Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Svenska former : ett upplevelseverk om nutida svensk formgivning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789151840741
Titel
Svenska former : ett upplevelseverk om nutida svensk formgivning
Författare
Susanne Helgeson - Kent Nyberg
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2003
Omfång
319 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
225 x 305 mm
Vikt
1908 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I detta praktverk - nu i lågprisutgåva - presenteras några av vårt lands mest spännande möbel-, glas-, textil- och keramikformgivare. Vi får träda in i deras tankevärldar, närma oss deras skapande och möta deras inspirationskällor.
I personliga texter berättar ett fyrtiotal formgivare om allt ifrån sitt djupa engagemang och sina internationella framgångar till tekniska frågor om materialutveckling och yrkesmässiga frustrationer:
Per B. Sundberg om varför Jesus och gäddor samsas i hans glasverk medan Thomas Eriksson reflekterar kring sin allmänbildning och berättar om medicinskåpet i krokodilskinn. Mats Theselius förklarar hur hans omsorg om jazzdiggare ledde till en möbel för morot och dipsås medan Lena Bergström förtäljer om hur en jätterädisa satte sina spår i hennes yrkesval. Vi följer Jonas Bohlins ytterlighetsresonemang och lär oss förstå hur Pia Wallén kom på idén att göra en skål i filt...
Här finns också notiser om allt från designskolornas examensutställningar och branschfakta till formhistoria och ytterligare exempel på starka uttryck. Personer, objekt och miljöer är fotograferade av några av Sveriges mest uppmärksammade fotografer, kända från den internationella mode- och reklamvärlden.

Susanne Helgeson (f. 1964) har under många år arbetat som frilansande skribent med konst och form som huvudsakliga intresseområden. Idag är hon redaktör på Form Designtidskriften. Kent Nyberg ( f. 1958) är en välkänd formgivare i reklam- och bokbranschen. Många av hans verk har blivit prisbelönade.