Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Björnen. I markerna och kulturen

Björnen. I markerna och kulturen

Inbunden bok Gidlunds förlag. 1 uppl. 2010. 414 sidor.

Mycket gott skick. MAKULERAT INPLASTAT BIBLIOTEKSEX. MKT GOTT SKICK. DIV BIBLIOTEKSUTRUSTNING SOM BL.A. STÄMPLAR OCH ETIKETTER OCH SIGNUM PÅ RYGGEN.Björnens gåtfulla vintersömn i idet, de legendariska björnjägarna Llewellyn Lloyd, Gustaf Schröder och Martii Kitunen, dansande björnar, förtrollade, björnar på adliga vapen - sköldar, i konsten och i litteraturen... Brunbjörnen har avsatt skarpa spår i våra marker och vår kultur. I jakten givetvis, men även i folktron är björnen fruktad och mäktig. Mången björn och björnjägare har gått till hävderna. Liksom shamaner som skådat den fällda björnen »längsmed luftens utkant, runtom himlens navel«.I denna vingbreda och färgrika bok rör vi oss över ett synnerligen vitt synfält - alltifrån den klipske Enångersbjörnen, boskapsrövaren på vilken gevärskulor inte bet, till barnkammaren sönderkramade teddybjörn, från Kalevalas gudalika praktpälsar till den jordnära Nalle Puh. Vi rör oss från Kamtjatka till Lofoten. Boken porträtterar björnen i dennes många, vitt skilda roller. Jagande och jagad i markerna. Men även som helig sinnebild och symbol. Vi lär känna björnens fysiologi samt kulturhistoria alltifrån antiken till vår tids DNA-baserade forskning. Vi får ta del av gårdagens ofta grymma jaktmetoder fram till dagens regelverk för att säkra björnens fortbestånd i våra marker.Sune Björklöf har tidigare publicerat en liknande bok om älgen. Han har även skildrat framväxten och utvecklingen av några industriföretag. Han har en examen i nordiska och klassiska språk och en doktorsgrad inom området industriell ekonomi och organisation.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789178448067
Titel
Björnen. I markerna och kulturen
Författare
Sune Björklöf
Förlag
Gidlunds förlag
Utgivningsår
2010
Omfång
414 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
215 x 285 mm Ryggbredd 40 mm
Vikt
1863 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Björnens gåtfulla vintersömn i idet, de legendariska björnjägarna Llewellyn Lloyd, Gustaf Schröder och Martii Kitunen, dansande björnar, förtrollade, björnar på adliga vapen - sköldar, i konsten och i litteraturen... Brunbjörnen har avsatt skarpa spår i våra marker och vår kultur. I jakten givetvis, men även i folktron är björnen fruktad och mäktig. Mången björn och björnjägare har gått till hävderna. Liksom shamaner som skådat den fällda björnen »längsmed luftens utkant, runtom himlens navel«.

I denna vingbreda och färgrika bok rör vi oss över ett synnerligen vitt synfält - alltifrån den klipske Enångersbjörnen, boskapsrövaren på vilken gevärskulor inte bet, till barnkammaren sönderkramade teddybjörn, från Kalevalas gudalika praktpälsar till den jordnära Nalle Puh. Vi rör oss från Kamtjatka till Lofoten. Boken porträtterar björnen i dennes många, vitt skilda roller. Jagande och jagad i markerna. Men även som helig sinnebild och symbol. Vi lär känna björnens fysiologi samt kulturhistoria alltifrån antiken till vår tids DNA-baserade forskning. Vi får ta del av gårdagens ofta grymma jaktmetoder fram till dagens regelverk för att säkra björnens fortbestånd i våra marker.

Sune Björklöf har tidigare publicerat en liknande bok om älgen. Han har även skildrat framväxten och utvecklingen av några industriföretag. Han har en examen i nordiska och klassiska språk och en doktorsgrad inom området industriell ekonomi och organisation.