-
Citroner och rosmarin i mitt kök : smaker frå...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 143 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Originalprislapp, Bokia, på baksidan(199kr)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155257736
- Titel
- Citroner och rosmarin i mitt kök : smaker från Österlen och Italien
- Författare
- Töringe, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 912 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Citroner och rosmarin i mitt kök är en bok som väcker längtan efter sommarens smaker. Här har Sanna Töringe samlat det bästa från både det italienska och det svenska sommarköket. Själv delar Sanna sin tid mellan två hus, det ena på Österlen i Skåne, det andra i Apulien på Italiens sydklack.Oavsett i vilket kök Sanna befinner sig väljer hon lokala råvaror. Från köksträdgården eller ute i skog och mark, på marknader och hos fiskhandlaren finner hon sin inspiration. I Italien bidrar grannarna med många idéer och smaker som är nya för oss men hör till den lokala traditionen på platsen.Sanna skapar nya spännande recept som varvas med många av årstidens traditionella favoriter – här finns allt för sommarlata måltider, kaffestunder och för semesterfesten. Recepten är lockande och lätta att följa – alla kan lyckas med allt! De underbara bilderna skapar stämningen och skildrar mötet mellan de båda köken som för författaren är en helt självklar blandning.Välkommen in i Sanna Töringes båda härliga kök!
Bokförlaget Semic 9789155257736 -
Amerikas bästa mat : pajer, soppor, sallader,...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 160 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153430704
- Titel
- Amerikas bästa mat : pajer, soppor, sallader, barbecue, sandwiches & bakverk
- Författare
- Jane Whitman Tierney - Jens Retlev - Agneta Weiland - Jan Gradvall
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 276 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 998 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I AMERIKAS BÄSTA MAT HITTAR DU 112 INSPIRERANDE RECEPT FRÅN HELA USA FROM CALIFORNIA TO THE NEW YORK ISLAND.
Det roliga med att leta upp Amerikas bästa mat är att uppgiften är nästan omöjlig. I USA har mattraditioner från världens alla hörn mötts och inspirerat varandra. Här krävs en matentusiast med överblick för att hitta rätt. Vår heter Jane Tierney, välrenommerad kock med brinnande intresse för mat och mattraditioner och en välfylld receptsamling. Tillsammans med henne och hennes kollega Jens Retlev har vi valt de vackraste och godaste pajerna, de fräschaste salladerna, de hetaste grillrätterna, de mest spännande sopporna och de smarrigaste coffee shop-kakorna. Allt är lagat och fotograferat på plats i USA. Bläddra och se på bilderna.
Recepten är enkla att följa (du hittar råvarorna i en välsorterad butik). Och du behöver inte vara stjärnkock för att lyckas bara du läser igenom hela receptet innan du sätter igång.
Ex på rätter; Grönsakspaj från Kalifornien, Pumpapaj, Waldorf och Caesars sallad, New England Clam chowder, kall melonsoppa från västkusten, grillade grönsaker med vinigrett och getost, grillad pizza, hamburgare, marmorerad cheesecake, apelsinscones, bagel med grönsaker mm.
Ica Bokförlag 1 9789153430704 -
Söta kakor : eftermiddagar hos Café Tant Gred...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2013. 86 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint ex.
Slut på förlag.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861736
- Titel
- Söta kakor : eftermiddagar hos Café Tant Gredelin
- Författare
- Jessica Jowilin - Kerstin Hermelin
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 86 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 526 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stanna upp i vardagsstressen och njut! En eftermiddagsfika kan vara dagens höjdpunkt, en stund att sitta ner och bara njuta av en god kopp kaffe eller te och något gott till. Den här boken vill inspirera till att unna sig just det, oavsett om höstregnet smattrar mot rutan eller om man sitter i syrénbersån i solsken och fågelkvitter.
Tänk att få öppna ett eget café! Ett café där allt från småkakor till mjuka kakor, bullar, pajer och tårtor trängs i brödkorgar och på kakfat. Hembakat ska det vara, så klart. Som på mormors vis men med en alldeles egen knorr på det hela. Här ska man kunna koppla av i den annars så stressiga vardagen, och det ska kännas som att komma hem till en kär gammal vän...
... Så tänkte Jessica Jowilin när hon bakade bullar hemma i det egna lantköket och drömde om framtiden. En dag blev drömmen äntligen verklighet. I ett charmigt k-märkt hus med innergård hittar man Café Tant Gredelin. Fönstret i köket står på glänt, och doften av nygräddade bullar når alla som passerar förbi ute på trottoaren. Lokalborna har vant sig vid att man alltid kan förgylla dagen här. Kalle med vänner är äldre stammisar som kommer hit varje morgon för sin leverpastejsmörgås och Champis. En frukost som också bjuder på samvaro. Sommarturister som hittar hit upptäcker till sin stora glädje ett smultronställe när de slår sig ner på vitmålade trädgårdsstolar ute i solen, mumsandes på vaniljkrämsbullar.
Det ska vara nostalgiskt, rejält och genuint som på mormors vis, men med en ny och spännande twist som väcker nyfikenheten.
När Jessica skapar sina recept lägger hon till lite saffran i äppelkakan, en skvätt kaffelikör i chokladbollarna och glaserar kokoskakan med en chokladtryffel.
Söta kakor bjuder på bakglädje i köket, recepten inspirerar och är lätta att följa. Här finns något sött för varje tillfälle, oavsett om du föredrar att sitta i din favoritfåtölj med bok och kakfat i knäet eller vill baka till kalas, födelsedagar eller lördagsfika, oavsett om höstregnet smattrar mot fönstren eller fåglarna kvittrar i syrenbersån, så bjuder varje dag på en eftermiddag. Ta vara på dessa stunder och låt kaffetåren pigga upp! Och njut av de ljuvliga kakorna!
Varsågod, Söta kakor bjuder på godsaker och en fläkt av hemtrevnad från en svunnen tid!
Kakao Förlag 1 9789185861736 -
BBQ : amerikansk barbecue, öl och bourbon
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2014. 173 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287382
- Titel
- BBQ : amerikansk barbecue, öl och bourbon
- Författare
- Frederik Zäll
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 254 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny härlig bok med författaren och Allt om mat-bloggaren Frederik Zäll. En bok som ska kännas osvenskt glupsk, lätt burdus och stöddig. Alltså amerikansk! Det är en kokbok med hundratals recept, med godingar gjorda på fläsk, nöt, fisk och fågel, såväl som marinader, rubbar, såser och tillbehör. Här presenteras historik om vad barbeque är, och skillnaden mellan slentriangrillning och rituell amerikansk barbeque.
Frederik går igenom vad man bör tänka på vid grillning på gasolgrill, kolgrill, varmrök och tryckrök. Här finns även tips om indirekt och direkt grillning liksom rotisserie-grillning. Boken innehåller många enkla tips för hur man lyckas med sin BBQ.
Man får även en pikant genomgång av utvalda amerikanska öl och du hittar så klart också en del om nationaldrycken bourbon. Frederik levererar köptipsen, allt för att ni ska få till den rätta stämningen. Som ytterligare bonus listas även de 25 bästa countrylåtarna som förgyller en äkta amerikansk BBQ.
Ytterligare författare: Zäll, Frederik
Ytterligare fotografer: Zäll, Frederik
Ytterligare fotografer: Maranik, Eliq
Ytterligare fotografer: Westerlund, Örjan
Ytterligare designers: Maranik, Alan
Grenadine Bokförlag 1 9789186287382 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113024578
- Titel
- Husmanskost
- Författare
- Kroon, Eta - Lyth, Annika - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 197 x 246 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 742 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det råder en renässans för den enkla och rustika maten. På topprestaurangerna har den traditionella svenska husmanskosten intagit finmatsalarna. Klassiker trängs på menyerna!
Begreppet husmanskost kommer från husman, ägare till ett litet hus utan tillhörande mark, ursprungligen en sammanfattande benämning på enkel, billig, klassisk vardagsmat som åts på landet. Närodlat efter säsong ... Honnörsord i dagens matdebatt.
Den svenska husmanskostens råvaror är inhemskt svenska - fläsk i alla former, fisk, grova spannmål samt potatis och andra rotfrukter. Tids- och omsorgskrävande matlagningsmetoder som redningar och långkok är vanliga.
Exempel på svensk husmanskost är kroppkakor, kalops, rotmos med fläsk, köttbullar, ärtsoppa, pannkakor, inkokt lax, fiskbullar, palt, raggmunk, kåldolmar, nävgröt och pytt i panna.
Husmanskosten har under senare tid genomgått en renässans sedan kända kockar som Tore Wretman presenterat moderniserade varianter av klassiska svenska rätter. I denna "nouvel husman" har man ofta minskat på fett, infört nya råvaror och ändrat vissa tillagningsmetoder för att snabba på tillagningen och på ett bättre sätt ta vara på råvarornas näring och smak.
När det kommer till snabbmat har vi fått många tillskott under 1900-talet. Många minns restaurang Östergök i Stockholm och därmed pizzans intåg på 1960-talet. Senare kom kebab och falafel ...
Den internationellt mest kända rätten är köttbullar. En annan, egentligen väldigt typisk svensk maträtt, är falukorven, som till skillnad från köttbullarna är mer unikt svensk, liksom filmjölk och knäckebröd. Torsdagen har traditionellt varit en soppdag, eftersom pigorna då hade ledigt halva dagen, och soppa var en lättlagad rätt. Den mest framstående är ärtsoppan, fortfarande en vanlig lunchrätt på krogen.
Norstedts 1 9789113024578 -
Super tasty thai! : och andra favoritrecept
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 117 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870622
- Titel
- Super tasty thai! : och andra favoritrecept
- Författare
- Chaiyasaeng, Wichudaporn
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 117 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Thai-mat är fantastiskt gott men det är inte så många som vet hur man trollar fram rätter som pad thai, panang curry och tom kha gai hemma i sitt eget kök. I den här inspirerande kokboken visar Wichudaporn hur du hanterar de olika smakerna och bjuder på förrätter, varmrätter, efterrätter och dessutom en del drycker. Här får du möjlighet att lära känna de olika ingredienserna och skulle någon vara knepig att få tag på föreslår Wichudaporn en svensk råvara som kan användas istället. Totalt rymmer boken 45 recept och förutom de ständigt efterfrågade klassikerna finns älsklingsrätter från Wichudaporns egen uppväxt och några rätter med en mer västerländsk touch, allt presenterat med tydliga recept och stämningsfulla bilder.
Bonnier Fakta 9789178870622 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789177833116
- Titel
- Enkelt, gott och grillat!
- Författare
- Johnsson, Ann-Cathrine
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grillat är godast! När kvällarna blir ljusare och luften varmare längtar vi efter att plocka fram grillen. I den här boken finns inspiration och idéer för en riktigt lyckad grillkväll med massor av god mat. Här finns recept på såser, inläggningar, röror, marinader, tillbehör och vegetariska alternativ. Man får också tips på hur man kan variera ingredienser för att på ett mycket enkelt sätt få en annan smaksättning. Sommarmat ska vara lättlagat och gott så att vi riktigt kan njuta av våra lediga dagar. Det ska förstås också gärna vara grillat! Enkelt, gott och grillat fångar upp just detta och bjuder på många blivande sommarklassiker!
Tukan förlag 9789177833116 -
Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorn...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2008. 144 sidor.
Mycket gott skick. Fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465361
- Titel
- Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 303 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa.
Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö.
Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet.
Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.
Åsa Swanberg, som står bakom texten, är matälskande skribent och copywriter som skrivit böckerna Fika Kika Njut och Bara Bullar.
Wolfgang Kleinschmidt, som tagit flertalet av bokens bilder, är en av våra skickligaste matfotografer. Han har medverkat i ett stort antal kokböcker.
Ordalaget Bokförlag 9789185465361 -
Lantlig spis : rustik och rejäl mat helt enke...
Inbunden bok. Kakao Förlag. 1 uppl. 2010. 123 sidor.
Mycket gott skick. Fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185861347
- Titel
- Lantlig spis : rustik och rejäl mat helt enkelt
- Författare
- Forslin, Liselotte
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 123 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 174 x 220 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 433 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rustika rätter, allt på ett fat. Pimpad husman från olika delar av världen som inbjuder till ett enklare sätt att umgås. I Lantlig spis finner du allt från fransk bondsallad till fläsklägg med rotmos men på ett modernare sätt. Allt fotograferat i härliga lantliga miljöer.
Maten är enkel och ärlig, råvarorna de bästa ur säsong och resultatet blir gudagott. Liselotte Forslin och Ulrika Ekblom vurmar för det lantliga och vackra, här bjuder de på sagolika rätter utan krångel men med sinnlig finess.
Utk okt
Kapitel med exempelrecept:
Varmt och mättande
Bouef bourgignon
Grillade kycklingschnitzlar med citronsmörsky
Kornotto
Långsamt kokt bolognese
Lättgravad laxpytt med råa äggulor
Litet och gott
Grekisk sallad med vattenmelon och rostade fänkålsfrön
Grillad squash med sardellaioli
Fransk bondsallad
Sött och sinnligt
Jordgubbs-rabarberkompott
Färska fikon med mascarpone
Bärtiramisu
Nybakat
Knaprigt knäckebröd
Frukt och nötbröd
I skafferiet
Grov honungssenap
Lättsockrat klyftäppelmos med smak av kanel
Picklad rödlök
Kakao Förlag 1 9789185861347 -
Självhushållning : en handbok : en idébok
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier fakta. 1989. 256 sidor.
Mycket gott skick. Fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134510548
- Titel
- Självhushållning : en handbok : en idébok
- Författare
- Seymour, John - Almkvist, Lena - Ashby, David - Günther, Folke
- Förlag
- Stockholm : Bonnier fakta
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier fakta 9789134510548 -
500 segelbåtar i test - Bakgrund,egenskaper,o...
Häftad bok. Nautiska. 2005. 512 sidor.
Mycket gott skick. Fycket fint ex
Klassiker, ”alla” segelbåtar i test.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189564190
- Titel
- 500 segelbåtar i test - Bakgrund,egenskaper,omdömen
- Författare
- Curt Gelin
- Förlag
- Nautiska
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 512 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 192 x 262 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1320 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 500 segelbåtar i test är den största samlade underlaget av jämförande båttester någonsin! Boken ger gediget beslutsunderlag för alla som tänker köpa segelbåt. Men den vänder sig inte bara till den presumtive båtköparen, utan till alla seglingsintresserade som vill veta mer om sin egen, grannens eller klubbkamraternas båtar.
500 segelbåtar i test följer upp den tidigare populära utgåvan 300 segelbåtar i test från 1998. Hela 210 nya båtar har tillkommit, samtliga texter är uppdaterade och nya faktauppgifter har tillkommit, såsom segelbeteckningar, ståhöjd och masthöjd.
Dessutom berättar boken varje båts historia – bakgrund, omdömen samt fakta om byggår med mera. Innehållet bygger på författarens tester, provseglingar, jämförelser och kappseglingar av och på de flesta förekommande båttyper.
500 segelbåtar i test är den största samlade underlaget av jämförande båttester någonsin – från lilla Pop 16 till Sweden Yachts 70, från Stortumlaren byggd 1937 till Bavaria 30 från 2005.
Ur innehållet:
• Vem byggde båten och varför?
• Hur är den byggd och disponerad?
• Hur seglar den?
• Hur snabb är den?
• Vilka är svagheterna?
• Vilka är fördelarna?
• Vad tyckte experterna som ingick i testlaget?
Nautiska 9789189564190 -
Välkommen till Vegoriket
Inbunden bok. Norstedts. 2 uppl. 2017. 178 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113080635
- Titel
- Välkommen till Vegoriket
- Författare
- Kristiansson, Mattias
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 178 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 176 x 245 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 564 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här härskar Mattias Kristiansson, som med humor, varsamhet och utan pekpinnar guidar dig till en grönare livsstil. Boken innehåller allt från vardagsrätter att äta framför tv:n och middag att bjuda vännerna på till riktiga festmåltider att imponera med. Allt utan animaliska produkter och med mycket smak och variation. Vegansk mat är förvisso ofta nyttig, men även den som gillar gräddigt, krämigt, sött och friterat kommer att känna sig som hemma här. Utöver middagsmaten får också frukostar och bakverk sin plats i denna personliga, generösa och kompletta kokbok.
Jag är så himla glad över att få välkomna till min helt egna vegovärld. Jag är själv ganska nyinflyttad och började bygga upp detta gröna paradis, Vegoriket, i början av 2012. Från att ha varit en köttig typ utan någon egentlig tanke på vad och vem jag stoppade i mig äter jag nu helt veganskt, gråter av glädje till glada grisar på Youtube och driver Sveriges första och största helt vegetariska mattidning VEGO. Helt galet. Men det är inte svårare än så när man omger sig av god mat. Oavsett om det är dina första stapplande steg i Vegoriket eller om du redan kan alla kvarter, gatuhörn och bakgator, så är det här en bok för dig. Kompromisslös, rent ut sagt skitgod vegomat för alla tillfällen. Jag hoppas att du bara köpte en enkelbiljett hit - för du kommer aldrig vilja åka tillbaka.
Norstedts 2 9789113080635 -
Vego till vardags : gott och lättlagat för he...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2018. 124 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155265113
- Titel
- Vego till vardags : gott och lättlagat för hela familjen
- Författare
- Zihammou, Maria
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 527 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Längtar du efter lättlagad och smakrik vegetarisk mat som alla i familjen gillar? Här hittar du mängder av recept som låter dig upptäcka alla fantastiska möjligheter med grön matlagning. Inte bara är den välgörande för kropp, miljö och plånbok – utan framförallt ger den nya smakupplevelser, långt bortom halvfabrikatens land. Sätt grönsakerna i fokus!Ingen kommer att sakna köttet på tallriken när du dukar fram en ugnsbakad squash fylld med rött ris och mustiga tomater, en pastatallrik med spenat och svartkål eller en risotto med ricotta, ärtor och mynta. Lyxa till det med en galette med färskostkräm, örter och tomat på fredagen eller med en rustik kålpudding med svamp, grädde och timjan.Maria Zihammou bjuder på grön snabbmat, vardagshjältar och festliga familjerätter – äkta matglädje utan pekpinnar med härlig vegetarisk comfort food. Vi får också tips på hur man kan göra för att locka hela familjen att välja vego. Maria inspireras av sin mångkulturella bakgrund möter smaker från Sydeuropa, Nordafrika, Mexiko, Sverige och USA.
Bokförlaget Semic 9789155265113 -
Mölndals gatunamn : Mölndals historia i gatun...
Inbunden bok. Mölndal : L. Gahrn : Mölndals Hembygdsförening. 413 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint skick.
MölndalshistoriaInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163073749
- Titel
- Mölndals gatunamn : Mölndals historia i gatunamnsartiklar
- Författare
- Gahrn, Lars - Mölndals hembygdsförening
- Förlag
- Mölndal : L. Gahrn : Mölndals Hembygdsförening
- Språk
- Svenska
Mölndal : L. Gahrn : Mölndals Hembygdsförening 9163073749 -
Viva la pasta!
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2011. 191 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar.
Original prislapp på baksidan(229kr)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436560
- Titel
- Viva la pasta!
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 253 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Viva la pasta! - köksbibeln för alla som älskar pasta tar Bo Hagström med oss till pastaköken Italien runt. För även om pastan är Italiens odiskutabla nationalrätt så finns det en enorm variationsrikedom bland recepten. Nästan varenda by har sin egen pastasort, förankrad i lokala traditioner.
Boken inleds med en pastaskola, i vilken Bo Hagström delar med sig av kunskapen han fått genom alla besök i värdshus på den italienska landsbygden. Lär dig hur de olika pastasorterna kommer bäst till sin rätt, hur du vet att pastan är perfekt al dente och hur du lyckas med hemgjord pasta.
Sedan bär det av på en pastaresa från norr till söder, som resulterar i recept med bovetepasta som den lagas i Alperna, spaghetti med kantarellsås från bergsbyarna i centrala Italien och Sophia Lorens napolitanska älsklingsrätt, pasta i citronsås. Recepten varvas med gastronomisk historik och anekdoter. Visste du till exempel att pastasorten mafalde var ett försök att efterlikna prinsessan Mafaldas krusiga hår?
Ica Bokförlag 9789153436560 -
Middagskompassen : kokboken för dig, klimatet...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2021. 248 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178872954
- Titel
- Middagskompassen : kokboken för dig, klimatet och planeten
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 802 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bästa möjliga maten för oss och vår planet – hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet. Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och klimatsmarta. Tillsammans med Naturskyddsföreningen har de skrivit en matbok som ger oss den hjälp vi behöver för att kunna fatta bra beslut. Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? Här finns svaren: God mat för planeten, god mat för dig.
Bonnier Fakta 9789178872954 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9175883732
- Titel
- Kokbok för lama
- Författare
- Rössner, Stephan
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 219 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 673 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Recept på god och lättlagad mat, handfasta råd om mat för rörelsehindrade och fiffiga tips om hjälpmedel som underlättar matlagningen detta är Kokbok för lama! I Sverige finns knapp en miljon rörelsehindrade personer som antingen sitter i rullstol, är beroende av rullator eller gånghjälpmedel. För att göra matlagningen och livet med rullstol i köket lite lättare för dessa personer har Claes Hultling, rehabiliteringsläkare och själv rullstolsbunden och Stephan Rössner, professor vid överviktsenheten på Huddinge sjukhus, skrivit denna mycket speciella kokbok. Alla recepten är provlagade och avsmakade på Spinalis, en av världens största öppenvårdsmottagningar för ryggmärgsskadade personer. I verksamheten, som är inrymd på Karolinska sjukhuset i Stockholm, har matlagningen blivit en viktig del i behandling och terapi. Spinalis kök har blivit ett nav i kliniken och är samlingspunkt för såväl personal som patienter. Få kök doftar så gott och sprider så mycket maglädje som träningsköket på Spinalis.
Bokförlaget DN 9175883732 -
Nyfiken grön : mera vego - mindre regler
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 160 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113073491
- Titel
- Nyfiken grön : mera vego - mindre regler
- Författare
- Blankens, Cecilia
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss står vid det vegetariska vägskälet just nu, efter rapport efter rapport om hur den ökade köttkonsumtionen påverkar vår hälsa och vår miljö. Vi vill få in fler gröna alternativ och måltider i vår vardag, och få våra barn att följa med på tåget. Men vi vet inte hur.
Entré: Nyfiken grön! Skribenten Cecilia Blankens och kostekonomen Kristin Johansson, själva allätare med längtan efter ett grönare liv, tar oss här med på en utforskande och tillåtande resa in i den vegetariska världen, mot nya vardagsfavoriter, festliga kalasmåltider och snabba snacks som förenklar familjelivet!
Förutom ett 60-tal oemotståndliga recept kommer här också svaren på frågor som alla nyfikna prova på-vegetarianer ställer sig: Hur får jag i mig tillräckligt med protein? Går det att laga vegomat som köttvana barn gillar? Hur får man till konsistens och smaksättning i det vegetariska köket?
Men här hittas också inspirerande läsning mellan fakta och recept: personliga och resonerande texter, supersmarta tips och nedslag i småbarnstillvaron på väg mot en grönare vardag.
Norstedts 1 9789113073491 -
Korvar : hur du gör och lagar din egen korv
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2011. 192 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174610567
- Titel
- Korvar : hur du gör och lagar din egen korv
- Författare
- Paul Gayler
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 215 x 240 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 844 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur kokar man korv utan att den spricker? Hur gör man sin egen korv och vad finns det för bra recept? I den här boken hittar du svaren på dessa och många fler frågor. Du lär dig skillnaden mellan färsk, rökt, grillad och torkad korv samt får även veta hur man gör för att koka, grilla och steka med bästa resultat. Dessutom finns här massor av inspirerande recept från världens alla hörn.
Recepten är indelade i avsnitt som frukostidéer, lätta måltider, soppor, sallader, pastarätter, grillade rätter, stekta rätter och ugnsbakade rätter. Dessutom finns ett separat kapitel med olika såser och tillbehör.
En gång i tiden tillverkades korvar av köttrester som annars skulle ha slängts. I dag används ofta de bästa ingredienserna och korvrätter står på menyn även hos gourmetrestauranger. Korven är väl värd sin renässans och den här omfattande och praktiska boken innehåller allt du behöver veta om den.
PAUL GAYLER är köksmästare på det prestigefyllda Lanesborough hotell i London där han basar över 35 kockar. Gayler har 20 års erfarenhet från några av Europas allra bästa restauranger och har skrivit flera uppskattade kokböcker.
Lind & Co 1 9789174610567 -
Klassiska desserter : på mitt vis av Magnus J...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 132 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426875
- Titel
- Klassiska desserter : på mitt vis av Magnus Johansson
- Författare
- Magnus Johansson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 276 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Denna bok handlar om klassiska desserter, som många känner igen, tycker om eller rent av älskar. Men den innehåller också recept på några av Nobeldesserterna och en del av de desserter Magnus Johansson har ansvarat för på Stockholms slott när han var chefskonditor på Operakällaren. De flesta desserter går bra att göra dagen före så att du i lugn och ro kan ägna dig åt förrätt och varmrätt. Sedan är det bara att lägga sista handen vid desserten när den skall fram.
Konditormästare Magnus Johansson har varit med och vunnit OS-guld i matlagning år 2000 med svenska kocklandslaget, han har ansvarat för de senaste Nobeldesserterna och gjort desserten vid Alfred Nobels 100-årsminne.
Ica Bokförlag 1 9789153426875 -
Italia! : guide till det bästa av det godaste
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153438809
- Titel
- Italia! : guide till det bästa av det godaste
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 234 x 296 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1704 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagström presenterar de allra bästa italienska specialiteterna, vad som karakteriserar dem och vem som tillverkar dem. Visste du till exempel att det är stor skillnad på en parmesanost gjord på mjölk från kor på sommarbete och en parmesan som gjorts på mjölk från kossor som står i stall?
Boken är späckad med historisk kunskap och anekdoter som får oss att förstå varför det italienska köket blivit så älskat över hela världen. Läs om vilket inflytande Slow Food-rörelsen haft för småskaliga och traditionella producenter och lär känna fenomenet och mattemplet Eataly. Dessutom tips på avstickare från allfarvägarna som leder dig till garanterat unika matupplevelser!
Ica Bokförlag 1 9789153438809 -
Montanaris italienska mat
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2017. 160 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176179925
- Titel
- Montanaris italienska mat
- Författare
- Natalie Montanari
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 262 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 787 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Paolo Montanari lämnade hemstaden Fano i regionen Marche på den italienska östkusten och startade restaurang Capri i Stockholm på 1960-talet tog han med sig en hel värld av smaker. I dag för hans dotter Natalie Montanari arvet vidare och hennes Montanaris italienska mat är mer än en kokbok. Här får läsaren följa med Natalie Montanari och hennes familj tillbaka till rötterna i deras del av Italien. Vi möter små lokala producenter som gör maten på samma sätt som den alltid har gjorts, utan anpassning till trender och moderna metoder. I boken bjuds läsaren på enkla, genuina och framför allt fantastiskt goda recept från regionen, precis som de serverades hemma hos farmor på den obligatoriska söndagslunchen klockan ett.
I Marche ofta kallat det nya Toscana ryms kort sagt det bästa av den italienska maten. Från fisk- och skaldjursrätter, som helst sköljs ner med ett glas vino frizzante i skuggan längs en strandpromenad, till smakrika ostar, charkuterier och så förstås fantastiska pastarätter. I havet utanför fiskas marina läckerheter och uppifrån kullarna får man tryffel, karljohansvamp och vilt.
Natalie Montanari är krögare och driver den mycket populära restaurangen Trattoria Montanari i Stockholm. Där är arbetsspråket italienska och stor möda läggs på att ta genuina italienska råvaror och landets matlagning till Sverige.
Tukan Förlag 9789176179925 -
Solens hälsa : laga mat med olivolja och må b...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2013. 154 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439295
- Titel
- Solens hälsa : laga mat med olivolja och må bra
- Författare
- Hagström, Bo
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 154 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 241 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 990 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Solens hälsa varvar läckra recept från det italienska köket med rykande färska, vetenskapligt baserade kostråd hela tiden med olivoljan som grund. I medelhavskosten har olivoljan sedan urminnes tider spelat en viktig roll. Olivolja innehåller nyttiga enkelomättade fetter som sänker det onda och höjer det goda kolesterolet. Dessutom är den full av hälsosamma antioxidanter som bromsar åldrandet. Boken presenterar nya forskningsrön om hur olivolja kan ge oss ett bättre skydd mot bland annat hjärt-kärlsjukdomar, cancer och demens. Men den berättar också om själva oliven: olika olivsorter, hur skörden och pressningen går till och hur man ska tänka när man väljer en smakrik jungfruolja och lagar mat med olivolja. Allt bildsatt med vackra bilder från Toscana tagna av Bruno Ehrs. Bo Hagström har gjort uppskattade tv-program, däribland Solens mat, och skrivit ett flertal böcker om maten i Italien. Mai-Lis Hellénius är professor vid Karolinska Institutet och överläkare vid Livsstilsmottagningen, Karolinska Universitetssjukhuset. Hon har medverkat i bland annat böckerna Medelhavsmat förlänger livet, Hälsosam livsstil och Riktiga män äter sallad. Kokboken Solens hälsa vann första pris i kategorin Mediterranean Cuisine vid Gourmand World Cookbook Awards i Beijing 2014.
Ica Bokförlag 1 9789153439295 -
Allt om Mat & Vin
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 311 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint ex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113054599
- Titel
- Allt om Mat & Vin
- Författare
- Hultgren Karell, Gunilla - Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 311 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 267 x 286 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 1676 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den stora önskeboken för alla mat- och vinintresserade. Allt om Mat har samlat några av sina mest eleganta middagsrecept i genomtänkta menyer för alla tillfällen. Så ta fram finporslinet och bjud på utsökta trerättersmiddagar med rätt dryck till varje rätt!
Inledningskapitlet ger svar på frågor om luftning och dekantering, bästa serveringstemperatur för olika viner, druvsorter, vad som passar till vad, vanliga vindefekter, vin i matlagning, hållbarhet och mycket, mycket mera.
Så följer ett fyrtiotal kompletta trerättersmenyer med vintips till samtliga rätter. Vad sägs om löjrom med jordärtskocka, gurka och knaprigt bacon till förrätt? Till huvudrätt serveras lammracks med ugnsbakade betor och lök, kompletterat med en getostreduktion. Måltiden avslutas med vaniljsemifreddo med limeblåbär och havresmul.
Vinråden blir en frisk champagne eller annat mousserande, torrt vin till förrätten, ett friskt rött vin med markerade syror blir en fin följeslagare till lammets örtiga toner och getostreduktionen med sin sälta rundar av vinets syror på ett läckert sätt. Till efterrättens syrliga och fräscha toner passar ett mousserande sött vin i frisk stil. Italienska moscato d´Asti är ett bra val.
Norstedts 1 9789113054599 -
Bon Appetit
Inbunden bok. 2021. 295 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar.
En matresa mellan det svenska, franska och persiska köket.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Jelly
Inbunden bok. 2010. 160 sidor.
ISBN 9781862058798
Mycket gott skick. Mycket fint ex.
Engelsk text.
Kokbok om engenskmännens favorit Gele / Jelly
Alla varianter och variationer.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781862058798 -
Mama Lopez katalanska kokbok
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2003. 156 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172411067
- Titel
- Mama Lopez katalanska kokbok
- Författare
- Lars Torstenson - Carlos Lopez - Michael Salker
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 416 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mama Lopez har lagat god mat till sin stora familj i Katalonien hela sitt liv. Alla recepten har hon vidarebefordrat till sitt barnbarn, Carlos Lopez, som publicerar dem här tillsammans med Lars Torstensons oerhört roliga texter och Michael Salkers härliga teckningar. Texterna handlar om hur de klassiska katalanska recepten kommit till, ofta flera hundra år tillbaka i tiden.
Mama och Carlos turas om att berätta och det ni får veta är på heder och samvete hela den katalanska sanningen.
Optimal Förlag 1 9789172411067 -
Skogens skafferi : vägen till bär- och svampr...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1981.
Mycket gott skick. Fint skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174862041
- Titel
- Skogens skafferi : vägen till bär- och svampriket
- Författare
- Falk, Lars
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 9789174862041 -
Vintermat : höstkalas, blommor, julfester
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2009. 143 sidor.
Mycket gott skick. Dint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255220
- Titel
- Vintermat : höstkalas, blommor, julfester
- Författare
- Töringe, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När det blir kyligt i luften och mörkret kommer drar vi oss inomhus. Vi tänder ljus och njuter av värmande middagar och säsongens fantastiska råvaror. Rotfrukter och grönsaker, vilt och skaldjur förgyller vardagsmaten lika väl som middagen för vännerna. Att umgås över goda måltider gör det enklare att överleva tills ljuset kommer tillbaka!Journalisten och författaren Sanna Töringe, som skrivit flera personliga böcker om mat och trädgård, har samlat favoritrecept med inspiration från hela världen. Sådant som gör årstiden mysigare, allt från höstmiddagar och adventsbjudningar till jul- och nyårskalasens godaste. Här finns mustiga maträtter, ljuvliga brödrecept, värmande drycker, oemotståndliga desserter och godis liksom rätter för dagarna när vintern övergår i vår. Dessutom finns här idéer till fina dekorationer och blommor för årstiden. För det vackra fotot svarar Helene Toresdotter.
Bokförlaget Semic 9789155255220 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113038414
- Titel
- Julkokboken
- Författare
- Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Pousette, Ulrika - Drevstam, Charlie - Allt om mat
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 263 x 286 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hösten 2010 utkom Stora kokboken. Den blev en av höstens storsäljare och välkomnades som den nya generationens grundkokbok. Stort, generöst format, rikt illustrerad med inspirerande matbilder och absolut pålitlig efter otaliga provlagningar i Allt om Mats provkök. Nu följer vi upp framgången med Allt om Mats julkokbok, samma inbjudande format, lika inspirerande, lika pålitlig.
För dig som vill fira en traditionell jul med alla goda inslag är Allt om Mats julkokbok ett inspirerande måste! Boken tar sin början redan i advent med recept på bland annat ätbara julklappar, godis, glögg- och adventsfestmenyer. Och naturligtvis pepparkaksbak. I Luciakapitlet hittar vi recept på allt från gröt och lussebullar till hemkryddat brännvin. Dan före dan lägger vi in sillar, gör köttbullar , bakar leverpastej och skinka. Har du lust finns även recept på sylta. Vi avslutar med en uppesittarkväll, smakar på skinkan tillsammans med en öl och vår egen snaps.
Julafton inleds med julfrukost. Här finns ett femtontal recept för det stora julbordet, men du får också förslag på en liten enkel jul för två, för en grön jul, eller för den "mobila julen". Julmat från hela världen är ett annat inspirerande avsnitt. Varför inte bjuda på Afternoon tea när du får besök på juldagen, eller kanske en drink framför brasan?
I Allt om Mats julkokbok får du också tips och idéer för hur du tar hand om resterna under mellandagarna. Och sist, men inte minst, bjuder boken på ett fylligt kapitel med olika nyårsmenyer på teman som "nattamat", "nyårssupé för två", "knytkalas & buffé", "lyxmiddag" och "tolvslaget".
Norstedts 1 9789113038414
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn