-
Culinaria Europeiska specialiteter
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2000. 640 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829024099
- Titel
- Culinaria Europeiska specialiteter
- Författare
- André Dominé
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 285 x 320 mm Ryggbredd 50 mm
- Vikt
- 4090 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829024099 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245080
- Titel
- Paolos stora italienska kokbok
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 191 x 246 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paolo Robertos stora italienska kokbok rymmer mycket mer än mat – alla gäster, fastrar, berättelser och recept. Den napolitanska maten presenteras med humor och värme. Det är en kärleksförklaring till mat och traditionen att dela en god måltid med familj och vänner, och det spelar ingen roll om man gör det på en skuggig bakgård i Italien eller runt grillen i Sverige.Här finns recepten som Paolo lyckats lirka ur sina fastrar, som till exempel klassisk tomatsås, pasta med salsiccia, rosmarindoftande kyckling och halstrad tonfisk, och allt det söta goda, som mascarponekräm med amarettikakor och choklad, eller fyllda persikor med vaniljglass.I den här samlingsvolymen möts Paolo Robertos båda kokböcker Mina fastrars mat och Mina gästers mat, med den ena foten i det syditalienska landskapet och den andra på Skinnarviksberget i Stockholm.
Bonnier Fakta 9789174245080 -
Paolos pizza & pasta
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2015. 110 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245134
- Titel
- Paolos pizza & pasta
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 110 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 491 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pizza och pasta är mat som alla älskar. Men det ska inte vara vilka recept som helst – de ska vara italienska. Fråga Paolo. Han vet nämligen att om du använder italienska, genuina recept och bra råvaror så kan du också ställa fram den bästa maten på bordet. Paolo har ätit sig igenom Italien i sin jakt på de bästa italienska recepten. Samtidigt har han sugit i sig kunskap och erfarenheter från kunniga, matlagande italienare, som till exempel sina kära fastrar, pizzabagare och små lokala råvaruproducenter.Efter en stenhård gallring har Paolo samlat sina 45 absolut bästa pizza- och pastarecept. Okomplicerade och snabblagade. Okej, pizzadegen tar sina timmar att jäsa, men så får du också perfekta pizzabottnar garanterat värda sin väntan. Och från mannen som nästan har tomatsås rinnande i sina ådror får du självklart de bästa recepten på äkta napolitanska fyllningar, så att du kan grädda dina egna pizzor med pancetta, mozzarella och basilika, eller kanske ostälskarens dröm med mozzarella, ricotta, taleggio och gorgonzola. Pastarecepten står sig förstås bra i konkurrensen, för vem kan stå emot fusilli med pistagenötter, parmesan, rökt skinka och körsbärstomater eller en lyxig hummerpasta på fredagskvällen? Och dofterna sedan ... Fylliga, runda och aptitretande dofter av smältande ost, lök, vitlök, tomat och basilika.Det märks i Paolos recept att maten är viktig för honom. Eller rättare sagt att den är helt central för honom och hans familj. Mat ska lagas på de bästa recepten, med schysta råvaror, kärlek och respekt. Basta!
Bonnier Fakta 1 9789174245134 -
Världens godaste pasta : inspiration för både...
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 2000.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250728
- Titel
- Världens godaste pasta : inspiration för både vardag och fest
- Författare
- Pettersson, Susanne - Blixt, Gunilla
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9789171250728 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127356252
- Titel
- Dags för dessert
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 185 x 225 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I dag består efterrätten ofta av ett färdigt paket glass eller en chokladkaka, även när vi bjuder andra på middag och har lagt ner timmar i köket på fantastiska förrätter och varmrätter. Nu är det dags att återerövra efterrätten, den riktiga efterrätten. Att njuta av säsongens bästa bär och frukter, botanisera i delikatessbutikernas chokladhyllor, experimentera med hemmagjord glass och sorbet. Så mycket roligare och godare än att ställa fram en After Eight-ask. Dags för dessert innehåller 90 frestande skapelser för alla tillfällen. Recepten är enkla att följa och boken innehåller allt från riktigt lättlagade desserter till mer avancerade. Författaren delar dessutom med sig av sina bästa tips för hur man kan variera recepten, till exempel beroende på tillgången på färska bär eller om man vill byta smaksättning på sin Crème brûlée. Boken ger också svar på frågor när det gäller olika ingredienser Måste man alltid använda choklad med 70 % kakaohalt? Hur fryser man bäst in bär och frukt? Vad är det egentligen för skillnad på smör och margarin? Vaniljstång, vaniljsocker, vaniljessens och vanillinsocker vad ska man välja? Boken är indelad i sju kapitel:
Bär
Blåbärssufflé med drottningkompott, Lyxriddare med smultron, Cheesecake med svarta vinbär etc.
Rabarber & fläder
Rabarbersmulpaj, Citronkaka med rabarber & flädersabayone, Hallon- & rabarbertarte etc.
Frukt
Äppelflarn med kanelglass, Vaniljmarinerad ananas med hallonsorbet, Fikontarte med mascarponesorbet etc.
Glass, sorbet & granité
Grundrecept för glass och sorbet, Jordgubbssorbet med champagne, Basilikayoghurtglass med färska bär, Melon- & myntagranité etc.
Klassiker
Marängsviss, Peach melba, Ostkaka med rårörda lingon, Crêpes suzette etc.
Choklad
Chokladbrownie med hallon & vit chokladglass, Chokladsufflé med glass och stekt banan, Baklava med nötter & choklad etc.
Gott till kaffet
Plommonkaka, Chokladtryfflar, Hallongrottor, Jordgubbstårta etc.
Natur & Kultur 1 9789127356252 -
Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 271 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838427
- Titel
- Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsala
- Författare
- Kalle Häggblom - Bo E Åkermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom.
Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.
Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.
Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...
Prisma 1 9789151838427 -
Café Göteborg : 45 recept & en guide till Göt...
Inbunden bok. Isabergs förlag/SSM AB. 2005. 121 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176946961
- Titel
- Café Göteborg : 45 recept & en guide till Göteborgs caféer
- Författare
- Catrin Westman
- Förlag
- Isabergs förlag/SSM AB
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 121 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 200 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (Andra upplagan)
I Göteborg myllrar det av caféer och kaffebarer, stora och små, trendiga och klassiska, mysiga och mumsiga och de allra flesta har något unikt att tillföra det göteborgska cafélivet.
I café göteborg hittar du alla Göteborgs caféer. 50 av dessa presenteras i läckra ord och aptitretande bilder och de bjuder också på ett av sina favoritrecept. Café göteborg vänder sig till den fikasugne göteborgaren och den matglade göteborgsbesökaren, men de härliga recepten gör boken intressant och läsvärd också för de caféälskare som inte har vägarna förbi Götet. I café göteborg hittar du allt från läckra bakverk och tårtor till smörrebröd, rågfrallor och bagels. I café göteborg finner du de gamla anrika konditorierna såväl som de mer trendiga alternativen.
Boken inleds med ett kåseri den mångbegåvade skådespelerskan av Maria Lundqvist.
Isabergs förlag/SSM AB 9789176946961 -
Create - eating, design and future food
Inbunden bok. 2008. 215 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783899552317
- Titel
- Create - eating, design and future food
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 215 sidor
- Språk
- English
9783899552317 -
Steffos spritbibel
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2012. 344 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174610994
- Titel
- Steffos spritbibel
- Författare
- Törnquist, Steffo
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 307 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1840 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Steffo Törnquist blandar calvados i vispgrädden, sprutar rom i osten och vet exakt vilken ålder en cognac bör ha för att göra cigarren gudomlig. Han har lett SM för sommelierer, gjort spritdokumentärer i tv, utbildat på universitet, är kunglig hovleverantör i spritkunskap, sitter i styrelsen för Vin- och sprithistoriska museet och åker land och rike runt som spritmissionär.
I den här boken har Steffo samlat all sin kunskap och erfarenhet av sprit, och han bjuder på sina favorittips hur man bäst njuter den och med vilka tillbehör. I 50 fullspäckade, rikt illustrerade kapitel guidar han läsaren genom spritvärlden, från udda sorter som absint och arrak till giganter som whisky, cognac och vodka. Han krossar myter, beskriver processer, berättar anekdoter och tryfferar med topplistor och tips.
Vilken tequila är kanon till Pollygodis, vilken snaps är gudomlig till ananas ... här får du veta det och mycket, mycket mer. Detta praktverk innehåller dessutom ett dussintal mat- och drinkrecept. Samt snapsvisor!
STEFFO TÖRNQUIST är programledare i tv, föreläsare, krönikör och har tidigare gett ut en handfull böcker om livets njutningar.
Medieröster om författarens tidigare titlar:
"Kunnigt och kul [...] lockar fram många glada skratt"
Svenska Dagbladet
"Årets julklapp"
TV3
"Lättläst, läcker och garnerad med odödliga sentenser"
Dagens Nyheter
Lind & Co 1 9789174610994 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163722257
- Titel
- Juice Power and Detox
- Författare
- Voltaire, Renée
- Förlag
- Renée Voltaire
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 180 x 220 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- The secret is in the juice!
Juice Power & Detox är en komplett och inspirerande guide för att komma igång med färskpressade grönsaks- och fruktjuicer.
- Jag vill leva mitt bästa liv. Som egenföretagare är tempot högt och dagarna är fullspäckade. Därför dricker jag färskpressade, näringsrika juicer varje dag som ger mig kraft, trollar bort sötsug och håller tankarna fokuserade. Det är ett enkelt sätt att få i mig mer nyttigheter än jag orkar tugga i mig på en måltid.
Det säger matinspiratören och juiceproffset Renée Voltaire.
För Renée är hälsa ingen quick-fix, det är en livsstil och juicer är en stor del av den.
- Färskpressade juicer är en energiinjektion, som går rakt in i blodet, med perfekt balans av vitaminer, mineraler, klorofyll och enzymer. De stärker immunförsvaret, gör kroppen hälsosamt basisk och håller magen i form. Dessutom kickar de igång en naturlig avgiftningsprocess.
I Juice Power & Detox finns allt du behöver för att bli ett juiceproffs: Du får lära dig vilka råvaror som passar bäst att juica, hjälp att välja rätt juicemaskin och information om hur juicerna påverkar din kropp. I kapitlet Juicefasta får du följa Renée steg för steg när hon dricker juice i sju dagar. Hon delar med sig av sina enkla tips och råd som inspirerar till nya, sunda vanor.
- Juicefasta är ett snabbt och enkelt sätt att komma i form och få ny energi, säger Renée.
Här finns fler än 100 lätta recept på läckra juicer, nötshakes och enkla grönsaksrätter som passar bra att äta när man juicar.
- Jag föreslår att du introducerar färskpressade juicer i din vardag och låter dem bli en del av din nya, hälsosamma livsstil.
Renée Voltaire 1 9789163722257 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781845172664
- Titel
- Juice - 85 härligt goda och nyttiga juicerecept
- Författare
- Sweetser, Wendy
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Spiralbunden
- Språk
- Svenska
9781845172664 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9780811816489 -
Massor av juicer & smoothies
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2010. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174011371
- Titel
- Massor av juicer & smoothies
- Författare
- Susannah Blake
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 238 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 778 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Oemotståndlig formgivning och massor av frestande recept.
Att blanda sin egen juice eller smoothies är ett enkelt och kul sätt att få i sig sitt dagliga behov av frukt och grönsaker.
Tabeller över 33 frukter och 27 grönsaker visar vad varje frukt och grönsak innehåller för vitaminer och näringsämnen.
110 fantastiska recept på läskande och nyttiga fruktjuicer, närande och nyttiga grönsaksjuicer och krämiga och matiga smoothies.
Detaljerad inledning ger dig alla tips du behöver på ingredienser och utrustning. Att göra sina egna juicer och smooties är lättare än du tror.
I samma serie finns även:
Massor av kakor
Massor av muffins
Massor av choklad
Tukan Förlag 1 9789174011371 -
Juicer & smoothies : 206 hälsosamma energidri...
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2006. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100108854
- Titel
- Juicer & smoothies : 206 hälsosamma energidrinkar
- Författare
- Salomon, Kerstin - Juicer och smoothies
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fråga ett stort antal människor vad som skulle kunna förbättra deras livskvalitet och många skulle troligen svara att det vore att få mer energi. Vi är alla medvetna om att maten är vår viktigaste energikälla och att vi borde äta fem portioner grönsaker och frukt varje dag, men många av oss gör inte det. I stället underskattar vi vikten av att äta nyttigt, medvetet eller omedvetet. Hemlagade fruktdrinkar och smoothies är enkla och goda och innebär ett relativt billigt sätt att få i sig tillräckligt med nyttigheter som höjer energinivån och ger oss en allmän känsla av välbefinnande.Vad är det som är så märkvärdigt med juicer och smoothies?Frukt och grönsaker innehåller många viktiga enzymer, vitaminer och mineraler som vi behöver för att få energi, kunna bekämpa sjukdomar och hålla oss friska. Att dagligen pressa olika typer av råa grönsaker och frukter till juice är ett lätt och läckert! sätt att få i sig tillräckligt av dessa oumbärliga näringsämnen. Juicer innehåller inte fibrer eller fruktkött, eftersom det endast är saften som pressas ut. De innehåller därför näringsämnen, utan svårsmälta fibrer, som genast tas upp av kroppen.Ät bra och se bra utNär man får i sig alla dessa nyttigheter märks det också på utsidan att man känner sig frisk och full av energi. de antioxidanter som finns i grönsaker och frukt är viktiga för att man ska kunna behålla en fräsch och spänstig hud. Många frukter och grönsaker innehåller också folsyra, som stärker hår och naglar. En annan fördel med att dricka juicer och smoothies är att vi får i oss mer vatten. Det är lätt att glömma att dricka tillräckligt med vatten, och mycket av det vi dricker (te, kaffe, läsk och alkohol) är vätskedrivande.Varför göra egna juicer?Färska, hemlagade juicer är alltid nyttigare än dem som man hittar i affären, till och med i hälsokostaffären. I färdiga juicer finns det vanligen tillsatser och konserveringsämnen och många innehåller inte särskilt mycket färsk fruktsaft. Om man gör sin egen juice, kan man själv välja vilka frukter och grönsaker man vill använda, och man vet dessutom varifrån de kommer.
Bonnier Impact 9789100108854 -
Smoothies och Juicer : närande och goda drink...
Häftad bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2007. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405489591
- Titel
- Smoothies och Juicer : närande och goda drinkar för alla tillfällen
- Författare
- Christine Ambridge
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 156 x 265 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smoothies och Juicer
Närande och goda drinkar för alla tillfällen
Drick och njut - smoothies och juicedrinkar är allt man kan önska sig; utsökt törstsläckande, hälsosamma och syndigt välsmakande. Vad är bättre än att njua av en sådan när man kopplar av!
Här finns recept på över fyrtio spännande, uppiggande drinkar gjorda abåde på färska frukter och grönsaker och med kaffe och choklad som bas. Som sagt - drick och njut!
Läsförlaget 1 9781405489591 -
100 härliga hälsodrycker : Juicer, smoothies,...
Häftad bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2006. 224 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189086920
- Titel
- 100 härliga hälsodrycker : Juicer, smoothies, soppor, teer och coolers
- Författare
- Sarah Ford
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 183 x 199 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 602 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Känner du dig trött och hängig? Behöver du något uppiggande? Här hittar du nyttiga och goda recept för bättre hälsa och ny energi i en vackert illustrerad bok.
"Med denna receptbok som grund finns ingen anledning att slarva med sitt mat- och näringsintag. Ingredienser och råvaror och med få undantag färska frukter och grönsaker med högt innehåll av vitaminer, mineraler och enzymer... Enkla, tydliga recept med såväl näringsvärde och näringsfunktion tillsammans med ett dekorativt färgfotografi slår en överskådlig, övertygande, inspirerande och hälsomedveten knockout på de rådande snabbmatskedjorna" Bibliotekstjänst
Ordalaget Bokförlag 1 9789189086920 -
Pressat : 170 juicer och smoothies
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2006. 351 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100109684
- Titel
- Pressat : 170 juicer och smoothies
- Författare
- Newby, Francesca
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 351 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu har äntligen försäljningssuccéerna Skakat och Pressat kommit till Sverige. Tillsammans har de i Europa sålts i över 70.000 exemplar.Vill du släcka törsten med något välsmakande, välgörande och vackert- som dessutom går snabbt och lätt att göra? Med recept på över 170 utsökta frukt- och grönsaksblandningar avslöjar Pressat hur en dryck kan vara allt det här på en gång. Här finns en juice för alla smaker såväl som krämiga smoothies. Dessutom innehåller Pressat unika recept på extra nyttiga mjölkfria smoothies, som i stället för mjölk innehåller till exempel cocosmjölk (Whipped nougat) eller sojamjölk (Tropical morning soy smoothie). De många vackra inspirerande färgfotografierna ger dig en rejäl dos skaparanda. Lys upp ditt liv med fantastiska juiceblandningar! Allt du behöver är lite färsk frukt och grönsaker, en saftpress eller mixer och Pressat.
Albert Bonniers Förlag 9789100109684 -
Mitt eget kafé
Inbunden bok. Bokförlaget Parasoll. 1 uppl. 2007. 132 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197613224
- Titel
- Mitt eget kafé
- Författare
- Mia Öhrn
- Förlag
- Bokförlaget Parasoll
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 132 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 198 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mitt eget kafé är en inspirationsbok för alla som älskar att fika eller drömmer om att starta ett eget kafé. För många är det en dröm att få bestämma över sig själv, baka kakor och prata med snälla kunder hela dagarna. De flesta inser också att det krävs hårt slit för att förverkliga den. Mitt eget kafé är därför en bok som tar fasta på drömmen och låter läsaren leva ut den hemma genom att göra det allra godaste fikabrödet, mackorna och salladerna. Konditorn Mia Öhrn delar med sig av sina bästa recept på godsaker som brownies med vit choklad, jordgubbsbakelser, nötkolarutor och mintbitar. Hon besöker sina favoritkaféer för att få ytterligare inspiration till recept, inredning och musik till fikastunden. Boken innehåller frestande bilder, massor av tips på hur man brygger riktigt gott te och kaffe, och smarriga recept på teman som adventsfika, afternoon tea, brunch och somrigt kafferep på balkongen. För den som fortfarande känner sig manad att förverkliga drömmen om ett eget kafé delar några erfarna kaféägare med sig av sina bästa tips.
Bokförlaget Parasoll 1 9789197613224 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 640 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100100865
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Hagberg, Stina - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utsedd till Årets bästa kokbok 2003 av Måltidsakademin!Motivering: En elegant och funktionell kokbok som pedagogiskt lotsar användaren genom såväl traditionellt svenskt kök som asiatiskt. Ett vackert tidsdokument som sprider glädjefylld, kulinarisk lust.
Albert Bonniers Förlag 9789100100865 -
Det goda Sverige
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1998.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250056
- Titel
- Det goda Sverige
- Författare
- Fréson, Robert - Grimlund, Inger - Halling, Björn
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9789171250056 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177364160
- Titel
- Gästabud med Ulf & Kicke
- Författare
- Ulf Lundqwist - Kicke Sturesjö
- Förlag
- Informationsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
Informationsförlaget 1 9789177364160 -
Italiensk fastfood : snabb italienskt på en k...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 101 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241075
- Titel
- Italiensk fastfood : snabb italienskt på en kvart eller mer
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 101 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 178 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 478 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det påstås att vi svenskar lägger ner i genomsnitt 14 minuter per dag på matlagning. Och att vi, alla ombyggda och tjusiga kök till trots, mest använder mikrovågsugnen i vardagen och värmer upp något färdigköpt. Men att laga god och nyttig mat behöver inte ta en evighet.Paolo Robertos kokbok Italiensk fastfood är en krigsförklaring mot mikromaten. Här har han samlat 40 härliga italienska recept, som knockar den färdiglagade snabbmaten i både smak och vitamininnehåll.Så säger han själv om konsten att laga god mat på kort tid: ”Napoli, min andra hemstad, är en stad med kraftig puls där livet går undan. Och där det är högt tempo måste du också kunna få i dig något snabbt. Fastfood är ingen amerikansk uppfinning utan napolitansk. Det var vi som uppfann den mest kända av alla snabbrätter, nämligen pizzan. Man kan lätt få intryck av att vår mat bara handlar om tomatsås som puttrar på svag värme i tre timmar och det stämmer ju ibland. Men napolitansk mat kan också vara snabb utan att kompromissa med smaker och den kärlek som en rätt alltid måste innehålla.”En komplett måltid i boken tillagas på 15-30 minuter. Basingredienserna, som tomater, olivolja, grönsaker, vitlök, pasta, oliver, sardeller, ricotta, mozzarella, bladkryddor m m kommer från det italienska köket. Variationerna är många. Här finns pasta- och risrätter, kött-, fisk- och sopprecept, måltider som innehåller bönor, linser och andra grönsaker samt självklart exempel på olika välsmakande tomatsåser.Paolo Roberto har snabbt blivit en våra kända matprofiler. Hans två tidigare kokböcker Mina fastrars mat (2007) och Mina gästers mat (2009) har blivit stora framgångar.
Bonnier Fakta 9789174241075
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
