Kött – att kunna och sälja – med bonus: Stycknings-schema från Scan: nöt, gris, kalv, lamm – [Handbok om kött; styckningsschema] – [Ur bokens innehåll: Klassificering – kvaliteteter; Mörning; Styckning; Styckningsbilder/styckningsschema; Köttet i kosten; Att tillaga kött; Att koka kött; Att steka kött; Att grilla kött; Tranchering; Såser; Djupfryst kött; Tillagning av inälvor, färs och charkvaror – m.m.]
Inbunden bok. Stockholm: LTs förlag, utgiven i samarbete med Sveriges Livsmedelshandlareförbund och Sveriges Slakteriförbund – Färskvaruserien. 3 uppl. 1976. 248 sidor.
Mycket gott skick.
Redig guide med mycket fakta om kött. Som bonus medföljer ett extra häfte med styckningsscheman från Scan. Lättare hanteringsspår och smånötningar på boken, men fortsatt välhållet skick.
"Köttköpet slukar en stor del av matpengarna. Man tjänar mycket på att vara kunnig konsument när det gäller kött. [...] 'Kött' riktar sig till den som säljer men har också mycket att ge den som köper och som vill öka sina kunskaper om kött. Rikt illustrerad med bilder i färg och svartvitt."
Förlagsfakta
- ISBN
- 9136008060
- Titel
- Kött : [att kunna och sälja]
- Författare
- Ericsson, Bo - Gunnefur, Bo - Sveriges livsmedelshandlareförbund - Sveriges slakteriförbund
- Förlag
- Stockholm : LT i samarbete med Sveriges livsmedelshandlareförb. och Sveriges slakteriförb
- Utgivningsår
- 1976
- Språk
- Svenska