Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Karl XI - en biografi

Karl XI - en biografi

Inbunden bok

Nära nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Lund : Historiska media, 2001 (Falun : AiT Falun AB) 395[2]s. Ill. 23 x 16 cm. ISBN: 91-89442-27-X ; Inb. förlagsband med skyddsomslag och läsemärke. I mycket fint skick, nästan som ny bok, omslaget i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
918944227X
Titel
Karl XI : en biografi
Författare
Göran Rystad
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2003
Omfång
395 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
790 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Historiska Medias biografiserie om svenska regenter har turen kommit till Karl XI, som länge tillhört en av stormaktstidens mer anonyma regenter. Han har fått stå i skuggan av sin far, den dynamiske Karl X Gustav och den ryktbare sonen Karl XII. I den första biografin sedan 1950-talet ger Göran Rystad en ny bild av Karl XI. Av den hämmade osäkre gossekungen blev en självmedveten, viljestark härskare vars insatser kom att få bestående följder för den svenska samhällsutvecklingen.

Här möter vi en härskare som kunde vara hård och kompromisslös men som behandlade alla lika. Han åstadkom något av en social revolution genom att öppna vägen till tjänster och befordran inom förvaltning och krigsmakt, för alla på lika villkor. I Göran Rystads biografi får en av våra mest intressanta regenter fått sin välförtjänta historia berättad! Boken är dessutom utmärkt för den som vill sätta sig in i den karolinska arméns överlägsenhet vid denna tid.

Göran Rystad har varit professor i historia vid Umeå universitet 197275 och vid Lunds universitet 197591. Hans två specialområden är modern amerikansk historia och europeiskt 1600-tal.