtöljen med Roland Erikssons
uttömmande och underhållande tebok och en rykande
kopp. Äntligen kommer en bok om te i Grenadines
populära handboksserie!
I En handbok te får teälskaren verkligen sitt lystmäte.
Te är hälsosamt då det innehåller bland annat mycket
antioxidanter som sägs skydda mot olika sjukdomar och
bevara oss unga. Ett riktigt livselixir alltså!
Boken bjuder på en fullständig översikt om teet, dess
historia, hur det spreds till Europa och om det berömda
Boston Tea Party i USA, olika sorter från hela världen
och hur du kokar det perfekta teet. Vad är det egentligen
för skillnad på grönt och rött te? Du får också veta
hur man framställer olika teer och hur vissa metoder
påverkar smakerna.
Ett unikt inslag i boken är teprovningarna. Författaren
vill här inspirera oss till att våga prova lite mer udda
teer. För att underlätta för den aningen skeptiska
tedrickaren har han gjort det själv först. Här får du betyg
och smakomdömen på teer från Japan till Sri Lanka,
och så klart Kina. De är provade ur en vinprovares
perspektiv och tillagade enligt producentens
rekommendationer. Något att göra hemma själv!
Så, fram med kopparna, ladda tekokaren och njut!
OM FÖRFATTAREN
Roland Eriksson är en kännare på det mesta som har
med livets goda att göra. Med ett intresse sedan snudd
på barnsben kring detta är hans kunskaper om smakers
samspel omfattande. Roland Eriksson arbetar som
sensoriker på V&S Group och han är också en fl itig
föredragshållare kring både konjak, vin, sherry, ost och
andra läckerheter. Han har god vana att berätta om alla
de underhållande detaljer som kännetecknar allt vad
njutningsfull mat och dryck vill säga.