-
SOPPA, POTAGE & BULJONG
Inbunden bok. Natur & Kultur . 2018. 152 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
En soppa kan vara den mest vardagliga och okomplicerade rätten, snabblagad, billig och praktisk. En annan soppa kan istället vara oerhört exklusiv och komplex, en rätt där den klassiska matlagningskonst läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127158672
- Titel
- Soppa, potage & buljong
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken om soppor och dess varianter är Tommy Myllymäkis sjätte kokbok och kanske den allra bästa. Dels har han intresserat sig för soppor och de är utmärkta. Dels är sopporna mycket varierade, vilket gör boken i högsta grad användbar. Recepten är tydliga och lätta att följa.
Per Björgell, BTJ-häftet nr 23, 2018
En soppa kan vara den mest vardagliga och okomplicerade rätten, snabblagad, billig och praktisk. En annan soppa kan istället vara oerhört exklusiv och komplex, en rätt där den klassiska matlagningskonsten verkligen kan blixtra till och göra rätten till en riktigt stor upplevelse. Båda typerna av soppor fyller sitt syfte. Soppor är oftast inte särskilt komplicerade, men de är heller inte de mest förlåtande av rätter. Därför måste man ha ganska klart för sig hur soppans olika komponenter behöver balanseras mot varandra, hur soppans konsistens påverkar upplevelsen av att äta den, och hur man lyckas landa i ett resultat som blir tillräckligt fylligt och intressant för att inte bli tråkigt. I bokens 80-tal recept ingår klara soppor, gräddiga soppor, mixade soppor, kalla soppor, buljonger och potager. Du lär dig snabbt hur du med några få grundtekniker i bagaget kan variera smaksättningarna i det oändliga. Med en huvudråvara som till exempel blomkål går det att göra hur mycket som helst, och en enkel buljong kan i högsta grad bli något sofistikerat om du ger dig tid att göra ett bra förarbete. Vissa soppor kräver rätt handlag, som till exempel grönsakssoppor, andra som oxsvanssoppa, kräver tid och tålamod. I boken hittar du både svenska husmansklassiker, rustika och exklusiva soppor från de sydeuropeiska köken, ramen och buljonger.
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. 2019 öppnar han en ny restaurang på Djurgården och är kreativ ledare för bland annat Taverna Brillo, Sturehof, Riche och Ulriksdals Wärdshus i Stockholm. Tommy har tidigare gett ut Sallad, Kött, vilt & fågel, Fisk & skaldjur, Grönsaker – tillbehör & garnityr och Såser.
De bästa kockarna brukar ibland göra kokböcker som är både pretentiösa och komplicerade. Det lysande undantaget är de av Tommy Myllymäki. Denna om soppor är både inspirerande och användbar. Här finns recept på allt från vardaglig korvsoppa till elegant vichyssoise med löjrom. Instruktionerna är tydliga och enkla att följa. Och visst borde vi alla äta mer soppa.
SvD
Med stjärnkocken Tommy Myllymäkis nya kokbok kan du bli ett riktigt sopp-proffs, både till vardag och fest. /…/Med kokboken i handen kan du också bli en soppkonnässör.
TARA
Lär dig laga höstens hippaste soppor!
KingMagazine
Superrecept på soppor - såväl klassiska som moderna. Passar både nybörjare och mer vana.
Allt om mat
Stjärnkocken Tommy Myllymäkis nya kokbok fokuserar på en rätt som kan vara både vardaglig och snabblagad, men även oerhört exklusiv och komplex.
Västerbottenskuriren
Natur & Kultur 9789127158672 -
200 LÄCKRA RÄTTER MED KYCKLING
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2011. 240 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– NYSKICK, förutom hörnveck på några sidor, se fler bilder! -––
Den här boken innehåller en unik blandning av 200 klassiska och moderna kycklingrecept f läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186263294
- Titel
- 200 läckra rätter med kyckling
- Författare
- Lewis, Sara
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 168 x 208 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 663 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken innehåller en unik blandning av 200 klassiska och moderna kycklingrecept för alla tillfällen. Med recept som spänner över kalla och varma rätter, från klassisk club sandwich till vietnamesisk nudelsallad, är det en idealisk kokbok för alla, nybörjare som mer vana. Recepten är enkla utan onödiga och tillkrånglade fackbegrepp. Alla recept är praktiskt och enkelt presenterade på ett uppslag med ett inspirerande färgfoto till.
Bonnier Impact 9789186263294 -
SOPHIES MAT – 20 stämningsfulla middagar plus...
Inbunden bok. Norstedts. 2012. 191 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! ––
Sophie Berlin, välkänd för alla matintresserade från tidningen Allt om Mat såväl som för DN:s läsare. I D läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113046297
- Titel
- Sophies mat : 20 stämningsfulla middagar plus tips & trix du behöver för att göra köket lite bättre och lite snyggare
- Författare
- Berlin, Sophie
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 180 x 295 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 916 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sophies mat är en ny kokbok från tidningen Allt om Mat. I huvudrollen den här gången Sophie Berlin, välkänd för alla matintresserade från tidningen Allt om Mat såväl som för DN:s läsare. I DN ger Sophie 5 dagar i veckan förslag på enkla och lättlagade vardagsrätter.
Här har hon istället samlat ett 100-tal av sina egna favoritrecept grupperade som 20 stycken hela middagar. Mellan dessa middagar hittar man tips på allt från hur du gör ditt eget örtsalt till hur du enkelt och smidigt får silverbesticken snygga.
"Min tanke är att maten ska vara enkel och välkomnande. Jag gör inte någon direkt skillnad på vardag och fest, en onsdag kan också vara en festdag genom att bjuda över vänner på en tomatdoftande pasta med nybakat bröd. Det är ofta enkla upplägg, mat på fat som gör att det blir avslappnat och familjärt kring bordet. Det är så jag vill äta! Mellan varje matdel kommer små tips och trix som gör att ditt kök och din köksutrustning håller lite längre och helt enkelt blir lite snyggare."
Norstedts 9789113046297 -
MANDEL
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Mandelkvinnorna & Mango förlag. 2006. 96 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
Mandel är en unik bok på många vis. Det är berättelsen om hur en gemensam dröm går i uppfyllelse. Mandelkvinnorna, en mu läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197562119
- Titel
- Mandel
- Författare
- Glasnovic-Raguz, Elizabeta
- Förlag
- mango förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 195 mm Ryggbredd 120 mm
- Vikt
- 390 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mandel i kvadrat
Mandel är en unik bok på många vis. Det är berättelsen om hur en gemensam dröm går i uppfyllelse. Mandelkvinnorna, en mustig gryta med tio kvinnor i Lund från sex olika länder och tre kontinenter, reser till Spanien för att plocka mandel. Tillsammans har de gjort boken de själva saknade inför sin resa. Den är späckad med intressanta fakta om mandel. Visste du att mandeln inte är en nöt utan en stenfrukt eller att mandel inte ingår i mandellikören Amaretto? Mandeln är däremot en symbol inom många kulturer. Den är sinnebilden för kvinnlig skönhet, vaksamhet och styrka.
Boken innehåller dessutom hälso- och skönhetstips samt matrecept med härliga bilder. Detta är en bok att inspireras av på många sätt.
–– FÖRLAGSNY! –– Mandelkvinnorna & Mango förlag 9789197562119 -
MAT FÖR HELA ÅRET – Fler än 365 briljanta rec...
Inbunden bok. The Bearded Lady. 2010. 167 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– NYSKICK! – Se fler bilder! ––
Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Njut av inspirerande läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623005
- Titel
- Mat för hela året : fler än 365 briljanta recept och matidéer
- Författare
- Jamie Oliver
- Förlag
- The Bearded Lady
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 218 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 882 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det doftar rosmarin och citron från Italien, koriander från Thailand och mynta från Libanon. Njut av inspirerande kryddpoesi från Nordafrika och Indien, chiliheta asiatiska rätter och söta avslutningar, som får middagsgästerna att sucka lyckligt. Boken är ett unikt urval på svenska av de bästa nya recepten, som Jamie och hans medarbetare har skapat i den engelska tidningen Jamie Magazine. Här finns guldkorn att hitta vare sig du söker nya idéer till rustika vardagsrätter och enkla pastamiddagar eller lyxiga men lättfixade munsbitar och rätter som garanterat imponerar på dina gäster. Du kan överraska din omgivning med ett nytt recept var och en av årets alla 365 dagar med hjälp av Mat för hela året. Här finns läckerheter såväl för den som föredrar kött, som fågel, fisk, skaldjur eller det vegetariska köket. För att inte tala om alla recepten på svalkande drycker och förföriska drinkar eller inläggningar som är en guldgruva att ha i kylskåpet. Dessutom får du tips och kunskap om sådant som ceviche, meze, bästa sätten att ta vara på rester och hur man enkelt gör ett underbart musselkok.
The Bearded Lady 9789186623005 -
GRYTOR, LÅNGKOK och lite HUSMAN
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Bokförlaget Semic. 2012. 105 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
De bästa recepten på härlig husmanskost och mustiga långkok!
• Långkok, grytor och gedigna husmansrätter är kökets läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258368
- Titel
- Grytor, långkok och lite husman
- Författare
- Hansson, Jon
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 478 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Långkok, grytor och gedigna husmansrätter är kökets ryggrad. En mustig gryta är det bästa sättet att låta fina råvaror komma till sin rätt! Smakerna kommer verkligen fram. Jon Hansson, populär matskribent med ett flertal kokböcker bakom sig, tar sig an grytorna på sitt sedvanligt lättsamma vis. Vi bjuds på husmanskost i modern tappning. Långkok, ugnsrätter och härliga söndagsstekar. De allra bästa recepten på klassiska favoriträtter och nya, spännande grytor och långkok.Vi bjuds också på klimatsmart tänk och tips på hur man sparar tid genom att göra storkok. Gör dubbel sats av grytan eller köttfärssåsen och servera som en ny rätt nästa dag. Söndagens boeuf bourguignon blir en biffsallad med haricots verts och rödlök på måndagen. Härliga recept som förgyller både vardag och fest!
–– FÖRLAGSNY! –– Bokförlaget Semic 9789155258368 -
VINTERKALAS
Inbunden bok. Prisma. 2008. 318 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. märken på pärmarna. – Se fler bilder! ––
Vinterkalas utspelar sig under den mörkaste, men också den mest ljusglittrande tiden från allhelgonahelgen till tjugondedag Knut. "Underbart! Det är kväll redan klockan läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151851143
- Titel
- Vinterkalas
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 318 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 243 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1028 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterkalas utspelar sig under den mörkaste, men också den mest ljusglittrande tiden från allhelgonahelgen till tjugondedag Knut. "Underbart! Det är kväll redan klockan tre på eftermiddagen och då kan man börja laga mat", säger Hannu entusiastiskt.
"Min bok ska väcka en längtan till det lilla torpet i skogen - till snö, månsken och stjärnhimlar - långt bortom stadens svärtade saltslask. Alltså en bok med mat och atmosfär där läsaren inspireras och känner igen sin lust, utan att baxna när tomten kommer!"
Hannu älskar vintern, den sällsamt lugna atmosfären när matglada middagsgäster samlas i hans kök eller kring det generöst dukade julbordet på torpet hos Barbro och Kåre Hellström. "Barbro är den enda som jag känner som har gått på anrika Benninge lanthushållsskola."
Med hjälp av vännerna på torpet är Vinterkalas fylld av genomarbetade familjerecept, med matminnen och smaker som genomlagats i årtionden och överlevt oräkneliga söndagar och generationsmiddagar.
Recept för många eller för en eller två: Röd novemberfest med värmande soppor, fisk och goda grytor. Advent med jullängtan och glöggfest. Kaksöndag med fler än sju sorter: Mandelmusslor, Mammas mandelstjärnor, Tant Gottys smörkransar… Lucia och saffransdofter, pepparkaksbak, klenäter, och julgodis.
Julmat med tradition och enkel Hannuinspiration. Allt från köttkorv, grynkorv och vildsvin till saffransmarinerade revbensspjäll, för att inte tala om alla sillsorter. Nyårsafton med blinier, lamm och gammaldags ingefärsparfait på festklädda bord. Trettondagsmat vid brasan och till sist Knutkalas på isen med furufacklor och spännande dofter från grillen.
Ur recensioner:
"En sensuell, inspirerande kokbok med sagolikt vackra bilder och mängder av klassiska, läckra recept som han satt sin egen prägel på. Kan få vilken matlagningstrött som helst att piggna till."
Aftonbladet
"Om någon har tappat bort julstämningen eller talangen att toppa en vanlig tråkig hösthelg då är Hannus bok den absolut rätta."
Helsingborgs Dagblad
"En måste-ha-bok för alla som gillar vintriga helgsammankomster."
Lantliv
Prisma 9789151851143 -
MACKOR – 100 klassiska sandwichar från Reuben...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2014. 175 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127137592
- Titel
- Mackor : 100 klassiska sandwichar från Reuben till Po' boy
- Författare
- Jonas Cramby
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 227 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mackor har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Kulinariska Historiebok (Best Culinary History Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Vardagsmåltider.
"Det vattnas ordentligt i munnen, och om det fanns ett pris som hette Årets förord skulle Cramby vinna det."
Mat-Magasinet
"Jonas Cramby har gjort det igen! Boken Mackor följer upp succén efter hans tidigare böcker Texas BBQ och Texmex från grunden."
Sundsvalls Tidning
"En kokbok som tar mackan på allvar."
Lantliv Mat & Vin
"Ett måste i kokbokshyllan."
Älskade Hem
När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade en global besatthet. Idag finns det nämligen varianter av den portabla, billiga men framförallt läppsmackande goda mackan i de flesta kulturer och det är på tiden att det kommer en bok som tar ämnet på allvar.
I över 100 recept lär du dig bland annat hur du gör perfekta versioner av klassiker som club sandwich, reuben och BLT samt får bekanta dig med lite mer exotiska smörgåsar som muffulettas, tortas, po boys och banh mis. Mackor innehåller smörgåshistoria, mackfilosofi, hur man bakar de perfekta bröden, gör egen ost och charkuterier, dessutom vilka tillbehör och verktyg varje mackälskare alltid bör ha hemma.
Detta är helt enkelt en kokbok som äntligen ger den blygsamma mackan all den respekt som den förtjänar. För hemligheten bakom att leva lyckligt är ju trots allt, som musikern Warren Zevon sa på sin dödsbädd, att uppskatta varenda macka.
Jonas Cramby är frilansskribent, krönikör och krogskribent för Metro. År 2009 blev han utsedd till Årets krönikör av Sveriges Tidskrifter. Den mycket uppmärksammade kokboken Texmex från grunden gavs ut 2012 och den lika hyllade Texas BBQ 2013. Böckerna har översatts till sex språk.
"Jonas är krönikören och skribenten med den lika fantastiska som dråpliga formuleringsförmågan. Och på samma rejäla, grabbiga sätt som hans två tidigare kokböcker är Mackor en maffig kokbok som ger den blygsamma mackan all respekt den är värd."
Baka
"Den här boken tar den enkla smörgåsen på allvar och lyckas på så sätt skapa stora smakupplevelser."
Vin & Bar Journalen
"Boken Mackor är en fantastisk bok som fyller ett hålrum bland kokböcker som jag inte ens visste fanns. Äg den!"
Johan Engman, Sundsvalls Tidning
"En bok som ger mackan den respekt den förtjänar."
Mariefreds Tidningen
"Fantastiska mackor från olika delar av världens samsas i denna snygga bok. Oväntad bonus är många recept på plägg och tillbehör."
Sophie Berlin, Allt om Mat
"Vad det handlar om, vilket Jonas Cramby lyfter fram i boken, är just lite omsorg. Om man lägger ett par minuter extra på att göra en macka får man igen det mångdubbelt i upplevelsen."
Jan Gradvall, DI Weekend
Natur & Kultur 9789127137592 -
JÄRNSPISAR, HACKEKORV & TABBERAS – Mat, smak...
Inbunden bok. Ersatz. 2006. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Obet. märken på skyddsomslaget. – Se fler bilder! ––
Det här är en unik bok om den gamla goda svenska maten från järnspisarnas och stadshotellens storhetstid, kärleksfullt och njutningsfullt beskriven utifrån Astrid läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188858160
- Titel
- Järnspisar, hackekorv & tabberas : mat, smak & tradition i Astrid Lindgrens värld
- Författare
- Lager, Göran
- Förlag
- Ersatz
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 241 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Årets bästa historiska kokbok 2006
Boken var även nominerad till "Årets bästa kokbok i alla kategorier" av Måltidsakademien och gick till final i Kina.
Det här är en unik bok om den gamla goda svenska maten från järnspisarnas och stadshotellens storhetstid, kärleksfullt och njutningsfullt beskriven utifrån Astrid Lindgrens berättelser. Här påminns läsaren om leverfärsbullar kokade i mjölk, blodkorv och andra rätter som numera är i det närmaste utrotningshotade. Den svenska husmanskosten från Emils tid vid slutet av 1800-talet till Saltkråkans 60-tal är ett spännande matarv som bara väntar på att återupptäckas. Boken är både en historik över svensk matkultur och en traditionell receptsamling med 164 recept på allt från rätterna på Emils tabberas, Madickens festmenyer till Saltkråkans picknickkorgar.
Boken är skriven i Astrid Lindgrens anda: den är underhållande, medryckande och lärorik. Den är ett veritabelt stycke levande historia, som man till och med kan laga och smaka själv. För lite äldre personer inbjuder den till en intensiv minnesresa tillbaka till barndomens värld av smaker och för ungarna berättar den om bakgrunden till maten de läser om i Astrid Lindgrens böcker.
Ersatz 9789188858160 -
MENY – Det bästa ur radioprogrammet
Inbunden bok. B Wahlströms. 2006. 200 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– NYSKICK – "Läsex" stämplat uppe på snittet. ––
En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet ti läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132333316
- Titel
- Meny : det bästa ur radioprogrammet
- Författare
- Fransson, Karin - Broberg, Maths
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 216 x 233 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 826 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En halv miljon svenskar lyssnar varje vecka till radioprogrammet Meny i P1. Det har gjort programmet till ett av Sveriges Radios allra mest populära. I mer än tio år har matälskare delat med sig av sina favoritrecept till lyssnarna och programledarna Karin Fransson, Sven Ekberg och Måns Rossander.
Nu får vi möjlighet att inte bara lyssna till matupplevelserna utan också se och inspireras av bilder på några av de olika rätter som tillagats och berättats om. Den här boken är fylld med nästan 200 recept från mästerkockar, artister, politiker och idrottsmän som gästat Meny och från lyssnare som skickat in sina favoritrecept.
B Wahlströms 9789132333316 -
HOPKOK – Sex kulturer möter det svenska köket
Inbunden bok. Norstedts. 1998. 119 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– NYSKICK, omslaget laminering lite randig men inlagan är helt fräsch! ––
Spännande recept från Thailand, Kuba, Balkan, Chile, Turkiet och Algeriet. Sex läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113003979
- Titel
- Hopkok : sex kulturer möter det svenska köket
- Författare
- Joachim Stokstad
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 807 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 9789113003979 -
SAUCES & SALSAS
Häftad bok. Apple. 1995. 128 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– NYSKICK! ––
Tastes, tradition and over 75 international recipes for ketchups, salsas and sauces. Divided into regional chapters: Europe, Asia, the Mid läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 1850766355
- Titel
- Sauces & salsas : tastes, traditions and over 75 international recipes, with notes on their origins and uses
- Författare
- Franco, Silvana
- Förlag
- London : Apple
- Språk
- English
Apple 1850766355 -
Laga och Njut – KYCKLING
Inbunden bok. Damm Förlag AB. 2002. 96 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– NYSKICK! ––
Mer än 70 recept för såväl vardags- som festmåltider med fågel som kyckling, kalkon och anka. Både gamla klassiker och nya idéer finns med läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177058305
- Titel
- Laga o njut Kyckling
- Författare
- Jeni Wright
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 248 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 592 g
- Språk
- Svenska
Damm Förlag AB 9177058305 -
ÄTA, DRICKA, LEVA – morgon, middag, kväll
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2001. 192 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– ABSOLUT NYSKICK/ FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
Äta, dricka, leva är den nya tidens kokbok. Nu behöver du inte tillbringa timmar med att göra långa ink läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137117294
- Titel
- Äta, dricka, leva
- Författare
- Warde, Fran
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 282 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1057 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äta, dricka, leva är den nya tidens kokbok. Nu behöver du inte tillbringa timmar med att göra långa inköpslistor och laga komplicerad mat som tar evigheter. Upptäck mat som är vardagsenkel - något som man kan njuta av utan att det är så märkvärdigt. Måltider som delas med familj och vänner, kärestan eller bara du själv, vid alla tillfällen och alla tider på dygnet. Fran Wardes receptidéer sträcker sig från lyxiga frukostar till sommarpicknick med vännerna, från söndagssteken med familjen till en snabblagad vardagsmiddag för en person när dagens jäkt har lagt sig. Här finns 150 lättlagade recept med ingredienser som är lätta att få tag på (med många läckra varianter). Äta, dricka, leva ger också inspiration till festen: mat och dryck, blomsterarrangemang, dukning och andra trevliga idéer.
Bokförlaget Forum 9789137117294 -
FOTBOLLSKOKBOKEN 2 x 45 – 45 magiska matcher...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Skabetti Books & Agency. 2013. 199 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
I Fotbollskokboken får du som läsare ta del av klassiska anekdoter och berättelser som berört fotbollsvärlden under åren det handlar om turneringarna, spelarna, tränarna, supportrarna och framför allt om matcherna: Sver läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174230925
- Titel
- Fotbollskokboken 2 x 45 : 45 magiska matcher och 45 matchande maträtter
- Författare
- Simic, Riki
- Förlag
- Skabetti Books & Agency
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 285 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fotbollskokboken är vinnare av titeln Best in the World!
Fotbollskokboken vann utmärkelsen Årets kokbok 2013. Nu vinner boken även internationella framgångar: På den årliga tävlingen Gourmand World Cookbook Awards, världsmästerskapet för mat- och dryckesböcker, erhåller Fotbollskokboken det tyngsta och mest åtråvärda priset: Special Award of the Jury.
Priset delas ut den 20 maj i Peking och författarna reser till Peking för att närvara vid prisutdelningen.
Med årets originellaste kokbokskoncept tas fotbollsgastronomin upp till sublima höjder. Äntligen vet vi vad som bör avnjutas för att återuppleva UEFA-cupfinalen 1982 eller skandalderbyt i Glasgow 1998. / Svenska Måltidsakademien
I Fotbollskokboken får du som läsare ta del av klassiska anekdoter och berättelser som berört fotbollsvärlden under åren det handlar om turneringarna, spelarna, tränarna, supportrarna och framför allt om matcherna: Sverige Brasilien -58, Brasilien Italien -82, IFK Göteborg HSV -82, Milan Barcelona -94
Varje match har fått sätta tonen för en maträtt och en dryck, som vi anser spelar i samma division: Korpen, Allsvenskan eller Champions League.
Få saker berör och engagerar folk världen över som fotboll. När ett VM, EM eller Champions League står på lut finns inte en tidning, ett TV- eller radioprogram som inte bevakar och rapporterar. Twitter och Facebookuppdateringarna handlar om en sak enkom under de 2x45 minuter matchen spelas. Världen står helt enkelt på tå när de stora sammandrabbningarna sker på fotbollsplanen. Inte konstigt då att fotbollen också bidrar med en och annan skandal och otaliga historier längs vägen. För oavsett land, kultur eller tidsålder har fotbollen alltid varit en spegelbild av samhället, och vissa matcher och händelser lämnar större avtryck än andra i historiebeskrivningen.
Vi har försökt fånga passionen för fotbollen och matcha den med en lika stor hängivenhet till mat och dryck. Lika höga har diskussionernas vågor gått om vilka matcher som skall återges, som vilken mat som hör till och vilken dryck glasen bör fyllas med. Rätt eller fel? Så länge vi kan starta en lika passionerad åsiktsutbyte bland vännerna hemma i köket eller framför TV:n som vi haft under skapandet av den här boken har vi lyckats!
/Riki, David och Sladjan
Riki Simic är kock i grunden och har bl a arbetat tillsammans med Verner Vögeli på Operakällaren. Idag verkar han inom fotbollens svartgula värld i Solna.
David Mortimer-Hawkins arbetar till vardags inom musikbranschen, vilket också gett honom stora möjligheter att bli öl- och whiskeyexpert.
Sladjan Osmanagic är tv-profilen som pratar fotboll som ingen annan. Han retar en del men han lever och andas fotboll och får därför respekt av alla.
Gästskribenter: Pia Sundhage, förbundskapten för Svenska damlandslaget, Johan Edlund, sångare i Tiamat, Erik Niva, Aftonbladet, Frida Nordstrand, expertkommentator Viasat, Bengt Ågren, förbundskapten för 58 landslaget, Rami Shabaan, fd landslagsmålvakt, Dennis Lyxzén, sångare
–– FÖRLAGSNY! –– Skabetti Books & Agency 9789174230925 -
SMAKA PÅ SVERIGE! – En matresa med gårdsbutik...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Ordalaget Bokförlag. 2013. 223 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
Sverige ÄR ett matland. Häng med på en matresa och lär dig laga den bästa mat som finns!
• Här är kokboken som tar oss läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690484
- Titel
- Smaka på Sverige! : en matresa med gårdsbutikernas bästa recept
- Författare
- Hvitfeldt, Lillemor
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 260 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 998 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett bra sällskap på sommarens utflykter!" Lantliv
Sverige ÄR ett matland.
Häng med på en matresa och lär dig laga den bästa mat som finns!
Här är kokboken som tar oss land och rike runt för att utforska och återupptäcka våra förstklassiska svenska råvaror - proppfulla med nyttigheter och smak!
Intresset för lokal mat som tillverkas av duktiga mathantverkare är stort och det bara växer. Vi får ca 60 recept på varmrätter, sallader, pajer, drycker, matbröd och kakor.
Vi möter eldsjälarna som odlar grönsakerna, föder upp djuren, fiskar fisken, driver restauranger, syltkokerier, bagerier, kryddodlingar och gårdsbutiker - småskaligt, lokalodlat och ekologiskt naturligtvis! De ger oss en inblick i deras vardag och arbete på gården och berättar hur de startade upp.
Följ med på en matresa genom skiftande årstider och svenska landskap, från ett frostigt Pajala i norr till ett prunkande Trelleborg i söder - totalt 50 gårdar. Vill man göra ett eget besök på gårdsbutiken eller restaurangen finns vägbeskrivning, öppettider och kontaktuppgifter.
Boken följer årstiderna och illustreras med lustfyllda bilder på mat, människor och miljöer.
Lillemor Hvitfeldt har skrivit flera matböcker och jobbat som matskribent på tidningen Land i över 25 år.
–– FÖRLAGSNY! –– Ordalaget Bokförlag 9789174690484 -
TILL BORDS OMBORD PÅ M/S BYFJORDEN – En kulin...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Uddevalla Event. 2008. 149 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
Fredrik Sjöström har en gedigen kockutbildning. Intresset för fisk och skaldjur grundades redan i ungdomsåren. Han har sedan dess exprimenterat med smaker och förfinat sin matlagningskonst under många år ombord på m/s B läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163335563
- Titel
- Till bords ombord på m/s Byfjorden : en kulinarisk resa genom fjordar och strömmar
- Författare
- Stefan Edman - Fredrik Sjöström - Christian Gjerdrum
- Förlag
- Uddevalla Event
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 245 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fredrik Sjöström har en gedigen kockutbildning. Intresset för fisk och skaldjur grundades redan i ungdomsåren. Han har sedan dess exprimenterat med smaker och förfinat sin matlagningskonst under många år ombord på m/s Byfjorden.
Hur maten presenteras på tallriken är en viktig ingrediens för Fredrik, att han dessutom har förmånen att arbeta med närproducerade råvaror förhöjer bara resultatet. Stefan Edman är biolog, författare, krönikör och tillhör landets främsta nuturskildrare. Hans engagemang för miljön har givit honom flera uppdrag som miljörådgivare åt stats- och miljöministrar. Han har också belönats med en mängd litterära utmärkelser.
Stefan har djupa rötter i Bohusläns skärgård och bor sedan flera år i Ljungskile. I boken "Till Bords Ombord" blandar Fredrik och Stefan nyskapande och klassiska maträtter, kryddarde med berättelser och anekdoter om fjordar och strömmar som passeras på deras kulinariska resa med m/s Byfjorden.
–– FÖRLAGSNY! –– Uddevalla Event 9789163335563 -
BULLE, BURGARE, BIFF – En bok om färs
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Ica Bokförlag. 2010. 127 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Laga läckert med färs I den här boken finns såväl klassiska recept som nya varianter. Färsrätter är ofta snabba och enkla att laga till och lätta att variera. Du får tips och mängder av idéer för förnyelse när det g läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433378
- Titel
- Bulle, burgare, biff : en bok om färs
- Författare
- Tobias Holmberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 273 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 642 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Laga läckert med färs
I den här boken finns såväl klassiska recept som nya varianter. Färsrätter är ofta snabba och enkla att laga till och lätta att variera. Du får tips och mängder av idéer för förnyelse när det gäller såväl vardagsmatlagningen som för festligare tillfällen.
Råvaran är relativt billig vilket ger den en naturlig plats på vardagstallriken. Det är inte en slump att köttfärsen är basen i några av världens populäraste rätter som hamburgare, köttbullar och köttfärssås. Men färsrätter kan vara så oändligt mycket mer. I boken hittar du läckra recept på färsrätter, inte bara av nöt och gris, här finns lamm, kalv, kyckling, vilt och fisk samt vegetariska alternativ på quornfärs. Här finns både de klassiska svenska rätterna och rätter med inspiration från olika kök i världen.
–– FÖRLAGSNY! –– Ica Bokförlag 9789153433378 -
LAGA EKOLOGISKT ÅRET RUNT
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Läsförlaget. 2009. 126 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
Ekologisk mat har aldrig förr varit lika populär eller tillgänglig som nu. Den här handboken redogör för hur ekologiska läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407562148
- Titel
- Laga ekologiskt året runt
- Författare
- Franklin, Liz
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 618 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare fotografer: Streeter, Clive
Ytterligare författare: Franklin, Liz
Ytterligare översättare: Nordströn, Fia
–– FÖRLAGSNY! –– Läsförlaget 9781407562148 -
GLÖD – MAT MED MENING
Inbunden bok. Coop och Norstedts. 2012. 187 sidor.
ISBN 9789113046914
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– NYSKICK, se fler bilder! Obet. ytslitage på omslaget. ––
En bok full av matinspiration, recept och möten med människor från Kenya, Guatemala, Vietnam läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCoop och Norstedts 9789113046914 -
MAGISK SOMMAR – Mat och härligheter med Hanna...
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Norstedts. 2013. 160 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY, se fler bilder! – Obs ej pocketupplagan, inbunden, 23x28 cm! ––
Följ med systrarna Hannah och Amanda på deras magiska Gotlandssommar! Hit kommer de varje år, här umgås de med familj och vänner och lagar massor av mat för varje situation o läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113047225
- Titel
- Magisk sommar : mat och härligheter med Hannah & Amanda
- Författare
- Schulman, Amanda
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 228 x 278 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med systrarna Hannah och Amanda på deras magiska Gotlandssommar! Hit kommer de varje år, här umgås de med familj och vänner och lagar massor av mat för varje situation och tillfälle. Det blir ju ännu härligare med mat som man själv gjort. När man dessutom får njuta av Gotlands vackra natur blir det ännu bättre.
Magisk sommar serverar recept och inspiration för alla tillfällen, både festliga sådana och mer avslappnade: tapas på utetrappan, picknickmat för en dag på stranden, massor av marinader och tillbehör till sommarens alla grillkvällar, comfort food en regnig dag, matbröd och kaffebröd, saker man äntligen får äta igen när man har fött barn. Födelsedagskalas där man får äta hur mycket gott man vill, första semesterdagen, en midsommarlunch där hela familjen får bidra med något, hur man tar vara på bär och frukter i trädgården. Dessutom gästspelar Alex Schulman med en het chili.
Hannah och Amanda inspirerar med sin chosefria matlagning andra till att göra likadant: att njuta ofta och länge av god mat tillsammans med familj och vänner. Det är enkel mat med recept som kan göras om och om igen.
Förutom att laga mat berättar systrarna också om sina liv och sig själva. Viktiga händelser, betraktelser över tillvaron, minnen, känslor, babylycka och tips på bra musik för att komma i stämning. För systrarna handlar allt om att få ett ännu härligare liv och att låta alla känslor få vara med på vägen.
Magisk sommar är en må bra-kokbok som tilltalar alla sinnen. Välkommen!
–– FÖRLAGSNY! –– Norstedts 9789113047225 -
EKOLOGISKA SMAKER – Äkta matglädje, äkta råva...
Inbunden bok. Kummin Förlag. 2008. 168 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– NYSKICK, en liten prick/fläck på pärminsidan, se fler bilder! ––
Ekologiska smaker, är en kokbok och en inspirationskälla till god, smakrik och sund m läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197524070
- Titel
- Ekologiska smaker : äkta matglädje, äkta råvaror
- Författare
- Henrik Arkåsen
- Förlag
- Kummin Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 751 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ekologiska smaker -äkta matglädje, äkta råvaror är en kokbok och en inspirationskälla till god, smakrik och sund mat baserad på ekologiska och naturliga råvaror. Enkel och lagom nyttig mat som kan lagas av ingredienser som du hittar i en vanlig mataffär. Boken innehåller ett 80-tal recept på vardagsmat, lättlagad festmat, goda efterrätter, hembakat bröd och grundrecept på fonder och såser. Varje rätt är illustrerad med inbjudande och härliga mat- och miljöbilder.
Att laga mat från grunden med naturliga råvaror och utan onödiga tillsatser är enkelt. Maten smakar mycket godare både för gommen och för samvetet - om vi vet exakt hur den är tillagad. Ekologisk matlagning handlar lika mycket om hälsa som om miljö och smak. Genom att välja råvaror som är odlade med hänsyn till vår natur får vi i oss mindre tillsatser och får äta mat som smakar mer och godare.
Intresset för ekologisk mat är stort idag och vi får ständigt nya fakta att ta ställning till, men det finns enkla vägar och små förändringar som gör stor skillnad. Boken innehåller lättillgängliga fakta om varför ekologisk mat är bra för vår hälsa och för miljön. Du får också en rad handfasta tips på hur du kan tänka när du planerar dina inköp och handlar mat, en guide till miljömärkning, kockens tips för enklare matlagning, en säsongsguide och lästips för den som vill veta mer.
Ekologiska smaker är skriven av Henrik Arkåsen som är kock och utbildad i Grythyttan. Tillsammans med sin fru och två vänner driver han restaurangerna Saltmagasinet och Gusto i Västervik samt butiken Ost&Deli. Saltmagasinet har blivit utsedd till Västerviks bästa krog i White-guide flera år i rad och Henrik och hans kollegor har redan från start fokuserat på att använda ekologiska och lokalt producerade råvaror. Henrik är också en flitig föreläsare om mat och miljö i skolor och för företag och är en av drivkrafterna bakom den lokala marknaden Smaka på Tjust, en höstmarknad för närproducerade råvaror och hantverk. Hans intresse och kunnande inom matlagning och ekologi är genuint och entusiasmerande.
Middagsfrid valde Ekologiska smaker till årets julklapp: Middagsfrid hjälper familjer som har en ambition att äta god, hälsosam, miljövänlig och varierad mat, lagad från riktiga råvaror. För Middagsfrid föll det sig därför naturligt att Henrik Arkåsens bok valdes som den givna julklappen till företagets kunder 2009. Läs mer på www.middagsfrid.se
Kummin Förlag 9789197524070 -
MATEN JAG ÄLSKAR
Inbunden bok. Tree Publishing. 2009. 176 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Carina Brydling är en av Sveriges främsta kockar. Hennes hjärta klappar mest för den naturligt enkla, svenska maten. Älskade rätter som delvis fallit i glömska men också egna recept med råvaror f läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197754217
- Titel
- Maten jag älskar
- Författare
- Carina Brydling - Lena Öberg
- Förlag
- Tree Publishing
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 235 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 734 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carina Brydling är en av Sveriges främsta kockar. Hennes hjärta klappar mest för den naturligt enkla, svenska maten. Älskade rätter som delvis fallit i glömska men också egna recept med råvaror från olika delar av Sverige. I boken får du följa med Carina till hennes älsklingsplatser där hon lagar mat på traktens råvaror när de är som bäst. Det är på dessa platser hon har utvecklat sin fingertoppskänsla för äkta smaker och svenskt mathantverk.
Maten jag älskar är rik på vackra bilder och fylld med unika recept och personliga berättelser. Du får ta del av svensk mathistoria och anekdoter, njuta av svenska recept som du aldrig sett dem förr. Mat som lagats i generationer men också helt nya svenska rätter skapade utifrån Carinas kloka sätt att tänka på miljön. Carina har den där naturliga stoltheten i sina kärleksfulla beskrivningar av råvarorna och maten från olika delar av Sverige.
Carina Brydling har drivit krogen Marmite i Åre, har varit medlem i Svenska Kocklandslaget och är en av Sveriges mest miljömedvetna kockar.
Ett litet smakprov ur boken
Hasselnötsknäcke med getost från Raftsjöhöjden
Ogrässallad från Bålsta
Flundra Tonnato från Sysne
Björnstek från Vindelgransele.
Päronmarmelad från Ekerö
Tree Publishing 9789197754217 -
DET NATURLIGA KÖKET
Inbunden bok. Norstedts. 2010. 528 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Lite av färgen/texten på klotryggen har släppt, verkar vara ett vanligt problem. – Obet. ytmärken på pappkassetten. – Se fler bilder! ––
Utsedd till Årets bästa kokbok alla kategorier av Måltidsakademien.
• "Naturliga r läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023984
- Titel
- Det naturliga köket
- Författare
- Dahlgren, Mathias
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 528 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 300 mm Ryggbredd 55 mm
- Vikt
- 3224 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Naturliga råvaror och naturlig smak är en förutsättning för det naturliga köket." Så uttrycker sig Sveriges ledande kock och restauratör - Mathias Dahlgren.
Hans restaurang i Grand Hôtel i Stockholm har tre stjärnor i Guide Michelin. Matsalen har två stjärnor, Matbaren en stjärna.
Restaurang Mathias Dahlgren är Sveriges bästa och mest uppmärksammade restaurang. Mathias ideologi med nyskapade rätter med svenska smaker och våra yppersta råvaror presenteras på två olika sätt i restaurangen.
I den rustika och spontana Matbaren kan man slinka in, äta improviserat och enkelt (men med fantastiska smaker). Gästerna är en del av stämningen och atmosfären.
I Matsalen planeras besöket. Detta är den yppersta matsalen i Sverige, den traditionella inramningen till trots är menyn nyskapande på absolut internationell toppnivå.
Boken skildrar dessa två helt olika kök och miljöer, men allt sammanhållet av Mathias matideologi och filosofi om krogen som en mötesplats, en plats för upplevelser, gemenskap, äventyr och njutning.
Även om boken beskriver Mathias restaurang (och dess två inriktningar) är detta en kokbok, där Sveriges mest renommerade kock delar med sig av sina unika recept.
Mathias Dahlgren är Sveriges ledande kock och restauratör; han har som ende svensk stjärnkock vunnit guld i Bocuse d'Or, han drev tidigare uppmärksammade restaurang Bon Lloc, och nu Restaurang Mathias Dahlgren i Grand Hôtel i Stockholm.
Han har fått många internationella utmärkelser och är mycket uppmärksammad utomlands. På listan The S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants placerar sig Restaurang Mathias Dahlgren tillsammans med världens bästa restauranger: El Bulli i Spanien, The Fat Duck i England och The French Laundry, USA.
Mathias Dahlgren är med andra ord en fullfjädrad stjärnkock.
Norstedts 9789113023984 -
KALAS – FRÅN DOP TILL DISCO
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Max Ström. 2006. 221 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY! – Mjukband med plastpärmar. Mått: 240 x 288 mm. –– Se fler bilder! ––
Detta är den första heltäckande kalasboken, med massor av inspiratio läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171260293
- Titel
- Kalas : från dop till disco
- Författare
- Elsa Falk - Charlotte Sifvert
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Mått
- 240 x 288 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1278 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är den första heltäckande kalasboken, med massor av inspiration och idéer. Här finns maten, temakalasen, lekarna, dekorationerna, inbjudningskorten och mycket, mycket annat. Och här finns alla tipsen som tar bort stress och strul. Här berättas om hur kalaset kan skapas med fantasi, kärlek och humor. Boken är lekfullt formgiven, tryckt med högsta kvalitet och inbunden i en kalastålig pärm. Elsa Falk är tv-producent och jobbar just nu mest med underhållning för SVT. Hon skapade och producerade barnprogrammet Fixat och är medförfattare till två Fixat-böcker. Elsa har ett förflutet som professionell festfixare på företaget Party Art och är en hejare på att ordna barnkalas. Charlotte Sifvert arbetar som redaktör och skribent. Hon var redaktör för barnprogrammet Fixat och är medförfattare till två Fixat-böcker.
–– FÖRLAGSNY! –– Max Ström 9171260293 -
ETT ÅR MED REBELL
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Restaurang Rebell. 174 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY, se fler bilder! --- Utan år. – 32x23 cm. ––
En bok som handlar om de två unga krögarna och bästa vännerna Alexander Wugk och Martin Rosengr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197995009
- Titel
- Restaurang Rebell
- Författare
- Rosengren, Martin - Wugk, Alexander
- Förlag
- Malmö : Restaurang Rebell
- Språk
- Svenska
–– FÖRLAGSNY! –– Restaurang Rebell 9789197995009 -
MONIKAS BÄSTA MENYER – FÖR VÅREN
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Prisma. 2007. 160 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Monikas bästa menyer för hösten blev en succé – nu kommer uppföljaren!
• Monika Ahlberg är lika med matglädje och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848372
- Titel
- Monikas bästa menyer - för våren
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1004 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Monikas bästa menyer för hösten blev en succé – nu kommer uppföljaren!
Monika Ahlberg är lika med matglädje och spännande recept i inspirerande form. I hennes nya bok har hon samlat sina bästa menyer av vårens mat. Lättlagade recept för både fest och vardag!
Ingen kan förmedla hur roligt det är att laga till och bjuda på middag som Monika Ahlberg. I den här boken finns Monikas allra bästa menyer för våren samlade, hela tiden med enkelheten som ledstjärna.
”Våren är en tid som lockar till sköna stunder i mitt kök med späda blad och fina primörer. Många festligheter infaller som finns all anledning att fira med god och härlig mat. Örtfyllt lamm, sillar och min påskpassion förgyller påsken, lite tips för de överblivna äggen kommer också. Till Valborg serverar jag en vårlik Rydberg och glass med guldsås. Jag önskar mig nässlor, marulksmedaljonger och rosor på Mors dag och efter det är jag redo för romantisk middag full av kärlek som passar för pingstbröllopet!”
Monikas bästa menyer volym två med inspirerande vårmat är andra delen i en serie med menyer och recept året runt. I volym ett bjöd Monika på recept med höstens råvaror.
Monika Ahlberg har givit ut en lång rad framgångsrika kokböcker, till exempel den klassiska Rosendals trädgårdscafé, Picknick för alla tillfällen och senast Monikas bästa menyer.
Ann Lindberg fotograferar bland annat mat och inredning. Hon har tagit fotografierna till böckerna Matbröd och Grönt te.
Pontus Frankenstein är Art Director. Han har formgivit den uppmärksammade Pontus by the Book.
–– FÖRLAGSNY! –– Prisma 9789151848372 -
VILDT PÅ GAFLEN
Inbunden bok. Politikens Forlag. 2013. 216 sidor.
ISBN 9788740006353
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – (Obet. ytmärken på pärmarna.) – Se fler bilder! ––
Det nordiske køkken har skabt interesse for at lave mad af råvarer, som findes i naturen omkring os. Flere end nogen sinde går på jagt, og aldrig før har der været läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPolitikens Forlag 9788740006353 -
MUNTER MAT – Deilige danske og franske klassi...
Inbunden bok. Kagge. 2018. 239 sidor.
ISBN 9788248922070
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Språk: Norska (bokmål). – Se fler bilder! ––
Smørrebrød, rødspette, lun leverpostej med bacon, flæskesteg, frikadeller, sildeanretninger, rødgrød med fløde ...
• Her serveres de lekreste danske retter side om sid läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKagge 9788248922070 -
SOPPBOKEN – Härliga soppor för fest och varda...
Inbunden bok. Stevali. 2014. 156 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– NYSKICK! – Se fler bilder! ––
Soppor för alla smaker och måltider.
• Soppa kan tillagas med några få enkla, eller många och mer påkostade ingrediens läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287672
- Titel
- Soppboken : härliga soppor för fest och vardag
- Författare
- Törnblom, Marie
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 243 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 680 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Soppboken hittar du soppor för alla smaker och måltider. Soppa kan tillagas med några få enkla, eller många och mer påkostade ingredienser. De kan göras lätta som en entré eller en riktigt mättande middagsrätt. Här hittar du härligt smakrika soppor för fest och vardag.
Det finns soppor som kan värma i vinterkylan eller svalka en het sommardag, soppor med vårens efterlängtade primörer eller tillagde av höstens mustiga skördar. Våra gårdar, skogar och sjöar ger oss också fantastiska ingredienser till läckra soppor med mycket doft och smak. Soppa kan passa alla, både stora och små middagsgäster, när favoritingredienserna serveras i skålar, som var och en kan ta av, medans de mindre populära ingredienserna göms mixade i buljongen.
Soppboken ger också tips på goda tillbehör som passar fint till en soppmåltid. Smaka dig fram till egna och familjens favoriter. Låt sedan recepten med hjälp av din egen smak och framförallt din fantasi skapa ännu fler nya soppuplevelser.
Författaren Marie Törnblom är matkreatör och skribent. Sedan många år har hon i sina recept och artiklar värnat om svenska naturliga råvaror. Med sina spännande recept och vackra arrangemang har hon flitigt medverkat i våra största dags-, vecko- och mattidingar samt skrivit flera böcker. Leif Törnblom har tagit de vackra bilderna i boken.
Stevali 9789186287672
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn