-
En värld av vin : den kompletta vinguiden
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1994. 942 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119431820
- Titel
- En värld av vin : den kompletta vinguiden
- Författare
- Frithiofsson, Bengt - Mölstad, Mikael - Löfgren, Claes
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 942 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1900 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789119431820 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137115771
- Titel
- Astrids kök
- Författare
- Nilson, Astrid
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 174 x 244 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1002 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Astrids kök doftar det av färska örter och nybakat bröd. Där lyser skålar med blankröda tomater och gula citroner, och på matbordet står en korg med öländska äpplen. I en järngryta på spisen sjuder kanske en mustig kötträtt med trattkantareller eller så lagas det strömming på Medelhavsvis med basilika och vitlök. I köket förs de goda och glada samtalen om mat med kockvänner och kolleger. Här skapas delikata rätter för alla tillfällen. Mycket är festmat att njuta av i veckosluten eller vid små och stora kalas. Men där komponeras också en del snabba middagar som behövs när hungern är stor och tiden är knapp. Boken innehåller mer än 500 recept och är rikt illustrerad med färgfoton och teckningar.Astrid Nilson har i många år arbetat som konsumentjournalist och matskribent. Hon har erhållit Gastronomiska akademiens Guldpenna samt Kelloggspriset för att hon ''utan pekpinnar lyckats omsätta sitt gedigna näringskunnande i praktiska råd och tilltalande recept''.
Bokförlaget Forum 9789137115771 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174240931
- Titel
- Morberg jagar och lagar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att jaga är en personlig, rentav privat upplevelse för Per Morberg. Året om är han ute i skog och mark. Han jagar allt från and och hare till vildsvin, älg och antilop, och jaktmarkerna sträcker sig från fjällen i Norrland till Afrikas savanner. Jakten hånar och utmanar honom, ändå är han aldrig så tillfreds som då han fått upp ett spår eller sitter på pass och väntar på det där tillfället när livet ställs på sin spets. Det är den upplevelsen han vill förmedla.Det här är en bok med historier och bilder från många års jakt. Men det vore inte en bok av Per Morberg om den inte också handlade om mat. En god jägare tar hand om sitt byte. Så här finns förstås Morbergs bästa viltrecept, från Harsadel med portvinsgräddsås och Älgfärsbiffar med messmörsås till Vildsvinsfräs från Djursnäs."Hur kommer det sig att jag jagar? Behöver det förklaras? Människan har jagat i hundratusentals år och suttit framför en dator i två tre sekunder."
Bonnier Fakta 9789174240931 -
Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 1 uppl. 2017. 239 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188545107
- Titel
- Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger tätt samman med västerländsk matlagning. I Happy Food ser vi hur det mentala välmåendet går att påverka hemma i köket.
I denna bok guidas läsaren pedagogiskt och underhållande genom den allra senaste medicinska forskningen. Där andra böcker slutar i tarmen, börjar Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts revolutionerande exposé just där, eftersom där finns fler nervceller än någon annanstans utanför hjärnan.
Happy Food är en kompanjon i vardagen även utanför köket med handfasta och inspirerande råd. Ennart och Ekstedt navigerar elegant mellan allt från må bra-shoten att starta dagen med och den perfekta antiinflammatoriska burgaren till super-rödbetsjuicen som även fungerar som viagra.
Bookmark Förlag 1 9789188545107 -
Stora pastakokboken
Inbunden bok. Köln : Könemann. 1999.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829010405
- Titel
- Stora pastakokboken
- Förlag
- Köln : Könemann
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Köln : Könemann 9783829010405 -
Stora cocktailboken : allt amatörbartendern b...
Häftad bok. Stockholm : Bonniers. 1982.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134501850
- Titel
- Stora cocktailboken : allt amatörbartendern behöver veta
- Författare
- Walker, Michael - Thölén, Eivor - Thölén, Lennart
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonniers 9789134501850 -
Tina. : 67 nya recept och många tips från SVT...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2003. 120 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127355132
- Titel
- Tina. : 67 nya recept och många tips från SVTs program Mat
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 214 mm
- Vikt
- 749 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina och lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Detta är en lite tuffare bok, i Tinas nya stil. Den bygger, liksom Tinas mat och Jättegott Tina, på rätter som hon lagar i säsongens SVT-program Mat.
Hon bjuder på sina bästa tips och på läckra, lättlagade recept. Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat, alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror: grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Det blir entrérätter, huvudrätter och desserter på nya spännande sätt.
Tina Nordström är kocken alla talar om och alla tidningar skriver om. Det finns fyra ingredienser hon inte kan leva utan – salt, peppar, socker och citron. Hon bor i Helsingborg och kopplar av med att styrketräna, springa och spela golf. Och avkoppling kan behövas, eftersom hon förutom arbetet på SVT också driver en cateringfirma..
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127355132 -
Köksalmanack 1990
Inbunden bok. Semic. 1989. 217 sidor.
ISBN 9789155212469
Mycket gott skick. Litet skav på pärmens framsida
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSemic 9789155212469 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153410973
- Titel
- Läckert till fest : 15 gourmetmenyer
- Författare
- Häberli, Peter - Walles, Janne - Östenius, Asta - Eriksson, Hans B - Åkerström, Olle
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153410973 -
ViktVäktarnas frestande smalmat : med max 5 p...
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132329357
- Titel
- ViktVäktarnas frestande smalmat : med max 5 points
- Författare
- ViktVäktarna
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 215 x 256 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
I den här kokboken, som är baserad på det populära Pointssystemet, innehåller inget recept mer än fem Points per portion. Ändå är rätterna rejält mättande, näringsrika och dessutom suveränt goda. Här finns såväl klassiska favoriter som exotiska och kryddstarka rätter, samt mängder av recept för alla som gillar fikabröd och desserter.
Du som ännu inte är ViktVäktare har också glädje av boken eftersom rätternas kalorivärden står angivna. För att det ska vara enklare att planera en viktminskningsmeny finns här även tillagningstider och tips på variationsmöjligheter.
B Wahlströms 1 9789132329357 -
Våra bästa GI-recept : 100 recept utan socker...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153427391
- Titel
- Våra bästa GI-recept : 100 recept utan socker och snabba kolydrater
- Författare
- Lauritzson, Ola
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 248 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare fotografer: Danielsson, Malte
Ytterligare författare: Lauritzson, Ola
Ytterligare författare: Davidsson, Ulrika
Ica Bokförlag 1 9789153427391 -
Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2009. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172417250
- Titel
- Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok
- Författare
- Dahlqvist, Annika
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 217 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 581 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter de populära böckerna Doktor Dahlqvists blogg och Doktor Dahlqvists guide till bättre hälsa och viktkontroll kommer nu den efterfrågade kokboken, fylld med läckra och lättlagade recept.LCHF ger dig stora hälsovinster
Välkända doktor Annika Dahlqvist förespråkar en kost som kallas LCHF. Förkortningen står för LowCarb-HighFat, alltså en kost som innehåller en låg andel kolhydrater och en hög andel naturligt fett. I den här boken visar Annika tillsammans med Airam, Maria Höglund, hur man äter nyttigt till vardags och fest.
Alla kan vinna på att gå över till LCHF-kosten, men den viktigaste hälsovinsten gör diabetiker och hjärtsjuka. De hjärtsjuka är nästan alltid insulinresistenta och därmed prediabetiker, de har det man kallar det metabola syndromet. Om du går över till LCHF finns stora hälsovinster att hämta. Som extra bonus går du troligen ner i vikt också.Recepten är gjorda på naturliga råvaror som är lätta att hitta i din vanliga butik! Airam, alias Maria Höglund, har själv levt efter LCHF-konceptet i flera år. Maria är sjuksköterska med ett förflutet som kock. Maria lagar god LCHF-mat till sin familj varenda dag.
Optimal Förlag 1 9789172417250 -
Smart mat : Stephan Rössners bästa recept
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2004. 143 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176089859
- Titel
- Smart mat : Stephan Rössners bästa recept
- Författare
- Stephan Rössner
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 248 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 664 g
- Språk
- Svenska
Brombergs 1 9789176089859 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245554
- Titel
- Grill : Bonniers stora bok om att grilla
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 283 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är det lätt eller svårt att grilla? Smaken av grillat är fantastisk. Den dova rökigheten är kraftfull, mångtydig och njutbar. Och liksom doften nyklippt gräs, ljuden av badplask och den bländande solen hör grillat ihop med sommaren. Men grillat är kanske mer än så. Det är något urmänskligt Det är bara att se sig om i världen; i snart sagt varje kultur lagar man mat över glöd. Detaljerna varierar, men de där härliga rökbrynta, rostade och ursprungliga smaktonerna är gemensamma. Ingredienserna kan marineras, torrkryddas, rimmas. Man kan rökgrilla rejäla stekar under lock i timmar. Snabbfräsa små spett på några minuter. Pensla med basting eller glaze. Grilla med rökspån och färska örter – eller med vin eller vatten som ångar vid sidan om det glödande kolet.Bokens många recept är hämtade över hela klotet. Koreanska bordsgrillade lövtunna skivor av marmorera entrecote samsas med till sötstark och saftig barbecue-bringa från Texas. Här finns förfinad saffranskyckling från Iran, argentinsk asado, braii från Sydafrika, fransk lammstek samt kebab både från nära och fjärran östern. Dispositionen med alla bitar i varsina kapitel – såser, tillbehör, huvudrätter – ger stor valfrihet. Samtidigt ges många kombinationstips.Är det då lätt eller svårt att grilla? Det beror förstås på. Man kan göra det enkelt och gott eller komplicerat och gott. Bonniers stora grillkokbok täcker in olika kunskapsnivåer. Den vill hjälpa nybörjaren att komma igång och få den erfarna grillaren att söka sig vidare, inspirera och instruera genom att berätta både sakligt och suggestivt. Fakta och aromer ryms sida vid sida. Det är en hjälpreda att återvända till.
Bonnier Fakta 9789174245554 -
Minnen och menyer : från Parken Zoo i Eskilst...
Inbunden bok. Liljedahl Publishing. 1 uppl. 2012. 182 sidor.
Nyskick. Signerad av författaren på försättsblad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197571173
- Titel
- Minnen och menyer : från Parken Zoo i Eskilstuna till Sjömagasinet i Göteborg
- Författare
- Wagner, Ulf
- Förlag
- Liljedahl Publishing
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 270 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Café de Paris, Grythyttans Värdshus, Park Aveny, Göstas, Carl Mikael, The Place, Fiskekrogen, Basement och nu Sjömagasinet för tredje gången. Och däremellan en mängd gästspel världen över, en sejour som vinhandlare i Paris och många år som Tv-kock i Stjärnorna på Slottet.
Följ med på Ulf Wagners fantastiska matresa som startar redan hemma i barndomens kök. Här kan du ta del av Ulfs spännande restaurangupplevelser varvat med ett sextiotal av hans favoritrecept.
Liljedahl Publishing 1 9789197571173 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155257361
- Titel
- Pernillas jul
- Författare
- Wahlgren, Pernilla
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 659 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Måttfullhet har ju liksom aldrig varit min grej. Den som sa lagom är bäst har aldrig varit hemma hos familjen Wahlgren på julafton. Jag ser den här boken som en hyllning till julen! Och så vill jag slå ett slag för att det faktiskt är tillåtet att fira jul på sitt eget sätt. Det finns inga måsten. Morfars senap gör man för att man gillar den, och har man tröttnat på julköttbullar med kryddpeppar kan man hitta på nya med feta och soltorkad tomat i."Född som hon är på julafton är Pernilla Wahlgren en riktig julälskare. Det ska vara mycket av allt: pynt och glitter, familj och glada vänner – och stans största gran. Självklart ska borden digna av den läckraste julmaten, de ljuvligaste kakorna och det smarrigaste julgodiset.Här bjuder Pernilla in oss till en riktig familjejul i sitt härliga hus och delar generöst med sig av både gamla klassiska familjerecept, egna favoriter, hemlagade julklappstips, enkelt pyssel och glimtar från barndomens jular. Dessutom bästa glöggtilltuggen, en riktigt lyxig nyårsmiddag, lata brunchrecept att njuta av på årets första dag och foton ur Pernillas privata fotoalbum med bilder från barndomens jular.Pernillas jul är en gedigen och inspirerande kokbok med över 70 juliga recept och mängder av stämningsfyllda bilder.
Bokförlaget Semic 9789155257361 -
Italia Italienska specialiteter Culinaria
Inbunden bok. Könemann. 1 uppl. 2000. 496 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Något blekt rygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829046916
- Titel
- Italia Italienska specialiteter Culinaria
- Författare
- Eugenio Medagliani
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 496 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 276 x 320 mm Ryggbredd 36 mm
- Vikt
- 3220 g
- Språk
- Svenska
Könemann 1 9783829046916 -
Kokkonstens Spanien & Portugal
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2010. 256 sidor.
Mycket gott skick. / nära nyskick. Ett par tryckmärken på
pärmens framsida.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186263034
- Titel
- Kokkonstens Spanien & Portugal
- Författare
- Goldstein, Joyce
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 230 x 334 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1477 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Iberiska halvön är en kulinarisk smältdegel. Fenicier och romare planterade de första vingårdarna. Grekerna förde med sig oliver och olivolja, vete och honung. Kelterna födde upp grisar som ledde till en tradition av korvar och skinkor. Araberna odlade ris och sockerrör samt mandel, citrusfrukter, auberginer, spenat och kronärtskockor. Morerna kom med kryddor som spiskummin, saffran, muskot och svartpeppar. Spanska och portugisiska upptäcktsresande, som Colombus, tog en kulinarisk revolution med sig hem då de introducerade bland annat paprika och chili, majs och bönor, tomater, squash och potatis samt ananas, vanilj, choklad, nötter och till och med kalkon. Allt sammantaget har resulterat i en matkultur med stor rikedom på råvaror.Joyce Goldstein berättar initierat om Iberiska halvöns kulinariska traditioner och historia och delar med sig av många recept som är lätta att laga och härliga att äta. Börja som spanjorerna med aptitretande tapas bestående av marinerade oliver, djävulsägg, rökt korv, friterade små fiskar och musslor. Fortsätt sedan med en mustig paella eller gör som portugisen, ät en kryddig kebab. Avsluta gärna med ett av de goda bakverken från trakten. Eller varför inte fylla en picknickkorg med ost, rökt korv och salt skinka från Trás-os-Montes. Drick gärna ett glas Rioja till maten.
Bonnier Impact 9789186263034 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113051000
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 882 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 157 x 222 mm Ryggbredd 41 mm
- Vikt
- 1554 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sveriges mest aktuella grundkokbok kommer nu i en reviderad upplaga fylld av inspiration, matlagningsglädje, recept och handfasta råd. Vår kokbok speglar en svensk matkultur som i dag är rikare än någonsin och här hittar du den snabba vardagsmaten, klassisk husmanskost och härliga festmenyer.
Du lär dig även hacka lök, rensa fisk, hur man räddar en sås som har skurit sig och en mängd andra knep som är viktiga i köket. Här finns trenderna som har kommit för att stanna, nya livsmedel, tillagningsmetoder anpassade till ny köksutrustning och framför allt nya recept med influenser från hela världens kök.
Det blir ännu lättare att hitta rätt sorts recept till rätt tillfälle i den 26:e upplagan av Vår kokbok. Med smarta symboler vid snabblagade vardagsrätter, fredagsmysets småplock och söndagarnas långkok blir det enkelt för både nybörjare och vana matlagare att träffa rätt i köket. Dessutom behändiga märkningar vid gluten- och laktosfria recept. I faktadelen finns lättillgänglig information om livsmedel, näringslära, matlagningstermer och mycket mer.
Sveriges mest sålda kokbok den enda uppslagsbok vi behöver i köket!
Norstedts 26 9789113051000 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155255817
- Titel
- Laga vilt : från skog och sjö
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du måste varken vara jägare eller macho för att laga vilt. Det som skogen och sjöarna bjuder kan alla äta – och det är både enkelt och gott att laga till. Dessutom är det både ekologiskt hållbart och hälsosamt!Oavsett om du ger dig ut i naturen eller i stormarknaden kommer du att hitta massor med läckerheter. Och med systrarna Carina och Ulrika Brydlings hjälp blir du en mästare på att laga till riktigt bra och ekologisk mat både till vardags och till fest. Det fina i kråksången är att du även kan hitta nästan alla tillbehör du behöver i skogen, den dignar ju av svamp och bär och kryddor, bara du vet var du ska hitta dem!Boken är indelad efter djurslag och innehåller både vackra natur- och matfoton och instruktiva bilder och styckningsscheman.
Bokförlaget Semic 9789155255817 -
Prinsessornas nya Kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 1952. 1049 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Omslaget har ett mindre riss på framsidan och lite nagg vid underkanten samt fäst med några tejpbitar på pärmens insida. Marmorerat snitt. Ett mycket välbevarat exemplar.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag 1 -
Bord duka dig – Margit Friis kokbok
Inbunden bok. Allhems förlag. 1948. 320 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Pärm med enstaka fläckar och något nötta kanter. Handskrivna recept på försättsblad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAllhems förlag -
Ät gott med Carl Butler
Inbunden bok. Stockholm : Askild & Kärnekull. 1978. 95 sidor.
Mycket gott skick. / nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170089043
- Titel
- Ät gott med Carl Butler
- Författare
- Butler, Carl
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
Stockholm : Askild & Kärnekull 9170089043 -
Dags att grilla
Inbunden bok. Lindhardt & Ringhof förlag. 2 uppl. 2012. 303 sidor.
ISBN 9788711390054
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLindhardt & Ringhof förlag 2 9788711390054 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151834221
- Titel
- Mitt i maten
- Författare
- Jesper Aspengren - Rikard Nilsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1096 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9789151834221 -
Kunglig spis : mästerkocken Håkan Håkansson l...
Inbunden bok. Stockholm : LT:s förlag. 1982. 127 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 913601642X
- Titel
- Kunglig spis : mästerkocken Håkan Håkansson lagar och berättar
- Författare
- Håkansson, Håkan
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT:s förlag 913601642X -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153436133
- Titel
- Italienska klassiker
- Författare
- Bo Hagström - Robert Maglia
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 273 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 673 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Italiensk mat förknippas kanske främst med pasta och pizza och italienarna äter mest pasta i världen. Men det italienska köket har så mycket mer att erbjuda - antipasti, primi, secondi, contorni och dolci.
I Italienska klassiker varvas välbekanta recept med kul kuriosa. Visste du till exempel att svartpepparn i pasta alla carbonara - eller kolarhustruns pasta - sägs symbolisera koldammet som kolaren drog med sig hem? Eller att carpaccion kom till när en grevinna med dåliga blodvärden ordinerades av sin läkare att äta råbiff och varierade menyn med oxfilé i tunna skivor?
Ica Bokförlag 1 9789153436133 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137130491
- Titel
- Schücks bästa : 100 recept med lågt GI
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 211 x 264 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 801 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Läcker mat för både kropp och själ!Cathrine Schück är känd för sin härliga och nyttiga mat och kommer här med en samling av sina bästa rätter för såväl vardag som fest. Denna typ av mat med lågt GI (glykemiskt index) gör oss piggare, gladare, friskare och kanske till och med smalare. Den bygger på råvaror som grönsaker, linser, bönor, rotfrukter, fullkornsprodukter, omättat fett, nötter, magert kött, fet fisk, frukt och frön. Schücks bästa innehåller några enkla och bra frukostar, en lång rad förrätter och sallader, många varma och kalla huvudrätter samt efterrätter. För även om man inte ska vräka i sig alltför kaloristinna efterrätter kan man gott någon gång unna sig en härlig dessert. Vad sägs om exotisk fruktsoppa med kumquat och psysalis, fruktsallad med mynta och grönt te, jordgubbar med grädde och lemon curd eller en guldglittrande honungssemifreddo? Schücks bästa med 100 recept ur de senaste årens Tara omfattar god, vacker, nyttig och välkomponerad mat för alla människor och för alla tillfällen. Bland frestelserna kan nämnas basilika- och limerisotto, parmavirad pumpa, knallgrön vårsoppa med grillade räkor, rödbetssoppa med linser och aprikoser, hummersallad med belugalinser, dinkelsallad med rökt lax, ljummen fänkålssallad med rosésallad och citron, laxkotlett med blomkålsmos, gremolatabakad portionsfisk, torskrygg med ägg och forellrom, grön wok med fullkornspasta och kryddig pesto, potatissallad med broccoli och sojabönor, grönsaksrisotto med kycklinglever, knaprigt ankbröst med nektarinsallad, marinerad kycklingfilé med timjansaïoli, oxfilé med passionsfruktssås och palsternacksgratäng, örtdoftande lammstek med bönwok, lammfärsbiffar med rosmarin och hummus samt grillade lammkotletter med grönsaks- och quinoawok. Schücks bästa är illustrerad med inbjudande och inspirerande bilder av Martin Cederblad.Cathrine Schück är kock, matskribent och lic. kostrådgivare med specialinriktning på vikt och hälsa. Hon skriver regelbundet i Elle mat & vin och Tara. Har också medverkat i flera tv-program. Av hennes böcker kan nämnas Schücks Sommarmat, Schücks Vintermat, Schücks Gröna, Schücks Honungsmat, Helt naturligt, Montignacs svenska kök, Mer naturligt och GI till vardags.
Bokförlaget Forum 9789137130491 -
Akademiens kokbok : 35 st kloka festmenyer
Inbunden bok. Stockholm : Sellin & Blomquist. 1989.
Mycket gott skick. Pärmen lite gulnad. Inlagan i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170550069
- Titel
- Akademiens kokbok : 35 st kloka festmenyer
- Författare
- Klein, Örjan - Gustafsson, Inga-Britt - Paulsson, Lars
- Förlag
- Stockholm : Sellin & Blomquist
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sellin & Blomquist 9170550069
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn