Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Kan vi rädda Europa?

Kan vi rädda Europa?

Pocketbok Volante. 1 uppl. 2016. 259 sidor.

Nära nyskick. Boken, som är översatt av Pär Svensson, innehåller krönikor skrivna för tidningen Libération. Många av krönikorna handlar om finanskrisen. I andra krönikor ställs frågor om EU:s kommande utveckling.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188123190
Titel
Kan vi rädda Europa?
Författare
Thomas Piketty
Förlag
Volante
Utgivningsår
2016
Omfång
259 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 180 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
148 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kan Europa ta sig ur skuldkrisen? Finns det en framtid för eurosamarbetet? Har den så kallade "trojkan" agerat på rätt sätt? Hur kan EU bromsa en skenande social och ekonomisk ojämlikhet? Det senaste decenniet har varit en omvälvande epok - inte minst sett ur ett europeiskt perspektiv. Den globala finanskrisen och framväxten av populistiska rörelser har inneburit hårda prövningar för ett redan ifrågasatt EU-samarbete. Världen har också krympt till följd av globaliseringen och ingen aktör kan ensam möta utmaningarna vi står inför. Samtidigt präglas vår tid av konflikter, protektionism och kortsiktighet, vilket bakbinder de institutioner till vilka vi sätter vårt hopp. Kan vi rädda Europa? spänner över många teman; utbildningssystemens behov av reformer, skatteparadis och rättvisa skatter, den globala finansmarknaden, USA:s roll i världen, konflikten i Mellanöstern, Kinas framväxt samt EU:s behov av ökad demokrati och samarbete. * Thomas Piketty är professor i nationalekonomi vid Paris School of Economics och författare till Kapitalet i det tjugoförsta århundradet. Kan vi rädda Europa? innehåller ett urval av texter skrivna åren 2005-2015. Thomas Piketty staller helt enkelt andra fragor och lyfter pa stenar som nastan aldrig vidrors i svensk offentlighet. De handlar om makt och om vad politiken kan astadkomma ... Sa kop ett exemplar och skicka efter egen lasning till valfritt statsrad i regeringen. Daniel Suhonen i Expressen Stundom briljanta smakprov pa ekonomisk folkbildning. Svenska Dagbladet Piketty stravar efter att rubba sjalva maktbalansen i den skona, hemska varld som vi lever i. Sven-Eric Liedman i Sydsvenskan Alla som är intresserade av de stora krafter som formar samhället kommer behöva relatera till Thomas Piketty. Dagens Nyheter Thomas Piketty har förvandlat vår ekonomiska diskurs; vi kommer aldrig mer att tala om förmögenheter och ojämlikhet som vi har gjort hittills. New York Times