-
Grilla : goda recept på grillad mat, marinade...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2010. 196 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174011463
- Titel
- Grilla : goda recept på grillad mat, marinader, såser, röror och tillbehör
- Författare
- Johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 196 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 276 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 988 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En oumbärlig handbok för en lyckad grillfest!
Fantastiska recept och handfasta råd om hur man grillar. I denna bok finns allt som behövs för en lyckad grillfest.
Om du känner dig minsta osäker inför grillning får du här oumbärliga tips och råd som hjälper dig att komma igång. Den redan grillkunnige får i stället lära sig hur man tar sin grillkonst till nya oanade höjder. När helgrillade du till exempel en saftig stek sist?
I Grilla finns färdiga, kompletta menyer och naturligtvis en mängd spännande och utsökta recept på marinader, såser, tillbehör, grillat och desserter. Utmärkta klassiker och nya njutbara smakupplevelser, från grillad lammentrecôte med vitlökssmör till jamaicanskt jerkad kyckling. Och varför inte grillad melon med mascarponekräm till dessert? Allt kan grillas och alla kan grilla!
Fler titlar i samma serie:
Muffins
Choklad
mått: 204x245 mm
Tukan Förlag 1 9789174011463 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155213961
- Titel
- Köksalmanack
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Sundbyberg : Semic 9789155213961 -
Köksalmanack 1983 - Jubileumsutgåva 50 år
Inbunden bok. Semic Förlag. 1982. 222 sidor.
ISBN 9789155212377
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSemic Förlag 9789155212377 -
Köksalmanack 1978
Inbunden bok. Semic Förlag. 1977. 213 sidor.
ISBN 9789155212322
Mycket gott skick. Enstaka spår av fläckar på pärmens baksida..
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSemic Förlag 9789155212322 -
Bonniers kokbok 1960
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1981. 676 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag -
Franska kökets stora kokbok : teknik och heml...
Inbunden bok. Malmö : Allhem. 2 uppl. 1975. 776 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170040573
- Titel
- Franska kökets stora kokbok : teknik och hemligheter
- Författare
- Oliver, Raymond - Lagerberg, Karl Erik
- Förlag
- Malmö : Allhem
- Utgivningsår
- 1975
- Språk
- Svenska
Malmö : Allhem 2 9789170040573 -
Stora wok kokboken
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2004. 304 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789179026066
- Titel
- Stora wok kokboken
- Författare
- Harpham, Zoë - Gandy, Kathleen - Hofstetter, Ian - Höök, Ing-Marie
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 304 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 286 x 219 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora Wok Kokboken
Massor av bra recept för din wok. En introduktion hur du får ut det bästa när du wokar.
Vackra bilder till varje recept.
Beskrivning av redskap och råvaror.
Läsförlaget 1 9789179026066 -
United States of Cakes : bakverk och sötsaker...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 173 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243383
- Titel
- United States of Cakes : bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 853 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mästerkonditorn Roy Fares drar till Los Angeles för att utforska de amerikanska bakverken. Och här är han verkligen i sitt rätta element, för i änglarnas stad tar man ut svängarna rejält när det kommer till bakning.Inför den här boken ville Roy fördjupa sina kunskaper om amerikanska sötsaker och besökte i LA flera världskända bagerier är man delar hans djupa passion för söta saker. Några av deras bästa recept finns med i boken, men givetvis med en Roy-twist!Boken innehåller 55 recept och är indelad i fem kapitel: Mjuka kakor, Cookies och konfektyr, Tårtor, cheesecakes och pajer, Cupcakes och Cake pops och slutligen Sweet breakfast. Här varvas klassiska amerikanska bakverk med nya och överraskande recept. En del kakor är härligt rustika medan andra är ogenerat frossiga i allt vad som finns i sockerväg. Snickers cheesecake, Frozen Peanutbutter cream pie, Capuccino cupcakes, Chocolate waffles, Fudge brownies eller Banana nutbread är bara några exempel på allt det härliga som väntar på att bli bakat. Risk för Super Duper Sugar Overload? Självklart!Det här är ingen vanlig bok med de bästa amerikanska kakrecepten. För lika mycket som man kan njuta av receptens dofter och smaker kan man njuta av det stora och snygga bildmaterialet. Med Roy som ciceron åker vi till olika delar av jättestaden LA och bjuds på bilder som ger en skön känsla av att faktiskt vara där själv.
Bonnier Fakta 1 9789174243383 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071114
- Titel
- BBQ : fisk, vego, kött mer än 180 recept
- Författare
- O'Donoghue, Ben
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 287 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1476 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- BBQ är en enda stor hyllning till alla som älskar att grilla. I mer än 180 recept får vi möta mat från världens alla hörn, alltifrån saftiga mexikanska kötträtter och indiska kryddsensationer till karibisk kyckling och chilimarinerat från Singapore.
Du hittar recept på bröd i gryta, frasig pizza, marinader, rubs och andra tillbehör. För den som inte äter kött finns ett omfattande kapitel med vegetariskt att lägga på grillen. I kapitlet Sötsaker och drycker lär du dig grilla goda efterrätter och får flera recept på läskande drinkar med och utan alkohol. Dessutom innehåller boken mängder av tips på hur du ska grilla för bästa resultat och vilken utrustning du behöver.
Det här är boken som får dig att vilja grilla året om.
Norstedts 1 9789113071114 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240924
- Titel
- Morberg grillar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 246 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 512 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Så fort det är sol ska det grillas. Varför? Därför att vi gillar lite utmaning och ursprung. Och vi känner oss som kungar i eget rike när vi står där en vindstilla kväll i ångorna av varm sommarjord med ett glas vin och en lååång stekspade i nyporna. Dofterna som sprider sig synbart och retar varenda grannes grillsug. Här finns utrymme för värstingmätning också. Vem har den största grillen? Vem har den snabbaste? Vem har den minsta?”Per Morberg lagar gärna mat utomhus, inte bara på grill utan också på stekhäll. Stekhällen är bra att ha när han ”ska steka upp 700 kilo svamp eller utspisa 400 ungar”, annars duger en vanlig klotgrill.I den här boken bjuder han på sina bästa recept med goda tillbehör. Bland de trettiotal rätterna finns entrecôte med blomkål och bluecheesesås, stora köttbullar med fetaost, kycklingspett med chiliaioli, lax med sesamfrön och teriyakisås och sparris med parmesanostcrème. Det är mycket kött och fisk, men också en hel del grönsaker som enkelt kan läggas på grillen och utveckla nya smaker. Här finns även tips om hur man blandar ihop en perfekt marinad. Någonstans har också en filmjölkslunch smugit sig in: ”Gud, vad gott med fil! Just nu står köttbitarna mig upp över öronen.” Även en grillentusiast kan få för mycket av det goda – men bara för stunden.Bokens fotografier är tagna av Martin Löf, som även tagit bilderna i Morberg – Scenen, livet och konsten att laga mat.
Bonnier Fakta 9789174240924 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119612120
- Titel
- Nöjesfiskarens kokbok
- Författare
- Haglund, Elsa
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 366 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 9789119612120 -
Kokkonstens Italien
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2000. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100570088
- Titel
- Kokkonstens Italien
- Författare
- Scicolone, Michele
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 335 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1601 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med till Italien och njut av dofterna och smakerna från ett av världens mest uppskattade kök. Besök en livlig marknadsplats i Palermo, ett elegant caffè i Venedig, en rustik trattoria i Umbrien och låt dig lockas av landets alla specialiteter från norr till söder. Kokkonstens Italien är en elegant och överdådig kokbok med stämningsfulla miljöbilder, vackra akvareller och över 140 illustrerade klassiska och nyskapade recept. Recepten är indelade i fem kapitel som följer den italienska måltidens mönster ¿ från antipasti till primi, secondi, contorni och dolci ¿ och spänner från enkla och rustika till mer komplicerade och raffinerade rätter. Här finns bland annat recept på spröda salviagrissini från Ligurien, halstrad paprikasallad från Sicilien, jätteravioli med ägg och tryffel från Emilia-Romagna, fylld kalvbringa från Lombardiet och chokladkyssar från Veneto. Michele Scicolone berättar personligt och levande om sina egna matupplevelser och hyllar de regionala skillnaderna och variationsrikedomen i det italienska köket. Hon berättar om italienarnas mästerliga förmåga att skapa kulinariska sensationer av de enklaste råvaror och delar med sig av sin kunskap om allt från tillverkning av parmesanost och grappa till kafékultur och marknadstraditioner. Kokkonstens Italien är en bok för alla som älskar det italienska köket och vill resa i fantasin till pastans och prosciuttons förlovade land!Michele Scicolone är författare, lärare och journalist med mat, vin och resmål i Italien som specialitet. Hon har skrivit ett flertal böcker om Italien och italiensk matlagning och medverkar i flera stora amerikanska tidningar och tidskrifter, bland andra Washington Post, Gourmet och Eating Well.
Albert Bonniers Förlag 9789100570088 -
Cocktailboken
Inbunden bok. B Wahlströms. 2 uppl. 1995. 125 sidor.
Nyskick. Gåvoskrift på pärmens insida.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132321320
- Titel
- Cocktailboken gammal uppl
- Författare
- Sue Michalski
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 205 x 237 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 608 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 2 9789132321320 -
101 Whisky du måste dricka innan du dör 2010/...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2010. 221 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287023
- Titel
- 101 Whisky du måste dricka innan du dör 2010/2011
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 221 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 589 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Från en av våra största dryckesförfattare är en av Sveriges mest säljande whiskyböcker nu tillbaka. Efter förra höstens storsuccé kommer här en nyutgåva av 101 Whisky du måste dricka innan du dör, med det främsta ur sortimentet säsongen 20102011. De bästa sorterna finns kvar, medan ett tjugotal sorter är utbytta och uppdaterade.
I boken får läsaren beskrivningar och betyg på 101 whiskysorter. De flesta finns tillgängliga på Systembolagshyllan, men här finns även ett par mer udda sorter för att inspirera. Huvuddelen är skotsk whisky, breddat med några av författarens favoriter från Indien, Irland, USA, Sverige och Japan. En stor del av innehållet är maltwhisky, dock utlovas både en och annan blend och flera andra överraskningar.
I 101 Whisky bjuder Örjan Westerlund på smak- och doftomdömen såväl som koncisa fakta om varje whisky. Torvrök, sötlakrits och regnvåt kalksten i solsken dessa fantasieggande ord är exempel på hur författaren med sin skarpa näsa och vassa tunga ger whiskysorterna doftpoetiska analyser och bedömningar. Varje sida avslutas, liksom i förra utgåvan, med de uppskattade raderna för läsarens egna kommentarer.
101 Whisky är både en kompanjon på whiskyprovningen och ett uppslagsverk för dig som vill köpa en flytande gåva till en god vän. Med 101 sorters whisky behöver ingen bli utan här finns något för alla smaker!
Grenadine Bokförlag 1 9789186287023 -
Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om Mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850634
- Titel
- Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om Mat
- Författare
- Heland, Gunilla von - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 289 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1022 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fisk och skaldjur är god och nyttig mat som vi bör äta två till tre gånger i veckan (enligt Livsmedelsverket). Och det är inte alls så krångligt att laga till läckra fiskrätter. Här får du, förutom inspiration till nya goda rätter, hjälp att välja rätt fisksorter så att du inte bidrar till utrotningen av hotade arter.
Många känner sig idag osäkra på fisk. Man vet inte heller riktigt vilken fisk man ska välja med tanke på utrotningshoten för många arter. Det kan även vara svårt att variera sig och få inspiration till nya, goda rätter.
Men fisk och skaldjur är god och nyttig mat som innehåller nyttiga omega-3 fetter, vitaminer och mineraler. Vi bör äta hela 120 g per person två till tre gånger i veckan enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Gör du det?
Fisk och skaldjur är självklart inte bara nyttigt, utan framförallt väldigt gott. Boken innehåller läckra rätter som passar både till vardag och fest utan att det för den skull behöver ta en hel eftermiddag att laga dem. Fisk är faktiskt många gånger snabbmat. Här finns klassiska recept som stekt sill och kokta dillkräftor och mängder av nya spännande recept med både insjöfisk och havsfisk.
Boken innehåller inte några utrotningshotade fiskar som finns på WWF:s röda lista. Förutom de många recepten innehåller den en mängd fakta om hanteringen av fisk, alltifrån hur man ser om fisken är färsk till hur man rensar och flår olika typer av fiskar och skaldjur. Dessutom vissa grundrecept, exempelvis hur man kokar en fiskbuljong, gör en vitvinssås eller en perfekt aioli.
Ur innehållet: sill och strömming, plattfiskar, torskfiskar, sej, kolja, långa, hooki, gös, gädda, abborre, skaldjur, fiskgrytor och soppor, laxfiskar, såser, övrigt, filea, flå, bena ur etc, vilka fiskar som är med på WWF:s röda lista, fångstmetoder, certifiering, krav och MSC-märkning, åtgång, hållbarhet, förvaring.
Fisk & skaldjur är rikt illustrerad med läckra matbilder.
Prisma 1 9789151850634 -
ViktVäktarnas favoriter - Läckra, smala recep...
Inbunden bok. B Wahlströms. 3 uppl. 1996. 224 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132315800
- Titel
- ViktVäktarnas favorite
- Författare
- Jean Nidetch
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1991
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 778 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 3 9789132315800 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789131003722
- Titel
- Kalaskakor och småbröd
- Författare
- Hüttemeier, Kirsten
- Förlag
- Bromma : Williams
- Utgivningsår
- 1974
- Språk
- Svenska
Bromma : Williams 2 9789131003722 -
Sju sorters kakor
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 88 uppl. 2005. 188 sidor.
Mycket gott skick. / nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425502
- Titel
- Sju sorters kakor
- Författare
- Ica provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sju sorters kakor är något så ovanligt som en modern klassiker. Sedan 1945 har denna populära bakbok bjudit på läckra småkakor, vetebröd, mjuka kakor, tårtor m.m. som förgyller kakfaten. Under åren har den moderniserats och förbättrats, och de nära 300 recepten har kryddats med nya bakverk som ligger i tiden samtidigt som klassikerna har bevarats.
Ica Bokförlag 88 9789153425502 -
En värld av vin : den kompletta vinguiden
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1994. 942 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119431820
- Titel
- En värld av vin : den kompletta vinguiden
- Författare
- Frithiofsson, Bengt - Mölstad, Mikael - Löfgren, Claes
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 942 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1900 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789119431820 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240931
- Titel
- Morberg jagar och lagar
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1242 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att jaga är en personlig, rentav privat upplevelse för Per Morberg. Året om är han ute i skog och mark. Han jagar allt från and och hare till vildsvin, älg och antilop, och jaktmarkerna sträcker sig från fjällen i Norrland till Afrikas savanner. Jakten hånar och utmanar honom, ändå är han aldrig så tillfreds som då han fått upp ett spår eller sitter på pass och väntar på det där tillfället när livet ställs på sin spets. Det är den upplevelsen han vill förmedla.Det här är en bok med historier och bilder från många års jakt. Men det vore inte en bok av Per Morberg om den inte också handlade om mat. En god jägare tar hand om sitt byte. Så här finns förstås Morbergs bästa viltrecept, från Harsadel med portvinsgräddsås och Älgfärsbiffar med messmörsås till Vildsvinsfräs från Djursnäs."Hur kommer det sig att jag jagar? Behöver det förklaras? Människan har jagat i hundratusentals år och suttit framför en dator i två tre sekunder."
Bonnier Fakta 9789174240931 -
Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 1 uppl. 2017. 239 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188545107
- Titel
- Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger tätt samman med västerländsk matlagning. I Happy Food ser vi hur det mentala välmåendet går att påverka hemma i köket.
I denna bok guidas läsaren pedagogiskt och underhållande genom den allra senaste medicinska forskningen. Där andra böcker slutar i tarmen, börjar Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts revolutionerande exposé just där, eftersom där finns fler nervceller än någon annanstans utanför hjärnan.
Happy Food är en kompanjon i vardagen även utanför köket med handfasta och inspirerande råd. Ennart och Ekstedt navigerar elegant mellan allt från må bra-shoten att starta dagen med och den perfekta antiinflammatoriska burgaren till super-rödbetsjuicen som även fungerar som viagra.
Bookmark Förlag 1 9789188545107 -
Stora pastakokboken
Inbunden bok. Köln : Könemann. 1999.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829010405
- Titel
- Stora pastakokboken
- Förlag
- Köln : Könemann
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Köln : Könemann 9783829010405 -
Tina. : 67 nya recept och många tips från SVT...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2003. 120 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127355132
- Titel
- Tina. : 67 nya recept och många tips från SVTs program Mat
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 214 mm
- Vikt
- 749 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina och lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Detta är en lite tuffare bok, i Tinas nya stil. Den bygger, liksom Tinas mat och Jättegott Tina, på rätter som hon lagar i säsongens SVT-program Mat.
Hon bjuder på sina bästa tips och på läckra, lättlagade recept. Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat, alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror: grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Det blir entrérätter, huvudrätter och desserter på nya spännande sätt.
Tina Nordström är kocken alla talar om och alla tidningar skriver om. Det finns fyra ingredienser hon inte kan leva utan – salt, peppar, socker och citron. Hon bor i Helsingborg och kopplar av med att styrketräna, springa och spela golf. Och avkoppling kan behövas, eftersom hon förutom arbetet på SVT också driver en cateringfirma..
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127355132 -
Köksalmanack 1990
Inbunden bok. Semic. 1989. 217 sidor.
ISBN 9789155212469
Mycket gott skick. Litet skav på pärmens framsida
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSemic 9789155212469 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153410973
- Titel
- Läckert till fest : 15 gourmetmenyer
- Författare
- Häberli, Peter - Walles, Janne - Östenius, Asta - Eriksson, Hans B - Åkerström, Olle
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153410973 -
ViktVäktarnas frestande smalmat : med max 5 p...
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2004. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789132329357
- Titel
- ViktVäktarnas frestande smalmat : med max 5 points
- Författare
- ViktVäktarna
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 215 x 256 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 710 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
I den här kokboken, som är baserad på det populära Pointssystemet, innehåller inget recept mer än fem Points per portion. Ändå är rätterna rejält mättande, näringsrika och dessutom suveränt goda. Här finns såväl klassiska favoriter som exotiska och kryddstarka rätter, samt mängder av recept för alla som gillar fikabröd och desserter.
Du som ännu inte är ViktVäktare har också glädje av boken eftersom rätternas kalorivärden står angivna. För att det ska vara enklare att planera en viktminskningsmeny finns här även tillagningstider och tips på variationsmöjligheter.
B Wahlströms 1 9789132329357 -
Våra bästa GI-recept : 100 recept utan socker...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153427391
- Titel
- Våra bästa GI-recept : 100 recept utan socker och snabba kolydrater
- Författare
- Lauritzson, Ola
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 248 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare fotografer: Danielsson, Malte
Ytterligare författare: Lauritzson, Ola
Ytterligare författare: Davidsson, Ulrika
Ica Bokförlag 1 9789153427391 -
Smart mat : Stephan Rössners bästa recept
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2004. 143 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176089859
- Titel
- Smart mat : Stephan Rössners bästa recept
- Författare
- Stephan Rössner
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 248 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 664 g
- Språk
- Svenska
Brombergs 1 9789176089859 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245554
- Titel
- Grill : Bonniers stora bok om att grilla
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 283 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1240 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är det lätt eller svårt att grilla? Smaken av grillat är fantastisk. Den dova rökigheten är kraftfull, mångtydig och njutbar. Och liksom doften nyklippt gräs, ljuden av badplask och den bländande solen hör grillat ihop med sommaren. Men grillat är kanske mer än så. Det är något urmänskligt Det är bara att se sig om i världen; i snart sagt varje kultur lagar man mat över glöd. Detaljerna varierar, men de där härliga rökbrynta, rostade och ursprungliga smaktonerna är gemensamma. Ingredienserna kan marineras, torrkryddas, rimmas. Man kan rökgrilla rejäla stekar under lock i timmar. Snabbfräsa små spett på några minuter. Pensla med basting eller glaze. Grilla med rökspån och färska örter – eller med vin eller vatten som ångar vid sidan om det glödande kolet.Bokens många recept är hämtade över hela klotet. Koreanska bordsgrillade lövtunna skivor av marmorera entrecote samsas med till sötstark och saftig barbecue-bringa från Texas. Här finns förfinad saffranskyckling från Iran, argentinsk asado, braii från Sydafrika, fransk lammstek samt kebab både från nära och fjärran östern. Dispositionen med alla bitar i varsina kapitel – såser, tillbehör, huvudrätter – ger stor valfrihet. Samtidigt ges många kombinationstips.Är det då lätt eller svårt att grilla? Det beror förstås på. Man kan göra det enkelt och gott eller komplicerat och gott. Bonniers stora grillkokbok täcker in olika kunskapsnivåer. Den vill hjälpa nybörjaren att komma igång och få den erfarna grillaren att söka sig vidare, inspirera och instruera genom att berätta både sakligt och suggestivt. Fakta och aromer ryms sida vid sida. Det är en hjälpreda att återvända till.
Bonnier Fakta 9789174245554
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
