-
Smycken från vikingatid och nutid
Inbunden bok. Berghs. 1 uppl. 1999. 60 sidor.
Nära nyskick. som ny men sitter biblioteksficka längst bak sant stämpel GALLRAD
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150213676
- Titel
- Smycken från vikingatid och nutid
- Författare
- Irene From Petersen
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 60 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 218 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 360 g
- Språk
- Svenska
Berghs 1 9789150213676 -
Anastasia
Häftad bok. Kahului, HI : Ringing Cedars Press. 2008. 236 sidor.
Nära nyskick. på engelska Jag har alla 9 böckerna i serien
Köper du alla får du dem för 1000:-Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780980181203
- Titel
- Anastasia
- Författare
- Megre, Vladimir Nikolaevič - Woodsworth, John - Sharashkin, Leonid.
- Förlag
- Kahului, HI : Ringing Cedars Press
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- English
Kahului, HI : Ringing Cedars Press 9780980181203 -
Gör korv! : korta, långa, råa, starka
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 178 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113039091
- Titel
- Gör korv! : korta, långa, råa, starka
- Författare
- Lindberg, Jesper
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 178 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 196 x 268 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 902 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att göra egen korv har blivit nya surdegen. En gastronomisk folkrörelse utrustad med korvhorn, fjälster och entusiasm. Stoppa din egen korv och slipp utfyllnad och E-nummer.
Gör korv! innehåller allt du behöver veta för att kunna sätta igång - råd om utrustning, handfasta tips och hur viktigt det är med renlighet och rätt temperatur på ingredienserna. Ett kapitel visar principen: mal köttet, blanda med kryddor, stoppa i fjälster.
Här finns lammkorv, korv med fläsk och nötkött, korv med lax och räkor och vegetariska korvar. Starka korvar och lagom starka, grillkorvar, kokkorvar, korv till vardag, utflykt och fest!
Bland recepten finns Thüringer bratwurst med surkål, friterad lök och picklad rödlök, lax- och räkkorv som ångas och serveras med crème fraiche, kimchi-aioli och salsa och merguez med cous cous-sallad och myntayoghurt.
Gott om korv och gott med tillbehör! Här finns recepten på surkål, senap, relish, salsor, chili, rostad lök, pickles, ajvar, bostongurka, och räksallad - som ibland är ett måste ...
Norstedts 1 9789113039091 -
Hela årets kokbok
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2010. 188 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118683
- Titel
- Hela årets kokbok
- Författare
- Fredrik Eriksson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 829 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hela årets kokbok är stjärnkocken Fredrik Erikssons samlade kunskaper och en hyllning till det svenska matarvet. Recepten följer årets växlingar och maten är enkel, lättlagad och med säsongens råvaror i centrum.
Vi inleder med påskmaten, med rätter som värmande lammfärsgryta med bönor, västerbottenstoast och kryddpepparsill. Efter det kommer ett avsnitt om vårens primörer. Det innehåller bland annat vitkålssallad med lime, matiga färskpotatissallader och sparris med örtsabayonne. Sommarens grillfester bjuder på helgrillad kyckling, mixed grill, lättstuvade grönsaker och blåbärspaj som avslutning. Hösten följer med skaldjursfest och skördehelg där betor, rotfrukter och svamp står på menyn.
Matåret kröns slutligen av den goda julmaten. Det bjuds på traditionell julmat så som sill, skinka och köttbullar, men även lite mer nyskapande rätter i form av stjärnanisinlagda gulbetor och sockerärtssallad med inkokt lutfisk.
Natur & Kultur 1 9789127118683 -
Choklad : Råchoklad, praliner & tryfflar, kak...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2012. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242041
- Titel
- Choklad : Råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1181 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prisbelönta konditorn Elisabeth Johansson presenterar omkring 100 spännande chokladrecept, mestadels nya men också traditionella recept i ny tappning: kakor, tårtor, bakverk, desserter, glass, godis och drycker.Det finns även praktiska teknikavsnitt i boken som beskriver hur man tempererar choklad, gjuter plattor, kakor och praliner, lite om chokladens nyttiga egenskaper med tips på nyttiga chokladmellanmål. Här finns färgstarka texter om chokladens ursprung, intressanta smakkombinationer som t ex lakrits och chili tillsammans med choklad. I boken beskrivs också hur man framställer choklad från kakaobönor och hur man bäst väljer dryck till choklad.Nytt för några år sedan i chokladvärlden är råchoklad – där varken kakaobönan eller chokladen hettas upp över 42,5 grader. Chokladen behåller på så sätt sina naturliga och nyttiga näringsämnen och får en mjukare och bredare arom än om man rostar bönorna och värmer upp chokladen traditionellt. Råchoklad innehåller höga halter av järn, zink och magnesium samt MAO-hämmare som stimulerar signalsubstanser i hjärnan som ger må bra-känsla. Boken innehåller ett helt kapitel om råchoklad och recept anpassade till raw food-principen.Det finns många fantastiska recept i den här stora chokladboken: nyttiga chokladbollar med olika smaksättningar; chokladpaj med torkade bär, frukt och nötter; chilichokladtårta för den som gillar starka smaker; pain au chocolat – chokladwienerbröd; saltlakritspraliner; tryfflar av olika slag; glasspinnar med kokos; hallon-& passionsmums; hemgjord chokladpudding; mjölkchokladshake och varma chokladdrycker.En personlig chokladbok med väl utvalda chokladrecept!
Bonnier Fakta 9789174242041 -
Charkuteri för hemmabruk : korv, pålägg och a...
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2021. 109 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. oläst men verkar instruktiv o bra
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866758
- Titel
- Charkuteri för hemmabruk : korv, pålägg och andra delikatesser
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Charkuteri för hemmabruk Gör korv, pålägg och andra delikatesserEn instruktionsbok, kokbok och receptsamling för den som vill öka på sina kunskaper och förmåga för tillverkning av charkuteriprodukter. Vänder sig till hemmakockar och andra intresserade som vill lära sig charkuterikonsten. Boken är skriven på ett lättsamt sätt och förklarar de olika charkuteriprocesserna enkelt och rakt. Tillverkningen av bokens charkuterier utgår från enkla råvaror och den utrustning de flesta har i sina kök. Recepten innehåller vanliga vardagliga ingredienser utan en massa konserveringsmedel och kemikalier. Boken visar tillverkning av olika sorters skinka, tunga, bresaola, torkat kött, rostbiff, rimmat kött, rökt fläsk, leverkorv, terriner, pastejer och patéer, charkuterier på fisk och inte minst alla ljuvliga korvar. Alf Andersson har arbetat professionellt med charkuteritillverkning och har skrivit flera böcker de senaste 30 åren. Böcker som tack vare sitt noggranna och pedagogiska sätt trycks i upplaga efter upplaga. Böcker som Styckning av vilt och Rökning Så röker du kött och fisk är älskade klassiker.Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå i boken. Charkuteri för hemmabruk är helt ensam i sitt slag i den svenska bokutgivningen. Tillförlitlig information om tillverkning av pålägg, korvar och delikatesser har länge efterfrågats och nu är boken här.
Bokförlaget Settern 1 9789175866758 -
Jan Hedhs bästa : från surdegar till sockerka...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 109 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Oläst men verkar mycket användbar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113035376
- Titel
- Jan Hedhs bästa : från surdegar till sockerkakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 232 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det skulle inte falla Jan Hedh in att köpa en fabriksgjord mazarin. Här är det äkta vara som gäller, helst från grunden och med en konstnärlig finess som är få förunnade. Jan Hedh vill få oss att sätta en surdeg i stället för att köpa bake off på 7Eleven.
Den svenska matrevolutionen rullar vidare. I Sverige äter vi bättre än någonsin. Svenska kockar uppmärksammas allt oftare internationellt och tar hem prestigefulla priser. Vi har valt ut några av våra bästsäljande kockar och kokboksförfattare för en fin liten reprintserie med ett sextiotal recept i varje volym. Ett utmärkt tillfälle för alla kokboksälskare att hitta nya bekantskaper, eller när du vill ge bort din favoritkock i present!
Jan Hedh är en av våra främsta konditormästare och bagarmästare, verksam som utbildare och konsult åt restauranger och livsmedelsföretag runt om i världen. Han har under sin nästan fyrtioåriga karriär fått en lång rad gastronomiska utmärkelser.
För Jan Hedh handlar det om kvalitet hela vägen. Allt görs från grunden med bra råvaror och skapas med kunskap och konstnärlig touch. Med sina böcker ger han oss chansen att lära mer om bakningens ädla konst. Och vad känns lyxigare än ett doftande hembakat levainbröd eller egenhändigt gjorda biskvier?
Recepten är tagna från Bröd, Bröd och kaffebröd och 277 sorters kakor.
Norstedts 1 9789113035376 -
Den moderna nationalekonomin
Pocketbok. Sthlm : Aldus/Bonnier. 1974. 163 sidor.
Mycket gott skick. namnad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100249505
- Titel
- Den moderna nationalekonomin
- Författare
- Gill, Richard T.
- Förlag
- Sthlm : Aldus/Bonnier
- Utgivningsår
- 1974
- Språk
- Svenska
Sthlm : Aldus/Bonnier 9100249505
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn