-
Omegakost - Bra mat och god hälsa med medelha...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2004. 260 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172411163
- Titel
- Omegakost - Bra mat och god hälsa med medelhavsdiet
- Författare
- Artemis P. Simopoulos - Jo Robinson
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 260 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 234 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bra mat, bra fetter, god hälsa
Med denna bok får du:
sju enkla dietråd för att optimera fysisk och psykisk hälsa
en koncentrerad guide till vilken mat du behöver för att kroppen ska komma i bra balans
kostråd där du äter fett samtidigt som du tappar fett
femtio läckra recept som går snabbt och lätt att laga
en innehållsrik treveckorsmeny
De "goda fetterna" - essentiella fettsyrorna - finns i din kropp hela tiden. De hjälper hjärtat att slå och de påverkar inlärningsförmåga och minne. Det finns två typer av essentiella fettsyror, omega-6 och omega-3. Problemet med kosten idag är att den innehåller mer omega-6- än omega-3-syror. Denna obalans gör att vi lättare får hjärtproblem, cancer, sjuklig fetma, autoimmuna sjukdomar, allergier, diabetes och depressioner.
Omega-dieten i denna bok är naturlig och vältestad och den balanserar fettsyrorna i din kost. Massor av ljuvliga rätter som innehåller bra fetter, som salladsdressing, ost, ägg och fisk - och till och med en och annan dessert - tillsammans med massor av antioxidantrika frukter och grönsaker.
Artemis P. Simopoulos är medicine doktor och en världsberömd auktoritet i ämnet essentiella fettsyror och hälsa.
Översättningen är faktagranskad av Staffan Lindeberg, som är docent i allmänmedicin i Lund. Staffan Lindeberg är en frontfigur för evolutionsmedicin och paleolitisk kost och påpekar kostens betydelse för god hälsa.
Optimal Förlag 1 9172411163 -
Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig...
Häftad bok. Optimal Förlag. 2 uppl. 2007. 170 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411388
- Titel
- Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan
- Författare
- Wilsson, Lars
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 230 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 359 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturlig mat ger naturlig hälsa
När Välfärdens ohälsa kom ut år 2002 var den ett pionjärarbete. Den svenska publiken fick för första gången
ta del av ett evolutionärt perspektiv på sambanden mellan människans ursprungliga föda och dagens
ohälsa. Den moderna raffinerade kosten sågs som en viktig orsak till de många resursslukande folksjukdomarna.
Sedan dess har bokmarknaden översvämmats med populära livsstilsböcker som ställt till förvirring och oreda.
Reviderad utgåva
Sedan Välfärdens ohälsa kom ut har ett stort antal nya vetenskapliga studier bekräftat de teorier som framfördes eller antyddes i boken. Den nya utgåvan är därför reviderad på en rad avgörande punkter.
Det framstår nu allt klarare att människan under evolutionen anpassats till animalisk mat.
Det animaliska fettet fungerar bättre än kolhydrater som energikälla och det spelar en viktig roll för vår försörjning med viktiga näringsämnen.
De långkedjade omega 3-fettsyror (EPA och DHA) som ingår i våra cellers alla membraner, som styr hormonbalansen inne i cellerna och som spelar en avgörande roll för att vår hjärna skall fungera optimalt finns bara i animalisk mat. Att vi har en mycket begränsad förmåga att tillverka dem med växtoljor som råvara har bekräftats i en rad studier som publicerats sedan 2003.
Under senare år har läkare visat att det går att bota fetma och ofta även diabetes typ 2 och en rad andra kroniska folksjukdomar om man kraftigt reducerar kolhydraterna i kosten och ersätter dem med animaliskt fett. Allt fler människor tillämpar denna kosthållning. De uppnår viktkontroll, får en normaliserad ämnesomsättning och återfår hälsa och välbefinnande.
Det visar sig också att denna ursprungliga föda bland annat leder till minskade inflammationer i leder och blodkärl och ger en bättre balans.
Skapar reda i förvirringen
I sin nya form kommer Välfärdens ohälsa förhoppningsvis att skapa reda i den debatt som i massmedia blivit alltmer förvirrad under de senaste åren. Allmänheten måste få klart för sig att kostråden från våra hälsovårdande myndigheter till stor del grundas på ekonomiska intressen snarare än på vetenskap och beprövad erfarenhet.
Optimal Förlag 2 9789172411388 -
GI från grunden : mat för hälsa och energi
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2007. 96 sidor.
Nära nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185605125
- Titel
- GI från grunden : mat för hälsa och energi
- Författare
- Foster, Helen
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glykemiskt Index (GI) har idag blivit ett vedertaget begrepp när man talar om hälsa. Här presenteras varför det är så samt de enkla grunderna i varför mat med lågt GI kan få dig att tappa i vikt medan du vinner i hälsa och energi.Boken ger dig även ett bra startprogram med menyer och recept för två veckor för att hjälpa dig att hitta balansen. När dessa två veckor sedan har gått kommer du redan att känna skillnaden och för att då hjälpa dig att hålla kosten och fortsätta att äta på rätt sätt så innehåller boken även en enkel lista på över 300 livsmedel enkelt klassade i lågt, mellan eller högt glykemiskt värde. På detta sätt slipper du lära dig och tänka på en massa krångliga siffror och kan istället koncentrera dig på att laga god mat som du mår bra av.Lär dig de enkla GI-principerna och förlora i vikt och vinn i hälsaOkomplicerad tvåveckorsmeny - läcker mat som gör dig mätt och lätt.GI-tabell på över 300 livsmedel
Bonnier Impact 9789185605125 -
Kvinnornas läkarbok : Om kvinnors kropp och k...
Pocketbok. Wahlström & Widstrand. 2000. 416 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146180419
- Titel
- Kvinnornas läkarbok : Om kvinnors kropp och kvinnors hälsa
- Författare
- Lööf-Johanson, Margaretha
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 416 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 223 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Margaretha Lööf-Johanson är distriktsläkare på Öland och har skrivit en klok och innehållsrik läkarbok för kvinnor i alla åldrar. Här behandlas våra vanligaste kvinnosjukdomar men också annat som har med den kvinnliga kroppen att göra: överkänslighet och allergier, hud och hår, lust och sexualitet, vänta och föda barn... Margareta Lööf-Johanson ger oss en bild av kvinnors levnadsvillkor idag och pekar på faktorer som påverkar kvinnors hälsa och välfärd. Illustrerad med svartvita teckningar och försedd med ett omfattande register
Wahlström & Widstrand 9146180419 -
Kvinnans hälsa och harmoni : Hälsovård för kv...
Inbunden bok. Bernces Förlag. 1969. 494 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. början till slitage på ryggen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBernces Förlag -
Kom och hälsa på mig om tusen år
Pocketbok. Pocketförlaget. 1 uppl. 2009. 190 sidor.
Gott skick. vikta hörn på framsidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186067403
- Titel
- Kom och hälsa på mig om tusen år
- Författare
- Bodil Malmsten
- Förlag
- Pocketförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 111 x 179 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 120 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kom och hälsa på mig om tusen år är den fristående fortsättningen på Bodil Malmstens bok Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig. Det är en dagslägesberättelse, en journal som tar vid där den andra slutade. Ett nytt år som fyller en ny loggbok med nya händelser, nya resor, nya mullvadar i trädgården, nya böcker och nya bilder. Boken handlar om sig själv, sin författare och om sina läsare. Den är rikt illustrerad med fotografier och illustrationer från författaren.
"En bok handlar om vad den handlar om och skulle jag med några ord kunna säga vad boken handlar om hade jag inte behövt skriva den", säger Bodil.
Bodil Malmsten är född i Bjärme i Jämtland men bor numera i Frankrike. Hon fick sitt genombrott som romanförfattare 1996 med Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån. Kom och hälsa på mig och tusen år är hennes andra bok i en serie av loggböcker.
"Bokgodis i ordets bästa bemärkelse, både utanpå och inuti."
Svenska Dagbladet
Pocketförlaget 1 9789186067403 -
Att välja rätt mat : ett lexikon för bättre h...
Inbunden bok. Stockholm : Det bästa (Reader's Digest). 1997. 396 sidor.
Nära nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170302413
- Titel
- Att välja rätt mat : ett lexikon för bättre hälsa
- Författare
- McWhirter, Alasdair - Clasen, Liz - Arens, Ursula - Adamson, Karl - Bigg, Julia - Björkegren, Nils-Åke - Det bästa
- Förlag
- Stockholm : Det bästa (Reader's Digest)
- Språk
- Svenska
Stockholm : Det bästa (Reader's Digest) 9170302413 -
Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig...
Häftad bok. Optimal Förlag. 2 uppl. 2007. 170 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411388
- Titel
- Välfärdens ohälsa: Naturlig mat ger naturlig hälsa, 2:a Upplagan
- Författare
- Wilsson, Lars
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 165 x 230 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 359 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturlig mat ger naturlig hälsa
När Välfärdens ohälsa kom ut år 2002 var den ett pionjärarbete. Den svenska publiken fick för första gången
ta del av ett evolutionärt perspektiv på sambanden mellan människans ursprungliga föda och dagens
ohälsa. Den moderna raffinerade kosten sågs som en viktig orsak till de många resursslukande folksjukdomarna.
Sedan dess har bokmarknaden översvämmats med populära livsstilsböcker som ställt till förvirring och oreda.
Reviderad utgåva
Sedan Välfärdens ohälsa kom ut har ett stort antal nya vetenskapliga studier bekräftat de teorier som framfördes eller antyddes i boken. Den nya utgåvan är därför reviderad på en rad avgörande punkter.
Det framstår nu allt klarare att människan under evolutionen anpassats till animalisk mat.
Det animaliska fettet fungerar bättre än kolhydrater som energikälla och det spelar en viktig roll för vår försörjning med viktiga näringsämnen.
De långkedjade omega 3-fettsyror (EPA och DHA) som ingår i våra cellers alla membraner, som styr hormonbalansen inne i cellerna och som spelar en avgörande roll för att vår hjärna skall fungera optimalt finns bara i animalisk mat. Att vi har en mycket begränsad förmåga att tillverka dem med växtoljor som råvara har bekräftats i en rad studier som publicerats sedan 2003.
Under senare år har läkare visat att det går att bota fetma och ofta även diabetes typ 2 och en rad andra kroniska folksjukdomar om man kraftigt reducerar kolhydraterna i kosten och ersätter dem med animaliskt fett. Allt fler människor tillämpar denna kosthållning. De uppnår viktkontroll, får en normaliserad ämnesomsättning och återfår hälsa och välbefinnande.
Det visar sig också att denna ursprungliga föda bland annat leder till minskade inflammationer i leder och blodkärl och ger en bättre balans.
Skapar reda i förvirringen
I sin nya form kommer Välfärdens ohälsa förhoppningsvis att skapa reda i den debatt som i massmedia blivit alltmer förvirrad under de senaste åren. Allmänheten måste få klart för sig att kostråden från våra hälsovårdande myndigheter till stor del grundas på ekonomiska intressen snarare än på vetenskap och beprövad erfarenhet.
Optimal Förlag 2 9789172411388 -
Omegakost - Bra mat och god hälsa med medelha...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2004. 260 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. pprislapp på framsidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172411163
- Titel
- Omegakost - Bra mat och god hälsa med medelhavsdiet
- Författare
- Artemis P. Simopoulos - Jo Robinson
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 260 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 234 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 782 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bra mat, bra fetter, god hälsa
Med denna bok får du:
sju enkla dietråd för att optimera fysisk och psykisk hälsa
en koncentrerad guide till vilken mat du behöver för att kroppen ska komma i bra balans
kostråd där du äter fett samtidigt som du tappar fett
femtio läckra recept som går snabbt och lätt att laga
en innehållsrik treveckorsmeny
De "goda fetterna" - essentiella fettsyrorna - finns i din kropp hela tiden. De hjälper hjärtat att slå och de påverkar inlärningsförmåga och minne. Det finns två typer av essentiella fettsyror, omega-6 och omega-3. Problemet med kosten idag är att den innehåller mer omega-6- än omega-3-syror. Denna obalans gör att vi lättare får hjärtproblem, cancer, sjuklig fetma, autoimmuna sjukdomar, allergier, diabetes och depressioner.
Omega-dieten i denna bok är naturlig och vältestad och den balanserar fettsyrorna i din kost. Massor av ljuvliga rätter som innehåller bra fetter, som salladsdressing, ost, ägg och fisk - och till och med en och annan dessert - tillsammans med massor av antioxidantrika frukter och grönsaker.
Artemis P. Simopoulos är medicine doktor och en världsberömd auktoritet i ämnet essentiella fettsyror och hälsa.
Översättningen är faktagranskad av Staffan Lindeberg, som är docent i allmänmedicin i Lund. Staffan Lindeberg är en frontfigur för evolutionsmedicin och paleolitisk kost och påpekar kostens betydelse för god hälsa.
Optimal Förlag 1 9172411163
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn