Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Suggan i dômen

Suggan i dômen

av

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1998. 256 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Oläst bok..EURO PACIFIC AB TUSEN-TING HAR SVERIGES LÄGSTA PRISER PÅ BÖCKER ÄVEN DE OLÄSTA

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9127070794
Titel
Suggan i dômen
Författare
Susanne Levin
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsdatum
19980831
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
407 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I december 1920 dukas det till fest i trähuset på Skandalhusets gård i Uppsala, så kallat därför att det byggts högre än det intilliggande Universitetet. Grosshandlare Levins Sofia har nedkommit med ännu en son, Salomon. Det åtta dagar gamla barnet vilar i sina lindor, men strax skall han bäras fram för att bli omskuren och upptagen i ett manligt förbund med Gud. "S’iz shver tsu zain a jid – det är svårt att vara jude", suckar gossens farfar, David Levin, då han kommer in genom Skandalhusets port. Den gamle gårdfarihandlaren har i unga år flytt till Sverige från en nedbränd stetl i Polen, men brukar ännu sina fäders språk. Ur vår egen tid talar hans barnbarns barn, Salomons dotter: "Jag lever bland gojim. Det betyder att jag lever i främlingars land, i en främmande stad, långt från mina egna rötter." Romanens starka berättarröst tillhör en lärare som under 90-talet får erfara tyngden av sitt judiska arv. Med humor och smärta gestaltar Susanne Levin det tidlösa främlingsskapets villkor, och ur en klangbotten av judisk historia frigörs ett myller av röster, främst från 20-talets Uppsala. "Suggan i dômen" är en stark, mångskiftande roman om det judiska – och det allmängiltiga – där Uppsala förvisso blivit en plats från vilken insikten om levnadsvillkoren i främlingars land kan nå in till oss alla. Bokens titel anspelar på en medeltida antisemitisk kragsten på en pelare i Uppsala domkyrka. Susanne Levin debuterade 1994 med Leva vidare, och två år senare följde Som min egen. Hon är född 1950 i Uppsala där hon arbetar som lärare. Också hennes tidigare böcker har självbiografisk bakgrund.