Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Utrotningshotat

Utrotningshotat

Bokförlaget Max Ström, 2007. Inbunden, 124 sid. Rikt illustrerad. Johan Tell har spanat efter utrotningshotade ting. Vissa kommer vi att sakna, andra lärde vi oss aldrig att älska. Bidén hotellnyckeln, faxen och konservöppnaren är några exempel på de 50 vardagsföremål som är hotade. Spår av en gammal prislapp på baksidan i övrigt i mycket bra skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789171260611
Titel
Utrotningshotat
Författare
Johan Tell
Förlag
Max Ström
Utgivningsår
2007
Omfång
127 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Vi lever i en tid av ständig förändring och förnyelse. Men när något nytt kommer, försvinner ofta något gammalt. Runt omkring oss finns en lång rad saker som är utrotningshotade. Faxen, bidén, heltäckningsmattan, anslags- tavlan, telefonkatalogen och diabildsprojektorn är bara några exempel på allt det som snart kommer att försvinna. Författaren och journalisten Johan Tell har gett sig ut på spaning i vardagen och sammanställt en lista på 50 utrotningshotade saker som riskerar att förpassas till historiens glasmontrar. De är alla vanliga ting som finns hemma eller på kontoret. Eller har de kanske redan försvunnit hemma hos dig? Att de är utrotningshotade är ställt utom allt tvivel. Men handen på hjärtat – är de verkligen värda att bevara? Kommer vi att sakna dem? Det här är en underfundig och träffsäker presentbok fylld av värme, humor och igenkännande. Johan Tells lista illustreras av kultbilder från Nordiska Museet, där varje sak har den lyster den hade under sin glans dagar. Genom bilderna ser vi ännu tydligare att allt nytt som lanseras blir ändå rätt snart passé. Johan Tell är krönikör, journalist och författare med samtidsskildringar och resor som specialitet. Han har en lång rad kritikerrosade böcker bakom sig.