-
Den hemlige kocken + Äkta vara + Döden i gryt...
Pocketbok. Ordfront. 750 sidor.
Nyskick. Alla tre böckerna olästa och i skick som nya.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKOrdfront -
Mat i myt och historia
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2001.
Nära nyskick. Hållbart biblioteksinplastad med stämplar, annars utan anmärkningar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172033870
- Titel
- Mat i myt och historia
- Författare
- Pia Gadd
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2001
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 464 g
- Språk
- Svenska
Carlsson 1 9789172033870 -
Om mat : dryck och andra njutningsmedel : läs...
Inbunden bok. Stockholm : Gidlund. 1991.
Mycket gott skick. Lite smutsig baksida och recensionsstämplad på insidan, annars utan anmärkning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9178430402
- Titel
- Om mat : dryck och andra njutningsmedel : läsglädje för finsmakare : ett urval bevingade och obevingade ord, ordspråk, talesätt, slogans, stilblommor och andra tänkvärda och roande formuleringar
- Författare
- Hellqvist, Per-Anders
- Förlag
- Stockholm : Gidlund
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Gidlund 9178430402 -
All världens kokböcker : med 100 historiska r...
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1990.
Nära nyskick. Hållbart biblioteksinbunden med stämplar, annars utan anmärkning. I skick som ny. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174869248
- Titel
- All världens kokböcker : med 100 historiska recept
- Författare
- Notaker, Henry - Hjohlman, Lena
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 9174869248 -
Gröt : en fantastisk historia
Häftad bok. Verbal förlag. 1 uppl. 2015. 353 sidor.
Nära nyskick. Biblioteksinplastad med stämplar, annars utan anmärkning. Verkar oläst. Inlagan i skick som ny. Med recept och fotoillustrationer.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187777141
- Titel
- Gröt : en fantastisk historia
- Författare
- Fröberg, Jana
- Förlag
- Verbal förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 353 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 137 x 210 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gröten är världens äldsta maträtt, ändå vet vi så lite om den. Systrarna Jana Fröberg och Vanda Lönngren har rest land och rike runt i jakt på ständigt nya grötmål. De besöker Nävgrötsakademien i Värmland, går på VM i grötkokning i Skottland och kokar lyxgröt med bagarmästaren Jan Hedh. Rotar i gamla kokböcker och far till Syrien efter sedan länge bortglömda recept.
Gröt är nödföda, barnmat, gudaspis och hipstertrend. Allmogens bästa vän och klimatsmart framtidsmat. Med stor humor och mycket hjärta äter sig grötsystrarna genom flötgröt, barngröt, paleogröt och polenta. Som de nördiga historieätare de är väjer de inte för vare sig gubbjuck eller barkgröt.
Boken innehåller över 100 grötrecept, från svårlästa anvisningar på kilskriftstavlor till 2000-talets avantgardistiska anrättningar. Vissa är svårtillagade eftersom tumlare och malawiska tofsmyggor är besvärliga att komma över, men de ger ändå en inblick i en avlägsen gastronomi.
Jana Fröberg (f. 1985) är utbildad konstnär. Vanda Lönngren (f. 1982) är beteendevetare. Detta är deras debutbok, en lika ovanlig som lustfylld roadtrip genom en central del av mänsklighetens historia. Med avstamp i civilisationens vagga Mesopotamien berättar de allt som är värt att veta om gröt och lite till.
Verbal förlag 1 9789187777141 -
Regional matkultur : terroir i matlandet Sver...
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2014. 318 sidor.
Nära nyskick. Biblioteksinplastad med stämplar, annars utan anmärkning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173316330
- Titel
- Regional matkultur : terroir i matlandet Sverige
- Författare
- Ragnar, Martin
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 318 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 161 x 227 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Smak, lukt och synintryck är viktiga ifråga om mat och måltid. Allt viktigare är också berättelserna om matens ursprung. Somligt är bara närodlat. Regional matkultur handlar om starkare samband än så om kulturella kopplingar mellan maten och platsen. Att njuta en Kalix löjromssnitt på korntunnbröd på Seskarö, slompannkaka med nävgröt i Forshaga, rabarberpaj i Flen eller äggakaka i på åsbohönsägg och Linderöd äppelfläsk i Hässleholm är unika upplevelser just där. Med berättelserna om kulturen bakom är dessa rätter där upplevelser i samma klass som ett glas champagne i Champagnedistriktet. Regional matkultur är ett sätt att se på mat som passar lika bra på lyxkrogen som på pizzerian runt hörnet. Martin Ragnars bok är ett pionjärverk som prövar otrampade stigar, skriver matforskaren Håkan Jönsson.
Martin Ragnar är forskare och författare med breda kunskaper från lingvistik till processindustri till matkultur. 2013 utgav han boken Svensk ostkultur.
Carlsson 1 9789173316330 -
Gröt : en fantastisk historia
Häftad bok. Verbal förlag. 1 uppl. 2015. 353 sidor.
Nära nyskick. Biblioteksinplastad med stämplar, annars utan anmärkning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187777141
- Titel
- Gröt : en fantastisk historia
- Författare
- Fröberg, Jana
- Förlag
- Verbal förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 353 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 137 x 210 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 410 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gröten är världens äldsta maträtt, ändå vet vi så lite om den. Systrarna Jana Fröberg och Vanda Lönngren har rest land och rike runt i jakt på ständigt nya grötmål. De besöker Nävgrötsakademien i Värmland, går på VM i grötkokning i Skottland och kokar lyxgröt med bagarmästaren Jan Hedh. Rotar i gamla kokböcker och far till Syrien efter sedan länge bortglömda recept.
Gröt är nödföda, barnmat, gudaspis och hipstertrend. Allmogens bästa vän och klimatsmart framtidsmat. Med stor humor och mycket hjärta äter sig grötsystrarna genom flötgröt, barngröt, paleogröt och polenta. Som de nördiga historieätare de är väjer de inte för vare sig gubbjuck eller barkgröt.
Boken innehåller över 100 grötrecept, från svårlästa anvisningar på kilskriftstavlor till 2000-talets avantgardistiska anrättningar. Vissa är svårtillagade eftersom tumlare och malawiska tofsmyggor är besvärliga att komma över, men de ger ändå en inblick i en avlägsen gastronomi.
Jana Fröberg (f. 1985) är utbildad konstnär. Vanda Lönngren (f. 1982) är beteendevetare. Detta är deras debutbok, en lika ovanlig som lustfylld roadtrip genom en central del av mänsklighetens historia. Med avstamp i civilisationens vagga Mesopotamien berättar de allt som är värt att veta om gröt och lite till.
Verbal förlag 1 9789187777141 -
Rapport från ett slakteri : en veterinärs ber...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2020. 242 sidor.
Nära nyskick. Inplastad biblioteksbok med stämplar, annars utan anmärkning. Oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127166509
- Titel
- Rapport från ett slakteri : en veterinärs berättelse
- Författare
- Gustafsson, Lina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 242 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 207 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 392 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Rapport från ett slakteri är det mest angelägna, uppriktiga och intelligenta jag har läst på länge."
Helsingborgs Dagblad
Veterinären Lina Gustafsson börjar arbeta på ett slakteri. Hennes uppgift är att kontrollera att djuren är friska och att lagarna följs. Dag efter dag ser hon tusentals grisar gå till slakt. Hon står vid det löpande bandet och inspekterar kropparna efter de djur som några timmar tidigare mötte hennes blick i stallet.
Rapport från ett slakteri är ett genreöverskridande, självbiografiskt reportage inifrån en bransch som sällan blir belyst. Lina Gustafsson skildrar det vardagliga våldet mot djuren, kontrollsystemet hon själv är en del av och kampen mellan samvetet och en alltmer påtaglig avtrubbning. Men hon fångar också de glimtar av humor och kollegial gemenskap som växer fram i arbetets absurda monotoni.
Veterinären Lina Gustafssons skakande rapport från ett slakteri är en både litterär och saklig påminnelse om vad massproduktion av kött innebär i praktiken.
SvD
"Styrkan i Lina Gustafssons dagbok från slaktfabriken är att hon gör det skoningslöst tydligt ... Hennes prosa har saklighetens poetiska tyngd."
DN
"Veterinären Lina Gustafsson ger en skrämmande inblick i grisarnas sista tid."
Aftonbladet
"Lika kompetent som uppriktigt tar författaren med läsaren på en färd in i de mörkaste delarna av vår civilisation."
GP
"Rapport från ett slakteri är lågintensivt omskakande, kväljande läsning."
Arbetarbladet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127166509 -
Mina fastrars mat : menyer från Maddaloni
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2007. 159 sidor.
Mycket gott skick. Utgallrad från bibliotek med stämplar, annars utan anmärkning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100110871
- Titel
- Mina fastrars mat : menyer från Maddaloni
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paolo Roberto har hunnit med mycket: värsting i Kungsan, skådespelare, proffsboxare, politiker, programledare i tv m.m. Men att han är en hejare på att laga italiensk mat är nog ett okänt faktum för de flesta. Varje sommar, ända sedan barnsben, har han spenderat i den lilla napolitanska staden Maddaloni. Och på hemresan var bilen fullpackad med mat! På sextio- och sjuttiotalen kunde man nämligen bara drömma om att hitta matvaror lämpliga för italiensk matlagning i Sverige. En så oumbärlig ingrediens som till exempel olivolja, fanns bara att köpa på apoteket. Men trots detta sparades inga krafter för att få maten att smaka som hos fastrarna på bakgården Merolilli. Idag är det lätt att få tag på ingredienser, och det är även lätt att laga deras rustika och makalöst goda mat. Här bjuder tio av hans otaliga fastrar på lika många menyer, och några av recepten som får det att vattnas i munnen är t.ex. gratinerad gnocchi med tomatsås, parmesanpanerade kycklingfiléer, auberginegratäng och tårta med chokladtäcke och kanderade körsbär.Mat i all ära den här kokboken bjuder på så mycket mer nämligen fantastiska, hjärtevärmande och stundtals ruskigt roliga berättelser om släkten Roberto. En av berättelserna handlar om när Paolo gick sin första boxningsmatch i Neapeltrakten. De upphetsade fastrarna var självklart där och och förutspådde både knockar och sjukhusvistelse för den som vågade utmana en Roberto. De hade tacklat till sig de dyra platserna bakom borgmästaren, och när Paolo till slut knockade sin motståndare blev zia Maria så till sig att hon ramlade och landade på framförvarande bänkkamrat. Polis på plats rusade fram och lyfte bort henne från en tilltufsad och mycket upprörd man, borgmästaren. Han krävde indignerat ett omedelbart gripande av zia Maria, men poliserna, som genast förstod av vilket virke dessa kvinnor var, förklarade att de minsann inte tänkte riskera livet bara för att staden San Gennaro Vesuviano numera hade en något plattare borgmästare.Fastrarna är den stora släkten Robertos sambandscentral, och de har en enastående förmåga att hålla sig informerade om precis alla släktingar. Det spelar ingen roll om de bor i Hongkong eller Stockholm inget undgår fastrarna, som med fast och säker hand styr och ställer i stort som smått. De må stundtals verka smått skräckinjagande, men det råder ingen tvekan om att deras blötlagda näsor bottnar i en varm kärlek till alla släktmedlemmar.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100110871 -
Cajsa Warg, Hiram och de andra
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2000. 206 sidor.
Mycket gott skick. Inplastad biblioteksbok med stämplar, annars utan anmärkning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189086159
- Titel
- Cajsa Warg, Hiram och de andra
- Författare
- Ärlemalm, Inger
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 714 g
- Språk
- Svenska
Ordalaget Bokförlag 1 9789189086159 -
Det doftar Värmland : mat och miljöer i ett l...
Inbunden bok. Karlstad : Värmlands museum. 1997.
Nära nyskick. Rikligt färgfotoillustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185224413
- Titel
- Det doftar Värmland : mat och miljöer i ett landskap
- Författare
- Lorenz, Karin - Ludvigsson, Bertil - Värmlands museum
- Förlag
- Karlstad : Värmlands museum
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Karlstad : Värmlands museum 9185224413 -
Perfectly balanced - en bok till alla Sverige...
Häftad bok. 128 sidor.
Nära nyskick. Oläst. Illustrerad med fotografier i svart-vitt och färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Nöjdare gäster : en idé och arbetsbok om mäns...
Inbunden bok. Stockholm : Liber. 1990.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9140310647
- Titel
- Nöjdare gäster : en idé och arbetsbok om mänskligt samspel i hotell- och restaurangbranschen
- Författare
- Löfstrand, Stig - Härenstam, Magnus
- Förlag
- Stockholm : Liber
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Stockholm : Liber 9140310647 -
Mat & klimat
Inbunden bok. Medströms Bokförlag. 1 uppl. 2008. 216 sidor.
Mycket gott skick. Utgallrad biblioteksbok med stämplar, annars utan anmärkning. Mycket välbevarad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173290180
- Titel
- Mat & klimat
- Författare
- Johanna Björklund - Pär Holmgren - Susanne Johansson
- Förlag
- Medströms Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 243 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 942 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En klimatbok med tonvikt på vad vi odlar och äter. På vilka sätt påverkar vi, var och en, klimatet med vår livsmedelskonsumtion? Hur mycket betyder våra olika val egentligen? Boken visar också konkret vilka arealer vi tar i anspråk när vi äter - hur stora är arealerna, var ligger de egentligen?
Boken guidar till ett klimatsmart Sverige genom att presentera fakta och aha-upplevelser, och slå hål på myter om maten och klimatet.
Mat & klimat är också historien om våra matvanor. Hur har odlingslandskapet och våra butiksutbud förändrats under de senaste 100 åren? Hur kommer de att se ut om 50 år? Boken presenterar och analyserar olika livsmedel. Nya eller nygamla grödors möjligheter presenteras på kockars vis.
Klimatfrågan kommer i höst att handla om vår konsumtion och särskilt vår mat. Under senhösten kommer regeringen och Naturvårdsverket, liksom Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), att koncentrera sig på just mat och klimat.
Medströms Bokförlag
Medströms Bokförlag 1 9789173290180 -
Snabbmatslandet
Pocketbok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2003. 480 sidor.
Mycket gott skick. Hållbart biblioteksinplastad med stämplar, annars utan anmärkning. Verkar oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9173249726
- Titel
- Snabbmatslandet
- Författare
- Schlosser, Eric
- Förlag
- Ordfront förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 480 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 261 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SMAKEN OCH DOFTEN på din hamburgare och dina pommes frites tillverkas kemiskt på särskilda smakfabriker. En enda hamburgare kan innehålla kött från tiotals olika kor.
I Snabbmatslandet granskar Eric Schlosser sakligt och ingående den minst sagt tvivelaktiga processen kring produktionen av snabbmaten, men han tar också en titt på själva fenomenet. Snabbmat är inte längre enbart en amerikansk institution, det har blivit en global företeelse med 28.000 McDonalds-restauranger över hela världen.
Vad som började med några enstaka restauranger i Kalifornien efter andra världskrigets slut, har lett till ett förödande effektivt strömlinjeformat snabbmatskoncept.
Till en värld där mindre aktörer slås ut av de stora kedjorna, där snabbmatsföretag, främst McDonalds, kommit att stå som symboler för globaliseringsprocessen, och där en epidemi av övervikt breder ut sig i kölvattnet av burgare och friterad kyckling.
Läs Snabbmatslandet, och en Big Mac kommer aldrig mer att smaka som förr.FÖRFATTAREN: Erik Schlosser är medarbetare på Atlantic Monthly och detta är hans första bok. Snabbmatslandet började som ett reportage i The Rolling Stone. Boken har legat på New York Times bestsellerlista och sålt i 180.000 ex i USA.
Ordfront Förlag 1 9173249726 -
Husmoderns kokbok : det borgerliga hemmets ko...
Inbunden bok. B. Wahlström. 1924. 399 sidor.
Hyggligt skick. Mellan gott och hyggligt skick. Lite lös i limningen. Dekorerat klotband med kassett. Ganska skavd kassett.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKB. Wahlström -
En handbok choklad
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 2004. 58 sidor.
Mycket gott skick. Rest av prislapp och lite skarpmärken på baksidan, annars utan anmärkning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329014
- Titel
- En handbok choklad
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 58 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 320 g
- Språk
- Svenska
Grenadine Bokförlag 9789185329014 -
Vilt : Modern mat från skogen
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2005. 134 sidor.
Mycket gott skick. Utgallrad biblioteksbok med stämplar, annars utan anmärkning. Inlagan i nära nyskick. Rikligt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425685
- Titel
- Vilt : Modern mat från skogen
- Författare
- Lena Holmsäter
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 134 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 598 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vilt är trendigare än någonsin. Det är smakrikare än annat kött, men också renare, magrare och sundare. En älg lever inte sitt liv i ett bås. En fasan sitter inte i bur. Djuren rör sig fritt i den mest fantastiska hemmiljön av alla skogen.
Fler och fler vill äta vilt, men det saknas moderna recept på älg, rådjur, hjort och fågel. Recept som är lättare, grönare och fräschare än de traditionella med gräddsåser, stuvningar och gratänger. Därför har den här boken kommit till en inspirationskälla för dig som vill laga till vilt med goda grönsakstillbehör och spännande kryddningar, men även uppskattar de klassiska rätterna.
I boken lanseras också idén att servera tre små delikata rätter till fest, i stället för en liten förrätt och en stor bastant varmrätt.
Boken är skriven av Lena Holmsäter, skribent med mat och hälsa som specialitet.
Ica Bokförlag 1 9153425685 -
Älgen - efter skottet : från träff till tallr...
Inbunden bok. Växjö : Devella. 2004. 125 sidor.
Mycket gott skick. Biblioteksinplastad med stämplar, annars utan anmärkning. Välbevarad. Inlagan i skick som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185185000
- Titel
- Älgen - efter skottet : från träff till tallrik
- Författare
- Bengtsson, Lars
- Förlag
- Växjö : Devella
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
Växjö : Devella 9185185000 -
Älg ...och annat gott från de djupa skogarna
Inbunden bok. Bokförlaget Skarp. 1 uppl. 2009. 104 sidor.
Nära nyskick. Utgallrad biblioteksbok med stämplar, annars utan anmärkningar. Verkar oläst och i skick som ny.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197638432
- Titel
- Älg ...och annat gott från de djupa skogarna
- Författare
- Svensson, Christina
- Förlag
- Bokförlaget Skarp
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är en fortsättning på den populära och kritikerrosade kokboken "Älgrätter ...från då till nu" som kom ut hösten 2008.
Författaren Christina Svensson har fått ta del av många, fina recept ssedan hennes första älgkokbok kom ut. Faktiskt så många att det blev en till.
Även den här gången handlar det mycket om traditionella recept som hon har vidareutvedcklat och moderniserat. Men helt nya recept förekommer också.
Naturliga inslag i en bok om "mat från de djupa skogarna" är förstås svamp och bröd. Perfekt till älg!
Detta är Christina Svenssons tredje kokbok på tre år.
Bokförlaget Skarp 1 9789197638432 -
Mat av vilt : råd och recept för jägarhushåll
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1993. 166 sidor.
Mycket gott skick. Biblioteksinplastad med stämplar, läst men välbevarad. Rikligt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153416104
- Titel
- Mat av vilt : råd och recept för jägarhushåll
- Författare
- Eriksson, Elice - Källén, Kerstin - Christer, Ulf
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9153416104 -
Cooking with the Seasons
Inbunden bok. Thomasson-Grant. 1979. 223 sidor.
ISBN 0934738491
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Litet riss (1 cm) i nedre bokryggen på omslaget. Rikligt med spektakulära helsidesfoton. Format; 26x36 cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKThomasson-Grant 0934738491 -
Ryskt kök - recetsamling
Häftad bok. Albert Bonniers Förlag. 1969. 112 sidor.
Mycket gott skick. Svartvita illustrationer, spiralinbunden.Rest av prislapp på framsidan, annars utan anmärkning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag -
Matlagningens nyckel
Inbunden bok. Ehlins förlag. 47 sidor.
Mycket gott skick. Omslaget medinbundet. Pärmarnas kanter och hörn något nötta, inlagan utan några som helst anmärkningar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEhlins förlag -
Öl från hela världen över 350 klassiksa ölsor...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2006. 320 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405463492
- Titel
- Öl från hela världen över 350 klassiksa ölsorter
- Författare
- David Kenning - Robert Jackson
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 278 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1532 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9781405463492 -
Det ängsliga matsamhället. Det fina med färdi...
Inbunden bok. Fri Tanke Förlag. 2018. 306 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589033
- Titel
- Det ängsliga matsamhället : det fina med färdigmaten
- Författare
- Håkansson, Andreas
- Förlag
- Fri Tanke Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 309 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 152 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 501 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är egentligen problemet med industrimaten? Allt mer av det vi stoppar i oss har vid något tillfälle befunnit sig i fabrikernas rostfria ståltankar, transporterats på löpande band, behandlats med kemiskt framtagna tillsatser och förpackats i färgglada förpackningar. Istället för gladlynta kockar eller känsliga mathantverkare är det idag kemister, ingenjörer och industriarbetare som designar, tillverkar och monterar vår mat. Men många som köper den industriellt producerade maten är samtidigt oroliga och känner dåligt samvete. Och många högröstade kritiker menar att industrimaten är näringsfattig, miljöfarlig, bedräglig eller rentav giftig. Finns det fog för denna kritik? Det ängsliga matsamhället tittar närmare på den industriella matproduktionen och drar slutsatsen att industrimat inte alls är så farlig som många tror. Kritiken bygger snarare på att den storskaliga industriella matproduktionen har hamnat på kollisionskurs med en samling vanliga värderingar, som exempelvis uppfattningen att det som producerats utan mänsklig inblandning alltid är bättre (biofili) eller att den traditionella maten automatiskt är bättre bara i egenskap av sin historia (mat-konservatism). Att kritisera färdigmat och pulversås har dessutom blivit ett sätt att markera sin egen moraliska förträfflighet och klasstillhörighet. Vi ser också att motståndet har blivit en kraftfull och samlande symbol för sådant många debattörer vänder sig emot d¬et är egentligen inte ett motstånd mot en viss sorts mat så mycket som mot teknokrati, liberalism, marknadsekonomi och rationalism.
Fri Tanke Förlag 9789188589033 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151837413
- Titel
- Fransyska visiter
- Författare
- Key Nilson - Siv Key Nilson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 262 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1204 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med på äventyr längs Route Napoleon, från Grenoble till Medelhavet, med många spännande historier, utsökta maträtter och hisnande vackra platser längs vägen! Canyon du Verdon, är en enda lång skönhetsupplevelse. I Moustiers finns den berömda franska fajansen och i Grasse kan man välja sin egen personliga blandning hos parfymfabrikanten Galimard. Vill man stanna vid havet är den genuina fiskebyn Cassis ett alternativ till de moderna turistorterna längs kusten. Längs floden Durance finns underbara byar. Höga berg med slingriga vägar och doftande örtagårdar. Provence tusenåriga historia gör sig påmind i stenbroar och akvedukter från romartiden. Slott och vingårdar, lantliga värdshus och exklusiva restauranger med frestande menyer inbjuder till besök. En lockande reseberättelse som även visar vägen till det solmättade provensalska köket! Mängder av aptitretande recept.
En efterlängtad nyutgåva av boken som utkom 1999. Nu i kartonnage.
Prisma 2 9789151837413 -
Rössners kokbok : smalmat för läckergommar
Inbunden bok. Brombergs. 1 uppl. 2000. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176088203
- Titel
- Rössners kokbok : smalmat för läckergommar
- Författare
- Stephan Rössner
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 247 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 689 g
- Språk
- Svenska
Brombergs 1 9789176088203 -
Stora handarbetsboken
Inbunden bok. . Wezäta förlag. 1966. 376 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Storformat (27/21), rikligt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK. Wezäta förlag -
Matminnen från fem decennier och lite till
Inbunden bok. Johanneshov : Sveriges slakteriförb. 1983. 106 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177660021
- Titel
- Matminnen från fem decennier och lite till
- Författare
- Claesson, Stig - Anderberg, Bengt - Sveriges slakteriförbund
- Förlag
- Johanneshov : Sveriges slakteriförb
- Utgivningsår
- 1983
- Språk
- Svenska
Johanneshov : Sveriges slakteriförb 9177660021
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn