-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153417151
- Titel
- Viltkokboken
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153417151 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789186187279
- Titel
- Svamp & grönt
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva
- Förlag
- Stockholm] : Allt om Mat
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm] : Allt om Mat 9789186187279 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKeget
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151833767
- Titel
- Strömming : 100 läckra recept
- Författare
- Lars Magnus Jansson - Nils-Emil Ahlin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 567 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9789151833767 -
Från kalla vatten - Lax, sill, räkor och tång...
Inbunden bok. IKEA - Sjörapport . 2017. 183 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIKEA - Sjörapport -
På Gästgivarns vis
Inbunden bok. Hjalmarson & Högberg Bokförlag. 1 uppl. 2007. 253 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Med CD-skiva - Forshems gästgivargård i Västergötland - CD-skivan är Stefan Jarls "Gästgivargår´n" och boken ger oss recept ur gårdens meny samt utblickar över miljö och landskap … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172240520
- Titel
- På Gästgivarns vis
- Författare
- Jarl, Stefan
- Förlag
- Hjalmarson & Högberg Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 253 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 975 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den lokalt producerade maten, de ekologiska varorna och de rättvist producerade produkterna efterfrågas i allt högre grad. Vi engagerar oss allt mer i vad vi äter.
En ny bok av filmaren Stefan Jarl och krögaren Stefan Johansson -
På Gästgivarns vis - tar upp den förvandling som pågår och innehåller 200 bilder, mängder med recept, tankar om mat och skildringar av natur och miljö från landskapet kring Kinnekulle.
På Gästgivarns vis beskriver det ökande intresset för det lokala köket och innehåller recept från den tradition av matlagare, som gästgivare Stefan Johansson - nu i fjärde generationen - förvaltar.
Är det vettigt att den odlade norska laxen skickas till Thailand för att styckas, flygs tillbaka till Norge och därifrån distribueras till olika länder? Idag måste vi äta ett kilo tomater för att få i oss den näring som en tomat innehöll på 1960-talet! 40 procent av de bekämpningsmedel som används inom jordbruket hamnar på vår potatis!
På Gästgivarns vis är något mycket mer än en traditionell kokbok: den är en brandfackla och ett försvarstal för allt det fina som finns kvar runt omkring oss och som kan upptäckas och utvecklas.
På samma sätt som Monica Ahlbergs bok Rosendals trädgårdscafé blev ett trendbrott vad gäller böcker om mat och fick hundratals efterföljare, står nu Stefan Jarls och Stefan Johanssons bok för ett nytt trendbrott!
Boken är på 256 sidor. Stefan Jarls uppmärksammade film på dvd, Gästgivargår'n, biläggs också. Filmen sågs av över två miljoner tittare när den sändes i tv. På Gästgivarns vis ligger på bokhandelsdiskarna i slutet av augusti och har cirkapris 320 kronor.
Hjalmarson & Högberg Bokförlag 1 9789172240520 -
Matnytta och Ögonfägnad : Året på Stora Benha...
Inbunden bok. Bokförlaget Atlantis. 1997. 154 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 4:o-format. Rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174863901
- Titel
- Matnytta och Ögonfägnad : Året på Stora Benhamra
- Författare
- Åsa Swanberg
- Förlag
- Bokförlaget Atlantis
- Utgivningsår
- 1997
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1137 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Atlantis 9789174863901 -
Baka vego : veganska recept
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2016. 144 sidor.
Mycket gott skick. Ett par små fläckar, annars nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174691504
- Titel
- Baka vego : veganska recept
- Författare
- Ganic, Mekto
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 208 x 257 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka veganskt utan krångel!
Baka utan ägg, smör och mjölk? Javisst, nu går det bra! Här är första boken som helt fokuserar på vegansk bakning. Trenden att äta veganskt håller i sig och lusten att baka veganskt växer.
Alla måltider, inklusive fika, frukost och efterrätter, är veganska. Och det behöver inte vara krångligt. Författaren delar i med sig av sina bästa recept i sex olika kapitel:
- Sås, kräm, choklad & marmelad
- Frukost & brunch
- Aptitretare & småbröd
- Bröd & matiga bakverk
- Smått & gott i kakburken
- På kakfatet & tårtor
Boken innehåller även avsnitt om råvaror och näringslära samt om bakredskap.
Det är en innehållsrik och vacker bok som täcker in både marmelader och pastejer, scones och våfflor, knäcke och pizza, glass och kanelbullar, småkakor och cupcakes. Och mycket mer ...
Mekto Ganic har tidigare gett ut "Bröd och kakor - baka utan gluten" och "Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk". Hon bor i Göteborg och har en tjugoårig bakgrund inom recept- och produktutveckling och är utbildad kostrådgivare och holistisk rawfood kock.
Fanny Hansson är fotograf och jobbar bland annat med mat och inredning.
Ordalaget Bokförlag 9789174691504 -
Svenskt vin : en vinvärld som växer
Inbunden bok. Idus Förlag. 2019. 163 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick - rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188964328
- Titel
- Svenskt vin : en vinvärld som växer
- Författare
- Säfwenberg, Mattias
- Förlag
- Idus Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 163 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 228 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sverige är en ung vinnation och ett av de senaste tillskotten i världen bland vinproducerande länder. Titt som tätt poppar det upp nya vingårdar i landet. Med druvsorter som klarar det svenska klimatet bidrar det också till nya dofter och smaker som läggs till vinvärldens gigantiska smakpalett. Sommelier Mattias Säfwenberg med lång erfarenhet och stor kunskap om svenskt vin berättar om dess unika status.
Idus Förlag 9789188964328 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151847412
- Titel
- Desserter
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklang med svenska desserttraditioner har Jan Hedh samlat erfarenheter i trettio år. I Desserter, som utkom för första gången 1998, delar han generöst med sig av sitt kunnande. Nytt förminskat format!
Dessertälskare får här sitt lystmäte. Med rätt metod kan det till synes svåra utan problem bli verklighet.
För att göra njutningen fullkomlig, innehåller boken också förslag på lämpliga dessertviner.
Ur innehållet:
Grunddegar, bottnar och maränger
Mandelmassa, marsipan, krämer och fyllningar
Såser, geléer, sockerkokning, syltning, puréer och inläggningar
Glass, sorbet, granité, parfait, suffléglass – samt mousse och bavaroise
Kalla desserter
Chokladdesserter. Tårtor och tarter
Varma desserter
Dessertviner
Prisma 3 9789151847412 -
Kokbok för finsmakare och vanliga hungriga
Inbunden bok. Esbo : Schildt. 2 uppl. 1995. 303 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Inklistrad gåvotillskrift (julrim) - samt namnteckning, lätta bruksspår i skyddsomslagets kanter. Inlagan ren och fräsch - "Kokbok för finsmakare..." första gången utgiven 1935, har blivit en klassiker och föreligger här i 2:a utgåvan, illustrerad och med läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789515007568
- Titel
- Kokbok för finsmakare och vanliga hungriga
- Författare
- Mannerheim Sparre, Eva - Kolbe, Laura - Tanttu, Anna-Maija
- Förlag
- Esbo : Schildt
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Esbo : Schildt 2 9789515007568 -
Chokladpassion
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2003. 240 sidor.
Mycket gott skick. Några små tryckmärken i främre pärm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841304
- Titel
- Chokladpassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Chokladpassion har Jan Hedh sammanställt sitt stora kunnande om chokladhantering. Han delar frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar och vid behov tips om var sällsynta råvaror kan inköpas. Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Han ger också råd om hur choklad kan avnjutas på olika sätt.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäring.
Jan Hedh är konditormästare med utbildning från bl.a. Coba-skolan i Basel, där han tidigt specialiserade sig på choklad. Han har arbetat med choklad i snart 40 år. Numera är Jan Hedh verksam som expert och konsult och efterfrågad såväl i Sverige som internationellt för sina fantastiska kunskaper. Han har tidigare givit ut boken Desserter.
Prisma 2 9789151841304 -
Desserter
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2006. 239 sidor.
Mycket gott skick. Några få, svaga solkmärken å bakre pärm, annars band och inlaga i nära nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847412
- Titel
- Desserter
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklang med svenska desserttraditioner har Jan Hedh samlat erfarenheter i trettio år. I Desserter, som utkom för första gången 1998, delar han generöst med sig av sitt kunnande. Nytt förminskat format!
Dessertälskare får här sitt lystmäte. Med rätt metod kan det till synes svåra utan problem bli verklighet.
För att göra njutningen fullkomlig, innehåller boken också förslag på lämpliga dessertviner.
Ur innehållet:
Grunddegar, bottnar och maränger
Mandelmassa, marsipan, krämer och fyllningar
Såser, geléer, sockerkokning, syltning, puréer och inläggningar
Glass, sorbet, granité, parfait, suffléglass – samt mousse och bavaroise
Kalla desserter
Chokladdesserter. Tårtor och tarter
Varma desserter
Dessertviner
Prisma 3 9789151847412 -
Choklad, praliner, marsipan & karameller
Inbunden bok. Warne Förlag. 2005. 184 sidor.
Nära nyskick. "Ingår i konditorserien med alla de klassiska konditorrecepten samlade"
Spiralbunden - välaktat ex i nyskick / nära nyskickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186425654
- Titel
- Choklad, praliner, marsipan & karameller
- Författare
- Birger Lundgren
- Förlag
- Warne Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Mått
- 223 x 302 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1098 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den legendariske konditorn Birger Lundgren har lagt ner stor möda för att göra framställningen så lättöverskådlig som möjligt, till exempel genom tydliga instruktioner för genomförandet och med recept i tabellform. Dessutom ingår avsnitt med nyttig information om grundläggande tekniker och redskap.
Recepten varierar i svårighetsgrad allt från recept som envar bör kunna behärska, som t. ex. kola och ischoklad till professionellt tillverkade praliner som likörpraliner och montelimar. Du får dessutom noggranna instruktioner med foton och teckningar hur man gör buteljgris i marsipan och tittägg.
Tydliga markeringar anger vad som är grundrecept. Boken utgör en gedigen grund för arbete med choklad, praliner, marsipan och karameller.
Boken ingår i Konditorserien en guldgruva för yrkeskonditorer och elever under utbildning.
För bearbetning och faktagranskning svarar konditor Lars Pautke, Berzelii Choklad & Konfekt i Göteborg samt tekn.dr. Reidar Lyng.
"Birger Lundgrens nya bok är ett måste i varje skola, branschföretag och bagar-konditorhem. Men även den intresserade privatpersonen har stor nytta av den genom dess lättillgängliga pedagogiska uppläggning."
(Magnus Magnusson, Tidningen Bröd nr 8 2005)
Warne Förlag 9789186425654 -
Mma Ramotswes kokbok : mat för traditionellt...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 148 sidor.
Nära nyskick. Välaktat ex i nära nyskick / nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435792
- Titel
- Mma Ramotswes kokbok : mat för traditionellt byggda läsare
- Författare
- Stuart Brown
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 148 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 684 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slå dig ner vid köksbordet på Zebra Drive tillsammans med Mma Ramotswe och njut av smakerna och dofterna från de bästsäljande böckerna om Damernas detektivbyrå.
Prova vår hjältinnas favoritrecept: kryddstarka grytor, nygrillad fisk och som avslutning en saftig fruktkaka att avnjuta under ett skuggigt träd - med en kopp rooiboste, naturligtvis.
Trots att våra matvanor blir allt mer internationella är det afrikanska köket fortfarande en vit fläck på vår kulinariska karta. Mma Ramotswe´s kokbok är en lättillgänglig introduktion till rätter som serveras i de flesta familjer i Botswana med ständiga hänvisningar till de älskade böckerna. Man bör inte förvänta sig avancerade kulinariska utsvävningar, utan snarare god, rejäl och nyttig mat, precis sådan vi föreställer oss att Mma Ramotswe njuter av tillsammans med Mr J.L.B. Matekoni och barnen efter en hård dags arbete på Damernas detektivbyrå. Den som vågar kan även prova rostade flygmyror eller torkade larver som snacks till ölen.
Bokens förord är skrivet av Alexander McCall Smith, författaren till de älskade böckerna om Damernas detektivbyrå.
Ica Bokförlag 1 9789153435792 -
Fredagkväll med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 159 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Skyddsomslag med marginella lätta bruksspår, inlagan i nära nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240962
- Titel
- Fredagkväll med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 296 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 976 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter prisbelönta storsäljarna Håkan Larssons Vin & Mat (2003) och Håkan Larssons Vin och Fest (2008) kommer nu Håkan Larssons Fredagkväll med Vin & Mat. Konceptet är enkelt och självklart: att förgylla veckans bästa kväll. Metoden:• Middag på en halvtimme• Perfekt vin därtill runt hundralappen.I en skön och nyskapande förening av mat, vin och kultur löser Håkan Larsson den utmaning som väntar miljoner svenskar inför veckoslutet. På fredagen vill vi gärna äta gott och lite lyxigt och dricka något gott; på tu man hand eller under avspända former med vänner eller grannar. Men maten får inte vara för krånglig eller tidskrävande, ingredienserna ska kunna köpas på väg från jobbet – och på Systemet ska vi kunna gå direkt till rätt hylla och köpa ett vin som passar till utan att bli ruinerade.Samtliga frågor får sina svar i Håkan Larssons Fredagkväll. Boken, som innehåller ett 60-tal recept, är upplagd månadsvis och maten komponerad i takt med säsongernas växlingar. Alla rätter får förstås sitt eget vinförslag, komplett med varunummer på Systembolaget. Varje kapitel inleds med utvalda viner och råvaror som speglar årstiden och förslag på lämpliga aperitifer och tilltugg.Håkan Larssons recept är moderna, lättlagade och står för höga smaker med stuns i karaktären. Råvarorna är tillgängliga och breda, mycket präglas av tankar kring lokala råvaror och naturlig, ren smakprofil – ofta inspirerat av de modernaste teorierna kring mat och näring men alltid med den goda smaken i högsätet. Boken avslutas med förslag på enkla men fullkomliga sätt att avsluta en avspänd fredagmiddag.Kulturen då? Jo, den hör förstås till en lyckad fredag. Därför tipsar Håkan Larsson om varje månads bästa läsning, från Nobelpristagare till deckare. Och varje rätt har sin egen utvalda Matlagarmusik, i harmoni med årstiden och maten.
Bonnier Fakta 9789174240962 -
Med smak av te : En litterär och kulinarisk o...
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 152 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171304308
- Titel
- Med smak av te : En litterär och kulinarisk odyssé
- Författare
- Jan Sigurd - Anders Nilsson
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 256 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 806 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- MED SMAK AV TE
- en litterär och kulinarisk odyssé
av Jan Sigurd, Jan Emzén, Anders Nilsson och Gunnar Nydrén
Allt fler av oss har tröttnat på att rusa omkring med andan i halsen och kaffe i en frigolitmugg. Nu tar vi oss tid att dricka te. Tid att låta tebladen dra tillräckligt länge. Tid att sitta ner med en kopp och prata och lyssna. Drömma sig bort. Läsa en bok. I Jan Sigurds essäer i MED SMAK AV TE kan vi läsa om varför det är så svårt att köpa en fez om man inte tycker om myntate, om Hjalmar Söderbergs te-umbäranden i sekelskiftets Stockholm och om hur det kommer sig att svenskättlingar odlar te i Argentina. Vi får givetvis läsa om svart te, men också om grönt, vitt och rött.
Te är inte bara en dryck, utan också en fantastisk smaksättare. Kocken Anders Nilsson presenterar lättlagade recept baserade på vanliga råvaror - där te som kreativ krydda ger nya smakupplevelser!
Så brygg dig en kanna av ditt favoritte och följ med på en resa i teets fascinerande värld.
Formgivaren Jan Emzén och fotografen Gunnar Nydrén har tillsammans med kocken Anders Nilsson tidigare givit ut bland annat VIT SPRIT.
Damm förlag 1 9789171304308 -
Desserter
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1998. 232 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Skyddsomslaget med slitage i kanter
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151831893
- Titel
- Desserter
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 290 mm
- Vikt
- 1244 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151831893 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers 9100622214
-
Mat som föryngrar : ät färgstarkt - lev längr...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 160 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick - rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426035
- Titel
- Mat som föryngrar : ät färgstarkt - lev längre!
- Författare
- Inga-Britta Sundqvist
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 274 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 776 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta färgstarkt, bli yngre och leva längre är bokens budskap. Här betonas även vikten av glädje och njutning, inte bara när det gäller maten utan också livsstilen.
Huvuddelen av de vegetariska recepten i den här boken är exempel på god, enkel och snabb mat som passar vardagen. Det finns många grundrecept med olika variationer och massor av smårätter som får bilda en hel måltid. Först kommer proteinrika livsmedel och recept, sedan följer frukter/bär och grönsaker efter färg enligt chakrasystemet: rött, gult, orange, grönt och blått/lila plus recept. Man bör äta något från varje färg varje dag får att få maximalt skydd! Vid nästan varje livsmedel finns faktatext i marginalen om hälsoeffekter och näringsinnehåll. Recepten har som regel ett lågt eller medelhögt GI-värde.
Inga-Britta Sundqvist har också skrivit "Den vegetariska kokboken", som första gången kom ut 1984. Den har blivit en mycket omtyckt och storsäljande klassiker som finns i många svenska hem
Ica Bokförlag 1 9789153426035 -
Passionerat hantverk på Olof Viktors
Inbunden bok. Olof Viktors International. 2011. 240 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163384028
- Titel
- Passionerat hantverk på Olof Viktors
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Olof Viktors International
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1172 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Olof Viktors är ett prisat bageri och kafe´i skånska Glemminge på Österlen. Här lever och förverkligas drömmen om att erbjuda läckra bröd, bakverk, kakor, smörgåsar, sylt, marmelad, knäckebröd, saft och praliner framställda på riktigt, med stor kunskap och enligt hantverksmässiga traditioner. Bakom framgångsreceptet står bla Jan Hedh, vårt lands främste konditor-och bagarmästare, flerfaldigt belönad med både internationella och nationella utmärkelser för sina gastronomiska gärningar. Han är också mannen bakom många bästsäljande böcker med titlar som Chakladpassion, Bröd, Glasspassion och 277 sorters kakor. I Jan Hedh - Passionerat hantverk på Olof Viktors får du följa Olof Viktors genom de fyra årstiderna som sett ur Jans ögon. Personliga anekdoter och skarpa reflektioner blandas med Olof Viktors historia och mest populära recept.
Olof Viktors International 9789163384028 -
Hovtraktören Werner Vögelis festmat från Stoc...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1999. 193 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568641
- Titel
- Hovtraktören Werner Vögelis festmat från Stockholms slott
- Författare
- Vögeli, Werner - Sandberg, Marianne - Edström, Holger
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100568641 -
Till bords med Strindberg
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 2000. 158 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134520082
- Titel
- Till bords med Strindberg
- Författare
- Söderbergh, Catharina - Edlund, Solveig - Johansson, Johnny
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9134520082 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151834871
- Titel
- Cranks gröna kokbok
- Författare
- Nadine Abensur
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1202 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9151834871 -
Bagarens bästa : från surdeg till muffins
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2011. 365 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Rikt illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174012187
- Titel
- Bagarens bästa : från surdeg till muffins
- Författare
- Paul Allam - David Mcguinness
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 365 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 258 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1372 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bagarens bästa är en grundlig genomgång av allt som har med bakning att göra. Mästerbagarna på australiensiska Bourke Street Bakery delar med sig av sina erfarenheter och bjuder på såväl yrkeshemligheter som favoritrecept.
Från fullkornssurdeg och smaskiga pajer till delikata bakelser och muffins med den här boken kan du baka det berömda bageriets specialiteter hemma i ditt eget kök.
Mått: 195 x 259
Omslag: Matt med UV-lack, skyddsomslag
Hela 368 sidor
Tukan Förlag 1 9789174012187 -
Mamma, jag är hungrig! - En vardagsbibel för...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 99 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153429265
- Titel
- Mamma, jag är hungrig!
- Författare
- Linda Skugge - Tobias Holmberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 99 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 248 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bokidé: En kokbok för småbarnsföräldrar med enkla, goda, nyttiga och snabblagade recept. Recepten är komponerade av kocken Tobias Holmberg; känd från Icakurirens 5-snabba och texten är skriven av den kända krönikören och 3-barnsmamman Linda Skugge.
Utdrag ur baksidestext av Linda Skugge: "Hej alla mammor med tusen barn. Jag gissar att ni är som jag dvs bor i köket. Ni kan alltid hitta mig i köket, vilken tid det än är på dygnet. Oftast gör jag något storkok så att vi kan värma på mat när vi kommer hem sent efter diverse gympa/kör/ simskola .Mättar man en hel kökssoffa full med ungar behöver man inspiration på mat som barn tycker är god och som mamma tycker är lätt att laga. Det här är min present till er som är ICA Maxi-proffs (min kundvagn är alltid fullast)."
Så här säger Tobias Holmberg om recepten: Moderna men inte trendiga, Få ingredienser, snabb tillagning och inte alltför dyrbara ingredienser. En svårighetsgrad mellan enkelt och superenkelt, några mer avancerade eller tidskrävande. Boken är indelad i 4 veckors matschema samt barnkalas och en picknick.
Exempel på rätter: Ostburgare, Cowboysoppa, Lammfärsbiffar med kall fetaostsås, Rissallad á la 1982 - när mamma och pappa var små, Korvpanna med gräddiga gröna ärtor, Burritos med kidneybönor, Nötfärsbullar kryddade med röd pesto, Kanelstekta äpplen med mascarponesås.
Ica Bokförlag 1 9789153429265 -
Livsmedelsvetenskap
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2007. 395 sidor.
Mycket gott skick. Lätta hanteringsspår å omslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144043463
- Titel
- Livsmedelsvetenskap
- Författare
- Lena Jonsson - Ingela Marklinder - Margaretha Nydahl - Annica Nylander
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 395 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På vilket sätt tillagar man råvaran för att få den att smaka så bra som möjligt? För att kunna svara på den frågan bör man ha kunskaper om vad som händer när vi tillagar olika råvaror och hur man kan påverka dessa händelser.
I den här boken belyser författarna råvaran från sitt ursprung, via kemisk sammansättning till vad som händer under tillagning. Dessutom tar boken upp närings- och miljöaspekter på respektive råvara.
Bokens inleds med kapitel om livsmedelskvalitet, förvarings- och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive råvarugrupp.
Boken vänder sig till studenter på högskola/universitetet. Det har länge saknats en bok som kan användas på kurser i livsmedelsvetenskap för dietister, kostekonomer, kostvetare, lärare i hem- och konsumentkunskap med flera.
Studentlitteratur AB 1 9789144043463 -
Håkan Larssons vin och fest
Inbunden bok. Lidingö : Allt om Vin. 2009. 237 sidor.
Mycket gott skick. Litet tryckmärke å bandkant upptill
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163359866
- Titel
- Håkan Larssons vin och fest
- Författare
- Larsson, Håkan - Allt om vin (tidskrift)
- Förlag
- Lidingö : Allt om Vin
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Lidingö : Allt om Vin 9789163359866 -
Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan He...
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2010. 240 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113029122
- Titel
- Bröd & kaffebröd : baka på riktigt med Jan Hedh
- Författare
- Hedh, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 225 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1379 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Nybakat bröd till frukost, lunch och middag borde vara en rättighet i den mänskliga tillvaron!
Bevare oss för bröd i plastpåsar med konserveringsmedel och tillsatser, bröd ska vara färskt och nybakat, det är då det är som bäst och smakar som det ska!"
I dag finns det inte ett bageri i varje hörn som det gjorde förr, och i takt med att vi mer och mer börjar ifrågasätta vad stormarknadsbrödet och andra matvaror innehåller har brödbakandet hemma fått en renässans. Jan Hedhs Bröd & kaffebröd gjorde succé när den kom förra året. Nu ges den ut i kartonnageupplaga.
Återigen har Jan Hedh samlat recept på klassiker och mer okända brödtyper, svenska och utländska, i ett praktverk som doftar nybakat; ett åttiotal bröd och knäckebröd, och nästan lika många sorters kaffebröd.
Här förmedlar han sin kärlek till konsistenser, dofter och texturer; lika sinnligt som han beskriver hur härligt ett wienerbröd smälter i munnen, lika fördömande är han mot allt som inte är äkta vara. Han skräder inte orden i sina omdömen om det industritillverkade och konstgjorda: "… den smörja som kallas för vaniljkräm på många ställen och är kallrörd med modifierad stärkelse och vanillin och en massa andra hokus pokus-ingredienser som inte har ett dugg att göra med riktigt kokt vaniljkräm."
Inspirerad av sin barndoms bakverk, resor och möten med berömda bagare strör han anekdoter omkring sig om bakverk han njutit genom livet. Här möter vi en Jan Hedh på gott humör och med härlig humor: "Italienskt bigabröd passar till all mat utom till surströmming, där jag vill ha norrländskt tunnbröd och snaps och kall öl."
Norstedts 2 9789113029122 -
Med smak av honung
Inbunden bok. Stockholm : Achiever. 143 sidor.
Nära nyskick. Välaktat ex, fräsch och stadig inlaga
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163142813
- Titel
- Med smak av honung
- Författare
- Andersson, Cornelia - Ohlström, Tommy - Gustafsson, Joakim
- Förlag
- Stockholm : Achiever
- Språk
- Svenska
Stockholm : Achiever 9163142813
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn