-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9789100569716
- Titel
- Äpplen : en god svensk historia
- Författare
- Lithander, Kråke - Bergström, Pelle - Triberg, Annica
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100569716 -
Una Bella spaghettata : pastarätter från Neap...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 168 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789151848723
- Titel
- Una Bella spaghettata : pastarätter från Neapel
- Författare
- Nikko Amandonico
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 299 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1260 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”När man får höra en neapolitansk man säga att hans fru lagar godare mat än hans mamma, då vet man att han har hittat rätt i livet! I Neapel bör Amors pilar först passera magen innan de prickar hjärtat .”
I Neapel är alla experter på mat och framför allt på alla typer av pastarätter. Alla vet exakt hur en pasta con ragù ska lagas, fast man kanske inte är överens om hur. Det enda man är helt säker på är att utan en stadig tallrik pasta – una bella spaghettata – är dagen förlorad.
Följ med hem till Padre Pasquale i klostret Sant’ Angelo in Palco, fiskaren Vincenzo och hans familj i fiskeläget Licola utanför Neapel och till Signora Immacolata i de legendariska Spanska kvarteren mitt i Neapel och upptäck hur man lagar pasta i deras hem.
Och till Syditaliens store modeskapare Rocco Barocco, som trots att han varje dag styr ett helt modeimperium lagar sin lunch själv. Den ska vara enkel och sund – pasta! (Han berättar om det glada 80-talet när han ofta hade gäster hemma, dock aldrig fler än 4–5 ”annars förlorar man kontrollen över kastrullerna!”). Och alla de andra som lagar de äkta neapolitanska rätterna i sina hem!
Boken genomsyras av en stor passion för staden Neapel och dess kök. Här finns en blandning av gamla och nya recept, och det som är gemensamt för allihop är att de är enkla, att man använder säsongens råvaror, och framför allt att maten är fantastiskt god!
Ewa-Marie Rundquist har fångat Neapels fantastiska och myllrande gastronomiska liv med kameran.
Prisma 1 9789151848723 -
Medelhavsmat till vardag och fest
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 189 sidor.
Nyskick. Årets svenska måltidslitteratur 2006.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789151847849
- Titel
- Medelhavsmat till vardag och fest
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 277 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1178 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medelhavsmat är något så ovanligt som nyttig mat med oemotståndlig smak. Solmogna tomater, lysande citroner, den goda olivoljan, doftande örtkryddor och ett överflöd av nyttiga baljväxter.
Ofta förknippas medelhavsmat medItalien, Frankrike, Spanien och Grekland. Vi glömmer lätt att de nordafrikanska ländernas mat liksom maten i Mellanöstern också tillhör medelhavsköken. Men denna bok täcker alla köken runt Medelhavet och är uppdelad på fem kapitel: smårätter, sallader & grönsaksrätter, pasta, pizza & bröd, huvudrätter och desserter.
En av hemligheterna med medelhavsmaten är enkelheten. Och ofta är ju det enkla det goda. I Medelhavsmat till vardag & fest hittar man inte bara recept som alla kan laga, utan också mat för alla tillfällen och årstider. För Medelhavet betyder inte enbart sommarmat. Visst är det härligt att svalka sig med en vattenmelonsallad med fetaost en het sommardag, eller bjuda på smakrika smårätter under bar himmel en ljummen sommarkväll. Men det är också gott att värma sig med pasta Bolognese, helstekt kyckling från Provence eller fisksoppa med aioli under den mörka årstiden. Och något sött efteråt är alltid rätt. Bjud på en enkel och god aprikospaj, citronkräm med Marsala eller orientalisk Baklava till en kopp starkt kaffe.
På ett lättfattligt och inspirerande sätt lotsar Caroline Hofberg läsaren genom medelhavsmatens oändliga smakvariationer.
Prisma 1 9789151847849 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 288 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789100576233
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9789100576233 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9789153424680
- Titel
- Italienska bufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.
Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!
Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!
Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
Ica Bokförlag 1 9789153424680 -
Mitt i livet : Mat, hälsa & glädje för kvinno...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 128 sidor.
Nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789153425175
- Titel
- Mitt i livet : Mat, hälsa & glädje för kvinnor
- Författare
- Marie Oskarsson - Annika Wesslén
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en uppmuntrande bok om mat och hälsa för kvinnor som kommit till menopaus. Journalisten Marie Oskarsson berättar om hur kroppen förändras i och med menopausen, och hur det kan påverka kosthållningen. Det är en tid i livet då det kan vara dags att se över sina kostvanor. Plötsligt har kroppen behov av andra saker än tidigare samtidigt som den har allt lättare att lägga på sig extra kilon.
Fysisk träning är också en bra väg till sundare liv, för alla åldrar. Men vad är bra att tänka på i den här åldern? Vilka träningsmetoder fungerar? Och är det en bra idé att skriva in sig på den tuffaste aerobickursen för att försöka få ungdomens kurvor tillbaks? Några medicinska problem som drabbar kvinnor efter menopausen är bl a benskörhet och hjärt- och kärlsjukdomar. Vad kan man göra åt det? Kan man äta sig frisk?
Med hjälp av research och intervjuer med experter lämnar vi några svar på dessa frågor i lättläst form. Det handlar om att inplantera ett måbartänkande i de kvinnor som klarat av stresstiden med småbarn och karriärhets, som har tid och pengar över att unna sig själva någonting. Då är det också dags att unna sig att må riktigt bra.
Receptdelen innehåller ca ett 40-tal recept med lättlagad, fräsch mat av dietisten Annika Wesslén. Mat som är anpassad för den här åldern. I receptdelen finns också insprängt små korta bra- att- veta-notiser med anknytning till recepten, så att man vet att detta är mat som är bra för benstommen, att ett visst näringsämne ger fin hy etc.
Ica Bokförlag 1 9789153425175 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9789151837901
- Titel
- Laga lätt soppor
- Författare
- Clements, Carol
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 3 nya titlar i Laga lätt-serien
Prisma 1 9789151837901 -
Världsmat från värdshuset i Dala-Floda
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1994. 130 sidor.
Nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789119332929
- Titel
- Världsmat från värdshuset i Dala-Floda
- Författare
- Christina Aarts - Paul Aarts
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1994
- Omfång
- 130 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 633 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789119332929 -
Det italienska köket
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1991. 367 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Diskret Namnsign.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789137099439
- Titel
- Det italienska köket
- Författare
- Roden, Claudia - Kirk, Graham - Lindberg, Asra - Westerlund, Britt-Marie
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1991
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 252 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1296 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137099439 -
Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789151843568
- Titel
- Medelhavsköket : Ljuvliga recept från värmen
- Författare
- Clare Ferguson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 235 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 816 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medelhavsköket är en oemotståndlig receptsamling med några av de godaste rätterna från Italien, Spanien, Grekland och Sydfrankrike. Det är rätter vi lärt oss älska på våra resor, och som samtidigt är nyttiga och hälsosamma. Alla talar ju om medelhavsdieten som nyckeln till ett långt liv!
Pröva förrätter som katalansk kikärtssallad, spansk tortilla de patata och grekisk saganaki (panerad ost).
Bland de läckra huvudrätterna finns bland annat la cassola (fisksoppa från Sorrento), camarguekyckling med rött ris, spansk paella, spansk anka med oliver och fläskfilé med marsalavin.
Medelhavsområdet är också känt för pasta, bröd och pizza, t.ex. fougasse, pizza napoletana, pesto alla genovese med pasta eller gnocchi, penne med tomater och mozzarella och pappardelle med basilikaolja.
Sallad och grönt rymmer läckra rätter som insalata misticanza, provensalska bönor, salade niçoise och grekisk papoutsakia (fyllda grekiska auberginer).
Naturligtvis bör måltiden avslutas med någon av Clare Fergusons sötsaker, vad sägs om tarte aux citrons, kourambiedes (grekiska mördegskakor), semifreddo al tiramisù, panna cotta med rosenlag eller choklad- och hasselnötsgelato.
Prisma 1 9789151843568 -
Bohuslänska gårdsbutiker & kaféer
Inbunden bok. Isaberg förlag. 1 uppl. 2013. 168 sidor.
Nyskick. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789176948842
- Titel
- Bohuslänska gårdsbutiker & kaféer
- Författare
- Ann-Kristin Lindh - Ann-Charlotte Fägerlind
- Förlag
- Isaberg förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 255 mm Ryggbredd 200 mm
- Vikt
- 844 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tredje delen i denna omåttligt populära serie. Följ med på en resa genom ett mångskiftande kustlandskap där havets salta vindar satt sin prägel på de som lever där.
I över tusen år har sillens vandringar slagit följe med människornas och lämnat efter sig ett landskap där kala klippor, öar och kobbar lever sida vid sida med djupa skogar och berg. Följ med till små fiskelägen och undangömda gårdsidyller. Följ med till ett landskap som är lika skiftande som människorna som lever där - ömsom kargt och vindpinat, ömsom frodigt och rikt. Men alltid lika makalöst vackert.
I Bohuslänska Gårdsbutiker och Kaféer får vi möta människor som låtit det nya ta en gammal form och det gamla bli nytt. Följ med till bland annat till Töllås Fårgård Lamm, Café Zanzibar och Åstols Rökeri.
Resan kryddas precis som i de tidigare böckerna med en härlig blandning av recept!
Isaberg förlag 1 9789176948842 -
Reserverat & serverat : historien om Sveriges...
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2009. 258 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789197804806
- Titel
- Reserverat & serverat : historien om Sveriges hotell- och restaurangföretag
- Författare
- Lennart Jarnhammar
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 258 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1412 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ hotell- och restaurangbranschens spännande historia i Sverige. Från gästgivaregårdar och våldgästning, via motboksmotstånd och folkrestauranger till hamburgerkrig och restaurangmomsstrider.
För hundra år sedan samlades nitton ledande hotelierer och restauratörer från hela landet på det anrika Hôtel Rydberg vid Gustav Adolfs torg i Stockholm. Deras mål var att bilda en organisation som skulle göra dem starkare. Ett totalförbud mot alkoholförsäljning var inte långt från att bli verklighet. Storstrejken var färsk i minne, hotellrabatter gjorde det svårt att få lönsamhet och bristen på bra utbildningar för hotell och restauranger var skriande. Turerna och trenderna har varit många sedan dess, och branschen har vuxit både i storlek och i anseende. Vad som hållit i sig är att krögare och hotelierer fortfarande gör sitt yttersta för att gäster ska mötas och njuta vid deras bord och sova gott i deras sängar.
Lennart Jarnhammar är kulturhistorisk skribent. Han har publicerat en rad skrifter och jubileumsböcker om Stockholms historia och företagshistoriska böcker. I Reserverat & Serverat beskriver han Sveriges Hotell och Restaurangföretagares, SHR:s, 100-åriga historia. Framletade bilder, porträtt, berättelser och anekdoter ger en unik inblick i hotell- och restauranghistorien.
Millhouse Förlag 1 9789197804806 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9789185815319
- Titel
- Stora Saluhallen : allt det goda
- Författare
- Ingrid Eliasson - Bill Mason
- Förlag
- Votum Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 258 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt & grönt, fågel & kött, bröd, mejeri, choklad, kryddor och ost... Ett överflöd av varor möter besökaren när han eller hon kliver in i Stora Saluhallen. Dofter från världens alla hörn blandas med stadens sorl.
Stora Saluhallen belägen mitt i hjärtat av Göteborg har en lång historia och är väl förankrad hos såväl göteborgaren som besökare från andra delar av Sverige och världen.
Redan innan invigningen av Stora Saluhallen 1889, var detta en marknadsplats med lockande utbud.
Idag trängs handlare som erbjuder en uppsjö av frestande varor, både inne i saluhallen och på torget utanför. Vill du kan du äta färdiglagat på något av alla de matställen som finns här, köpa med dig ingredienser hem eller bara inandas atmosfären
I Stora Saluhallen kryssar vi runt bland marknadsstånden, men vi beger oss också ut till många av de lokala leverantörerna, där närproducerat och kvalitet är viktiga ledord.
Återigen ger sig Bill Mason och Ingrid Eliasson ut på jakt efter allt det goda. Reportage från Saluhallen, dess odlare och leverantörer blandas med frestande recept, sammansatta av Ingrid Eliasson.
Votum Förlag 9789185815319 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9155231594
- Titel
- Annas svenska kök
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 194 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 346 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenska smaker är temat i Anna Bergenströms nya färgstarka och mycket inspirerande kokbok. I Anna Bergenströms mycket kompetenta händer har traditionella klassiska recept blivit nya, lätta och mycket lockande husmanskost i nya kläder Mamsells ägglåda, Kalles ansjovis, laxpudding, kräftströmming, sjömansbiff, oxrulader, slottsstek, älggryta, Wallenbergare, citronfromage, småländsk ostkaka, äppelkaka, lingonparfait... Smaka och njut.Som vanligt är det en oumbärlig bok av allas vår uppskattade matskribent och kokboksförfattare.ANNAS SVENSKA MAT innehåller ett 90-tal recept och är rikt illustrerad med Fanny Bergenströms vackra färgbilder och samarbetet har resulterat i en härlig kokbok att ge sig själv och andra EN GIVEN SUCCÉ!
Bokförlaget Semic 9155231594 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK9780957655331
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9789157479402
- Titel
- Kina - Matens rike
- Författare
- Linlin
- Förlag
- Bilda förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 204 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 260 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du känna hettan av la och kittlingen av ma? Den fylliga smaken av ångande varma veteknyten eller Shanghaikökets raffinerade fräschör? Linlin, en av Kinas populäraste matskribenter, presenterar mångfalden av smaker i denna vackra kokbok som tar avstamp både i det moderna och det traditionella Kina. Recepten är genuina men valda efter ingredienser som finns i vanliga svenska matbutiker.
Du som vill kunna laga kinesisk mat, beställa på restaurang eller bara känna till vett & etikett inför en Kinaresa har stor behållning av boken.
Bilda förlag 9789157479402 -
Boken om kryddor : historien om kryddornas ur...
Inbunden bok. Prisma. 20 uppl. 1995. 208 sidor.
Nyskick. Tillskrift. Kartonnage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789151828787
- Titel
- Boken om kryddor : historien om kryddornas ursprung, bruk & egenskaper
- Författare
- Jan-Öjvind Swahn
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1080 g
- Språk
- Svenska
Prisma 20 9789151828787 -
Det svenska matåret
Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker. 1998. 215 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789171334183
- Titel
- Det svenska matåret
- Författare
- Wretman, Tore - Fjellström, Christina - Grundberg, Jan - Svenska kocklandslaget
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9789171334183 -
Krogbok från Salt & sill
Inbunden bok. Klädesholmen : Salt & sill ; Stenungsund : Krogförlaget Tjörn. 2005. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Dekorerat pappbad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9163175541
- Titel
- Krogbok från Salt & sill
- Författare
- Bjarneberg, Anna-Lena - Nestorson, Lisa - Sjögren, Jonas
- Förlag
- Klädesholmen : Salt & sill ; Stenungsund : Krogförlaget Tjörn
- Utgivningsår
- 2005
- Språk
- Svenska
Klädesholmen : Salt & sill ; Stenungsund : Krogförlaget Tjörn 9163175541 -
Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9127355772
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
Natur & Kultur 1 9127355772 -
Wabi-sabi welcome [Elektronisk resurs]
Inbunden bok. Artisan. 2017.
Nyskick. Helt i nyskick. Fortfarande inplastad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9781579656997
- Titel
- Wabi-sabi welcome [Elektronisk resurs]
- Författare
- Adams, Julie Pointer
- Utgivningsår
- 2017
- Språk
- English
Artisan 9781579656997 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9137126776
- Titel
- Vin : uppslagsboken över världens viner
- Författare
- Stevenson, Tom - Eklöf, Margareta
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Språk
- Svenska
Stockholm : Forum 9137126776 -
25 års matglädje och intresse samlat i Marmit...
Inbunden bok. Marmiterna i Malmö. 1989. 118 sidor.
Nyskick. Dekorerat pappband 30x21 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEKMarmiterna i Malmö -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9132317972
- Titel
- Bli vinkännare
- Författare
- Anna-Greta Gezelius
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1993
- Omfång
- 198 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9132317972 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEKEsselte kartor
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9137073605
- Titel
- Det smala franska köket
- Författare
- Guérard, Michel - Guérard, Michel - Sandberg, Marianne
- Förlag
- Stockholm : Forum
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Stockholm : Forum 9137073605 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9132422520
- Titel
- Bli vinkännare
- Författare
- Anna-Greta Gezelius
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1991
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 168 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 3 9132422520 -
Jewish Cookery Book: On Principles of Economy...
Inbunden bok. Andrews McMeel Publishing. 2012.
ISBN 9781449423155
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEKAndrews McMeel Publishing 9781449423155 -
Pressat : 170 juicer och smoothies
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2006. 351 sidor.
Nyskick. Inbunden. mjuk kartonage
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9100109681
- Titel
- Pressat : 170 juicer och smoothies
- Författare
- Newby, Francesca
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 351 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu har äntligen försäljningssuccéerna Skakat och Pressat kommit till Sverige. Tillsammans har de i Europa sålts i över 70.000 exemplar.Vill du släcka törsten med något välsmakande, välgörande och vackert- som dessutom går snabbt och lätt att göra? Med recept på över 170 utsökta frukt- och grönsaksblandningar avslöjar Pressat hur en dryck kan vara allt det här på en gång. Här finns en juice för alla smaker såväl som krämiga smoothies. Dessutom innehåller Pressat unika recept på extra nyttiga mjölkfria smoothies, som i stället för mjölk innehåller till exempel cocosmjölk (Whipped nougat) eller sojamjölk (Tropical morning soy smoothie). De många vackra inspirerande färgfotografierna ger dig en rejäl dos skaparanda. Lys upp ditt liv med fantastiska juiceblandningar! Allt du behöver är lite färsk frukt och grönsaker, en saftpress eller mixer och Pressat.
Albert Bonniers Förlag 9100109681 -
Yes, Chef: A Memoir
Inbunden bok. Random House. 2012. 318 sidor.
ISBN 9780385342605
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. INBUNDEN Engelska, 2012-06-01
From a very early age, there was little question what Samuelsson was going to be when he grew up. This story chronicles his remarkable journey from Ethiopia to Sweden to some of the most demanding and cutthroat restaurants i läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEKRandom House 9780385342605
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn