-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers 1
-
En dag på Högbo brukshotell : mat, människor,...
Inbunden bok. Sandviken : Högbo brukshotell. 2008.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163337420
- Titel
- En dag på Högbo brukshotell : mat, människor, möten
- Författare
- Nyblad-Liljedahl, Lena - Liljedahl, Ola - Högbo brukshotell
- Förlag
- Sandviken : Högbo brukshotell
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Sandviken : Högbo brukshotell 9789163337420 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789179856625
- Titel
- Nordisk keto
- Författare
- Olsson, Bianca
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 262 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1000 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I bokens faktadel hittar du all information du behöver för att nå dina hälso- och viktmål. I bokens receptdel hittar du dagens alla måltider, inklusive dessert. Recepten bygger på vanliga svenska råvaror som du lätt får tag i.
Tukan Förlag 9789179856625 -
Ditt nya skafferi : smaker från Matkaravanen
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2007. 143 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173511094
- Titel
- Ditt nya skafferi : smaker från Matkaravanen
- Författare
- Lisa Förare Winbladh
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 202 x 256 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- DITT NYA SKAFFERI - Smaker från Matkaravanen
av Lisa Förare Winbladh
Skafferiet växer när världen krymper. En flaska asiatisk fisksås står inklämd mellan en påse rödgnistrande zereshk och burken med mörkt skimrande dadelsirap. I DITT NYA SKAFFERI presenterar Lisa Förare Winbladh sina favoritingredienser från Asien och Mellanöstern som kommer att revolutionera din matlagning. Finslipa dina kökskonster genom att lära dig balansera grundsmakerna, spetsa med umami och improvisera med hjälp av Lisas smakkamrater. Vad sägs om thaiköttbullar med kokos eller mjölkchokladpannacotta med doft av apelsinblomsvatten? Ta språnget ut i nya smakuniversum!
Lisa Förare Winbladh har grundat MATKARAVANEN i Malmö och Stockholm, hon är frilansskribent för bl.a. SVENSKA DAGBLADET och GOURMET och driver den välbesökta bloggen MATÄLSKAREN. Hon är en uppskattad föreläsare och förekommer ofta i radio och på TV.
Damm förlag 1 9789173511094 -
Läkande dundermat : en kokbok med livskraft
Inbunden bok. Mind & Health tools. 1 uppl. 2020. 160 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198650600
- Titel
- Läkande dundermat : en kokbok med livskraft
- Författare
- Haldorsson, Tina
- Förlag
- Mind & Health tools
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 225 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- LÄKANDE DUNDERMAT Maten i kokboken är vanlig naturlig vardagsmat för alla. Den är extra näringstät och stärker ditt immunförsvar. Mat som boostar ögat, smaklökar, tarmflora och stödjer alla celler i din kropp från topp till tå. Extra bra är den för dig med inflammation, magbesvär, övervikt, allergi och autoimmun sjukdom. Recepten och informationen i kokboken är enligt paleo-, lågkolhydratskost och autoimmuna protokollet (AIP). Det är kost som innehåller grönsaker, kött, fisk och naturliga fetter. Kokboken innehåller recept för långkok och snabblagade middagar. Den är naturligt fri från gluten, mjölk, ägg och nötter. Att äta och leva enligt autoimmuna protokollet kan ge mycket bättre hälsa visar forskningen. En stor skara människor världen över vittnar om bättre hälsa med hjälp av AIP-kost. Tina fick stora hälsofördelar; mer energi, styrka, glädje och som bonus en hållbar viktminskning. Livet vände och i boken delar hon med sig av sin hälsoresa och den färgstarka dundermaten som gjorde henne friskare.
Kokboken innehåller ren naturlig mat som:• Stärker ditt immunförsvar• Stärker din tarmflora• Balanserar ditt blodsocker
• Ger dig ett jämnare humör• Läker eller minskar symtom från sjukdom• Ger viktminskning om du behöver det
“Tina har tagit kontrollen över sin egen hälsa på ett imponerande sätt. Hon, tillsammans med många andra jag mött genom årens lopp, har kunnat revolutionera sin hälsa genom att förstå sambanden mellan mat, rörelse och den egna kroppen. I denna bok kombinerar Tina sitt färgsprakande konstnärskap med sitt hälsokunnande på ett inspirerande sätt. Jag kan inte annat än att varmt rekommendera boken.”Jonas Bergqvist, utbildare inom kost, träning och hälsa, författare till Ät & Lev Paleo
“Vi lever i en tid då allt fler tvingas uppleva hur deras eget immunförsvar inte längre fungerar som det ska. Kanske är du en av dem som har drabbats av överkänslighet, inflammation eller autoimmun sjukdom? I så fall kan den här boken bli avgörande för din läkningsprocess. Tina Haldorsson skriver med djup kunskap om matens inverkan på immunförsvaret och om vad som sker i kroppen när du lägger om kosten. Med stor omsorg har hon valt ut några av de näringsrikaste recepten från den autoimmuna kosten (AIP), paleo och lågkolhydratkost. Jag är säker på att boken och dess vackra bilder kommer att ge dig värdefull inspiration som gör vägen till bättre hälsa lätt och njutningsfull.”Karl Hultén, biomedicinare och författare till Autoimmun handbok
TINA HALDORSSON är författare, receptmakare och fotograf till Läkande dundermat. Tina är konstnär, certifierad kost- och hälsocoach och driver matbloggen Colorfulhealth.se där hon inspirerar och coachar människor till bättre hälsa.
Mind & Health tools 1 9789198650600 -
Blommande rum : inspiration och idéer för ett...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 151 sidor.
Nyskick. Blomsterkonstnären som dekorerat vid Nobel festen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113060286
- Titel
- Blommande rum : inspiration och idéer för ett levande hem
- Författare
- Kaj, Gunnar
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 249 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 708 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På sitt oefterhärmliga vis berättar blomsterkonstnären Gunnar Kaj inspirerande och generöst om hur man kan skapa liv i sitt hem med blommor.
Han beskriver allt från det enklaste arrangemang till pampiga buketter med många olika slags växter. En nyplockad perenn som pryder sommardukningen, en enkel ros på nattduksbordet, ett vackert stilleben med krukväxter eller en stor bukett av nyplockade ängsblommor ...
Här finns mängder med tips och inspiration att hämta för årets alla skiftningar.
Boken är rikt illustrerad med Charlotte Gawells vackra bilder och Gunnar Kajs skisser. Deras förra bok, Låt det blomma! (2012), valdes till årets bästa måltidslitteratur och nominerades till Årets trädgårdsbok.
Norstedts 1 9789113060286 -
Onda drömmar
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2022. 390 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Fint ex. Läst en gång.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113101439
- Titel
- Onda drömmar
- Författare
- Jansson, Anna
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 390 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 234 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 550 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Amelie Muscat arbetar som barnpsykolog. På en kurs har hon träffat Laura och blivit blixtförälskad. De flyttar ihop utan att egentligen känna varandra. När Amelie ska passa Lauras treårige son gör hon ett ödesdigert misstag. Sedan är pojken försvunnen.Maria Wern har förlorat sin man och hanterar sorgen genom att gräva ner sig i arbete. Hon tar extrapass i yttre tjänst. En pojke har försvunnit på norra Gotland, mitt i en snöstorm. Det är upptrappningen till en serie skakande händelser, och det är Maria Wern som måste ta reda på hur allt hänger samman, mitt i sin egen privata tragedi.Gör dig redo för en ny, rafflande läsupplevelse från deckarmästarinnan Anna Jansson. Det är en historia om svek och mord och om att vilja skydda sina närmaste, även om det gäller att bryta mot lagen och gå över lik.
Norstedts 1 9789113101439 -
Lust och fägring : trädgårdsmänniskors drömma...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1994. 259 sidor.
Nära nyskick. Nyskick förutom mkt lätt vågigt snitt. Klassiker för trädgårdsmönniskor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151826530
- Titel
- Lust och fägring : trädgårdsmänniskors drömmar och verklighet
- Författare
- Karin Berglund
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1994
- Omfång
- 259 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 260 mm
- Vikt
- 1003 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9789151826530 -
Allt om smoothies, shakes och juicer
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2013. 255 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174016628
- Titel
- Allt om smoothies, shakes och juicer
- Författare
- Wendy Sweetser
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 228 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1086 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns ingen bättre energikick än en fräsch
och hälsosam smoothie!!
I den här boken finns massor av recept på oemotståndliga smoothies, sprängfyllda med vitaminer. De passar perfekt både till frukost och mellanmål. Och vill du inte ha en smoothie så gör du en uppfriskande shake eller en läskande juice istället.
I den här boken får du:
- 100 enkla recept på smoothies, shakes och juicer
- Smarta tillredningstips
- Inspirerande fotografier
Fler titlar i samma serie:
Allt om Cupcakes, whoopies och cakepops
Tukan Förlag 1 9789174016628 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174242492
- Titel
- Lomelinos tårtor
- Författare
- Lomelino, Linda
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 267 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En hel bok full av himmelska tårtor – så vackra att man nästan inte tror att de är på riktigt. Imponera på gästerna vid nästa födelsedagskalas – med hjälp av bokens utförliga bilder och beskrivningar kan även du! Men tårtorna är naturligtvis inte bara till lyst utan smakar också gott. Här finns chokladtårtor med kaffe, lakrits, tiramisù, nötter eller hallon. Här finns tårtor med jordgubbar, blåbär, björnbär, äpple eller mango. Här finns gräddtårtor, sugarpastetårtor, cheesecakes och frysta tårtor. Här finns tårtor i flera lager och tårtor staplade på höjden. En del är lite enklare att göra, andra är mer avancerade.Det är bara att ta på förklädet, plocka fram vispen och bakformen och sätta igång!
Bonnier Fakta 9789174242492 -
300 Fisk- och skaldjursrecept- Lisa Elmqvist
Inbunden bok. Page One. 1 uppl. 2007. 639 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Vilka hörliga klassiska Lisa Elmqvistrecept samlade.
Perfekt i bjud köket.
Helt oanvänt bok ex.
Skyddsomslaget lite småbuckligt o lite blekt. Se bild.Kan tas av. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPage One 1 -
Master chef
Inbunden bok. Press. 1 uppl. 2010. 239 sidor.
ISBN 9788275474078
Nyskick. Norsk utgåva.
PresentskickInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPress 1 9788275474078 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113034751
- Titel
- Vinterkalas
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 318 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1044 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterkalas utspelar sig under den mörkaste, men också den mest ljusglittrande tiden från allhelgonahelgen till tjugondedag Knut. "Underbart! Det är kväll redan klockan tre på eftermiddagen och då kan man börja laga mat", säger Hannu entusiastiskt.
"Min bok ska väcka en längtan till det lilla torpet i skogen - till snö, månsken och stjärnhimlar - långt bortom stadens svärtade saltslask. Alltså en bok med mat och atmosfär där läsaren inspireras och känner igen sin lust, utan att baxna när tomten kommer!"
Hannu älskar vintern, den sällsamt lugna atmosfären när matglada middagsgäster samlas i hans kök eller kring det generöst dukade julbordet på torpet hos Barbro och Kåre Hellström. "Barbro är den enda som jag känner som har gått på anrika Benninge lanthushållsskola."
Med hjälp av vännerna på torpet är Vinterkalas fylld av genomarbetade familjerecept, med matminnen och smaker som genomlagats i årtionden och överlevt oräkneliga söndagar och generationsmiddagar.
Recept för många eller för en eller två: Röd novemberfest med värmande soppor, fisk och goda grytor. Advent med jullängtan och glöggfest. Kaksöndag med fler än sju sorter: Mandelmusslor, Mammas mandelstjärnor, Tant Gottys smörkransar… Lucia och saffransdofter, pepparkaksbak, klenäter, och julgodis.
Julmat med tradition och enkel Hannuinspiration. Allt från köttkorv, grynkorv och vildsvin till saffransmarinerade revbensspjäll, för att inte tala om alla sillsorter. Nyårsafton med blinier, lamm och gammaldags ingefärsparfait på festklädda bord. Trettondagsmat vid brasan och till sist Knutkalas på isen med furufacklor och spännande dofter från grillen.
Vinterkalas gavs ut i original 2008.
Ur recensioner:
"En sensuell, inspirerande kokbok med sagolikt vackra bilder och mängder av klassiska, läckra recept som han satt sin egen prägel på. Kan få vilken matlagningstrött som helst att piggna till."
Aftonbladet
"Om någon har tappat bort julstämningen eller talangen att toppa en vanlig tråkig hösthelg då är Hannus bok den absolut rätta."
Helsingborgs Dagblad
"En måste-ha-bok för alla som gillar vintriga helgsammankomster."
Lantliv
Norstedts 3 9789113034751 -
Dahlior
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitt. 2017. 141 sidor.
Nära nyskick. Liten fläck övre delen av omslag, samma fläck liten del av övre snitt, se bild.
Övrigt fin.
Ljuvliga foton.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151406
- Titel
- Dahlior
- Författare
- Svalin Gunnarsson, Elisabeth
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 238 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Nyutgåva av en läsvärd och innehållsrik bok."
Allt om Trädgård
Vild, passionerad, otyglad eller stram och elegant – det finns en dahlia för varje smak och personlighet. Det finns drygt 55 000 namngivna sorter, den förekommer i alla färger utom blått och storlekarna varierar från dvärgformat till riktiga giganter med 30 cm i diameter.
Här får du veta allt om såväl berömda som mindre kända dahliasorter, hur du sköter dem, dahlian som rabatt- och snittblomma, vinterförvaring och förökning. Du får också ta del av dahlians spännande resa från Mexiko, där den idag är nationalblomma, till att spridas över hela världen.
Elisabeth Svalin Gunnarsson är skribent och fotograf med trädgård, historia och arkitektur som ämnesområden. Hon har tidigare gett ut böcker som I trädgårdsmästarens spår (2013) och Blommor! Kulturhistoria och odling (2014). Dahlior gavs första gången ut 2010 och ges nu ut i en ny utgåva.
Nyutgåva av en läsvärd och innehållsrik bok.
Allt om Trädgård
Natur & Kultur Allmänlitt. 9789127151406 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151847597
- Titel
- Med fingrarna i jorden
- Författare
- Karin Berglund
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 206 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 635 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är en fröjd att läsa Karin Berglund. Lycka och vemod byter hela tiden plats. Det är så kunnigt, välskrivet, inbjudande, generöst.
Karin Berglund delar med sig av sina kunskaper och sin klokhet. Genom hennes sätt att beskriva växterna, deras liv och förgängelse, får läsaren lättare att förstå sina egna livsvillkor.
I det nya mindre formatet blir Karin Berglunds bok en behändig och välkommen present till alla trädgårdsälskare. Inte minst till alla som sett fram emot denna nyutgåva.
Med fingrarna i jorden är en personlig skildring av människans förhållade till det som växer i jorden.
”Det viktiga är inte alltid att göra, det viktiga är vad som sker inom en, det man vill med sin trädgård", menar hon.
Karin Berglund lämnar i text och bild ut sin livsfilosofi speglad i växtporträtt, kultur- och konsthistoria, botanik och historier om människor och deras trädgårdspassioner. Genom kortare och längre textavsnitt, illustrerade med vemodigt vackra bilder, löper en tråd från nyår till sena hösten.
Med sina fotografier som utgångspunkt har Karin Berglund skapat nya uttrycksfulla bilder; svart-vita fotogravyrer med lågmäld intensitet eller dramatisk svärta och gummitryck i färg med nyansrikt ljusdunkel.
Växtmotiven har en melankolisk underton, ibland arrangerade tillsammans med betydelsefulla ting; speglar, prydnadsföremål, minnen.
Prisma 2 9789151847597 -
Till bords med systrarna Eisenman
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 256 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243826
- Titel
- Till bords med systrarna Eisenman
- Författare
- Eisenman Frisk, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gillar du att samla vänner och familj runt matbordet à la family style? Och ju fler runt bordet, desto roligare! Med systrarna Eisenmans recept och goda råd kan du bjuda på härliga måltider som passar året runt. Vad sägs om exempelvis långkok, budgetgott och brunch för höst- och vintermörkret och sommarsallader, barbecue och picknick för ljumma sommarkvällar i trädgården? Matinspirationen kommer från deras resor över hela världen, från USA och Thailand till Frankrike och Italien, men självklart även från Sverige. Eftersom även drycken till maten är viktig ges förslag på vin och öl som passar till. De stämningsfulla och inspirerande matfotografierna är tagna av Ulrika Ekblom.
Bonnier Fakta 9789174243826 -
Soppboken : härliga soppor för fest och varda...
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2018. 92 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188397195
- Titel
- Soppboken : härliga soppor för fest och vardag
- Författare
- Törnblom, Marie
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 242 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Soppboken hittar du soppor för alla smaker och måltider. Soppa kan tillagas med några få enkla, eller många och mer påkostade ingredienser. De kan göras lätta som en entré eller en riktigt mättande middagsrätt. Här hittar du härligt smakrika soppor för fest och vardag. Det finns soppor som kan värma i vinterkylan eller svalka en het sommardag, soppor med vårens efterlängtade primörer eller tillagade av höstens mustiga skördar.Våra gårdar, skogar och sjöar ger oss också fantastiska ingredienser till läckra soppor med mycket doft och smak. Soppa kan passa alla, både stora och små middagsgäster, när favoritingredienserna serveras i skålar, som var och en kan ta av, medans de mindre populära ingredienserna göms mixade i buljongen. Soppboken ger också tips på goda tillbehör som passar fint till en soppmåltid. Smaka dig fram till egna och familjens favoriter. Låt sedan recepten med hjälp av din egen smak och framförallt din fantasi skapa ännu fler nya soppupplevelser. Författaren Marie Törnblom är matkreatör och skribent. Sedan många år har hon i sina recept och artiklar värnat om svenska naturliga råvaror. Med sina spännande recept och vackra arrangemang har hon flitigt medverkat i våra största dags-, vecko- och mattidningar samt skrivit flera böcker. Leif Törnblom har tagit de vackra bilderna i boken.
Stevali 1 9789188397195 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245035
- Titel
- Hela helgen med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 297 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Små festliga tilltugg till ett glas fredagsvin med vännerna? Fin trerätters på lördagkvällen? Annorlunda temafest? Eller bara en smaskig tårta till söndagsfikat med familjen?Vad du än frågar efter finns svaret i Håkan Larssons nya kokbok Hela helgen med mat och vin – över 80 nya recept väntar på dig!När Håkan Larsson nu kommer med en ny kokbok är den en logisk fortsättning på succéerna med Fredagkväll, Sommarkväll och Lördagkväll. Lättlagade recept på råvaror du hittar överallt, vinförslag till alla rätter och naturligtvis tips på bra matlagarmusik. Allt presenterat med Håkans personliga tilltal – det känns som att ha en kompis i köket.Hela Helgen följer det koncept Håkan har i SVT-s Gomorron Sverige på fredagarna, med hundratusentals tittare: snabblagade tilltugg, en lättgjord, smakrik varmrätt och en fräsch dessert. Varje del har sitt eget avsnitt så att läsaren kan kombinera fritt, med hjälp av den unika Menyguiden.Dessutom har Håkan skapat ett antal temafester för både små och stora sällskap. Till exempel en plockmatsfest med tilltugg och bubbel/vin, ett skaldjursparty och en fest med julöl och glögg, där både söta och salta tilltugg förädlar kalaset.Hela Helgen bygger vidare på ett framgångsrikt koncept där de grundläggande byggstenarna består, men i ny form och med nya ingångar. Precis som Håkan Larssons tidigare böcker präglas den inte bara av god och lättlagad mat, utan också av journalistisk spets och innovation.Hela Helgen är inte bara en kokbok utan också underhållning och vad man lite högtidligt kan kalla folkbildning – något alldeles eget i den svenska kokboksfloden.
Bonnier Fakta 9789174245035 -
Fest : mat för högtid och kalas
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 432 sidor.
Nyskick. Fin och innehållsrik
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137128481
- Titel
- Fest : mat för högtid och kalas
- Författare
- Lawson, Nigella
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nigella Lawson skriver bland annat så här i sitt förord: Att äta är kanske inte allt här i livet, men maten går ändå som en röd tråd genom hela vår tillvaro. Att vara människa är att vilja markera viktiga tilldragelser i livet med att äta viss sorts mat. Fest handlar inte bara om särskilda rätter vid religiösa högtider och festliga tillfällen och hur man tillagar dem, utan också om att mat är vårt sätt att fira allting som betyder något för oss en födelsedag, ett nytt arbete, en bröllopsdag. Mat är vårt sätt att befästa våra relationer till varandra, att hylla livet. Vi människor äter inte alltid samma sorts mat, men viljan att sitta ned och äta tillsammans med familjen och vännerna har vi alla gemensamt. Det är signifikant att man, när man vill samla sina goda vänner omkring sig, ofta gör det vid matbordet. Vad man sedan väljer att bjuda på är av underordnad betydelse. Naturligtvis är maten viktig och recepten jag har samlat här är mina favoriter, men huvudsaken är vad maten uttrycker. Jag är ingen köksdiktator. Jag är intresserad av mat, men hur de olika rätterna ska kombineras får du själv bestämma. Det är du som är basen.Denna nya bok av Nigella omfattar över 250 recept på mat till alla sorters fester, högtider och kalas. Inspirationen till rätterna kommer från hela världen, en del är traditionella och andra är moderna. Här finns alla typer av smårätter, förrätter, fisk- och kötträtter. Dessutom många grönsaksrätter, sallader och efterrätter, kakor och tårtor. Ett avsnitt ägnar hon helt åt chokladkakor och chokladtårtor. Helt oemotståndligt! Boken är illustrerad med många frestande bilder.Nigella Lawson är en av Storbritanniens bästa och mest inflytelserika matskribenter. Hon har skrivit för Vogue, flera andra tidningar och numera även för The New York Times. Hon är författare till flera bästsäljande och belönade kokböcker. På svenska finns NIGELLA KORT OCH GOTT (2002) samt NIGELLAS SOMMARMAT (2003). Inte minst genom sina teveprogram har hon rönt stor uppmärksamhet och blivit mycket populär. Eller som Expressen skrev: Oh oh oh, Nigella snart är vi alla Nigellafrälsta, ge bara denna donna ett par veckor med sin förförelsekonst i TV4. Nakne kocken, släng dig i slasken Nigella Lawson är inbjuden till den stora matmässan i Älvsjö i november 2005.
Bokförlaget Forum 9789137128481 -
Mathias Dahlgren kokbok
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 224 sidor.
Nära nyskick. Nyskick förutom en litet fint klipp på första sidan, där namn stått.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838076
- Titel
- Mathias Dahlgren kokbok
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.
Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!
Prisma 1 9789151838076 -
Nya nordiska köket : naturen, smakerna och fi...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 235 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113052465
- Titel
- Nya nordiska köket : naturen, smakerna och filosofin
- Författare
- Schildt Landgren, Margareta
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 232 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Vinnare i The Gourmand World Cookbook Awards 2016 som Bästa skandinaviska kokbok
Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.
I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.
Norstedts 1 9789113052465 -
Vegetariska kokboken : grundkokbok
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 4 uppl. 2004. 320 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425724
- Titel
- Vegetariska kokboken : grundkokbok
- Författare
- Inga-Britta Sundqvist
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1022 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 4 9789153425724 -
Det koreanska köket
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 156 sidor.
Nyskick. Presentskick
Vackert illustrerad.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127152823
- Titel
- Det koreanska köket
- Författare
- Lim, Byung-Hi
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 229 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det koreanska köket är färgsprakande och fyllt av smaker. Hettan från den roströda chilipastan gochujang, grilldofterna från bulgogin, den milda tofun, alla delikata sidorätter som bidrar med fräschör och krisp – och som en röd tråd den alltid närvarande kimchin. I denna nyutgåva av den populära boken som tidigare gick under namnet Kimchi och andra koreanska rätter har ett tjugotal nya recept lagts till som alla vidgar bilden av den koreanska husmanskosten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat det koreanska kökets stolta traditioner på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept – både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den återkommande bibimbapen. I denna nyutgåva lär du dig också hur du steg-för-steg kan göra din egen tofu eller kvickt blanda ihop den underbara koreanska råbiffen yukhoe, med doft av sesamolja och vitlök.
Den koreanska matkulturen bjuder på mycket mer än kimchi, men ett Korea utan kimchi går inte att föreställa sig. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat – den är en nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten. I boken presenterar familjen Lim sin version av kimchiklassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, och ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127152823 -
Matkärlek . laga gott och naturligt med LCHF
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2014. 176 sidor.
Mycket gott skick. Härligt smart och fint illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610523
- Titel
- Matkärlek . laga gott och naturligt med LCHF
- Författare
- Aobadia, Anne
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det kan vara den bästa LCHF-kokboken hittills, särskilt men inte bara för nybörjare... Boken rekommenderas varmt, det kan vara det bästa valet hittills för den som vill komma igång med LCHF (igen)."
Kostdoktorn Andreas Eenfeldt på www.kostdoktorn.se
Detta är ingen dietbok med fokus på viktminskning utan en bok för dig som vill äta bättre, längtar efter att bli piggare, nöjdare och vill slippa extrakilona. Men framför allt en bok för dig som vill ha ny inspiration i köket.
Boken innehåller enkla, lättbegripliga och kortfattade näringsberäknade recept. Inspirationen är hämtad från såväl svensk husmanskost, som de franska, sydländska och asiatiska köken. De flesta ingredienser finns i vanliga mataffärer. Det ska gå snabbt att laga maten, såvida det inte handlar om långkok. Här finns praktiska tips om hur man kan tänka kring valet av råvaror samt en kortfattad beskrivning om lågkolhydratkost.
Pagina Förlags 1 9789163610523 -
Din matkasse : recept, inköpslistor, middagsm...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 144 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258122
- Titel
- Din matkasse : recept, inköpslistor, middagsmys
- Författare
- Hamberg, Emma
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tid är en bristvara för de flesta människor – vi drömmer om tid för härligt umgänge, tid för goda och mysiga middagar utan stress. Det är en ekvation som är svår att få ihop, särskilt när man även ska äta varierat och plånboken ibland är tunn, ibland lite tjockare och någon fyller år mitt i alltihopa. Den här underbara kokboken har lösningen! I Din matkasse hittar du 16 olika färdiga matkassar med totalt 100 recept på god och varierad vardagsmat som passar de olika årstiderna.Varje kasse består av fem middagar och minst ett vin- eller öltips till fredagens meny. Färdiga inköpslistor finns till varje kasse, det är bara att välja just den matkasse som du längtar efter och ta med inköpslistan till affären! Det fiffiga är att du själv kan anpassa dina inköp till hur många personer ni är i hushållet och efter tycke och smak.Det här är en rolig, varm och inspirerande kokbok som löser vardagspusslet. Med igenkännande krönikor inför varje ny matkasse, roliga illustrationer och vackra foton.Emma Hamberg har gjort sig känd som serietecknare, chefredaktör för Vecko-Revyn, programledare för P3 och som författare av både vuxen- och ungdomsböcker. Tillsammans med formgivaren Anette Rosvall driver hon bloggen Husmorsorna, där de båda matglada morsorna delar med sig av matinspiration, recept och vardagsglädje.
Bokförlaget Semic 9789155258122 -
Middagskompassen : kokboken för dig, klimatet...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2021. 248 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178872954
- Titel
- Middagskompassen : kokboken för dig, klimatet och planeten
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 802 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bästa möjliga maten för oss och vår planet – hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet. Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och klimatsmarta. Tillsammans med Naturskyddsföreningen har de skrivit en matbok som ger oss den hjälp vi behöver för att kunna fatta bra beslut. Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? Här finns svaren: God mat för planeten, god mat för dig.
Bonnier Fakta 9789178872954 -
Det franska köket : typiska recept och kulina...
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1996.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153417071
- Titel
- Det franska köket : typiska recept och kulinariska intryck från alla regioner
- Författare
- Piroué, Susi - Cleman, Charlotta - Eising, Pete A - Sandberg, Marianne
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153417071 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100112844
- Titel
- ***Bonniers kokbok
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Albert Bonniers Förlag 9789100112844 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789134506497
- Titel
- Bonniers stora kokbok
- Författare
- Westergren, Björn - Hedström, Åke - Holgersson, Werner
- Förlag
- Stockholm : Bonnier fakta
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier fakta 9789134506497 -
Vinets magi : en kulinarisk resa jorden runt
Inbunden bok. Max Ström. 2006. 344 sidor.
Nyskick. Presentskick
Nästan 2 kg vinrapporter från hela världen.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171260598
- Titel
- Vinets magi : en kulinarisk resa jorden runt
- Författare
- Bengt-Göran Kronstam
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 289 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1949 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Till alla som gillar gott vin, matlagning - och älskar att resa«
Niklas Nyberg, Expressen
Vitt före rött, torrt före sött, lätt före fylligt, ungt före gammalt och ett enkelt vin före ett finare. Måste det vara så? Inte alls! Det är smaken som avgör, inte regelboken. Kombinationen mellan vin och mat har numera blivit lite av populärvetenskap för många, och då dyker det upp självutnämnda experter som bygger barriärer - istället för att släppa bojorna, hävdar vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Det allra enklaste och mest självklara, när det gäller att komponera en måltid med harmoni mellan mat och dryck, är att titta på vad man äter där vinet är gjort. Där finns också utgångs-punkten för denna smakresa i vinets och matens tecken. Denna magnifika bok om vin och mat är en enda stor och inspirerande uppmuntran som författarna sammanfattar så här: Ät det du gillar och drick du det vill. Då smakar det som regel bäst!
Vinets magi är en storslagen resa runt jorden till världens stora vinregioner: Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland, Portugal, Sydafrika, Australien, Sydamerika och USA. Varje kapitel inleds med en medryckande reseberättelse och besök på vingårdar tillsammans med Claes Löfgrens härliga bilder. Därefter följer ett antal recept från landet ifråga, och varje recept är illustrerat av Björn Lindbergs förföriska matbilder.
Boken vänder sig till alla som tycker om vin, gillar att laga mat och älskar att resa!
Vinets magiutsågs till världens bästa vinbok i tävlingen Gourmand World Cookbook Award 2007 ochvann 2006 Måltidsakademiens pris som Årets bästa svenska måltidslitteratur, alla kategorier. Den segrade också i kategorin Dryckeslitteratur.
Bengt-Göran Kronstam är en av Sveriges allra främsta vinskribenter. Han skriver varje vecka om vin i Dagens Nyheter. Han är även en hängiven kock och han står själv för alla recepten i boken.
Claes Löfgren är en av världens mest etablerade vinfotografer. Han arbetar sedan tio år heltid med att resa runt jorden och besöka olika vingårdar, och hans bilder publiceras i tidningar och magasin i både Europa och USA.
Björn Lindberg är av landets mest erfarna matfotografer, med en lång rad kokböcker bakom sig.
»Man läser och vill ge sig ut på en egen vinresa jorden runt«
Ingrid Norrman, Expressen
»...ett härligt mustigt praktverk som både är lärorikt, mycket underhållande och fantastiskt vackert...«
Maria Wigur, Allas Veckotidning
»En informativ och vacker bok om mat och vin som inspirerar såväl amatör som proffs«
Vin & Bar Journalen
»En bok för både matlagningsglada och vinintresserade - matrecepten är nämligen guld«
Femina
»...är en fantastisk bok som kombinerar vin, resor och mat på ett förförande sätt...«
Gunilla Hultgren Karell, Hem & Antik
»Reseberättelse och kokbok i ett - insup och njut«
Bättre Mat
»Fynd med lång, härlig eftersmak«
Anders Röttorp, Dagens Industri
»...en inspirerande uppmuntran till alla som vill lära sig mer om mat och vin och allt som hör till...«
Salt & Peppar
»En bibel för vin-, mat-och reseälskaren«
Skärgårdsliv
»...ger läsaren personliga iakttagelser och förstklassiga bilder från de vinområden och producenter där de gör sina nedslag...«
Sune Liljevall, TT Spektra
»Till den som tycker om vin, gillar att laga mat och att resa är detta en perfekt juklapp eller present«
Mat & Vänner
»Det här är en riktig njutarbok«
JL, Dagens Nyheter
»Ett givet julklappsval åt vin- och matälskaren«
ICA-Kuriren
»Mycket inspiration ger den och många spännande möten mellan mat och vin blir det«
Anders Fagerström, Sydsvenskan
»Är du intresserad av vin och mat kan du inte vara utan denna bok«
Golfresan
»Till alla som gillar gott vin, matlagning - och älskar att resa«
Niklas Nyberg, Expressen
»Bengt-Göran Kronstam är en av Sveriges mesta vinkännare och med han långa erfarenhet, passion för mat och vin samt flyhänta penna är detta årets julklapp«
Mischa Billing, Damernas Värld
»En förförisk bok som blir en perfekt present till dem som redan "har allt"«
Allt om resor
»En vin- och matresa i fantastiska bilder«
Jon Hansson, Aftonbladet
»Ett riktigt praktverk, fyllt av spännande läsning, underbara bilder och fantastisk mat från hela världen«
Håkan Larsson, Allt om vin
»En perfekt bok att drömma sig bort med under mörka, kalla höstkvällar«
QR, Journalisten
»Allt om Vin-paret Kronstam-Löfgrens bok Vinets Magi har nominerats i hela fem kategorier till den internationella tävlingen Gourmand World Cook Bokok Awards. Mest spektakulärt: Bästa bok alla kategorier«
Johan Franco Cereceda, Allt om Vin
»En härlig bok med en härlig inställning till vinet, maten och livet.«
Anders Röttorp, Dagens Industri
Max Ström 9789171260598
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn