-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100130121
- Titel
- Oui, chef!
- Författare
- Samuelsson, Marcus
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 219 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I de trestjärniga franska köken gäller två enkla regler:1) Du får inte se recepten2) Du får inte göra felMarcus Samuelsson föddes i en fattig by i Etiopien och växte upp i Puketorp utanför Göteborg. Vid 17 års ålder slutade han med fotbollen och bestämde sig för att satsa allt på att bli köksmästare. Sju år senare utnämndes han till New Yorks bäste kock.För att bli bäst i världen måste man vara beredd att offra allt. Egentligen började allt med en enkel ritual. Som liten pojke brukade Marcus cykla till sin mormor för att hjälpa henne med middagen, ofta ugnsstekt kyckling eller fisk, alltid prima råvara, aldrig halvfabrikat. Det var där, i mormor Helgas enkla kök som han kom i kontakt med matlagningens grunder, och det var där hans nyfikenhet växte. Och alla de timmarna i hennes kök la sedan grunden till hans frarmgång. Det till synes enkla och vardagliga tillvägagångssätt som mormor Helga använde för att göra maten godare visade sig vara precis samma knep som stjärnkockar världen över använder. Kunskapen, knepen, lusten att pröva något nytt -- allt det fick han av mormor Helga.Rättframt och ärligt berättar Marcus Samuelsson, en av världens främsta kockar, om sin livsresa från folkhemmet till Vita huset. En berättelse om uppväxt och identitet, om att offra allt för en dröm och om mat. Framför allt om mat.
9789100130121 -
Vänskap, böcker & mat : inspiration och recep...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Libris 2017 - 103s. Inb. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173875332
- Titel
- Vänskap, böcker & mat : inspiration och recept för bokcirkeln
- Författare
- Ottersten, Else-Marie
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 195 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tre saker vi inte kan vara utan: vänskap, böcker och mat.
Det pratas om bokcirklar och bokklubbar överallt. På jobbet, i skolan, i busskön, på gymmet...
En del ses på restaurang, andra i jobbets lunchmatsal eller hemma hos varandra. Det alla har gemensamt är att en bokupplevelse är i centrum tillsammans med nya eller gamla vänner, och så något gott att äta till.
I Vänskap, böcker och mat har vi samlat de bästa tipsen och läckraste recepten - allt du behöver för att dra igång en egen bokcirkel eller få ny inspiration till den du redan har! Och vi har fått fantastisk hjälp från bokcirklar runt om i Sverige, allt ifrån de som har hållit på i över trettio år till de som har hittat varandra nyligen via Facebook.
Låt dig inspireras till härliga bokupplevelser, fördjupad vänskap och nya smakupplevelser!
"En underbart charmig kokbok med en ny och rolig vinkel" BTJ
9789173875332 -
Mat på en plåt : smarta middagar och andra en...
Häftad bok.
Nära nyskick. Bonnier Fakta 2020 - 159s. Häftad. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178871742
- Titel
- Mat på en plåt : smarta middagar och andra enkla ugnsrätter
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 174 x 226 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning.Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött, fisk och fågel. Här finns också bröd som kan användas till både varma och fyllda mackor, eller till stora brytbröd. Pizza med olika fyllningar är en självklarhet, och till det stora kalaset kan du välja bland några härliga kakor bakade i långpanna. Och varför inte göra en hemgjord müsli när ugnen ändå är varm. Det är både gott och smart för miljön!Rätterna präglas av Tareq Taylors sunda och smakrika måltidstänk: Bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras och blir till läckra middagar med kryddor från hela världen.
9789178871742 -
Stora boken om GI : snabbt i form med lågt GI...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Impact 2010 - 256s (128+128s.) Inb. Rikt illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186263386
- Titel
- Stora boken om GI : snabbt i form med lågt GI + mat med lågt GI
- Författare
- Foster, Helen
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 269 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1073 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- GI-metoden introducerades för ett par år sedan och är fortfarande en av de allra mest populära dieterna just nu. Varför? Jo, mat med lågt glykemiskt index reagerar i samklang med din kropp. Du äter gott, är mätt längre, mår bättre och går ner i vikt – samtidigt!I denna samlingsvolym med de tidigare utgivna titlarna Mat med lågt GI och Snabbt i form med lågt GI finns ett detaljerat 14-dagarsprogram med menyer, recept och övningar för att nå din drömvikt samt en enkel översiktskarta över vilken mat du bör äta för att behålla den. Här finns över 80 recept på bra mat med lågt GI-värde, att servera till vardags och till fest. Njutbara frukostar, fräscha luncher, goda middagar och läckra desserter – varför inte prova örtkryddad grillad haloumi med bulgur och rödbetssallad, eller kanske fläskfilé med rotselleri- och potatiskakor, och avsluta det hela med en ljuvligt mustig chokladmousse?Recepten och träningsprogrammen kompletteras med en översiktlig genomgång av GI-metodens grundläggande principer. Det gör det ännu enklare att förstå, och följa, en kosthållning som får dig att må bra både nu och på lång sikt.
9789186263386 -
Det goda Sverige
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Page One 1998 - 385s. Inb. Skyddsomslag. Rikt illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250056
- Titel
- Det goda Sverige
- Författare
- Fréson, Robert - Grimlund, Inger - Halling, Björn
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
9789171250056 -
Nigella jul : mat, familj, vänner, fester
Inbunden bok.
Gott skick. Telegram Bokförlag 2009 - 278s. Inb. Skyddsomslag. Rikt illustrerad. Namnt. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174230222
- Titel
- Nigella jul : mat, familj, vänner, fester
- Författare
- Nigella Lawson
- Förlag
- Telegram Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 278 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 247 x 273 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1522 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Minimal stress och maximal njutning", det är Nigellas paroll för vinterns och julens alla fester. Den inbjudande matboken Nigella Jul börjar med piffiga julcocktails - vad sägs om en läckert röd Granatäppelmartini, eller kanske hellre en alkoholfri men lika läcker Porlande blåbär? - med kryddiga kanapéer och smakrika snacks. Därefter följer Nigellas påhittiga förslag för garanterat lyckade fester och middagar vintern och julen igenom. Här hittar du allt från sallader, soppor, grytor, bakverk, hemlagade julklappar och ätbara julgransprydnader till hela bruncher, festmenyer och förstås julens paradnummer som kalkon och skinka på nya sätt, samt ett helt vegetariskt julbord. Allt förstås präglat av Nigellas charmiga humor och enkla elegans. Nigella Jul gör julen både läckrare och enklare. Vad mer kan du önska dig?
9789174230222 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok.
Gott skick. Bonniers 2002 - 288s. Inb. Skyddsomslag. Rikt illustrerad. Försättsblad utriven. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100576233
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
9789100576233 -
Italia amore : stora italienska kokboken
Inbunden bok.
Gott skick. Prisma 2009 - 237s. Inb. Rikt illustrerad. Namnt. Äg.stpl. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850795
- Titel
- Italia amore : stora italienska kokboken
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 293 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drömmen om Italien är drömmen om värme, salta bad - och fantastisk mat. Mat där råvarorna klarar att stå för smaken, men där kryddan, kanske lite olivolja eller parmesanost, kan få smaklökarna att hoppa av glädje. Välkommen till Italien - Italia amore!
I Italien är måltiden en fråga om livskvalitet och njutning. Stunden vid matbordet är dagens viktigaste, inte något som man så fort som möjligt avslutar. I det italienska köket är det råvaran som ska stå för smaken och självklart är maten lätt, ren och innehåller massor av grönsaker. Ingredienserna är lokalt odlade och producerade och maten lokalt tillredd, helst hemma eller i kvarterskrogen runt hörnet.
Italien består av alper, slätter, kullar, lundar, skogar, sjöar och en oändlig kustlinje. Här har författaren Caroline Hofberg tillsammans med fotograf och formgivare åkt runt under mer än ett år. Hon har mött de lokala traditionerna som präglar vardagslivet. Traditioner som vilar tryggt på de råvaror som den egna regionen är bäst på. Varje region har nämligen sin specialitet som är unik just för dem: salt från Trapani, tomater från Pachiono, kapris från Salina, citroner från Amalfi, apelsiner från Sicilien, olivolja, bönor och viner från Toscana, Modenas vinäger, Parmas skinka, Valsassinas ostar och Mozzarella di Bufala Campana.
Erfarenheterna från detta avlånga lands alla hörn har Caroline Hofberg samlat i Italia amore. Här finns 175 fantastiska recept indelade i Antipasti, Primi, Pizza & Pane, Secondi, Contorni och Dolci. Men det blir också fakta om vad som kännetecknar maten i södra, centrala respektive norra Italien. Läsaren lär sig mer om balsamvinäger, olivolja, olivodling, charkuterier och hur man hittar det allra bästa av dessa delikatesser.
Italia amore tar med det bästa av det italienska köket hem till dig.
9789151850795 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245875
- Titel
- Fest på 30 min.
- Författare
- Frej, Jessica
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fest på 30 minuter är ett måste för alla som tycker att det är svårt att laga mat och bjuda hem folk. Och för dem som gärna vill ha fest, mensom har slut på inspiration till snabblagad festmat.Med fantastiska menyer och smarta festtips inspirerar Jessica Frej till fler enkla hemmafester. Boken ger dig också alla knep du behöver för att snabbt få ordning hemma och för att få gästerna att hjälpa till. Vilka förberedelser är viktiga - och vilka kan du strunta i? Hur trollar du fram en festlig dukning? Och hur mycket måste vara färdigt när gästerna kommer?I boken hittar du festliga trerättersmenyer för alla tillfällen och du lagar de på bara trettio minuter: fredagsmys, after work, grillfest och lill-lördag är bara några exempel. Boken innehåller många favoriter som calvadosprosecco, krämig pecorinopasta med mynta, sesampanerad tonfisk med sojamarinerad sallad, hallon- och apelsinsviss och mycket mer.För meningen med livet, enligt Jessica, är att äta god mat, lösa världsproblem över ett glas vin, skratta sig hes och ful-dansa till gryningen.
9789174245875 -
Bordsdekorationer : duka med naturen som insp...
Inbunden bok.
Gott skick. Prisma 2008 - 136s. Inb. Skyddsomslag. Rikt illustrerad. Försättsblad utriven.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848518
- Titel
- Bordsdekorationer : duka med naturen som inspiration
- Författare
- Tone Rörseth
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 135 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 182 x 248 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 565 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur kan man göra något speciellt för sina gäster – som får dem att känna sig som drottning eller kung till bords? Att fixa det lilla extra till en måltid eller bjudning livar upp, ger glädje och något att prata om!
Inspirationen till boken Bordsdekorationer kommer huvudsakligen från naturen. Författaren Tone Rörseth har alltid varit fascinerad av den unika mångfalden i naturen, årstiderna och de fantastiska skatter som finns att använda i skogen och trädgården.
Här finns en rolig mix av frukt, grönsaker, kvistar och mossa, tyg, fjädrar, pärlor, silvertråd, samt vilda och köpta blommor. Målet är att läsaren ska våga bortse från traditionella tankegångar om vad som är passande att dekorera bordet med, och i stället våga blanda och leka med olika material. Resultatet blir både modernt, spännande och vackert!
En bordsdekoration kan vara allt från tallriksunderlägg, glasunderlägg, placeringskort, servettringar, blomsterkreationer, grönsaksvaser, isdekorationer, en krans hängande över eller på bordet, till en mobil i ett fönster – eller allt i en härlig kombination!
Bokens teman utgår från naturens växlingar; vårgrönt, påskäggslunch, sommarängsinspiration, svärmor på fika, höstsoppa, vintermiddag, julpynt och mycket mer.
9789151848518 -
Matbröd : baka världens bästa bröd
Inbunden bok.
Gott skick. Grenadine 2009 - 70s. Inb. Rikt illustrerad. Namnt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329823
- Titel
- Matbröd : baka världens bästa bröd
- Författare
- Annica Triberg - Albert Håkanson
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 70 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matbröd
goda brödrecept från hela världen
Här kommer uppföljaren på storsäljaren Jorden runt på 80 degar. Tidigare journalisten och Gourmet-chefredaktören Annica Triberg är tillbaka med en brödbok som är rakt på sak. Huvuddelen av alla de läckra brödrecepten från föregående bok finns med. Nu är dock formatet och även syftet delvis ett annat denna gång är vi bara ute efter att få dig att ta fram mjöl och kavel!
De mycket uppskattade brödrecepten från Annicas förra brödbok ges här ut i receptboksform. I ny tilltalande layout och med ett format som väl lämpar sig för recepthyllan ovanför bakbordet är jorden runt-resan tillbaka. Denna gång avskalad till en ren uppmaning att få dig att frossa i dinkelmjöl och degbunkar.
Recepten sträcker sig fortfarande över hela världen. Alla har de också den fascinerande bakgrunden att de ursprungligen har en personlig koppling med reseminnen och liknande för författaren. Samtliga bröd har bakats för boken och har också fotograferats
av den erfarne press- och förlagsfotografen Albert Håkansson.
Denna kombination av kunnigt matskrivande, engagerat
brödbakande och vackert foto gör Matbröd till en bok som ska stå i varje välanvänd receptbokssamling.
Det är en bok som tillför recepten, såväl som middagen, det där lilla extra som bara ett riktigt gott matbröd kan göra!
Annica Triberg är journalist och författare. Hon har bl a varit chefredaktör för tidningen Gourmet och har även givit ut ett 25-tal böcker, många med gastronomisk inriktning.
Jag är snudd på uppvuxen i ett restaurangkök i Småland och för mig väcktes intresset för mat och bakning så snart jag släppte vällingflaskan.
Albert Håkansson är fotograf med egen bildbyrå. Han arbetar för tidningar, förlag och inom reklam. Även han har ett 20-tal böcker på sitt samvete, många av dem kokböcker.
"Min mamma drev flera restauranger i Stockholm under min uppväxt, så att jag nu fotograferar mat är kanske inte så konstigt".
9789185329823 -
Alla sorters kakor : från småkakor till kondi...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Semic 2013 - 128s. Inb. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155259204
- Titel
- Alla sorters kakor : från småkakor till kondisfint
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 489 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla sorters kakor är en kokbok full av bak- och kakglädje. Här blandar matskribenten och kokboksförfattaren Kristina Eriksson recept från barndomen som chokladbiskvier, radiokaka och strassburgare med dagens klassiker som cupcakes och macarons. Här bullas det också upp med tårtor, långpannerutor, cheesecakes, bullar, muffins, sockerkakor, konditorifint, snabbakat och småkakor – många gånger bakade med en twist! Recepten, som är enkla att följa och kan användas av alla, har hämtat inspiration från både den svenska baktraditionen och platser som Italien, USA, Frankrike och latinamerika. Här finns till exempel recept på jordnötskolakakor, dulce de leche-tårta med lime och vit choklad, päronkaka med valnötter och honung, toscakaka med äpple och nutella och Philadelphiakaka med björnbärssylt och mycket, mycket mer. Alla sorters kakor är verkligen kakboken för alla tillfällen och smaker.
9789155259204 -
Småkakor : klassiska, fyllda, dubbla, glasera...
Inbunden bok.
Gott skick. Norstedt 2011- 160s. Inb. Riktillustrerad. Lite kantstött.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035222
- Titel
- Småkakor : klassiska, fyllda, dubbla, glaserade och dekorerade
- Författare
- Andersson, Bodil - Stevens, Brett
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 227 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 572 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hoppa över de torra kanelbullarna och köpekakorna och satsa på hemgjorda, utsökta småkakor och bakverk!
Lyxa till eftermiddagsfikan med härliga och moderna godsaker. Läckra småkakor och bakverk, allt från klassiska havrekakor och maffiga chocolate chip cookies till pecan- och kaffebiscotti, macadamiakakor med vit choklad och valnötskrisp.
9789113035222 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131399
- Titel
- Bara bullar
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2009
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 204 x 229 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen en bok för alla bullälskare! En härlig bullguide att hämta inspiration, kunskap, lust och tröst ur. Här kan man läsa om bullens betydelse i olika sammanhang, om minnen av bullar, hur olika en bulle kan smaka vid skilda tillfällen Smarta bulltips och nyttiga råd som: Vad ska man tänka på när man bakar? Vad blir bäst, smör eller margarin? Ska man använda råsocker, florsocker, flytande eller vanligt vitt socker? Kan man använda sötningsmedel? Hur är det med lättmjölk respektive vanlig mjölk? Vatten? Bästa jäsningen? Utbakningen? Gräddningen? Vad bör man känna till om att frysa in bullar? Vilka bullformar är bäst och snyggast? Och så det bästa receptregistret en guldgruva att ösa ur! Här återfinns till exempel kanelbullen i dess olika skepnader: vegabröd, fransk lilja, dubbelsnäcka, knutar, kanelbriocher, snäckor, snurror, kransar, längder samt olika fyllningar. Släta bullar, solskensbullar, karlsbaderbullar, syltbullar, vaniljbullar, toscabullar, saffransbullar, lussebullar med apelsin, lurbullar. Veganska kanelbullar, butterkaka, semlor, lyxbullar, kardemummabullar, benhamrabullar, äppelbullar, bullar med mandelmassa, glutenfria bullar, bullar för laktosallergiker, smala bullar, mandelkubbar, nötbullar, sockerbullar och chokladbullar. Dessutom finns informativa avsnitt om kanel, vanilj, saffran, kardemumma och mandel. Bara bullar ett måste i köket!Åsa Swanberg arbetar som matskribent och har också lång erfarenhet som copywriter. Hon har ett stort intresse för matlagning och bakning och har tidigare skrivit inspirationsboken Matnytta och ögonfägnad. Året på stora Benhamra.
9789137131399 -
Sylta, safta & lägg in : ta vara på naturens...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Semic 2019 - 111s. Inb. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155267049
- Titel
- Sylta, safta & lägg in : ta vara på naturens skafferi
- Författare
- Björk Tengå, Cecilia
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 231 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 502 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förvandla säsongens frukter, bär och grönsaker till sylt och marmelad, smakrika inläggningar, läskande saft och värmande glögg. Här bjuds det på en lång rad härliga recept för dig som gillar att sylta, safta och lägga in. Vad sägs om aroniasylt med lakrits, saltinlagda citroner till den marockanska kycklinggrytan, snabbinlagd gurka (rengjord i tvättmaskinen!) och kanderade rosenblad att garnera sommartårtan med? Cecilia Björk Tengås inspirerande och praktiska bok är till för alla som vill fylla skafferiet med diverse läckerheter gjorda på råvaror från skog, trädgårdsland och torgstånd. Dessutom är det inte bara gott att ta vara på det naturen erbjuder, utan även bra för miljö och plånbok!
9789155267049 -
Efterlängtade efterrätter
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Fakta 2009 - 128s. Inb. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240184
- Titel
- Efterlängtade efterrätter
- Författare
- Malhotra, Charlotta
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efterlängtade efterrätter är en kokbok fylld av nya väldoftande desserter och gamla beprövade favoriter. Vad sägs om lakritsparfait med limesås, eller varför inte en underbart kladdig kladdkaka?Charlotta Malhotra älskar vanilj och det söta och goda här i livet, och här får vi ta del av hennes bästa efterrättsrecept. För henne är det viktiga att smakerna får utrymme och att de går hem hos alla runt bordet! De frestande och aptitretande bilderna är tagna av Wolfgang Kleinschmidt.Vardagsgott tar fram de bästa recepten till vardags – snabba, söta, goda. De flesta dagar är ju trots allt vardagar! I Klassiker hittar du de evigt goda desserterna. Vissa av dessa kräver lite mer tid och kraft, men det lönar sig i längden. Nyttigt värre presenterar de lite nyttigare efterrätterna, även om de fortfarande är lika goda som alla andra. I kapitlet Världens goda får vi smakprov på desserter från världens olika delar. Festligt tar upp de där speciella tillfällena i livet då sötsaker alltid har en given plats. I Nysmakligheter presenteras innovativa, nya efterrätter – det går trender även i smaker! Boken avslutas med Nostalgimums – varje decennium under 1900-talet presenteras med ett eget recept. Smakminnet är starkt!Charlotta Malhotra har sedan barnsben varit intresserad av matlagning och bakning. Hon har dessutom alltid haft ett speciellt förhållande till sötsaker och hade kunna växa upp på chokladpudding om föräldrarna inte satt stopp för det. Hon har idag man och fyra barn och matlagning tar som för många andra yrkesarbetande småbarnsmammor upp en stor del av hennes liv. Med Efterlängtade efterrätter vill hon uppmana alla att tillåta sig att ta vara på de söta stunderna i livet – både till vardags och till fest.Att njuta av en god dessert efter middagen en regnig, mörk måndagskväll gör helt enkelt livet ljusare och vardagens alla måsten lättare att bära.
9789174240184 -
Iskallt! : från vaniljglass till semifreddo
Inbunden bok.
Gott skick. Prisma 2005 - 78s. Inb. Rikt illustrerad. Försättsblad utriven. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844077
- Titel
- Iskallt! : från vaniljglass till semifreddo
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 230 x 270 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 601 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jag har alltid älskat glass ? det är bland det godaste som finns! Dessutom tycker jag att det är otroligt roligt att göra glass?, säger Elisabeth Johansson som därmed känns som en alldeles självklar författare till Iskallt!Vi vet nämligen redan att författaren är en gudabenådad matlagare och en pedagogisk och inspirerande receptskrivare. Det har hon visat i massor av matreportage och inte minst i sin första kokbok, Buffé!, som kom 2004 och som redan fått tryckas i ny upplaga.?Recepten har utvecklats en del sedan jag började i branschen. Nu finns det parfaiter, sorbeter, granitéer, semifreddo och nya glassar som ständigt förändras i karaktär, konsistens och smak.?Vet man bara lite om grunderna i glasstillverkning är det bara att ?rocka loss? med choklad, nötter, kakor, frukter, bär, tillbehör, toppingar och olika serveringssätt! Kör glassen i mixern tillsammans med en skvätt färskpressad juice. Eller häll på en nybryggd espresso och riv lite choklad över. Häll likör, sourze eller mousserande vin över glassen eller varför inte prova att slå lite vaniljvodka över en syrlig sorbetkula!Här är massor av enkla recept!Visst är det gott med glass?
9789151844077 -
Chokladpassion
Inbunden bok.
Gott skick. Prisma 2002 - 238s. Inb. Skyddsomslag. Rikt illustrerad. Försättsblad utriven. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151839462
- Titel
- Chokladpassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1244 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen kommer Jan Hedhs efterlängtade bok om choklad. En av landets främsta konditormästare, därtill VM-medaljör och chokladexpert ger nu ut boken om sin specialitet och passion - choklad. Vad kan passa bättre i år när chokladen dessutom fyller 500 år!
I Chokladpassion har Jan Hedh sammanställt sitt stora kunnande om chokladhantering. Han delar frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar och vid behov tips om var sällsynta råvaror kan inköpas. Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Han ger också råd om hur choklad kan avnjutas på olika sätt.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäring.
9789151839462 -
100 % choklad
Inbunden bok.
Gott skick. Semic 2007 - 112s. Inb. Rikt illustrerad. Försättsblad utrivet.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155232726
- Titel
- 100 % choklad
- Författare
- Lönnegren, Barbro
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 171 x 196 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 357 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Oemotståndliga recept för alla chokladälskare!Bjud på en lyxig chokladpannacotta med hallongrädde eller vit chokladmousse med limemarinerad mango till dessert, gör konfekt och chokladgodis, perfekt till jul förstås och när man vill ha något litet och läckert till kaffet! Kulor med nougatfyllning, knäckiga plattor, praliner med fyllning av mandelmassa och fikon, irish coffe-tryffel och chokladkola ...Givetvis finns här både mjuka kakor och småkakor, makalösa tårtor och de läckraste bakelser, drycker, chokladsåser och marmelad samt några spännande och annorlunda maträtter med choklad, som chilipanerad kycklingfilé.
9789155232726 -
Italienska desserter
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Richters 2004 - 64s. Inb. Skyddsomslag. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177156468
- Titel
- Italienska desserter
- Författare
- Maxine Clark
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 197 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 346 g
- Språk
- Svenska
9789177156468 -
Kalasgoda muffins, kakor & andra bullar
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Kummin Förlag 2009 - 76s. Inb. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197524094
- Titel
- Kalasgoda muffins, kakor & andra bullar
- Författare
- Christina Nilsson
- Förlag
- Kummin Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 76 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 216 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 292 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det ska vara enkelt att baka gott.
Och det ska se lika gott ut som det smakar.
I Kalasgoda muffins, kakor & andra bullar hittar du personligt utvalda recept på enkla och delikata bakverk. Som saftiga vinbärsmuffins, läckra små tryfflar, goda bullar, söta prinsessbakelser, smakrika bröd och andra frestelser. Det här är en bok för dig som vill bli inspirerad att baka det där lilla extra, men som inte vill spendera hela dagen i köket - för det är ju härligare att använda tiden till att njuta av bakverket.
Christina Nilsson startade 2007 företaget Kalasform som tar fram bakformar i olika färger och mönster. Hon är en van hemmabagare med många beprövade recept och kan också konsten att presentera bakverken så att de ser precis så goda ut som de är.
Kalasgoda muffins, kakor & andra bullar innehåller fantastiska bilder och läckra recept - en perfekt presentbok.
9789197524094 -
Leilas guldkant på vardagen
Häftad bok.
Nära nyskick. Natur och kultur 2009 - 160s. Häftad. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357075
- Titel
- Leilas guldkant på vardagen
- Författare
- Leila Lindholm
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att samlas och umgås kring mat ska vara roligt, spontant och avslappnat varför slå knut på sig själv i köket i onödan? Leila Lindholm spinner vidare på samma tema i sin nya kokbok. Här finns gott om förslag på festliga menyer att bjuda vännerna på och andra recept som sätter guldkant på vardagen. Tips finns också på uppläggningar, bordsplaceringar, goda drinkar och ätliga presenter att ta med när man själv blir bortbjuden på middag.
Här delar Leila med sig av sina bästa rätter, alla med hennes färgstarka och personliga touch. Recepten är enkla och pedagogiska, men gjorda med finess. Här finns bjudmat som passar för alla tillfällen släktmiddag med farmor, grillfest med kompisarna, karaokekväll med arbetskompisarna eller en härlig långfrukost.
Ett helhetstänk kring måltiden genomsyrar boken och varje kapitel har sin speciella stil. I till exempel Belissimo är det italienska smaker som serveras, i Barbeque finns en exotisk flirt i de grillade rätterna, i Släktmiddag gäller klassiska smaker som helstekt entrecote med rödvins- och chilisås och i Kitchen Kitch råder amerikanskt 50-tal med mat som hamburgare, revbensspjäll och coleslaw. Här finns också ett avsnitt med goda tilltugg och drinkar som passar till cocktailpartyt.
Utöver recepten finns förslag på hur man tar genvägar i köket och tips på ätliga presenter att ta med när man går bort på middag, som till exempel eget kryddsalt, hälsomüsli eller en egen nöt- och chokladblandning.
9789127357075 -
Leilas middagstips
Häftad bok.
Nära nyskick. Natur och kutur 2009 - 160s. Häftad. Rikt illustrerad. 17 x 14,5 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127088948
- Titel
- Leilas middagstips
- Författare
- Leila Lindholm
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 147 x 174 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 328 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En färgstark kokbok med ett enkelt innehåll. Den röda tråden är att en god middag inte behöver innebära timmar i köket eller långa inköpslistor. Varför krångla till det? menar svensk-marockanska kocken Leila Lindholm, som under 2004 bland annat är middagstipsare i TV4. Hennes mat är enkel men aldrig tråkig. Med smaker från hela världen. Ravioli med salvia och vanilj, mexikansk majssoppa, thaistekta räkor, ingefärsglass ...
Leila ger oss cirka 60 recept och delar in sin mat i olika kategorier: mat för hela familjen, solomat, bjudmat och mat för extra hälsomedvetna. Och så lite tapas, drinkar och paradkakor och härliga efterrätter.
Denna matfantast tar gärna till halvfabrikat för att underlätta matlagningen. Även hon kan känna sig oinspirerad och ha frustrerande stunder på Ica. Därför blev det ett kapitel till smartmaten med superenkla middagar där basen är helkonserver och halvfabrikat. Enkelhet gäller även för bjudmaten. Hellre mat med spännande, annorlunda smaker, än något dyrt och svårlagat, som i de flesta fall ändå misslyckas och skapar ångest.
9789127088948 -
Kakmonstrets favoriter
Häftad bok.
ISBN 9789163960024
Nära nyskick. 2017. 36s. Häftad. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789163960024 -
Juicer & smoothies, 206 hälsosamma energidrin...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Bonnier Impact 2006 - 128s. Inb. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100108855
- Titel
- Juicer & smoothies : 206 hälsosamma energidrinkar
- Författare
- Salomon, Kerstin - Juicer och smoothies
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fråga ett stort antal människor vad som skulle kunna förbättra deras livskvalitet och många skulle troligen svara att det vore att få mer energi. Vi är alla medvetna om att maten är vår viktigaste energikälla och att vi borde äta fem portioner grönsaker och frukt varje dag, men många av oss gör inte det. I stället underskattar vi vikten av att äta nyttigt, medvetet eller omedvetet. Hemlagade fruktdrinkar och smoothies är enkla och goda och innebär ett relativt billigt sätt att få i sig tillräckligt med nyttigheter som höjer energinivån och ger oss en allmän känsla av välbefinnande.Vad är det som är så märkvärdigt med juicer och smoothies?Frukt och grönsaker innehåller många viktiga enzymer, vitaminer och mineraler som vi behöver för att få energi, kunna bekämpa sjukdomar och hålla oss friska. Att dagligen pressa olika typer av råa grönsaker och frukter till juice är ett lätt och läckert! sätt att få i sig tillräckligt av dessa oumbärliga näringsämnen. Juicer innehåller inte fibrer eller fruktkött, eftersom det endast är saften som pressas ut. De innehåller därför näringsämnen, utan svårsmälta fibrer, som genast tas upp av kroppen.Ät bra och se bra utNär man får i sig alla dessa nyttigheter märks det också på utsidan att man känner sig frisk och full av energi. de antioxidanter som finns i grönsaker och frukt är viktiga för att man ska kunna behålla en fräsch och spänstig hud. Många frukter och grönsaker innehåller också folsyra, som stärker hår och naglar. En annan fördel med att dricka juicer och smoothies är att vi får i oss mer vatten. Det är lätt att glömma att dricka tillräckligt med vatten, och mycket av det vi dricker (te, kaffe, läsk och alkohol) är vätskedrivande.Varför göra egna juicer?Färska, hemlagade juicer är alltid nyttigare än dem som man hittar i affären, till och med i hälsokostaffären. I färdiga juicer finns det vanligen tillsatser och konserveringsämnen och många innehåller inte särskilt mycket färsk fruktsaft. Om man gör sin egen juice, kan man själv välja vilka frukter och grönsaker man vill använda, och man vet dessutom varifrån de kommer.
9100108855 -
Gröna juicer & smoothies : turboladda kroppen...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2014. 189 sidor.
Gott skick. Rikt illustrerad. 24,5 x 20 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174018776
- Titel
- Gröna juicer & smoothies : turboladda kroppen med rå energi!
- Författare
- Gustawson, Marlene
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Turboladda kroppen naturligt med rå energi!
Den här boken är en bibel för hur du maxar din hälsa med hemmagjorda juicer och smoothies.
Boken innehåller cirka 100 recept på nyttiga juicer och smoothies, men det är också en gedigen kunskapskälla om olika näringsämnen. Här listas även sockerinnehåll för olika frukter så att man lär sig vilka frukter man ska vara mer försiktig med när man blandar juice efter eget recept. Utöver detta får man också grundliga genomgångar av t.ex. detoxkurer och fasta. Boken innehåller även kaloriberäknade recept för de som följer 5:2-dieten.
Att göra juice och smoothies är ett oslagbart sätt att få i sig stora mängder grönt. Att knapra i sig en påse morötter kan vara mödosamt, men att dricka dem går betydligt snabbare. Dessutom, när frukt och grönsaker finfördelas kan kroppen snabbare och lättare tillgodogöra sig näringsämnena. Marlene Gustawson är kostrådgivare och näringsterapeut med många års juicande bakom sig.
Format:
195x246 mm
Tukan Förlag 1 9789174018776 -
Power snacks : 50 nyttiga mellanmål fulladdad...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 126 sidor.
Gott skick. Rikt illustrerad. Pärmarna känns lite "flottiga".
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187753688
- Titel
- Power snacks : 50 nyttiga mellanmål fulladdade med näringsämnen
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 213 x 263 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 575 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad äter du när du blir hungrig mellan måltiderna? Sällan blir det något näringsrikt och nyttigt. En fralla? Kanske en kexchoklad? En kanelbulle i farten?
I så fall är det dags att upptäcka en ny värld med massor av goda mellanmål som faktiskt också är nyttiga och bra för dig.
Boken Power Snacks är full med spännande förslag på näringsrika mellanmål som håller
energinivåerna uppe mellan måltiderna utan att du stoppar i dig tomma kalorier.
Recepten, som innehåller naturliga och nyttiga ingredienser, gör att du kan unna dig mellanmål utan dåligt samvete!
Tukan Förlag 1 9789187753688 -
Lilla hjälpredan i köket jämte till-lägget "...
Inbunden bok.
Gott skick. Hökerberg 1907 - 160+96s. Inb. Kart. Namnt. Lite nött pärm. 7:e uppl.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Vego för alla!, lättlagad grön mat för ett su...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Tukan Förlag 2016 - 159s. Inb. Rikt illustrerad. 3:e tr.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176174548
- Titel
- Vego för alla! : lättlagad grön mat för ett sundare liv
- Författare
- Porat, Sofia von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 259 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 'Det här är den bok jag själv hade önskat fanns till hands när jag började min gröna resa. En bok som innehåller olika sorters inspirerande recept, men som samtidigt hjälper en att komma igång, förstå sig på grunderna och ger en självförtroende att experimentera och ha skoj i köket.'
Vego för alla! vill inspirera fler till en grönare vardag vare sig du är vegetarian, vegan eller allätare. I denna kokbok går Sofia von Porat igenom grunderna till en växtbaserad kost. Här får du över 70 lättlagade recept samt vägledning, tips och råd om allt du behöver veta för att känna dig självsäker i vegoköket.
Sofia von Porat är en entreprenör, matkreatör och bloggare som brinner för vegetarisk mat. Hennes vegorecept och matinspiration publiceras i flera av Sveriges största tidningar och på populära matsajter. I recepten finns influenser från de många länder Sofia besökt under de fem år hon som reseskribent hade hela världen som arbetsplats.
9789176174548 -
Vegetarian Indian Cookbook
Häftad bok.
Gott skick. Sterling Paperbacks 1998 - 182s. Häftad. Illustrerad. Engelsk text. Indiska vegetariska recept.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
