Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Svensk emigrations- och egnahemspolitik åren 1907-1932 - En översikt till minne av 25 års arbete inom Nationalföreningen mot emigrationen.

Svensk emigrations- och egnahemspolitik åren 1907-1932 - En översikt till minne av 25 års arbete inom Nationalföreningen mot emigrationen.

Övrigt tryckt och skrivet Häftad. 180 sidor.

Gott skick. 1932, Sällskapet Hem i Sverige , Stockholm. Under 1920-talet var det allt färre svenskar som utvandrade. Nationalföreningen mot emigrationen hade under perioden 1917-1925 fått allt hårdare kritik för sitt sätt att sköta sina egnahemsområden samt för stora ekonomiska vinster som hamnade i händerna på föreningens centralfigurer. Man bestämde sig för att lägga ner föreningen och starta en ny. Nationalföreningen mot emigrationen blev Sällskapet Hem i Sverige. I och med omläggningen så avgick också föreningens starke – och hårt kritiserade – ordförande Adrian Molin. Från att främst ha arbetat mot utvandring av svenskar i arbetarklassen så övergick man till att arbeta för den delen av den lägre medelklassen som önskade bygga och bo i så kallade egnahem.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish