Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Meny : Ox- och griskött : [god mat från hela världen]

Meny : Ox- och griskött : [god mat från hela världen]

Inbunden bok. Höganäs : Bokorama/Wiken. 1981. 176 sidor.

Nyskick. I denna bok koncentrerar sig Yvonne Sensoli och hennes medarbetare på den klassiska huvudrätten, med ox- eller griskött som pålitlig bas. Det kött som säljs i Sverige i dag är inte bara bättre och mera jämförbart med kontinentala råvaror än förr. Det är också relativt sett dyrare än andra livsmedel. Dessutom har skillnaden i pris mellan djurens ädlare delar och deras segare och benigare bitar blivit mindre och mindre. Det lönar sig för hemmakocken att satsa på kvalitet, inte bara för festen och gästfägnaden utan också för vardagens enstaka köttmåltider. Det är med den bakgrunden sven ska MENY i detta band valt till synes lyxiga recept ur Frankrikes och andra länders mästerkockars repertoar. I dag kan ju en bjudning bli lyckad med en enda fantasifull och vällagad kötträtt, följd av lite ost, frukt och kaffe. Men då gäller det att den dyra köttbiten får den rätta insiktsfulla behandlingen, kryddningen, tillagningen och inramningen, innan den den serveras till förväntansfulla gäster som frågar värdinnan/värden - var får du allt ifrån? Och då kan du antingen le hemlighetsfullt och inte avslöja någonting om dina förnämliga källor - eller så kan du svara: - Från MENY och Yvonne Sensoli, chéres amies. Bon appétit! - Sten Möllerström

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish