Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Tala om klass

Tala om klass

Inbunden bok Ordfront Förlag. 1 uppl. 2006. 246 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Bok i väldigt fint skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9170372748
Titel
Tala om klass
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2006
Omfång
246 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
153 x 221 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
446 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Klass finns. Klass väcker känslor. Klass ger skillnader i makt, status, lön, hälsa, boende och arbetsvillkor. Trots detta förnekar vissa att klass finns. Men skillnaderna består och har i många fall ökat. Därför måste vi tala om klass.

Litteraturen är full av medelklassberättelser. Vi får gräva djupt i bokhyllorna efter skildringar sprungna ur arbetar- och underklassen. Ännu djupare får vi gräva efter sådana berättelser skrivna av kvinnor.

Tala om klass lyfter fram femton kända och okända kvinnor som berättar om klass och klassresor. De skriver om klassresenärens pendlande mellan dåligt självförtroende och övermod. Om att passera klassgränser gjorda av flytande dynamit, att gå genom stängda dörrar och om att ha livskunskaper som inte finns representerade i Trivial Pursuit.

Tala om klass visar upp ett klassamhälle som sträcker sig från 1931 till 2006. I boken möts arbetarklassen och underklassen, gamla och unga, kvinnor från storstäder och landsbygd.

Alla författare är första generationens klassresenärer, det vill säga föräldrarna saknar akademisk utbildning eller motsvarande yrken.