-
Köksliv : tankar och bilder från människans v...
Inbunden bok. Stockholm : Carlsson. 1992. 155 sidor.
Nära nyskick. Fin bok!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177986024
- Titel
- Köksliv : tankar och bilder från människans viktigaste rum
- Författare
- Ljung, Agneta - Kullgren, Lillan - Wängestam, Lennart
- Förlag
- Stockholm : Carlsson
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Carlsson 9177986024 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171264923
- Titel
- Recept som förändrar världen (PKL)
- Författare
- Rockström, Johan
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.
Svaren är inte alltid enkla och entydiga. Forskare över hela världen brottas med dessa utmaningar. Alla är dock överens om att det finns enormt mycket som går att göra hemma i köket – det är där som den egna förändringsresan måste börja.
Denna kompakta version presenterar mer än femtio recept på mat som är både hälsosam och hållbar. Att laga och äta mat kan vara fyllt av njutning – särskilt om man vet vad man kan äta med gott samvete. Recepten har huvudsakligen inspirerats av det nordiska köket, men med många inslag av medelhavsmat – och lite råvaror från Asien och Sydamerika. Ingredienserna i bokens recept är alla miljösmarta – och maten blir garanterat god!
Boken har skapats av professor Johan Rockström, som står för det vetenskapliga underlaget, och kocken Malin Landqvist, som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen Eats grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.
Detta är en generös, inspirerande och viktig kokbok som verkligen kan få dig att göra skillnad – hemma i ditt eget kök.
Max Ström 9789171264923 -
Ekologiska smaker : äkta matglädje, äkta råva...
Inbunden bok. Kummin Förlag. 1 uppl. 2008. 168 sidor.
Nyskick. Som ny!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197524070
- Titel
- Ekologiska smaker : äkta matglädje, äkta råvaror
- Författare
- Henrik Arkåsen
- Förlag
- Kummin Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 751 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ekologiska smaker -äkta matglädje, äkta råvaror är en kokbok och en inspirationskälla till god, smakrik och sund mat baserad på ekologiska och naturliga råvaror. Enkel och lagom nyttig mat som kan lagas av ingredienser som du hittar i en vanlig mataffär. Boken innehåller ett 80-tal recept på vardagsmat, lättlagad festmat, goda efterrätter, hembakat bröd och grundrecept på fonder och såser. Varje rätt är illustrerad med inbjudande och härliga mat- och miljöbilder.
Att laga mat från grunden med naturliga råvaror och utan onödiga tillsatser är enkelt. Maten smakar mycket godare både för gommen och för samvetet - om vi vet exakt hur den är tillagad. Ekologisk matlagning handlar lika mycket om hälsa som om miljö och smak. Genom att välja råvaror som är odlade med hänsyn till vår natur får vi i oss mindre tillsatser och får äta mat som smakar mer och godare.
Intresset för ekologisk mat är stort idag och vi får ständigt nya fakta att ta ställning till, men det finns enkla vägar och små förändringar som gör stor skillnad. Boken innehåller lättillgängliga fakta om varför ekologisk mat är bra för vår hälsa och för miljön. Du får också en rad handfasta tips på hur du kan tänka när du planerar dina inköp och handlar mat, en guide till miljömärkning, kockens tips för enklare matlagning, en säsongsguide och lästips för den som vill veta mer.
Ekologiska smaker är skriven av Henrik Arkåsen som är kock och utbildad i Grythyttan. Tillsammans med sin fru och två vänner driver han restaurangerna Saltmagasinet och Gusto i Västervik samt butiken Ost&Deli. Saltmagasinet har blivit utsedd till Västerviks bästa krog i White-guide flera år i rad och Henrik och hans kollegor har redan från start fokuserat på att använda ekologiska och lokalt producerade råvaror. Henrik är också en flitig föreläsare om mat och miljö i skolor och för företag och är en av drivkrafterna bakom den lokala marknaden Smaka på Tjust, en höstmarknad för närproducerade råvaror och hantverk. Hans intresse och kunnande inom matlagning och ekologi är genuint och entusiasmerande.
Middagsfrid valde Ekologiska smaker till årets julklapp: Middagsfrid hjälper familjer som har en ambition att äta god, hälsosam, miljövänlig och varierad mat, lagad från riktiga råvaror. För Middagsfrid föll det sig därför naturligt att Henrik Arkåsens bok valdes som den givna julklappen till företagets kunder 2009. Läs mer på www.middagsfrid.se
Kummin Förlag 1 9789197524070 -
Baka Vego
Inbunden bok. Ordalaget bokförlag . 2016. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Som ny!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174691504
- Titel
- Baka vego : veganska recept
- Författare
- Ganic, Mekto
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 208 x 257 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka veganskt utan krångel!
Baka utan ägg, smör och mjölk? Javisst, nu går det bra! Här är första boken som helt fokuserar på vegansk bakning. Trenden att äta veganskt håller i sig och lusten att baka veganskt växer.
Alla måltider, inklusive fika, frukost och efterrätter, är veganska. Och det behöver inte vara krångligt. Författaren delar i med sig av sina bästa recept i sex olika kapitel:
- Sås, kräm, choklad & marmelad
- Frukost & brunch
- Aptitretare & småbröd
- Bröd & matiga bakverk
- Smått & gott i kakburken
- På kakfatet & tårtor
Boken innehåller även avsnitt om råvaror och näringslära samt om bakredskap.
Det är en innehållsrik och vacker bok som täcker in både marmelader och pastejer, scones och våfflor, knäcke och pizza, glass och kanelbullar, småkakor och cupcakes. Och mycket mer ...
Mekto Ganic har tidigare gett ut "Bröd och kakor - baka utan gluten" och "Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk". Hon bor i Göteborg och har en tjugoårig bakgrund inom recept- och produktutveckling och är utbildad kostrådgivare och holistisk rawfood kock.
Fanny Hansson är fotograf och jobbar bland annat med mat och inredning.
Ordalaget bokförlag 9789174691504
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn