-
Boost : 50 recept för fettförbränning
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176610367
- Titel
- Boost : 50 recept för fettförbränning
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Öka fettförbränningen med Fredrik PaulúnMed boken 50 genvägar till fettförbränning tog Sveriges näringsguru Fredrik Paulún fettförbränningen till en helt ny nivå. I den här uppföljande kokboken presenteras 50 enkla recept och handfasta tips på hur du enkelt går från tanke till handling. Dessutom ges tio helt nya genvägar baserade på den senaste vetenskapliga forskningen.Recepten fungerar för hela familjen, är snabba och lätta att laga och kräver inga dyra specialingredienser. I stället ligger fokus på att öka kunskapen om hur kroppen reagerar på vanliga livsmedel och hur dessa kan användas för att nå maximal fettförbränning utan att bryta ner muskler och hjärta. Till varje recept följer en kort förklaring till varför just dessa ingredienser gör underverk för hälsan och midjemåttet.1, 3 miljoner böcker sålda! Sveriges mest kända näringsfysiolog.
Massolit Förlag 1 9789176610367 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174247947
- Titel
- Middagstipset
- Författare
- Warsén, Jenny
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 725 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad ska vi äta? Ibland kan den frågan kännas som en svår nöt att knäcka. Men här får man snabbt ett svar! Detta är nämligen en hel bok fylld med lättlagade recept som hela familjen gillar.Jenny Warsén driver sedan många år tillbaka Skandinaviens största mat- och bakblogg, och har därför utomordentligt bra koll på vilken mat som fungerar hemma hos sina hundratusentals följare. (Därtill har hon fyra hushållsnära kritiker – de egna barnen.)Välj bland 70 snabblagade recept, eller hoppa över alla val och använd dig helt enkelt av de färdiga veckomatsedlarna i boken. Smidigare att planera och storhandla kan det inte bli – och sparar både tid och pengar!Njut av gojsiga gratänger, pigga pastarätter, smaskiga soppor, pampiga pajer, svala sallader, frasiga fiskar och mycket mer. Och när helgen närmar sig dyker kanske tankarna på lite festligare mat upp? Lugn, bara lugn. De recepten hittar du också här. Och som en söt liten bonus – ett antal to die for-efterrätter!Med Middagstipset i din hand blir det lätt att laga rätt!
Bonnier Fakta 9789174247947 -
Julens goda
Inbunden bok. Stockholm : Bromberg. 1994. 119 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint skick.
KlassikerInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176086575
- Titel
- Julens goda
- Författare
- Boris-Möller, Jan - Lund, Mats
- Förlag
- Stockholm : Bromberg
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bromberg 9789176086575 -
Smart mat för en frisk kropp och hjärna
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2019. 110 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar, som lläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267087
- Titel
- Smart mat för en frisk kropp och hjärna
- Författare
- Hovenäs, Susanne
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 477 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En vegansk kokbok med forskningsbaserade tips och råd kring dina kostval! Vad du väljer att äta påverkar din kropp och din hjärna. Visste du att rätt kost både kan förebygga folkhälsosjukdomar och göra det enklare att hålla vikten? Här ger Läkare för framtiden tips på hur du kan förändra din relation till mat och få bättre sömn, skärpt fokus och maximal glädje i vardagen. Boken hjälper dig att navigera i djungeln av dieter, trendiga kostråd och moderna matmyter. Du får dessutom flera enkla recept på rätter med enbart växtbaserade ingredienser, till exempel en sötpotatisburgare, friterad tofu med nudelsallad, nötpestofylld aubergine och en mättande smoothiebowl. Bli ditt bästa jag med mat som ger kraft och energi samt är bra för hälsan!Susanne Hovenäs har skrivit boken tillsammans med Veronica Hedberg, specialistläkare och vice ordförande i Läkare för framtiden.
Bokförlaget Semic 9789155267087 -
Trädgårdsmästarens förökningsmetoder: dokumen...
Häftad bok. 2017. 254 sidor.
Nära nyskick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173469197
- Titel
- Trädgårdsmästarens förökningsmetoder: dokumentation av hantverkskunskap [Elektronisk resurs]
- Författare
- Westerlund, Tina
- Utgivningsår
- 2017
- Språk
- Svenska
9789173469197 -
Ikaria
Inbunden bok. Rodale. 2018. 306 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Recept från grekiska övärlden där folket hör glömt hur man dör…IkariaInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781623362959
- Titel
- Ikaria
- Författare
- Stenos, Vassillis
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- English
Rodale 9781623362959 -
Judisk matlagning. Den autentiska kokboken me...
Häftad bok. Läsförlaget. 1 uppl. 1998. 128 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829009355
- Titel
- Judisk matlagning. Den autentiska kokboken med båda moderna och
- Författare
- Elisabeth Wolf Cohen
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 215 x 280 mm Ryggbredd 7 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829009355 -
Den som väntar på något gott ...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2021. 86 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178873531
- Titel
- Den som väntar på något gott ...
- Författare
- Johansson, Stephanie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 86 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 233 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 457 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Så varför inte dra ner på jästen, sätta en surdeg eller förbereda en paj?Smakerna sitter i tiden och omsorgen vi lägger ner. Att planera sin bakning ger inte fler timmar i köket, men ro i själen. Så ta ett djupt andetag och koppla av medan degen jäser, så blir njutningen desto större när bullar, bröd, tårtor och andra bakverk dukas fram.
Bonnier Fakta 9789178873531 -
Middagstipset
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018. 159 sidor.
Nära nyskick. Som ny, mycket fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247947
- Titel
- Middagstipset
- Författare
- Warsén, Jenny
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 247 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 725 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad ska vi äta? Ibland kan den frågan kännas som en svår nöt att knäcka. Men här får man snabbt ett svar! Detta är nämligen en hel bok fylld med lättlagade recept som hela familjen gillar.Jenny Warsén driver sedan många år tillbaka Skandinaviens största mat- och bakblogg, och har därför utomordentligt bra koll på vilken mat som fungerar hemma hos sina hundratusentals följare. (Därtill har hon fyra hushållsnära kritiker – de egna barnen.)Välj bland 70 snabblagade recept, eller hoppa över alla val och använd dig helt enkelt av de färdiga veckomatsedlarna i boken. Smidigare att planera och storhandla kan det inte bli – och sparar både tid och pengar!Njut av gojsiga gratänger, pigga pastarätter, smaskiga soppor, pampiga pajer, svala sallader, frasiga fiskar och mycket mer. Och när helgen närmar sig dyker kanske tankarna på lite festligare mat upp? Lugn, bara lugn. De recepten hittar du också här. Och som en söt liten bonus – ett antal to die for-efterrätter!Med Middagstipset i din hand blir det lätt att laga rätt!
Bonnier Fakta 9789174247947 -
Ät mej
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1998. 196 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Boken i fint skick, omslaget har en liten reva högst upp på framsidan, därav lågt pris
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127069753
- Titel
- Waje mfl/Ät mej
- Författare
- Waje mfl
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 196 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1677 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En fiskkokbok utöver det vanliga. I stort format, raffinerad layout, med utsökta bilder och intressanta texter om fiskarna – och många aptitretande recept.
Richard Waje, fiskentusiast och mästerkock, ger här sin hyllning till havet och den mångfald av fiskar och skaldjur som lever i vattnen vid Västkusten. Enkelt och med spännande kombinationer av fisk och tillbehör får man här mer än 80 recept på fiskrätter med såser, fonder och andra tillbehör. Vad sägs om t ex Stekt rödtunga med chili och vitlöksfräst potatis, ruccolasallad och friterad dill? Eller Ångande blåmusslor med limeblad, citrongräs och vitlök?
Alla dessa havets läckerheter finns med, alla i bild: räkor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, ostron, bläckfisk, rödspätta, hälleflundra, rödtunga, bergtunga, sjötunga, slätvar, piggvar, fjärsing, havskatt, knot, marulk, rocka, sillhaj, torsk, kolja, kummel, gråsej, långa, bleka, vitling, lubb, sill, makrill, tonfisk, lax och havsöring.
Särskilt intressant för
fiskälskare och alla som söker inspirerande och annorlunda recept på vanliga och ovanliga västkustfiskar – eller bara vill njuta av en ovanligt läcker fiskkokbok.
Richard Waje är köksmästare på Brasseri Lipp i Göteborg och dessutom djuphavsfiskare. Han svarar för bokens recept och för fiskpresentationer. Lennart Sjöberg är fotograf och har tagit bilderna. Annika Wingårdh är formgivare och copywriter och Bi Ericksson har skrivit texten.
Natur & Kultur 1 9127069753 -
Fem asiatiska kök : vardagsmat från Kina, Kor...
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 191 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127116665
- Titel
- Fem asiatiska kök : vardagsmat från Kina, Korea, Japan, Vietnam och Thailand
- Författare
- Yukiko Duke
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 163 x 212 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 472 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fem svenska familjer med rötter i Asien delar generöst med sig av sina bästa recept vardagsrätter där råvaran lyfts fram genom den enkla matlagningen. Det är recept med genuina smaker anpassade efter svenska förhållanden.
Klassiska koreanska husmanskosträtter som bibimbap och bulgogi samsas med kinesisk mapu tofu, japansk sukiyaki, vietnamesiska vårrullar och thailändsk tom yam-soppa. De flesta av recepten är mycket enkla att laga till och tar ofta inte mer än 1520 minuter. Familjernas personliga erfarenheter inspirerar och lär ut typiska grundsmaksättningar, förmedlar kökskultur och praktiska tips kring dukning och vett och etikett i Asien. En skafferidel med vanligt förekommande ingredienser för varje kök finns naturligtvis också med här. Med dessa kunskaper som grund kan varje matlagare sedan göra sitt eget crossoverkök.
Natur & Kultur 1 9789127116665 -
Single malt whisky : välj whisky efter smak o...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 240 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fint ex.
Mer än såhär behöver du inte veta om whiskey…Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850092
- Titel
- Single malt whisky : välj whisky efter smak och doft
- Författare
- Wishart, David
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 295 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1054 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna grundbok för alla älskare av single malt whisky kommer nu i en helt omarbetad och utökad upplaga. Fakta har uppdaterats, och beskrivningarna har kompletterats med fler whiskysorter.
Här får man veta mer om det goda – från Aberfeldy till Tullibardine!
David Wisharts bok förändrar vårt sätt att uppfatta single malt whisky på djupet. Han gör rent hus med den förvirrande jargong som ofta används för att beskriva whisky och ersätter den med en objektiv och enkelt tillämpad doft- och smakguide.
Han identifierar tolv dimensioner av doft och smak i en single malt whisky: kropp, sötma, rök, medicin, tobak, honung, krydda, vin, nöt, malt, frukt och blommor. Dessa tolv faktorer innefattar en doft- och smakterminologi med över 400 beskrivande termer från omkring tusen publicerade provningsanteckningar.
Denna bok beskriver de viktigaste single malt whiskies, som spänner över hela doft- och smakspektrumet. Här finns författarens egna provningsnoteringar och profiler grundade på hans nyskapande klassificering, och varje destilleri presenteras kortfattat med information för besökare. Han berättar om whiskytillverkningens historia, förklarar noggrant olika tillverkningsmetoder och hur man bäst organiserar en whiskyprovning.
Prisma 2 9789151850092 -
Lottas kök : från Florens till Borås
Inbunden bok. Borås : Borås Tidning. 2017. 111 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint skick.
Hälsning från författaren på första uppslaget
”God Jul Anton önskar Charlotta Sturnegk”
Därav lågt prisInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163949159
- Titel
- Lottas kök : från Florens till Borås
- Författare
- Sturnegk, Charlotta
- Förlag
- Borås : Borås Tidning
- Utgivningsår
- 2017
- Språk
- Svenska
Borås : Borås Tidning 9789163949159 -
Ett bord, flera smaker : vinnare av Sveriges...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2022. 103 sidor.
Nära nyskick. Mycket fint ex som oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178873845
- Titel
- Ett bord, flera smaker : vinnare av Sveriges mästerkock 2022
- Författare
- Thulin, Adam
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 268 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 578 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Grundtanken med min kokbok är att alla själva får komponera sin egen måltid av flera mindre rätter. Jag gillar att ställa fram en massa olika fat på bordet och sedan får man välja vad man vill lägga upp på sin tallrik. Det skapar en bra atmosfär runt bordet. Andra viktiga punkter för mig och min matlagning är att:• det ska vara enkelt (de flesta recept har färre än tio ingredienser)• det ska vara prestigelöst (vill du ta en genväg – fine, det kan bli jättegott ändå!)• det ska vara lättillgängligt (alla råvaror går att köpa i Katrineholm så du kan säkert också hitta dem!).Så kom jag fram till Ett bord, flera smaker, en kokbok med recept på mellanrätter som serveras ”family style”. Med få ingredienser som är lättillgängliga och helt utan prestige. Hoppas ni hittar något ni gillar!”Adam Thulin har alltid haft ett stort matintresse, redan som 6-åring stod han och rörde om i grytorna. Nyfikenheten för att upptäcka nya smaker är det som har drivit honom framåt och tog honom hela vägen till final i Sveriges mästerkock 2022.
Bonnier Fakta 9789178873845 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789185465798
- Titel
- Blomstrande måltider
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 230 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 647 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vacker mat är roligare att äta!
Det har aldrig varit så populärt att kombinera mat med ätbara växter som nu. Det här är den första boken i ämnet från författarna bakom succéerna Smaker från Saltå Kvarn och Tjejmiddag. En färgsprakande bok full av blommor, blad, örter, recept, odlingstips och vackra fotografier. Se dig om i din trädgård, där finns mycket att ta tillvara på!
Strö lite lavendelsocker över glassen! Visste du att squashblommorna går att fritera, eller att blåklockan smakar isbergssallad?
Boken är uppdelad i teman: frukost, lunch, middag, dessert och dryck. Gemensamt för alla recept är att de innehåller blommor eller örter ur naturens skafferi. Varje blomma eller ört har en egen faktaruta med odlingstips, användningsområde och lite kuriosa. Boken innehåller närmare femtio recept och en mängd vackra och inspirerande foton.
Både Malou Holm, som är grafisk formgivare, och Åsa Swanberg, författare och copywriter, har passion för det vackra och goda. De har även skrivit Fika, Kika, Njut - Stockholms bästa utflykter och Runt Djurgården och Brunnsviken.
Ordalaget Bokförlag 9789185465798 -
Superenkelt : hamburgare
Häftad bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2017. 144 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163614675
- Titel
- Superenkelt : hamburgare
- Författare
- Souksisavanh, Orathay
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 159 x 223 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gör hamburgare som är snabba och enkla att tillaga och montera men ändå fulla av fantastiska smaker. Här kan du snabbt hitta din egen favorit oavsett om du föredrar mycket ost, starka kryddor eller vegetariska varianter. Superenkla hamburgare radar upp en lekfull meny att äta sig igenom; ketchup eller umami-smak, normalstora eller jätteburgare, galet mycket lök eller ett berg av sallad.
Pagina Förlags 1 9789163614675 -
Junk Food : på riktigt
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2011. 122 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861439
- Titel
- Junk Food : på riktigt
- Författare
- Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 122 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 258 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skräpmat är ju gott men sällan särskilt hälsosamt. Här får den utskällda snabbmaten revansch! Nu får du chansen att laga allt gott från grunden med härliga råvaror. Så blir det inte bara väldigt gott utan även nyttigt! Festa loss på hemgjorda hamburgare, pizzor, sallader, tex-mex och mycket, mycket mer. Snabblagat och uppskattat av både stora och små familjemedlemmar!
Kakao Förlag 1 9789185861439 -
Mauds bästa tårtor : och pajer
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847566
- Titel
- Mauds bästa tårtor : och pajer
- Författare
- Maud Onnermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 270 mm
- Vikt
- 948 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tv-kocken Maud Onnermark är välkänd hos en stor publik för sina lättlagade och pålitliga recept. I den nya boken bjuder hon på sina 50 godaste tårtor. Såväl klassiska favoriter som mer nyskapande. Tårtor är mer än bara sockerkaka!
Rulltårtor, lättbakade tårtor, smala tårtor, festlig bröllopstårta, tårtor för många, folkliga tårtor, färskosttårta, pajdegstårtor.
Mauds bästa tårtor innehåller ett femtiotal recept på tårtor för alla tillfällen – från biskvitårta till äppelkaka.
Förutom de läckra recepten delar hon frikostigt med sig av sina bästa tips för garnering och ger förslag till många olika smaksättningar.
En inpirerande bok för alla som planerar ett tårtkalas!
Prisma 1 9789151847566 -
Grönsakskärlek : vegetariskt, alkaliskt, raw...
Inbunden bok. Lifevision AB. 1 uppl. 2014. 216 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198056419
- Titel
- Grönsakskärlek : vegetariskt, alkaliskt, raw food
- Författare
- Haglund, Karin
- Förlag
- Lifevision AB
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 226 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 883 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För dig som vill upptäcka den gröna kostens kraft!
I Grönsakskärlek vill jag, liksom i min tidigare bok Karins Gröna Värld, inspirera till en grönare livsstil. Att helt enkelt äta mer grönt och framförallt mer alkalisk mat. Mat som är nyttig, renande och stärkande för hela dig samtidigt som den är himmelskt god. Raw food är basen i receptsamlingen, men du hittar även några delikata recept på skonsamt tillagad vegetarisk mat.
Recepten är både gluten-, mjölk- och sockerfria och baseras på rena livsmedel som grönsaker, frukt, bär, bönor, linser, nötter och frön. Jag vill visa hur enkelt du kan kombinera ihop en kost som stärker din egen och hela familjens hälsa på ett sätt som fungerar hela året om.
Nyttiga gröna recept för alla tillfällen varvas med fakta om bland annat alkalisk kost, raw food, detox, viktminskning samt säsongs- och pH-guider. Jag delar också med mig av mina allra bästa praktiska tips på hur du får till en hälsosam kost och livsstil i din vardag.
Så läs och låt dig förföras av mat som är bra för dig. Förälska dig i grönsaker och allt annat gott och nyttigt som du kan unna dig ...
Karin Haglund är hälsocoach, kostrådgivare och personlig tränare med en stor passion för raw food och en sund livsstil. En holistisk syn på hälsa helt enkelt.
”Tack Karin för att du inspirerar Sverige att leva grönare. Boken gör det verkligen lätt att älska grönsaker”. – Catherine Hirota, rawfoodmiddagar.
”Ännu en bok där Karin delar med sig utav sin kärlek till grönsaker, frukt och annan mat som gör dig mer frisk och levande. En handbok som ger din kunskap, tips, recept och tonvis med inspiration hur du kan må som en strålande stjärna i ditt liv” – Erica Palmcrantz Aziz, författare & raw food-inspiratör.
Lifevision AB 1 9789198056419 -
Vår Kokbok Vegan
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 270 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113061931
- Titel
- Vår Kokbok Vegan
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 813 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Vår kokbok Vegan hittar du hundratals recept med noga utvalda råvaror och influenser från hela världen. Du lär dig allt om tillagningsmetoder, hur du förbereder, förvarar och hittar de bästa veganska råvarorna. Du får härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra med rotfrukter, groddar, alger, nötter, baljväxter och bär.
Vår kokbok Vegan är din uppslagsbok i köket när du ska laga vardagsmiddagen, festmiddagen, ha släkten hemma på buffé eller helt enkelt vill äta något lätt på kvällen. Här hittar du de självklara klassikerna i vegansk form men också helt nya rätter med tydliga smaker. Rejäl mat som man blir mätt av - och som dessutom är klimatsmart.
Norstedts 1 9789113061931 -
Mitt matrike
Inbunden bok. A Piece of Soul Production. 1 uppl. 2013. 168 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198110500
- Titel
- Mitt matrike
- Författare
- K. C. Wallberg
- Förlag
- A Piece of Soul Production
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 277 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1122 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturen regerar i KC Wallbergs matrike!
Från fjäll och skogsland, från åkermark och havsband KC hämtar sina råvaror från de miljöer där de trivts bäst. Varsamt tar han dem till vara och förvaltar gärna våra äldre matlagningstraditioner samtidigt som han förnyar smakerna och skapar helt nya rätter. KC botaniserar med öppna sinnen bland vilt och odlat, växter och djur.
Som kock förordar KC Wallberg enkelhet baserat på gedigen kunskap vilket gjort honom särskilt lämpad att skriva en kokbok både för den mindre erfarne och för den professionelle kocken.
KC Wallberg vill uppmuntra till reflektion och helhetssyn när det gäller matlagning:
Vi har ett kunskapsarv kring råvaror, årstidernas variation och odlingslandskapets förutsättningar till unika produkter. Tar vi in den kunskapen blir vår matlagning både omväxlande och hänsynsfull för miljön och hälsan.
Mitt matrike är en personlig kokbok som har vuxit fram under närmare tio år. Läsaren får följa med till platser som författaren särskilt uppskattar, nära djur- och växtliv i hela Sverige. Boken innehåller ett sjuttiotal recept, många av dem favoriter från Restauration Gubbhyllan på Skansen.
KC Wallberg har samtidigt varit verksam som kock, både i Sverige och USA, gästspelat vid internationella event, medverkat i tv-produktioner, lett utbildningar och föreläst. Sedan 2008 är han traktör på Restauration Gubbhyllan på Skansen. I juli 2013 höll KC uppskattade föreläsningar på Cordon Bleu i London om våra traditionella svenska mathanteringsmetoder: syrning, inläggning, konservering.
Per Erik Berglund är bland annat Svenska Kocklandslagets fotograf och flera av de kokböcker som han medverkat i har vunnit Gourmand World Cookbook Awards. Urban Gyllström står bakom den inbjudande formgivningen.
A Piece of Soul Production 1 9789198110500 -
Värmande vintermat
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 191 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113056111
- Titel
- Värmande vintermat
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 195 x 262 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 869 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ute är det snöigt, blåsigt och kallt, men långkoket fyller köket med väldofter och värme. Svamp, viltkött, frukt och bär är självklara ingredienser så här års. Liksom rotfrukter, kål, fisk och skaldjur. Ibland toppat med citrus- och exotiska frukter, en vitaminkick i vintermörkret, ibland med starka smaksättare. Tända ljus, en sprakande brasa och värmande kryddning, och vintern förvandlas från något att bara överleva till årets godaste och mest sociala tid.
I Värmande vintermat bjuder Caroline Hofberg på såväl smårätter, soppor, matbröd och varmrätter som bakat och desserter. Totalt 124 recept som kan bli dina nya vinterfavoriter - eller klassiker i ny tappning.
Norstedts 1 9789113056111 -
Ett bord, flera smaker : vinnare av Sveriges...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2022. 103 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar från vinnaren av Sveriges Mästerkock 2022
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178873845
- Titel
- Ett bord, flera smaker : vinnare av Sveriges mästerkock 2022
- Författare
- Thulin, Adam
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 268 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 578 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Grundtanken med min kokbok är att alla själva får komponera sin egen måltid av flera mindre rätter. Jag gillar att ställa fram en massa olika fat på bordet och sedan får man välja vad man vill lägga upp på sin tallrik. Det skapar en bra atmosfär runt bordet. Andra viktiga punkter för mig och min matlagning är att:• det ska vara enkelt (de flesta recept har färre än tio ingredienser)• det ska vara prestigelöst (vill du ta en genväg – fine, det kan bli jättegott ändå!)• det ska vara lättillgängligt (alla råvaror går att köpa i Katrineholm så du kan säkert också hitta dem!).Så kom jag fram till Ett bord, flera smaker, en kokbok med recept på mellanrätter som serveras ”family style”. Med få ingredienser som är lättillgängliga och helt utan prestige. Hoppas ni hittar något ni gillar!”Adam Thulin har alltid haft ett stort matintresse, redan som 6-åring stod han och rörde om i grytorna. Nyfikenheten för att upptäcka nya smaker är det som har drivit honom framåt och tog honom hela vägen till final i Sveriges mästerkock 2022.
Bonnier Fakta 9789178873845 -
Mirresill och Snurreduppa om ål, fisk och sil...
Häftad bok. 1 uppl. 1976. 174 sidor.
Mycket gott skick. Fint skick
Illustrationer. Ryggen med ett läsveck och bakre omslaget med en liten prislapp. Österlensk kokbok (omslagets undertitel). Föreningen för Fornminnes- och Hembygdsvård i Sydöstra Skåne. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK1 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Mer lugn mage med god mat : kokboken för dig...
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2014. 129 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187769207
- Titel
- Mer lugn mage med god mat : kokboken för dig med IBS
- Författare
- Antonsson, Sofia
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 129 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- IBS eller ballongmage drabbar 15-20% av befolkningen. Dietisten och IBS-experten Sofia Antonssons andra kokbok "Mer Lugn mage med god mat" innehåller 62 enkla vardagsrecept utan gluten, laktos, lök och vitlök. En bok för alla som vill ha en lugnare och gladare mage.
Lava Förlag 1 9789187769207 -
Husmoderns bok. Nio olika afdelningar hvaribl...
Inbunden bok. Wilh. Sile'ns förlag. 976 sidor.
Hyggligt skick. Jugendband med köksbord på framsida. Lite sliten ryggen börjar släppa.
En bok som borde finnas i varje kokbok-samling, även om den är lite sliten i ryggen.
Finns ingen uppgift om tryckår eller upplaga,
(1a upplaga ??) … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWilh. Sile'ns förlag -
Allt om Mat & Vin
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 311 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113054599
- Titel
- Allt om Mat & Vin
- Författare
- Hultgren Karell, Gunilla - Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 311 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 267 x 286 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 1676 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den stora önskeboken för alla mat- och vinintresserade. Allt om Mat har samlat några av sina mest eleganta middagsrecept i genomtänkta menyer för alla tillfällen. Så ta fram finporslinet och bjud på utsökta trerättersmiddagar med rätt dryck till varje rätt!
Inledningskapitlet ger svar på frågor om luftning och dekantering, bästa serveringstemperatur för olika viner, druvsorter, vad som passar till vad, vanliga vindefekter, vin i matlagning, hållbarhet och mycket, mycket mera.
Så följer ett fyrtiotal kompletta trerättersmenyer med vintips till samtliga rätter. Vad sägs om löjrom med jordärtskocka, gurka och knaprigt bacon till förrätt? Till huvudrätt serveras lammracks med ugnsbakade betor och lök, kompletterat med en getostreduktion. Måltiden avslutas med vaniljsemifreddo med limeblåbär och havresmul.
Vinråden blir en frisk champagne eller annat mousserande, torrt vin till förrätten, ett friskt rött vin med markerade syror blir en fin följeslagare till lammets örtiga toner och getostreduktionen med sin sälta rundar av vinets syror på ett läckert sätt. Till efterrättens syrliga och fräscha toner passar ett mousserande sött vin i frisk stil. Italienska moscato d´Asti är ett bra val.
Norstedts 1 9789113054599 -
Den ultimata barboken : en värld av spritdryc...
Inbunden bok. H. F. Ullman Publishing. 1 uppl. 2013. 816 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Mycket fint exemplar, inga spillda groggar eller liknande.
Omslag saknas, därav lågt prisInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783848007462
- Titel
- Den ultimata barboken : en värld av spritdrycker och cocktails
- Författare
- Dominé, André
- Förlag
- H. F. Ullman Publishing
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 816 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 50 mm
- Vikt
- 2610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Barer ligger i tiden. Varje stad med självaktning uppvisar ett variationsrikt utbud som inbjuder till fest eller avkoppling. Baren utgör en egen värld i världen, en träffpunkt för alla som vill uppleva gemensamma nöjen. "Den ultimata barboken" belyser fenomenet vi kallar bar, från värdshus till sofistikerad designer lounge. Boken ger också läsaren en detaljerad presentation av vad som krävs för att man ska bli framgångsrik bakom bardisken. En bars image må präglas av den stämmning man lyckas skapa där - avgörande är dock först och främst mångfalden och kvaliteten på dess sortiment av vodka, rom, brandy och whisky. Dessa bildar bas i förstklassiga cocktails, longdrinks och blandade drinkar. "Den ultimata barboken" erbjuder en oöverträffad inblick i spritdryckernas värld. Här återfinns dryckernas fascinerande och ofta dramatiska historia, hemligheterna bakom deras framställning, liksom kriterier för dess kvalitetsbedömning. Läsaren lär känna såväl de internationellt mest berömda som de mest eftertraktade och raffinerade destillaten och får samtidigt en lektion i hur man handskas med drykerna på ett professionelt sätt. I cocktailkapitlet presenteras alla de större drinkkategorierna med tillhörande recept, som därtill ger inspiration till talrika variationer och egna kreationer. De detlajerade registren gör det enkelt att snabbt hitta rätt bland spritdrycker, drinkar och recept, medan ordlistan i en handvändning reder ut de viktigaste grundbegreppen. Med dess imponerande foton, gedigna artiklar och reportage samt lockande drinkrecept är "Den ultimata barboken" spännande läsning och pålitligt uppslagsverk i ett.
H. F. Ullman Publishing 1 9783848007462 -
Superhälsa! : friskare, fräschare livsstil me...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 183 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113074696
- Titel
- Superhälsa! : friskare, fräschare livsstil med recept från LA
- Författare
- Karlson, Marita
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 569 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med på en roadtrip längs Kaliforniens kust - den hälsosamma maten och livsstilens mecka.
Välkommen till Marita Karlsons gröna kök i Venice, Kalifornien. Här lagar hon sina favoritrecept som alla bygger på hälsosamma och naturliga ingredienser. Det är allt från enkla vardagsfrukostar och härliga helgbruncher till matiga lunch- och middagsrätter. Däremellan nyttig festmat, sunda sötsaker, snacks, juicer, smoothies och renande detoxmat - allt näringsriktigt och energivande med naturliga superingredienser.
Dessutom får vi följa med Marita till några av hennes smultronställen längs den kaliforniska kusten, som också bidrar med några av sina typiska rätter.
I Superhälsa! får vi följa med på en hälsoresa i ordets rätta bemärkelse. Massor av läckra recept men även inspiration till en hälsosammare och naturligare livsstil.
Norstedts 1 9789113074696
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn