-
Bröd
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2005. 239 sidor.
Mycket gott skick. Ett par tryckmärken på pärmhörn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844961
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1218 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Prisma 2 9789151844961 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783833120220
- Titel
- Internationella Cigarrguiden : konsten att välja och att röka
- Författare
- Jane Resnick
- Förlag
- Könemann
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 120 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 383 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här praktiskt utformade guiden får du lära dig allt du behöver veta om cigarrens ursprung, och de finaste kvalitetsmärkenas historia.
Könemann 9783833120220 -
Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan He...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 240 sidor.
Nära nyskick. Välaktat ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023458
- Titel
- Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1392 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Nybakat bröd till frukost, lunch och middag borde vara en rättighet i den mänskliga tillvaron! Bevare oss för bröd i plastpåsar med konserveringsmedel och tillsatser, bröd ska vara färskt och nybakat, det är då det är som bäst och smakar som det ska!"
Idag finns det inte ett bageri i varje hörn som det gjorde förr, och i takt med att vi mer och mer börjar ifrågasätta vad stormarknadsbrödet och andra matvaror innehåller har brödbakandet hemma fått en renässans. Då är det läge för ännu en brödbok av Jan Hedh efter succén från 2004. Denna gång även med söta bröd.
Återigen har Jan Hedh samlat recept på klassiker och mer okända brödtyper, svenska och utländska, i ett praktverk som doftar nybakat; ett 80-tal bröd och knäckebröd, och nästan lika många kaffebröd.
Här förmedlar han sin kärlek till konsistenser, dofter och texturer; lika sinnligt som han beskriver hur härligt ett wienerbröd smälter i munnen, lika fördömande är han mot allt som inte är äkta vara och han skräder inte orden i sina omdömen om det industritillverkade och konstgjorda: "… den smörja som kallas för vaniljkräm på många ställen och är kallrörd med modifierad stärkelse och vanillin och en massa andra hokus pokus-ingredienser som inte har ett dugg att göra med riktigt kokt vaniljkräm."
Inspirerad av sin barndoms bakverk, resor och möten med berömda bagare strör han anekdoter omkring sig om bakverk han njutit genom livet. Här möter vi en Jan Hedh på gott humör och med en härlig humor: "Italienskt bigabröd passar till all mat utom till surströmming, där jag vill ha norrländskt tunnbröd och snaps och kall öl."
Norstedts 1 9789113023458 -
Johan & Nyström - Kafferostare, tehandlare -...
Inbunden bok. 2017. 228 sidor.
ISBN 7350045064264
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK7350045064264 -
Lördagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Ett blad har lätta blädderspår, i övrigt är inlagan i mycket fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243666
- Titel
- Lördagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 295 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1014 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succérna med Fredagkväll med mat och vin – en av de senaste årens mest sålda kokböcker – och Sommarkväll, tar nu Håkan Larsson itu med helgens festligaste kväll: lördagen. I Lördagkväll med mat och vin bjuder Håkan på recept och inspiration för den intima middagen med familjen eller goda vänner. För varje årstid presenteras utvalda förrätter, varmrätter och desserter, med säsongens råvaror och smaker i centrum. En, två eller tre rätter till middag? Du väljer själv! Håkan ger också tips om hur du komponerar den perfekta menyn; hela 250 olika kombinationer är möjliga varje årstid, tusentals i hela boken. Alla som läst Håkan Larssons tidigare kokböcker eller följt hans matlagning på TV kommer att känna igen sig. Höga, rena smaker där råvaran står i centrum, med befriande okrånglig matlagning. "Jag kan inte laga svår mat”, brukar Håkan säga, ”så mina recept måste vara enkla och tydliga”. Där ligger säkert också förklaringen till böckernas popularitet. Maten är lättlagad, kommer snabbt på bordet – och smakar härligt! En lördag har vi mer tid än på fredagen, och i Lördagkväll finns också plats för ett och annat klassiskt långkok, i uppgraderat och moderniserat skick. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin, presenterat med namn, varunummer och pris, är självklart. Lördagkväll har alla förutsättningar att bli en modern klassiker. Välkommen på middag!
Bonnier Fakta 1 9789174243666 -
Lördagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 167 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243666
- Titel
- Lördagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 295 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1014 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter succérna med Fredagkväll med mat och vin – en av de senaste årens mest sålda kokböcker – och Sommarkväll, tar nu Håkan Larsson itu med helgens festligaste kväll: lördagen. I Lördagkväll med mat och vin bjuder Håkan på recept och inspiration för den intima middagen med familjen eller goda vänner. För varje årstid presenteras utvalda förrätter, varmrätter och desserter, med säsongens råvaror och smaker i centrum. En, två eller tre rätter till middag? Du väljer själv! Håkan ger också tips om hur du komponerar den perfekta menyn; hela 250 olika kombinationer är möjliga varje årstid, tusentals i hela boken. Alla som läst Håkan Larssons tidigare kokböcker eller följt hans matlagning på TV kommer att känna igen sig. Höga, rena smaker där råvaran står i centrum, med befriande okrånglig matlagning. "Jag kan inte laga svår mat”, brukar Håkan säga, ”så mina recept måste vara enkla och tydliga”. Där ligger säkert också förklaringen till böckernas popularitet. Maten är lättlagad, kommer snabbt på bordet – och smakar härligt! En lördag har vi mer tid än på fredagen, och i Lördagkväll finns också plats för ett och annat klassiskt långkok, i uppgraderat och moderniserat skick. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin, presenterat med namn, varunummer och pris, är självklart. Lördagkväll har alla förutsättningar att bli en modern klassiker. Välkommen på middag!
Bonnier Fakta 1 9789174243666 -
Hantverksöl : 50 recept från världens bästa m...
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2016. 191 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163612183
- Titel
- Hantverksöl : 50 recept från världens bästa mikrobryggerier - att brygga hemma
- Författare
- Ferguson, Euan
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 214 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 665 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Boken bör ses som obligatorisk för hemmabryggare och många andra ölälskare"
Tom Hermansson Snickars, BTJ
I den här boken presenteras några av världens mest spännande och banbrytande mikrobryggerier. Alla bidrar med ett recept vardera för att skapa en unik, användbar och tekniskt korrekt bok för hemmabryggaren. Boken inkluderar allt om vilken utrustning och ingredienser som behövs, en ordbok över användbara termer samt olika tips som gör dig till en bättre bryggare. Ölen inkluderar allt från pale ale, IPA och lager; red, amber och råg; vete, saison och sour; stout, porter och black till brown, belgisk och strong.
Bland de medverkande bryggerierna finns:
Anchor Brewing
Brewdog
Brooklyn Brewery
Camden Town Brewery
Evil Twin
Gigantic Brewing Co
The Kernel Brewery
Lagunitas Brewing Company
Lervig Aktiebryggerie
Mikkeller
Omnipollo
To Øl
... och många, många fler
Pagina Förlags 1 9789163612183 -
Kött - nöt, lamm, fläsk, fågel, vilt
Inbunden bok. Damm Förlag AB. 1 uppl. 2006. 144 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171304605
- Titel
- Kött : nöt, lamm, fläsk, fågel, vilt
- Författare
- Joanna Farrow
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 166 x 280 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- KÖTT - nöt, lamm, fläsk, fågel och vilt
av Joanna Farrow
Trött på panerade fläskkotletter och kalops? I KÖTT får du 80 nya, läckra recept från hela världen som passar för både vardag och fest. Lyxa till det och bjud vännerna på oxfilé teriyaki, förgyll en vanlig vardag med malaysisk curry med biff och aubergine, bjud släkten på söndagsmiddag och imponera med lammstek på medelhavsvis.
Bokens inledning ger svar på frågor som: Hur steker man så att köttet blir saftigt, och inte grått och segt? Vilka styckningsdelar används till vad? Hur trancherar man? Utförliga beskrivningar och steg för steg-bilder gör det ännu lättare att få ett superbt resultat.
Damm Förlag AB 1 9789171304605 -
Mrs.Charles Darwin´s Recipe Book.
Inbunden bok. Glitterati. 2008. 175 sidor.
ISBN 9780980155730
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. 175 sidor recept + XVI sidor faksimilerade handskriftssidor
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGlitterati 9780980155730 -
Läkande mat - födoämnen som ger dig nyckeln t...
Inbunden bok. Damm Förlag AB. 1 uppl. 1998. 160 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177057369
- Titel
- Läkande mat
- Författare
- Miriam Polunin
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 196 x 241 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
Damm Förlag AB 1 9789177057369 -
Smått och gott om konservering : sylt, marmel...
Inbunden bok. Höganäs : Wiken. 1988. 128 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170244677
- Titel
- Smått och gott om konservering : sylt, marmelad, chutney, pickles, gelé
- Författare
- Norwak, Mary - Stewart, Jon - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Höganäs : Wiken
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
Höganäs : Wiken 9170244677 -
Til bords med Skagensmalerne - kulinariske st...
Inbunden bok. Gyldendal. 3 uppl. 2001. 170 sidor.
Mycket gott skick. En del markeringar i text -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788702008012
- Titel
- Til bords med Skagensmalerne - kulinariske strejftog i Skagensmalernes fodspor
- Författare
- Sewall, Lena
- Förlag
- Gyldendal
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 170 sidor
- Språk
- Danish
Gyldendal 3 9788702008012 -
Västerbottensost
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 144 sidor.
Nära nyskick. Ett par mikronagg på hörn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850511
- Titel
- Västerbottensost
- Författare
- Susanne Jonsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 287 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla sjunger Västerbottensostens lov. Den passar överallt. På stjärnkrogarna, frukostborden och naturligtvis är den oumbärlig vid kräftsupén!
Susanne Jonssons bok innehåller 50 smakrika recept med Västerbottensost, allt från klassiska osträtter till nyskapande delikatesser. Lagat, bakat, enkelt och lite mer avancerat. Tips om hur man bäst serverar Västerbottensost med goda tillbehör och lämpliga drycker.
Västerbottensost passar vid alla årstider. Tillsammans med de olika säsongernas bästa råvaror, som hjortron, kantareller, lingon, äpplen och rotsaker, blir även de enklaste rätterna en smakupplevelse. Västerbottenspajen (ett recept som man alltid letar inför kräftskivan) finns självklart med, både i klassisk och en ny version.
Västerbottensosten är en vällagrad hemlighet. Sveriges bästa ost ystades för första gången 1872 och enligt historien var en av ingredienserna ett kärleksmöte på mejeriet. Passionen lever också kvar i den alltjämt hantverksmässiga tillverkningen.
Varför är det bara i Burträsk som det är möjligt att göra Västerbottensost? Vilka är människorna bakom osten? Vad tycker man i Frankrike om Västerbottensost?
Receptet är hemligt och förvaras säkert i kassaskåp. Allt annat finns med i boken.
Prisma 1 9789151850511 -
Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan He...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 240 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Välaktat ex i nära nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023458
- Titel
- Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1392 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Nybakat bröd till frukost, lunch och middag borde vara en rättighet i den mänskliga tillvaron! Bevare oss för bröd i plastpåsar med konserveringsmedel och tillsatser, bröd ska vara färskt och nybakat, det är då det är som bäst och smakar som det ska!"
Idag finns det inte ett bageri i varje hörn som det gjorde förr, och i takt med att vi mer och mer börjar ifrågasätta vad stormarknadsbrödet och andra matvaror innehåller har brödbakandet hemma fått en renässans. Då är det läge för ännu en brödbok av Jan Hedh efter succén från 2004. Denna gång även med söta bröd.
Återigen har Jan Hedh samlat recept på klassiker och mer okända brödtyper, svenska och utländska, i ett praktverk som doftar nybakat; ett 80-tal bröd och knäckebröd, och nästan lika många kaffebröd.
Här förmedlar han sin kärlek till konsistenser, dofter och texturer; lika sinnligt som han beskriver hur härligt ett wienerbröd smälter i munnen, lika fördömande är han mot allt som inte är äkta vara och han skräder inte orden i sina omdömen om det industritillverkade och konstgjorda: "… den smörja som kallas för vaniljkräm på många ställen och är kallrörd med modifierad stärkelse och vanillin och en massa andra hokus pokus-ingredienser som inte har ett dugg att göra med riktigt kokt vaniljkräm."
Inspirerad av sin barndoms bakverk, resor och möten med berömda bagare strör han anekdoter omkring sig om bakverk han njutit genom livet. Här möter vi en Jan Hedh på gott humör och med en härlig humor: "Italienskt bigabröd passar till all mat utom till surströmming, där jag vill ha norrländskt tunnbröd och snaps och kall öl."
Norstedts 1 9789113023458 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9185074047
- Titel
- Bohusfisk och skaldjur
- Författare
- Petersen, Bengt - Gadd, Arne
- Förlag
- Göteborg : Wezäta
- Utgivningsår
- 1971
- Språk
- Svenska
Göteborg : Wezäta 9185074047 -
Håkan Larssons vin och fest
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2008. 239 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Välaktat ex i nära nyskick / nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100118020
- Titel
- Håkan Larssons vin och fest
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Håkan Larssons Vin och fest är en unik vin-och matbok där recept från Sveriges bästa kockar förenas med detaljerade vinförslag. Allt presenterat i den lättsamt pedagogiska form som gjort Håkan Larsson till en av Sveriges mest uppskattade vin- och matskribenter. År 2003 kom Håkan Larssons Vin & Mat som blev en stor succé med över 40 000 sålda exemplar. Här kombinerades för första gången läckra menyer med konkreta vinförslag, komplett med prisläge och Systembolagets varunummer. Nu kommer den efterlängtade uppföljaren, ännu mer fokuserad på ögonblicken som förgyller vardagen eller markerar högtidliga tillfällen i livet. Grundupplägget är detsamma som i föregångaren: festliga, lättlagade och noggrant utformade recept på både stora menyer och enskilda festrätter åtföljs av texter som dels beskriver smakerna, dels ger nyckeln till de perfekta vinvalen i varje enskild situation. Det ger läsaren en härlig valfrihet. Den som vill lagar bara den frestande maten, en annan väljer att också följa det detaljerade vinförslaget och någon läser texten noga och kan framstå som den perfekta värdinnan eller värden som ger sina gäster en initierad bakgrund till varför smakerna harmonierar så utmärkt i glas och på tallrik. I Håkan Larssons Vin och fest är alltså festtemat ännu mer accentuerat och håller en hög kvalitetsprofil, utan att för den skull bli fin i kanten. Ett nytt inslag är att Håkan Larsson till en del rätter ger ett annorlunda vinförslag för den som är road av att prova mer vågade varianter. Naturligtvis finns alternativ till alla viner i en särskild avdelning, och vinförslagen kommer fortlöpande att uppdateras på tidningen Allt om Vins hemsida. Det finns också en egen avdelning helt ägnad åt den viktiga starten på kalaset. Här finns förslag på de bästa aperitiferna och recept på lättlagade och festliga tilltugg för alla tillfällen. Recepten som kommer från tidningen Allt om Vin är utarbetade av några av landets bästa kockar och restauranger.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100118020 -
Välkommen till Vegoriket
Inbunden bok. Massolit Förlag. 2015. 176 sidor.
Nära nyskick. Litet märke efter prislapp, annars nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176610114
- Titel
- Välkommen till Vegoriket
- Författare
- Kristiansson, Mattias
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 256 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 766 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till Vegoriket! Här härskar Mattias Kristiansson, som med humor, smidighet och utan pekpinnar guidar dig bort från animaliska produkter mot en mer vegansk livsstil. Hösten 2014 gav han ut boken Vego där han delade med sig av favoriträtter från sin egen första, lite trevande (men övertygade) tid som vegan. I Välkommen till Vegoriket bjuder han på en mer komplett kokbok med allt från vardagsrätter att äta framför tv:n och middagar att bjuda vännerna på till riktiga festmåltider att imponera med. Frukostar och bakverk får också sin plats i denna personliga bok, underfundigt skriven av en av Sveriges främsta veganprofiler.
Massolit Förlag 9789176610114 -
Västgötamat : en kulinarisk resa från jord ti...
Inbunden bok. Skara : Skaraborgs läns hushållningssällsk. : [Skaraborgs länsmuseum. 1992. 103 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185884693
- Titel
- Västgötamat : en kulinarisk resa från jord till bord
- Författare
- Boqvist, Agneta - Stålarm, Elisabet - Ullerås, Birgitta - Nordh, Ulf - Skaraborgs länsmuseum - Skaraborgs läns hushållningssällskap
- Förlag
- Skara : Skaraborgs läns hushållningssällsk. : [Skaraborgs länsmuseum
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Skara : Skaraborgs läns hushållningssällsk. : [Skaraborgs länsmuseum 9185884693 -
Antik mat : en kokbok från British Museum
Inbunden bok. Stockholm : Alfabeta. 1989. 151 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177122143
- Titel
- Antik mat : en kokbok från British Museum
- Författare
- Berriedale-Johnson, Michelle - Sundström, Marie-Anne - British Museum
- Förlag
- Stockholm : Alfabeta
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Alfabeta 9177122143 -
Fru Blomqvists matbok
Inbunden bok. Bokförlaget Atlantis. 2008. 161 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173532457
- Titel
- Fru Blomqvists matbok
- Författare
- Lars Gustafsson - Agneta Blomqvist
- Förlag
- Bokförlaget Atlantis
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 161 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 163 x 231 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 478 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att berätta om mat är inte bara att skriva om ingredienser och recept. Mat är minnen, människor, landskap.
I Fru Blomqvists matbok, efterföljare till kritik- och publikframgången med Herr Gustafssons familjebok, börjar berättelserna med något som hände August Strindberg på ett parisercafé den 17 maj 1896 (uppslagsordet Absinth). Här finns också en livlig skildring av hur det är att frukostera med en samtida centrallyriker. Här berättas om frakten av illegalt smör över sjön Norra Nadden i augustinätterna år 1944 och om menyn till Gastronomiska sällskapets 80-årsmiddag för Kung Gustaf den VI Adolf. Här dryftas frågan om hur nunnor är klädda under nunnedräkten, och boken avslutas med en äreräddning av gamla svenska rätter som ölost och ölsupa (uppslagsordet Ölost och andra apokryfiska delikatesser).
Från A till Ö sträcker sig alltså registret i denna underhållande och roliga bok, suveränt illustrerad av Lars Henriksson och med äldre gravyrer ur skilda källor. Åtskilliga läckra recept får läsaren på köpet.
Bokförlaget Atlantis 9789173532457 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137118611
- Titel
- Mat är bästa medicinen
- Författare
- Carper, Jean
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 370 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 571 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturens eget apotek från A till Ö. Havrekli mot höga kolesterolvärden i blodet? Gul lök för hjärtat? Starka kryddor vid förkylning? Vin som bakteridödande medel? Ingefära mot åksjuka? Ja! Det här är bara några exempel på de spännande forskarrön som redovisas i boken. I den här unika översikten beskrivs vilka fantasiska sjukdomsförebyggande eller botande egenskaper som finns hos femtiofyra vardagliga födoämnen. Boken innehåller också ett tiotal "matnyttiga" recept, exempelvis kolesterolsänkande havreklimuffins och kryddstark hönssoppa för förkylda.
Bokförlaget Forum 9789137118611 -
Laga älg och annat vilt
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2017. 112 sidor.
Nära nyskick. Rester av prislapp på främre pärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155264574
- Titel
- Laga älg och annat vilt
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stoltheten och glädjen att laga till ett villebråd som man fällt själv är svårslagen. Kan man servera en spännande jakthistoria till är upplevelsen fulländad. Även om man inte jagar själv är råvarorna från skog och mark den bästa grunden för en bra måltid. Tack vare vårt karga klimat får vi en trög, kämpande utveckling med komplexa smaker.Anders Levén är en av Sveriges mest namnkunniga kockar, känd från tv, radio och tidningar. I snart trettio år har jakt och vilt varit hans stora intresse. Här bjuder han på ett femtiotal nya recept för alla som jagar och älskar smaken av vilt.Här finns rätter där olika typer av styckningsdetaljer tas tillvara, och i de flesta recepten kan man använda det villebråd man har tillgång till: älg, hjort, rådjur, hare, vildsvin osv. Klassiska svenska smaksättningar blandas med inspiration från Anders resor runt om i världen. Missa inte den sydafrikanska bobotien på älgkalvfärs, shishkebab på älginnanlår, currygrytan på älg eller älgfärschilin. Eller vad sägs om en välkryddad hemgjord korv, en saftig burgare eller pizza med tunna skivor av älgbiff. Rätter som både jaktlaget och familjen kommer att älska!
Bokförlaget Semic 9789155264574 -
Ester Mosessons 1928-2008 : [alla tiders skol...
Inbunden bok. Göteborg : Ester Mosessons gymnasium ; [Malmö : Arena. 2007. 94 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178432820
- Titel
- Ester Mosessons 1928-2008 : [alla tiders skola]
- Författare
- Melander, Tord - Hult, Anna - Yeh, Tomas - Ester Mosessons gymnasium
- Förlag
- Göteborg : Ester Mosessons gymnasium ; [Malmö : Arena
- Utgivningsår
- 2007
- Språk
- Svenska
Göteborg : Ester Mosessons gymnasium ; [Malmö : Arena 9789178432820 -
Servering och dryckeskunskap : en handbok
Inbunden bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2001. 240 sidor.
Mycket gott skick. Märke efter prislapp - något tummad pärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789124168780
- Titel
- Servering och dryckeskunskap : en handbok
- Författare
- Larry Bokstad - Staffan Eriksson
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu finns en ny upplaga av Larry Bokstads och Staffan Erikssons välkända Serveringsbok. Titeln är "Servering och dryckeskunskap. En handbok", då boken naturligtvis också är väsentligt utökad med Skolverkets nya kurs om drycker: Livsmedelskunskap, drycker - valfri kurs. Rikt kartmaterial ingår.
Läs mer om boken på studentlitteratur.se
Studentlitteratur AB 1 9789124168780 -
Gastronomins (politiska) geografi
Inbunden bok. Stockholm : Svenska sällskapet för antropologi och geografi. 2011. 368 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163386770
- Titel
- Gastronomins (politiska) geografi
- Författare
- Bonow, Madeleine A. - Rytkönen, Paulina - Svenska sällskapet för antropologi och geografi
- Förlag
- Stockholm : Svenska sällskapet för antropologi och geografi
- Utgivningsår
- 2011
- Språk
- Svenska
Stockholm : Svenska sällskapet för antropologi och geografi 9789163386770 -
Styckning av vilt : faktabok
Inbunden bok. Örkelljunga : Settern. 1994. 136 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9175864401
- Titel
- Styckning av vilt : faktabok
- Författare
- Andersson, Alf - Johansson, Bengt G.
- Förlag
- Örkelljunga : Settern
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Örkelljunga : Settern 9175864401 -
Älgkokbok. Nya spännande älgrecept
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2003. 128 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132329326
- Titel
- Älgkokbok. Anders Levén lagar älg på nytt sätt
- Författare
- Anders Levén
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 230 x 233 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 644 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Har du frysen full med älgkött men saknar tillagningsidéer? Då är detta boken du behöver.
Anders Levén ger här en mängd tips på goda och fantasifulla älgrätter, både av traditionellt slag och lite mer annorlunda som man kanske inte vanligtvis förknippar med älg. Yakiniku på älgentrecote, älgcurry med naanbröd samt spett med friterat älgkött och aprikoser är några exempel.
Inför middagsbjudningen kan man få idéer och recept från menysidor som tipsar om vilka förrätter, huvudrätter och efterrätter som passar bra ihop. Vad kombinerar man till exempel en kryddstark älghuvudrätt med, hur kan man göra för att skapa en läcker lyxmåltid eller ordna en lite billigare middagsbjudning mot slutet av månaden?
Det är förstås också viktigt att välja en måltidsdryck som passar till älgrätterna. Här ges några förslag.
Anders Levén berättar dessutom om viktiga detaljer att tänka på vid styckningen av köttet, vilka delar som passar till vad och hur köttet lämpligast fryses in.
Fotograf Pepe Nilsson
B Wahlströms 1 9789132329326 -
Vilt & fiskkokboken
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1996. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rikt illustrerad - välaktat ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151830353
- Titel
- Vilt & fiskkokboken
- Författare
- Göran Cederberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1150 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151830353 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153417151
- Titel
- Viltkokboken
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153417151 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186187279
- Titel
- Svamp & grönt
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva
- Förlag
- Stockholm] : Allt om Mat
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm] : Allt om Mat 9789186187279
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn