Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ord och många visor - Sven-Bertil Taube berättar för Petter Karlsson

Ord och många visor - Sven-Bertil Taube berättar för Petter Karlsson

Inbunden bok

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Albert Bonniers bokförlag 2007 (sv.originaluppl.), 319s. B/H=17x23,5. Vikt =765g. Förlagsband med skyddsomslag (inbunden.). Fotoillustrerad i svart/vitt o färg. Nyskick. ISBN 9789100113414

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789100113414
Titel
Ord och många visor
Författare
Sven-Bertil Taube
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
320 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Vissångare och gitarrist, skådespelare på Dramaten, förste älskare på film, fyrabarnspappa, sjöman, mc-knutte, globetrotter, gentleman – och son till ett nationalmonument. För första gången berättar Sven-Bertil Taube om ett liv som har få motstycken inom svensk scenkonst. Ord och många visor spänner från barndomen på Sjösala till dagens familjeliv i London. Det är ett mustigt, roligt och anekdotspäckat porträtt av en mångsidig aktör och sångartist med över hundra roller och legendariska tolkningar av Bellman, Ferlin, Olrog, Theodorakis, och inte minst av pappa Evert, bakom sig.  Sven-Bertil Taube berättar bland annat om uppväxten med Astri, Evert och syskonen, de äventyrliga resorna i ungdomen, samarbetet med Ingmar Bergman, om möten med färgstarka kolleger och han bjuder på många okända anekdoter – som när han for genom ett nattligt New York på golvet i en hippiebuss tillsammans med den världsberömde dirigenten Sixten Ehrling. Men det är också en förvånansvärt naken och ärlig skildring av en sårbar, ofta ensam själ som stora delar av sitt liv brottats med scenskräck, skilsmässor, skattmasar, släktfejder och sjukdomar. Sven-Bertil Taube har gjort banbrytande insatser när det gäller svensk visa och lockar en stor publik vare sig det är sommar på Gröna Lund eller konsert i Berwaldhallen med Håkan Hellström. Som skådespelare har han gett oss några oförglömliga tolkningar, inte minst som Swedenhielm i tv och som prästen i filmatiseringen av Jerusalem. Nu berättar han underhållande och personligt om sitt liv och ger oss en inblick i en av 1900-talets mest kända konstnärsfamiljer. Ord och många visor är ett fängslande självporträtt av en av vår tids stora svenska artister.Boken är rikt illustrerad med privata foton, brev och teckningar och innehåller personregister, rollförteckning och discografi.