Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Skuggor runt Wallenberg : uppdrag i Ungern 1943-45

Skuggor runt Wallenberg : uppdrag i Ungern 1943-45

Inbunden bok

Nyskick. År 1944 åkte den svenske diplomaten Raoul Wallenberg till Ungern med uppdrag att rädda de judar som befann sig där. När sovjetarmén intog Budapest 1945, tillfångatogs Wallenberg och fördes till Moskva. Mystiska omständigheter kring hans försvinnande har bidragit till en mängd mytbildningar. Ofta beskrivs Wallenberg som den gode hjälten. Frågan om vad som egentligen hände honom har förbryllat forskare och allmänhet och än i dag är gåtan olöst. I Skuggor runt Wallenberg skildrar författaren Wilhelm Agrell fakta ur ett nytt perspektiv och för oss en bit närmare gåtans lösning. Skildringen bygger på dokument i amerikanska, brittiska, tyska och svenska underrättelsearkiv som successivt blivit tillgängliga för forskning. I boken berättar Agrell om underättelsetjänster och specialoperationer i Ungern 194345. Raoul Wallenbergs hjälpaktioner pågick samtidigt som andra länders. Parallellt med dessa sjöd staden av en dold underrättelseverksamhet, där Wallenberg kom att spela en viktig roll. Men Agrells slutsats är att Wallenberg inte var spion, utan istället ovetandes utnyttjades av underrättelsetjänster, som en bricka i ett spel. Wilhelm Agrell är docent i historia och har under många år varit knuten till Forskningspolitiska institutet vid Lunds universitet. Hans senaste bok som givits ut av Historiska Media är Venona. Spåren från ett underrättelsekrig (2003).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185377596
Titel
Skuggor runt Wallenberg : uppdrag i Ungern 1943-45
Författare
Wilhelm Agrell
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2006
Omfång
296 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
158 x 232 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
678 g
Språk
Svenska
Baksidestext
År 1944 åkte den svenske diplomaten Raoul Wallenberg till Ungern med uppdrag att rädda de judar som befann sig där. När sovjetarmén intog Budapest 1945, tillfångatogs Wallenberg och fördes till Moskva. Mystiska omständigheter kring hans försvinnande har bidragit till en mängd mytbildningar. Ofta beskrivs Wallenberg som den gode hjälten. Frågan om vad som egentligen hände honom har förbryllat forskare och allmänhet och än i dag är gåtan olöst. I Skuggor runt Wallenberg skildrar författaren Wilhelm Agrell fakta ur ett nytt perspektiv och för oss en bit närmare gåtans lösning. Skildringen bygger på dokument i amerikanska, brittiska, tyska och svenska underrättelsearkiv som successivt blivit tillgängliga för forskning. I boken berättar Agrell om underättelsetjänster och specialoperationer i Ungern 194345. Raoul Wallenbergs hjälpaktioner pågick samtidigt som andra länders. Parallellt med dessa sjöd staden av en dold underrättelseverksamhet, där Wallenberg kom att spela en viktig roll. Men Agrells slutsats är att Wallenberg inte var spion, utan istället ovetandes utnyttjades av underrättelsetjänster, som en bricka i ett spel. Wilhelm Agrell är docent i historia och har under många år varit knuten till Forskningspolitiska institutet vid Lunds universitet. Hans senaste bok som givits ut av Historiska Media är Venona. Spåren från ett underrättelsekrig (2003).