-
Fermentering : syra egen kraut, kimchi och ko...
Inbunden bok. Lind & Co. 2019. 159 sidor.
Nära nyskick. Välaktat ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178614349
- Titel
- Fermentering : syra egen kraut, kimchi och kombucha
- Författare
- Peterson, Shane
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mjölksyrade grönsaker är en trend inom matlagning som verkar vara här för att stanna. Och att fermentera själv är ingen konst, framförallt inte när du har denna bok till hjälp. I Fermentering hittar du 35 recept på fermenterade grönsaker och frukter. Du guidas genom alla steg så att du kan göra klassisk surkål, stark kimchi, läskande kombucha och mycket mer. Klassiker blir här vidareutvecklade till välsmakande delikatesser som får ditt kök att fyllas av nya smaker och dofter. Låt dig inspireras av denna urgamla konserveringsmetod, fyll hyllorna i skafferiet och låt tiden verka. Resultatet blir en näringsrik och stärkande smaksensation. SHANE PETERSON är självförsörjningsentusiast, naturälskare och brinner för fermentering. SØREN EJLERSEN är en av grundarna till Aarstiderne (webbaserad matbutik) och utkommer på Lind & Co även med Gröna proteiner. DITTE INGELMANN är kokboksförfattare, matfotograf och receptskapare. Hon har en examen i näringslära och driver den populära bloggen thefoodclub.dk.
Lind & Co 9789178614349 -
Stockholm energi presenterar "Hovmästar'n får...
Inbunden bok. Stockholm ; New York : Page One ; Stockholm : Stockholm energi [distributör. 1996. 109 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250417
- Titel
- Stockholm energi presenterar "Hovmästar'n får jag beställa" : klassiska krogar och klassiska recept från ett svunnet Stockholm : en matbok
- Författare
- Pihl, Ove - Jarnhammar, Lennart - Magnusson Blomquist, Lotta - Hansson, Janne - Stockholm energi
- Förlag
- Stockholm ; New York : Page One ; Stockholm : Stockholm energi [distributör
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm ; New York : Page One ; Stockholm : Stockholm energi [distributör 9171250417 -
Tornedalen Tornionlaakso à la carte
Inbunden bok. A la carte böcker. 2 uppl. 2000. 96 sidor.
Nyskick. Flerspråkig
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9525290077
- Titel
- Tornedalen Tornionlaakso à la carte
- Förlag
- A la carte böcker
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 265 x 265 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 805 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken presenterar mat- och bilder från den svenska och finska Tornedalen. I Torneälvens vatten möts den svenska och finska matkulturen. Älvdalen börjar vid Haparandas och Torneås vackra skärgård i norra Bottenviken och sträcker sig över 50 mil norrut till treriksröset där Sverige, Finland och Norge möts. Tornedalingarna är mycket stolta över sina mattraditioner och sina högklassiga råvaror som är basen i såväl den äldre och modernare matkulturen. I havet fiskas lax, löja och strömming, i älvens forsar håvas sik och i norr finns den samiska matkulturen med sina fantastiska råvaror som ren, ripa, fjällröding m.m.
Boken är parallellt på svenska, engelska och finska.
A la carte böcker 2 9525290077 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151847412
- Titel
- Desserter
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklang med svenska desserttraditioner har Jan Hedh samlat erfarenheter i trettio år. I Desserter, som utkom för första gången 1998, delar han generöst med sig av sitt kunnande. Nytt förminskat format!
Dessertälskare får här sitt lystmäte. Med rätt metod kan det till synes svåra utan problem bli verklighet.
För att göra njutningen fullkomlig, innehåller boken också förslag på lämpliga dessertviner.
Ur innehållet:
Grunddegar, bottnar och maränger
Mandelmassa, marsipan, krämer och fyllningar
Såser, geléer, sockerkokning, syltning, puréer och inläggningar
Glass, sorbet, granité, parfait, suffléglass – samt mousse och bavaroise
Kalla desserter
Chokladdesserter. Tårtor och tarter
Varma desserter
Dessertviner
Prisma 3 9789151847412 -
Jägarens kokbok : Från jakt till dukat bord
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1998. 188 sidor.
Nära nyskick. Svaga spår av allmänt bruk på pärm - inlagan helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151834115
- Titel
- Jägarens kokbok : Från jakt till dukat bord
- Författare
- Gert Klötzke - Torsten Mörner - Lars Paulsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1150 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9789151834115 -
Kyrkkaffe : bullar, böner och berättelser
Inbunden bok. Libris förlag. 2004. 236 sidor.
Nyskick. Rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171956514
- Titel
- Kyrkkaffe : bullar, böner och berättelser
- Författare
- Braw, Anna
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 236 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Kyrkkaffe!" sa vi till varandra. Och så satte vi igång.
Vårt upprop till kyrk-Sverige gav en respons vi inte kunnat drömma om -- breven strömmade in, recept och minnen och uppfordrande tankar om vartannat, telefonen ringde och datorn blev full av små och stora tankar och måttangivelser och proffstips.
Resultatet har du här: en bok fullmatad med mer än 200 recept på lättbakade och oemotståndliga kakor och bullar som passar när man ska ordna fika till många. Här kan du hitta nya och annorlunda rutor för din långpanna -- eller kanske ett kärt, men sedan länge borttappat recept, som Fru Bråttoms bullar. Många av recepten är anpassade för allergiker.
Under rubriker som Bullar, Mjuka kakor, Rutor, Bröd och skorpor, Festligt och Jultider har vi samlat recepten tillsammans med nostalgiska och dråpliga berättelser, de bästa bordsbönerna och tankar från kyrkkaffen förr och nu. Ny inspiration att utveckla det kyrkkaffe du själv deltar i får du på köpet.
Doften av kaffe och nybakat ger en försmak av det riktigt stora kalaset i himlen. Välkommen!
Texter av Kerstin Elworth Per Harling Britta Hermansson Ola Sigurdson Birgitta Rudberg Ingvar Laxvik
Finns även i presentförpackning med ett Kyrkkaffe-förkläde (ISBN:91-7195-651-4p)
Libris förlag 9789171956514 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155261672
- Titel
- Lakrits : recept och kuriosa
- Författare
- Wallin, Annika
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 171 x 194 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 342 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att älska lakrits handlar inte längre om att bara välja mellan salt eller sött godis. Länge var lakritsälskarna en lite småskum grupp som i skymundan ägnade sig åt sin last. De som gillade söt lakrits var hyfsat rumsrena, medan älskarna av den salta sågs på med viss skepsis, speciellt av utländska kamrater. Nu har trenden svängt och lakritsvännerna blir allt fler i takt med att man kommer på nya sätt att liva upp vardagen med lite svart. Och nu handlar det inte bara om godis, utan lakrits blir även allt mer populärt att använda som smaksättare i såväl varmrätter och bröd som i desserter och drinkar. I Lakrits får du veta mer om både historia och kuriosa, du får lära dig hur tillverkningen går till, var lakritsroten växer och var den bästa sorten finns. Boken innehåller fakta om lakrits som skönhetsmedel såväl som medicin. Dessutom bjuder författarna på härligt lockande recept. Författarna Annica Triberg och Annika Wallin gav 2012 ut boken Lakrits – en kärleksförklaring i svart. Nu återkommer de med mer roande fakta och nya recept.
Bokförlaget Semic 9789155261672 -
Mat som läker : 140 recept som håller dig pig...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2015. 183 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245547
- Titel
- Mat som läker : 140 recept som håller dig pigg, frisk och dämpar inflammationer
- Författare
- Ehdin, Sanna
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 198 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Storsäljaren Sannas matbok nu i nytt format! Med sina populära böcker har Sanna Ehdin satt vår självläkande kraft och helhetssynen på mat i fokus. I den här efterlängtade nyutgåvan presenterar hon den senaste hälsotrenden, IFD-maten – den inflammationsdämpande maten – som skapar god hälsa, energi och viktminskning. Den röda tråden är att integrera ett nytt sätt att tänka i din vardag – att ta kontroll över vardagsmaten genom att förbereda för snabblagad som är nyttig och god. Det behöver inte ta mer än en kvart eller tjugo minuter att laga en god och näringsrik måltid. Allt du behöver är att göra medvetna val! Planera dina inköp och handla mer sällan men mer begåvat.Mat som läker innehåller mer än 140 nyttiga och goda recept. Som bonus får du även kunskap om varför ”den självläkande kosten” är så bra, hur man lever längre och friskare samt fakta och tabeller i slutet av boken. Låt boken inspirera dig till en lustfylld matlagning som ger välbefinnande, hälsa och livskraft.Boken ger recept på:FrukostarSallad och råkostStärkande sopporRotfrukter och grönsakerBönor, tofu och linserFågel, fisk, vilt och nötTillbehör och såserBrödDryckerGott och söttMat som läker är en ny utgåva av Sannas matbok - för den självläkande människan.
Bonnier Fakta 9789174245547 -
Kondisboken - En guide till klassiska svenska...
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2003. 156 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189614100
- Titel
- Kondisboken
- Författare
- Maria Kindblom
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 597 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9189614100 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163359866
- Titel
- Håkan Larssons vin och fest
- Författare
- Larsson, Håkan - Allt om vin (tidskrift)
- Förlag
- Lidingö : Allt om Vin
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Lidingö : Allt om Vin 9789163359866 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151851143
- Titel
- Vinterkalas
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 318 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 243 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1028 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterkalas utspelar sig under den mörkaste, men också den mest ljusglittrande tiden från allhelgonahelgen till tjugondedag Knut. "Underbart! Det är kväll redan klockan tre på eftermiddagen och då kan man börja laga mat", säger Hannu entusiastiskt.
"Min bok ska väcka en längtan till det lilla torpet i skogen - till snö, månsken och stjärnhimlar - långt bortom stadens svärtade saltslask. Alltså en bok med mat och atmosfär där läsaren inspireras och känner igen sin lust, utan att baxna när tomten kommer!"
Hannu älskar vintern, den sällsamt lugna atmosfären när matglada middagsgäster samlas i hans kök eller kring det generöst dukade julbordet på torpet hos Barbro och Kåre Hellström. "Barbro är den enda som jag känner som har gått på anrika Benninge lanthushållsskola."
Med hjälp av vännerna på torpet är Vinterkalas fylld av genomarbetade familjerecept, med matminnen och smaker som genomlagats i årtionden och överlevt oräkneliga söndagar och generationsmiddagar.
Recept för många eller för en eller två: Röd novemberfest med värmande soppor, fisk och goda grytor. Advent med jullängtan och glöggfest. Kaksöndag med fler än sju sorter: Mandelmusslor, Mammas mandelstjärnor, Tant Gottys smörkransar… Lucia och saffransdofter, pepparkaksbak, klenäter, och julgodis.
Julmat med tradition och enkel Hannuinspiration. Allt från köttkorv, grynkorv och vildsvin till saffransmarinerade revbensspjäll, för att inte tala om alla sillsorter. Nyårsafton med blinier, lamm och gammaldags ingefärsparfait på festklädda bord. Trettondagsmat vid brasan och till sist Knutkalas på isen med furufacklor och spännande dofter från grillen.
Ur recensioner:
"En sensuell, inspirerande kokbok med sagolikt vackra bilder och mängder av klassiska, läckra recept som han satt sin egen prägel på. Kan få vilken matlagningstrött som helst att piggna till."
Aftonbladet
"Om någon har tappat bort julstämningen eller talangen att toppa en vanlig tråkig hösthelg då är Hannus bok den absolut rätta."
Helsingborgs Dagblad
"En måste-ha-bok för alla som gillar vintriga helgsammankomster."
Lantliv
Prisma 2 9789151851143 -
Bosöns kokbok
Häftad bok. SISU Idrottsböcker. 1 uppl. 2012. 171 sidor.
Nära nyskick. Mycket fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186323509
- Titel
- Bosöns kokbok
- Författare
- Lundström, Petra
- Förlag
- SISU Idrottsböcker
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 171 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 200 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 735 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matkunskap och läckra recept för hälsa och prestation
Smakfulla fotografier, goda recept och kunskapen du behöver för att skräddarsy den perfekta matsedeln för alla i familjen – idrottare såväl som stillasittare. Bosöns kokbok gör dig till ett kostkunnigt proffs i ditt eget kök.
En måltid ska innehålla rätt mängd energi och näring oavsett hur fysiskt aktiv du är. En måltid ska både se läcker ut och smaka gott och dessutom innehålla rätt mängd energi och näring oavsett hur fysiskt aktiv du är. Måltiderna till en idrottande tonåring måste täcka energibehovet utan att hon eller han för den skull ska behöva äta gigantiska portioner. Och omvänt – en mer stillasittande familjemedlem ska inte behöva nöja sig med några tuggor. Måltiden ska vara en njutning för alla.
Vad och vem ska man tro på?
Det är nästan ett heltidsjobb att följa alla tips och råd som finns kring mat. Olika dieter och kosttrender avlöser varandra. Men i stället för trender och dieter behövs en förståelse för mat, hur och vad den påverkar, vilka konsekvenserna blir av att äta för mycket respektive för lite. Kokboken inleds därför med en enkel teoridel med fakta och tips. En grundläggande kunskap om mat skapar möjlighet att göra aktiva val för optimal hälsa och prestation. Oftast räcker det med några få ändringar i måltidens sammansättning för att måltiden ska anpassas till olika individers energi- och näringsbehov.
Bosöns kokbok kan läsas och användas av alla som är intresserade av matens betydelse för hälsan, alla som gillar god mat och vill prestera i vardagen. Recepten är indelade i huvudmål (frukost, lunch och middag), mellanmål och efterrätter. Boken är rikt illustrerad med läckra bilder.
Bosön är Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum.
I Bosöns utbildningskök som invigdes 2011 har lag, grupper, individuella idrottare och företag möjlighet att kombinera praktik och teori om kost och näringslära. Bosöns kokbok är en del av Riksidrottsförbundets satsning på idrottsnutrition.
SISU Idrottsböcker 1 9789186323509 -
Werners Jul - Kungens festkock Werner Vögeli...
Inbunden bok. One Page. 2001. 91 sidor.
ISBN 9171250751
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOne Page 9171250751 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151847863
- Titel
- En kocks resa
- Författare
- Anthony Bourdain
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 269 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 236 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingen skriver om mat som Anthony Bourdain. Med bästsäljaren Kitchen Confidential blev han världskänd för sina skandalösa avslöjanden om hur det egentligen går till bakom kulisserna på lyxkrogarna. Nu är han tillbaka efter en minst sagt speciell jorden-runt-resa!
Vi får följa stjärnkocken världen runt i åtta månader medan han prövar sig igenom alla upptänkliga lokala läckerheter – från det finstämda till det bisarra. I Japan prövar han den extremt giftiga blåsfisken Fugu, som bara får tillredas av specialutbildade kockar. Han reser in i djupaste röda khmer-land till Phnom Phen´s Gun Club, dinerar med gangsters i Ryssland och återvänder till den lilla fiskebyn La Teste där han som barn åt sitt första ostron.
Med sitt råa, egensinniga språk redogör Bourdain briljant med massor av svart humor för sitt outtröttliga letande efter den perfekta måltiden i världens alla hörn. Här är Anthonys egen lista över fem ”delikatesser” han har lyckats svälja ner på vägen:
1. Färskt kobrahjärta som fortfarande slår, nersköljt med blod och galla (inte så illa faktiskt, men jag kunde ha varit utan gallan, eftersom jag producerar tillräckligt själv.)
2. Löskokt ankembryo (överraskande nogvar de knapriga näbb- och fjäderbitarna det bästa, gulan och vitan var inget vidare.)
3. Krispigt friterade trädlarver (jag önskar bara att de inte hade visat mig dem levande innan.)
4. Marinerad grillad kalvmage (köttig och delikat! Kul för hela familjen!)
5. Rostade fårtestiklar (fantastiskt fluffiga – tänk luftig, lammig bräss. Kanske blir New Yorks ”next big thing”, jag måste bara hitta några Berberkockar först…)
Prisma 1 9789151847863 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9163142805
- Titel
- Med smak av saffran
- Författare
- Andersson, Cornelia - Ohlström, Tommy - Johansson, Pär 1968- - Achiever
- Förlag
- Stockholm : Achiever
- Språk
- Svenska
Stockholm : Achiever 9163142805 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151838079
- Titel
- Mathias Dahlgren kokbok
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.
Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!
Prisma 1 9151838079 -
En dag på Högbo brukshotell : mat, människor,...
Inbunden bok. Sandviken : Högbo brukshotell. 2008. 193 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163337420
- Titel
- En dag på Högbo brukshotell : mat, människor, möten
- Författare
- Nyblad-Liljedahl, Lena - Liljedahl, Ola - Högbo brukshotell
- Förlag
- Sandviken : Högbo brukshotell
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Sandviken : Högbo brukshotell 9789163337420 -
Kondisboken - En guide till klassiska svenska...
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2003. 155 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189614100
- Titel
- Kondisboken
- Författare
- Maria Kindblom
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 597 g
- Språk
- Svenska
Millhouse Förlag 1 9189614100 -
Munskänkarnas vinbok
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 4 uppl. 2000. 320 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 4:e reviderade och utökade upplagan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137115245
- Titel
- Munskänkarnas vinbok
- Författare
- Hiort af Ornäs, Catarina
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1356 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Om du bara ska köpa en enda vinbok i ditt liv så är det denna du ska satsa på.¿ Bengt-Göran Kronstam En fyllig handbok och uppslagsbok för alla vinintresserade. Här skildras både de klassiska vindistrikten i Europa och nya världens vinländer. Kartor, faktarutor, druvsorter, framställningsmetoder, klassificeringar och alla andra basfakta presenteras. Eftersom boken är skriven av Catarina Hiort af Ornäs är tonen personlig och hon förenar sin stora kärlek till vinets värld med gedigen kunskap och stor erfarenhet. Boken är genomgående illustrerad med fantastiska färgfotografier. Catarina Hiort af Ornäs har varit medlem i Munskänkarna i över trettio år och varit föreningens vice ordförande. Hon har skrivit och översatt flera vinböcker, är vinskribent i Svenska Dagbladet och medarbetar i andra tidningar och tidskrifter.
Bokförlaget Forum 4 9789137115245 -
Mat är bästa medicinen
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2001. 370 sidor.
Mycket gott skick. Litet märke baktill efter prislapp
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137118611
- Titel
- Mat är bästa medicinen
- Författare
- Carper, Jean
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 370 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 571 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturens eget apotek från A till Ö. Havrekli mot höga kolesterolvärden i blodet? Gul lök för hjärtat? Starka kryddor vid förkylning? Vin som bakteridödande medel? Ingefära mot åksjuka? Ja! Det här är bara några exempel på de spännande forskarrön som redovisas i boken. I den här unika översikten beskrivs vilka fantasiska sjukdomsförebyggande eller botande egenskaper som finns hos femtiofyra vardagliga födoämnen. Boken innehåller också ett tiotal "matnyttiga" recept, exempelvis kolesterolsänkande havreklimuffins och kryddstark hönssoppa för förkylda.
Bokförlaget Forum 9789137118611 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197852517
- Titel
- Kryddor från Rosengård : mat möten människor
- Författare
- Friblick, Lena
- Förlag
- Xenofilia
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter TV4-sucéen kommer nu kokboken Kryddor från Rosengård. Journalisten och författaren Lena Friblick har samlat mat, möten och människor från Malmö-stadsdelen. Det finns över hundra nationaliteter i Rosengård. Följ med på en internationell matresa mitt i Sverige!
Xenofilia 9789197852517 -
Min skånska kokbok
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 2020. 253 sidor.
Nyskick. Några handskrivna sidhänvisningar på försättsbladets frånsida, i övrigt helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435166
- Titel
- Min skånska kokbok
- Författare
- Billing, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 270 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1146 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är egentligen skånsk mat? Är det gamla recept, nya tillagningsmetoder, innovationer inom jordbruket eller rätt och slätt den mat som tillagats på skånska råvaror? Var börjar ens de skånska smakerna och var upphör de danska och de tyska?
I Min skånska kokbok tar matskribenten och författaren Anna Billing ett personligt grepp om den skånska maten och anpassar traditionella recept till nutida middagsbord. Med hjälp av årstidernas skiftande utbud av skånska råvaror, gamla och nya kunskaper om tillagning och inspiration från grannländernas kök, fogar hon samman en brokig väv av den skånska maten igår, idag och kanske i morgon.
Här ingår förstås alla recept på läckra, skånska klassiker som knaprig ugnsstekt gås, frisk Brantevikssill, maffig äggakaka och värmande brännesnuda, men också nyare inslag i den skånska vardagsmaten som friterad falafel och syrade kåldolmar.
Vi firar dansk jul med anka i körsbärssås och födelsedag med pompa och arrakspudding; eleganta smörrebröd varvas med rejäla kavringar, skyddad spettekaka med beslöjade bondflickor, vildsvinsragù med polsk surkålsgryta. Vi följer i sillaprånglerskornas spår och stuvar ogräs från leråkern. Boken innehåller cirka 200 recept med underhållande faktatexter om råvaror, tillagning och historik.
Anna Billing är en skånsk matskribent och kokboksförfattare. Senaste boken Alla hönsen hemma och färska ägg i köket belönades med Måltidsakademiens pris Årets svenska Måltidslitteratur.
Bokförlaget Arena 9789178435166 -
Till bords under 100 år : recept från tio dec...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1999. 143 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Skyddsomslaget med lätta bruksspår
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100567927
- Titel
- Till bords under 100 år : recept från tio decennier
- Författare
- Swanberg, Lena Katarina - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100567927 -
Mat till vardags och fest när seklet var ungt
Inbunden bok. Stockholm : LT. 1981. 147 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136015725
- Titel
- Mat till vardags och fest när seklet var ungt
- Författare
- Wallensteen-Jæger, Rut
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT 9136015725 -
Ät hjärnsmart! : maten och knepen som gör dig...
Häftad bok. Tukan förlag. 2020. 191 sidor.
Nära nyskick. Rent och fräscht ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179852535
- Titel
- Ät hjärnsmart! : maten och knepen som gör dig smartare, gladare och skyddar mot åldrande
- Författare
- Andersson, Kristina
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 171 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 466 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Heltäckande bok om hur kosten påverkar hjärnan och våra matval. Bokens goda och hjärnsmarta recept hjälper dig att göra de rätta valen för dagens alla måltider!
Tukan förlag 9789179852535 -
Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk : paj...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2015. 143 sidor.
Nära nyskick. Välaktat ex i nära nyskick. Märke efter prislapp.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174691177
- Titel
- Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk : pajer, pasta, sallader, röror, sm
- Författare
- Ganic, Mekto
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Optimal kokbok för den som måste eller vill laga näringsrik och varierad mat utan gluten och/eller mjölk" Bibliotekstjänst, Linda Ljungskog
"En riktigt fin kokbok" Pralin
Enkel och läcker vardagsmat, naturligt gluten- och mjölkfri!
Fler och fler i Sverige blir känsliga mot gluten. Nu kommer kokboken med naturligt glutenfria ingredienser med recept som är goda, inspirerande, nyttiga och enkla att laga. Alla med mjölkfria alternativ.
Några kapitel ur boken:
BAS- OCH SMÅRECEPT: Pesto, chilimajonäs, kikärtsröra, bönröra, cashewkräm, vitlöksdipp, valnötspaté...
SOPPOR & GRYTOR: Laxsoppa, Lammgryta, Krämig brödgryta, Keralasoppa, Linsgryta med frökex...
PASTA: Spenatlasagne, Lasagne al forno, Frutti di mare, Sötpotatis- och rödbetsnudlar, Gnocchi alla carbonara...
PAJER & PIROGER: Smulpaj från medelhavet, Montenegrinska köttpiroger, Sheperdspaj, Nötpaj...
HAMBURGARE, BIFFAR & MOUSSAKA: Kyckling- och rårisbiffar, Fyllda paprikor, Grekisk mousakka, Cevape
PIZZA & ANNAT GOTT: Tunnbrödsrullar, Pitabröd med falafel, Smörgåsbakelse, Quinoamuffins, Pizza Milano...
Sallader Nudelsallad med grape, Söt bovetesallad, Taboullleh, Sötpotatissallad...
Innehåller även fakta om råvaror och redskap samt vad det innebär att äta utan gluten.
MEKTO GANIC har en 20-årig bakgrud inom recept- och produktutveckling. Hon har föreläst inom celiakivärlden i över sju år.
KALLE SANNER är fotograf med flera utställningar i bagaget.
Av samma författare:
BRÖD OCH KAKOR - BAKA UTAN GLUTEN
Ordalaget Bokförlag 9789174691177 -
Gråärter och doppekopp : bohuslänsk mat med t...
Inbunden bok. Bohusläns museums förlag. 1996. 184 sidor.
Nära nyskick. Liten namnteckning, annars nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9176861449
- Titel
- Gråärter och doppekopp : bohuslänsk mat med tradition
- Författare
- Östlund, Barbro
- Förlag
- Bohusläns museums förlag
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 265 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 805 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Östlund, Barbro
Bohusläns museums förlag 9176861449 -
Amarone : Amaronefamiljerna och konsten att g...
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2015. 173 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287764
- Titel
- Amarone : Amaronefamiljerna och konsten att göra Amarone
- Författare
- Swenson, Gunnar
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 242 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Amarone, det unika och historiskt intressanta vinet är ett av Sveriges mest köpta och ett av Italiens förnämsta viner. Vinet är mycket populärt både i Italien och internationellt. När den nya årgången presenteras i Verona, centralort i vindistriktet Valpolicella, samlas världens vinpress för att prova vinet. Detta får du en unik inblick i.World´s Best WineBook on European Wines 2016 Gourmand Awards Best European Wine Book - Best of the Best in 25 Years Gourmand Awards 2022 Ovärderlig reskamrat vid vår Valpolicellaresa sommaren 2022 Ett måste för alla älskare av Amarone Amarones spännande historiaI den här boken får du läsa om det unika vinets historia, geografi och framställningsmetoder, men också en presentation av amarones ikonproducenter samt de historiska och ledande producenterna som tillsammans utgör sammanslutningen Amarone Families, nu de historiska familjerna, vars viner alltid ligger i topp i vinjournalisternas vinbedömningar. Amarones historiska och högklassiga producenterProducenterna presenteras utförligt och personligt. Du får följa med i vingårdar som stolt förevisas, och i källare med ståltankar och stora som små ekfat. Samtliga producenters viner presenteras med personliga provningsnoteringar och med den italienska vinbibeln, Gambero Rossos, bedömning, allt för att ge dig vägledning att välja ett bra vin från en bra årgång.Amarone mat - restaurangerAmarone är också ett matvin. Boken beskriver hur man kan kombinera Amarone med olika maträtter för härliga smakupplevelser. Dessutom presenteras producenternas egna favoritrestauranger, bra, trevliga restauranger med god mat och bra vinlistor i Valpolicella och i Verona. Hit går de gärna själva och hit tar de sina gäster. Res och besök området och producenternaDet är lätt att resa på egen hand i Valpolicella. Boken innehåller tips på bra ställen att övernatta både i Verona, regionens historiskt och kulturellt intressant huvudstad och ute bland vingårdarna i Valpolicella. Större och mindre hotell i olika prisnivåer samt små och populära agritourismo belägna i vingårdarna. Vill du planera en egen resa till det vackra Valpolicella och kanske besöka någon av producenterna så finns det adresser och kontaktuppgifter till samtliga producenter, restauranger och hotell. Kartmaterial finns också.Välkommen till en givande och trevlig läsning,Och Buon Viaggio!
Stevali 1 9789186287764 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker
-
Morberg : maten, drycken och konsten att komb...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 280 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244953
- Titel
- Morberg : maten, drycken och konsten att kombinera
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 280 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 267 x 282 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1893 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu blir Per Morbergs mat ännu godare! I sin nya maffiga bok - en perfekt present - har han mixat sina allra bästa recept med ett trettiotal nya och tipsar om dryckerna som tar smakupplevelsen till nya höjder. Till varje rätt rekommenderar han tre olika drycker - öl, vin och champagne förstås men också mjölk, lingondricka och mycket annat. Helt enkelt sina favoriter. Det blir pinot noir, portugisiskt vitt och chardonnay till kycklingen med dragonsås, svensk ljus lager, IPA och klosteröl till sjömansbiffen och bordeaux, bordeaux och åter bordeaux till söndagssteken.Följ med till Morbergs värld av smaker. Res med till Frankrike och lär dig mer om hur man kombinerar mat och dryck. Ta sedan fram kastrullerna och glasen, tillaga, häll upp och testa. Men kom ihåg att alltid lita på din egen smak.
Bonnier Fakta 9789174244953
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn