-
Markus mat : samlade favoritrecept för alla t...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2017. 400 sidor.
Nyskick. Innehållsrik, snygga bilder, trevligt
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623753
- Titel
- Markus mat : samlade favoritrecept för alla tillfällen
- Författare
- Aujalay, Markus
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 39 mm
- Vikt
- 1455 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Älskar du doften av långkok som puttrar på spisen? Vill du briljera med hemgjord glass? Måste du svänga ihop en middag på nolltid? Då finns recepten i Markus mat. Markus Aujalay har samlat 200 härliga recept för alla tillfällen.
Här hittar du allt bruncher och plockmat, mustiga grytor, lyxiga festmåltider och efterrätter som barnen älskar. Men här finns också klassiker som spaghetti och köttfärssås på Markus vis. Varför inte prova tonfisktataki med soja, risvinäger och koriander? Eller en oxragu med smak av rödvin, rosmarin, rökt fläsk och champinjoner, och avsluta med en krämig tiramisù till efterrätt.
Markus hemlighet är att recepten är okonstlade och välgjorda. Enkla, rena smaker och bra råvaror är hans ledstjärna och att det sk vara roligt att laga mat.
Folkkäre Markus Aujalay har varit uppskattad jurymedlem i Sveriges Mästerkock under flera år. År 2000 blev han Årets gröna kock, 2001 Årets viltkock och 2004 Årets kock. Markus förekommer flitigt i tv och ger bl.a. middagstips i Nyhetsmorgon. Han är också en omtyckt kokboksförfattare. Markus har arbetat på Operakällaren och Fredsgatan 12. Till vardags driver han restaurangerna Tegelbacken och Winterviken i Stockholm och Fjällpuben i Åre.
Nygren & Nygren 1 9789186623753 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 640 sidor.
Mycket gott skick. Fin, något vågiga sidor. Inga anteckningar ren o fin
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568658
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Hagberg, Stina - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bred, genomarbetad och inspirerande - Bonniers Kokbok är kokboken för 2000-talets matlagare, både de erfarna och nybörjarna. Några av Sveriges främsta kockar och matskribenter bjuder på 1 500 recept, alla lika lätta att lyckas med.Bonniers Kokbok speglar våra förändrade matvanor - vi hämtar inspiration från världens alla hörn. Men våra svenska mattraditioner ges också stort utrymme, varsamt anpassade till dagens krav.Bonniers Kokbok går från det grundläggande - konsten att koka ägg - via den snabblagade vardagsmaten till de påkostade festmåltiderna för helger och högtidsdagar. Bakat av alla slag, grönsaker, asiatisk mat och läckra efterrätter ges extra stort utrymme, liksom hur olika råvaror ser ut och hur de användsHär finns avsnitt med rolig och matnyttig läsning om mat och vin, om karakteristiska kryddningar och smaksättningar i exotiska länders kök, om fester och dukningar.Bokens rena och tidlösa utformning och de många inspirerande, ljust hållna fotografierna ger boken ett nordiskt blont utseende.Huvudredaktörer är Birgit Hemberg, sedan många år redaktionschef på Allt om mat och Fredrik Eriksson, delägare och kökschef på Villa Källhagen och populär tv-kock.Övriga författare: Anna Bergenström, Jan Hedh, Stefan Karlsson, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Maud Onnermark, Berit Paulsson, Stephan Rössner, Cathrine Schück.
Albert Bonniers Förlag 9789100568658 -
Fest : mat för högtid och kalas
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 432 sidor.
Nyskick. Fin och innehållsrik
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137128481
- Titel
- Fest : mat för högtid och kalas
- Författare
- Lawson, Nigella
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nigella Lawson skriver bland annat så här i sitt förord: Att äta är kanske inte allt här i livet, men maten går ändå som en röd tråd genom hela vår tillvaro. Att vara människa är att vilja markera viktiga tilldragelser i livet med att äta viss sorts mat. Fest handlar inte bara om särskilda rätter vid religiösa högtider och festliga tillfällen och hur man tillagar dem, utan också om att mat är vårt sätt att fira allting som betyder något för oss en födelsedag, ett nytt arbete, en bröllopsdag. Mat är vårt sätt att befästa våra relationer till varandra, att hylla livet. Vi människor äter inte alltid samma sorts mat, men viljan att sitta ned och äta tillsammans med familjen och vännerna har vi alla gemensamt. Det är signifikant att man, när man vill samla sina goda vänner omkring sig, ofta gör det vid matbordet. Vad man sedan väljer att bjuda på är av underordnad betydelse. Naturligtvis är maten viktig och recepten jag har samlat här är mina favoriter, men huvudsaken är vad maten uttrycker. Jag är ingen köksdiktator. Jag är intresserad av mat, men hur de olika rätterna ska kombineras får du själv bestämma. Det är du som är basen.Denna nya bok av Nigella omfattar över 250 recept på mat till alla sorters fester, högtider och kalas. Inspirationen till rätterna kommer från hela världen, en del är traditionella och andra är moderna. Här finns alla typer av smårätter, förrätter, fisk- och kötträtter. Dessutom många grönsaksrätter, sallader och efterrätter, kakor och tårtor. Ett avsnitt ägnar hon helt åt chokladkakor och chokladtårtor. Helt oemotståndligt! Boken är illustrerad med många frestande bilder.Nigella Lawson är en av Storbritanniens bästa och mest inflytelserika matskribenter. Hon har skrivit för Vogue, flera andra tidningar och numera även för The New York Times. Hon är författare till flera bästsäljande och belönade kokböcker. På svenska finns NIGELLA KORT OCH GOTT (2002) samt NIGELLAS SOMMARMAT (2003). Inte minst genom sina teveprogram har hon rönt stor uppmärksamhet och blivit mycket populär. Eller som Expressen skrev: Oh oh oh, Nigella snart är vi alla Nigellafrälsta, ge bara denna donna ett par veckor med sin förförelsekonst i TV4. Nakne kocken, släng dig i slasken Nigella Lawson är inbjuden till den stora matmässan i Älvsjö i november 2005.
Bokförlaget Forum 9789137128481 -
Mathias Dahlgren kokbok
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 224 sidor.
Nära nyskick. Nyskick förutom en litet fint klipp på första sidan, där namn stått.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151838076
- Titel
- Mathias Dahlgren kokbok
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 895 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är Sveriges enda "världsmästare" i matlagning! 1993-1996 var han medlem i ett framgångsrikt svenskt kocklandslag och blev utsedd att representera Sverige i Bocuse d'Or 1997. I konkurrens med de främsta kockarna från världens stora matnationer vann han tävlingen. Idag driver han sin egen krog, Bon Lloc, i Stockholm. Det här är dock inte Bon Llocs kokbok - även om det finns inslag av Estilo Nuevo Euro Latino - utan snarare Mathias egen, personliga kokbok.
Kokkonst är inget hokus pokus utan bygger helt enkelt på ingående kunskap och kärleksfull omsorg om råvarorna, sunt förnuft och en egen utvecklad smak. Det handlar också om att våga improvisera, pröva nya idéer och utmana. Här hittar du några ganska komplicerade recept som kräver tid och precision i hantverket, men framför allt många enklare, för att inte säga självklara, recept på hur man utvinner det allra bästa ur sina råvaror. Gemensamt för dem alla är att resultatet blir mycket gott!
Prisma 1 9789151838076 -
Nya nordiska köket : naturen, smakerna och fi...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2014. 235 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113052465
- Titel
- Nya nordiska köket : naturen, smakerna och filosofin
- Författare
- Schildt Landgren, Margareta
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 232 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Vinnare i The Gourmand World Cookbook Awards 2016 som Bästa skandinaviska kokbok
Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.
I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.
Norstedts 1 9789113052465 -
Vegetariska kokboken : grundkokbok
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 4 uppl. 2004. 320 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153425724
- Titel
- Vegetariska kokboken : grundkokbok
- Författare
- Inga-Britta Sundqvist
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1022 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 4 9789153425724 -
Det koreanska köket
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2017. 156 sidor.
Nyskick. Presentskick
Vackert illustrerad.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127152823
- Titel
- Det koreanska köket
- Författare
- Lim, Byung-Hi
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 190 x 229 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det koreanska köket är färgsprakande och fyllt av smaker. Hettan från den roströda chilipastan gochujang, grilldofterna från bulgogin, den milda tofun, alla delikata sidorätter som bidrar med fräschör och krisp – och som en röd tråd den alltid närvarande kimchin. I denna nyutgåva av den populära boken som tidigare gick under namnet Kimchi och andra koreanska rätter har ett tjugotal nya recept lagts till som alla vidgar bilden av den koreanska husmanskosten.
Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat det koreanska kökets stolta traditioner på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept – både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den återkommande bibimbapen. I denna nyutgåva lär du dig också hur du steg-för-steg kan göra din egen tofu eller kvickt blanda ihop den underbara koreanska råbiffen yukhoe, med doft av sesamolja och vitlök.
Den koreanska matkulturen bjuder på mycket mer än kimchi, men ett Korea utan kimchi går inte att föreställa sig. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat – den är en nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten. I boken presenterar familjen Lim sin version av kimchiklassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, och ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker.
Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127152823 -
Matkärlek . laga gott och naturligt med LCHF
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2014. 176 sidor.
Mycket gott skick. Härligt smart och fint illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610523
- Titel
- Matkärlek . laga gott och naturligt med LCHF
- Författare
- Aobadia, Anne
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det kan vara den bästa LCHF-kokboken hittills, särskilt men inte bara för nybörjare... Boken rekommenderas varmt, det kan vara det bästa valet hittills för den som vill komma igång med LCHF (igen)."
Kostdoktorn Andreas Eenfeldt på www.kostdoktorn.se
Detta är ingen dietbok med fokus på viktminskning utan en bok för dig som vill äta bättre, längtar efter att bli piggare, nöjdare och vill slippa extrakilona. Men framför allt en bok för dig som vill ha ny inspiration i köket.
Boken innehåller enkla, lättbegripliga och kortfattade näringsberäknade recept. Inspirationen är hämtad från såväl svensk husmanskost, som de franska, sydländska och asiatiska köken. De flesta ingredienser finns i vanliga mataffärer. Det ska gå snabbt att laga maten, såvida det inte handlar om långkok. Här finns praktiska tips om hur man kan tänka kring valet av råvaror samt en kortfattad beskrivning om lågkolhydratkost.
Pagina Förlags 1 9789163610523 -
Din matkasse : recept, inköpslistor, middagsm...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 144 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258122
- Titel
- Din matkasse : recept, inköpslistor, middagsmys
- Författare
- Hamberg, Emma
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 267 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tid är en bristvara för de flesta människor – vi drömmer om tid för härligt umgänge, tid för goda och mysiga middagar utan stress. Det är en ekvation som är svår att få ihop, särskilt när man även ska äta varierat och plånboken ibland är tunn, ibland lite tjockare och någon fyller år mitt i alltihopa. Den här underbara kokboken har lösningen! I Din matkasse hittar du 16 olika färdiga matkassar med totalt 100 recept på god och varierad vardagsmat som passar de olika årstiderna.Varje kasse består av fem middagar och minst ett vin- eller öltips till fredagens meny. Färdiga inköpslistor finns till varje kasse, det är bara att välja just den matkasse som du längtar efter och ta med inköpslistan till affären! Det fiffiga är att du själv kan anpassa dina inköp till hur många personer ni är i hushållet och efter tycke och smak.Det här är en rolig, varm och inspirerande kokbok som löser vardagspusslet. Med igenkännande krönikor inför varje ny matkasse, roliga illustrationer och vackra foton.Emma Hamberg har gjort sig känd som serietecknare, chefredaktör för Vecko-Revyn, programledare för P3 och som författare av både vuxen- och ungdomsböcker. Tillsammans med formgivaren Anette Rosvall driver hon bloggen Husmorsorna, där de båda matglada morsorna delar med sig av matinspiration, recept och vardagsglädje.
Bokförlaget Semic 9789155258122 -
Middagskompassen : kokboken för dig, klimatet...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2021. 248 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178872954
- Titel
- Middagskompassen : kokboken för dig, klimatet och planeten
- Författare
- Mourtada, Zeina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 248 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 802 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bästa möjliga maten för oss och vår planet – hur ska man tänka? I Middagskompassen visar Paul Svensson och Zeina Mourtada hur man kan njuta av riktigt god mat samtidigt som man tar hänsyn till vår planet. Med sina inspirerande vardagsrecept sätter de goda rätter på bordet. De 80 recepten är välsmakande, lättlagade och klimatsmarta. Tillsammans med Naturskyddsföreningen har de skrivit en matbok som ger oss den hjälp vi behöver för att kunna fatta bra beslut. Hur använder man hela råvaran? Hur minskar man på matsvinnet? Och hur hittar man ett hållbart sätt att laga mat? Här finns svaren: God mat för planeten, god mat för dig.
Bonnier Fakta 9789178872954 -
Det franska köket : typiska recept och kulina...
Inbunden bok. Västerås : Ica. 1996.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153417071
- Titel
- Det franska köket : typiska recept och kulinariska intryck från alla regioner
- Författare
- Piroué, Susi - Cleman, Charlotta - Eising, Pete A - Sandberg, Marianne
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica 9789153417071 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100112844
- Titel
- ***Bonniers kokbok
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 640 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Albert Bonniers Förlag 9789100112844 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789134506497
- Titel
- Bonniers stora kokbok
- Författare
- Westergren, Björn - Hedström, Åke - Holgersson, Werner
- Förlag
- Stockholm : Bonnier fakta
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier fakta 9789134506497 -
Vinets magi : en kulinarisk resa jorden runt
Inbunden bok. Max Ström. 2006. 344 sidor.
Nyskick. Presentskick
Nästan 2 kg vinrapporter från hela världen.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171260598
- Titel
- Vinets magi : en kulinarisk resa jorden runt
- Författare
- Bengt-Göran Kronstam
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 289 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1949 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Till alla som gillar gott vin, matlagning - och älskar att resa«
Niklas Nyberg, Expressen
Vitt före rött, torrt före sött, lätt före fylligt, ungt före gammalt och ett enkelt vin före ett finare. Måste det vara så? Inte alls! Det är smaken som avgör, inte regelboken. Kombinationen mellan vin och mat har numera blivit lite av populärvetenskap för många, och då dyker det upp självutnämnda experter som bygger barriärer - istället för att släppa bojorna, hävdar vinkännaren Bengt-Göran Kronstam. Det allra enklaste och mest självklara, när det gäller att komponera en måltid med harmoni mellan mat och dryck, är att titta på vad man äter där vinet är gjort. Där finns också utgångs-punkten för denna smakresa i vinets och matens tecken. Denna magnifika bok om vin och mat är en enda stor och inspirerande uppmuntran som författarna sammanfattar så här: Ät det du gillar och drick du det vill. Då smakar det som regel bäst!
Vinets magi är en storslagen resa runt jorden till världens stora vinregioner: Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland, Portugal, Sydafrika, Australien, Sydamerika och USA. Varje kapitel inleds med en medryckande reseberättelse och besök på vingårdar tillsammans med Claes Löfgrens härliga bilder. Därefter följer ett antal recept från landet ifråga, och varje recept är illustrerat av Björn Lindbergs förföriska matbilder.
Boken vänder sig till alla som tycker om vin, gillar att laga mat och älskar att resa!
Vinets magiutsågs till världens bästa vinbok i tävlingen Gourmand World Cookbook Award 2007 ochvann 2006 Måltidsakademiens pris som Årets bästa svenska måltidslitteratur, alla kategorier. Den segrade också i kategorin Dryckeslitteratur.
Bengt-Göran Kronstam är en av Sveriges allra främsta vinskribenter. Han skriver varje vecka om vin i Dagens Nyheter. Han är även en hängiven kock och han står själv för alla recepten i boken.
Claes Löfgren är en av världens mest etablerade vinfotografer. Han arbetar sedan tio år heltid med att resa runt jorden och besöka olika vingårdar, och hans bilder publiceras i tidningar och magasin i både Europa och USA.
Björn Lindberg är av landets mest erfarna matfotografer, med en lång rad kokböcker bakom sig.
»Man läser och vill ge sig ut på en egen vinresa jorden runt«
Ingrid Norrman, Expressen
»...ett härligt mustigt praktverk som både är lärorikt, mycket underhållande och fantastiskt vackert...«
Maria Wigur, Allas Veckotidning
»En informativ och vacker bok om mat och vin som inspirerar såväl amatör som proffs«
Vin & Bar Journalen
»En bok för både matlagningsglada och vinintresserade - matrecepten är nämligen guld«
Femina
»...är en fantastisk bok som kombinerar vin, resor och mat på ett förförande sätt...«
Gunilla Hultgren Karell, Hem & Antik
»Reseberättelse och kokbok i ett - insup och njut«
Bättre Mat
»Fynd med lång, härlig eftersmak«
Anders Röttorp, Dagens Industri
»...en inspirerande uppmuntran till alla som vill lära sig mer om mat och vin och allt som hör till...«
Salt & Peppar
»En bibel för vin-, mat-och reseälskaren«
Skärgårdsliv
»...ger läsaren personliga iakttagelser och förstklassiga bilder från de vinområden och producenter där de gör sina nedslag...«
Sune Liljevall, TT Spektra
»Till den som tycker om vin, gillar att laga mat och att resa är detta en perfekt juklapp eller present«
Mat & Vänner
»Det här är en riktig njutarbok«
JL, Dagens Nyheter
»Ett givet julklappsval åt vin- och matälskaren«
ICA-Kuriren
»Mycket inspiration ger den och många spännande möten mellan mat och vin blir det«
Anders Fagerström, Sydsvenskan
»Är du intresserad av vin och mat kan du inte vara utan denna bok«
Golfresan
»Till alla som gillar gott vin, matlagning - och älskar att resa«
Niklas Nyberg, Expressen
»Bengt-Göran Kronstam är en av Sveriges mesta vinkännare och med han långa erfarenhet, passion för mat och vin samt flyhänta penna är detta årets julklapp«
Mischa Billing, Damernas Värld
»En förförisk bok som blir en perfekt present till dem som redan "har allt"«
Allt om resor
»En vin- och matresa i fantastiska bilder«
Jon Hansson, Aftonbladet
»Ett riktigt praktverk, fyllt av spännande läsning, underbara bilder och fantastisk mat från hela världen«
Håkan Larsson, Allt om vin
»En perfekt bok att drömma sig bort med under mörka, kalla höstkvällar«
QR, Journalisten
»Allt om Vin-paret Kronstam-Löfgrens bok Vinets Magi har nominerats i hela fem kategorier till den internationella tävlingen Gourmand World Cook Bokok Awards. Mest spektakulärt: Bästa bok alla kategorier«
Johan Franco Cereceda, Allt om Vin
»En härlig bok med en härlig inställning till vinet, maten och livet.«
Anders Röttorp, Dagens Industri
Max Ström 9789171260598 -
Stora grillboken : recept och tekniker
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 336 sidor.
Nyskick. Presentskick
Nästan 1,5 kg tips o goda råd, recept o teknikerInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174010855
- Titel
- Stora grillboken : recept och tekniker
- Författare
- Chris Schlesinger - John Willoughby
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 260 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1432 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora grillboken
Recept och tekniker
Din nya bästa sommarkompis!
Bli en riktig grillexpert. Lär dig att skapa den perfekta grillbädden, hur du använder grillredskap, att blanda till de godaste glazerna och kryddblandningarna - helt enkelt allt som krävs för en härlig måltid direkt från grillen.
Boken innehåller recept från världens alla hörn på kotletter, biffar, revbensspjäll, fågel och fisk, kryddblandningar och tillbehör som relisher, salsor och pastor.
- Svårslaget kapitel om grilltekniker - utförligt och med många fotografier.
- Frestande och läckra fotografier.
- 336 sidor!
Chris Schlesinger är kock och specialiserad på grillning. Han driver ett flertal grillrestauranger i USA. John Willoughby är chefredaktör för den amerikanska tidningen Gourmet Magazine. Tillsammans har de skrivit en mängd böcker om just grillning.
"These boys are the high priests of chicken thighs, cowboy steaks and the spice drawers of the Caribbean and North Africa. ...Ideal summer-share recipes..."
- New York Times Book Review
Mått: 220x260
Tukan Förlag 1 9789174010855 -
Festfixaren : De bästa tipsen för en lyckad f...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2006. 155 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153427582
- Titel
- Festfixaren : De bästa tipsen för en lyckad fest
- Författare
- Linnea Johansson - Robert Andersson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 716 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bästa tipsen för en lyckad fest
I Festfixaren berättar Linnea Johansson hur du enkelt planerar hemmafesten så att den blir en succé! Hon bjuder också på favoritrecept och drinkar till cocktailpartyt, brunchen, middags-bjudningen och bufféfesten. Allt kryddat med tips, idéer, praktiska råd och roliga anekdoter från New Yorks glamorösa kändisfester.
Linnea Johansson är framgångsrik festfixare i New York City. Till vardags planerar och designar hon fester för företag som Cartier, Gucci, Prada och Louis Vuitton. Gästerna är kändisar som Donald Trump, Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker, Robert De Niro, Nelson Mandela och Justin Timberlake. Linnea arrangerade också avslutningsfesten i samband med sista TV-avsnittet av Sex in the City. Boken är vackert fotograferad av den svenske fotografen Paul Brissman bosatt i New York. Texten har skrivits av den svenske journalisten Robert Andersson, också bosatt i New York. Ca 120 färgfoton, ca 50 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153427582 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137127637
- Titel
- Sockerfria kokboken
- Författare
- Nordström, Pia
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Inget socker men massor av smak. Allt fler vill i dag äta nyttig mat utan en massa socker och vitt mjöl. Här kommer boken som visar vägen. Sockerfria kokboken erbjuder nämligen massor av god mat långt bort från alla ohälsosamma halvfabrikat och färdiga drycker, och författarna visar att du inte behöver bli extrem för att äta sockerfritt. Snarare tvärt om. Ju enklare, desto mindre risk att du får i dig något du inte vill. Här finns över 70 recept för dig som vill äta gott och näringsriktigt, och eftersom rätterna inte innehåller något socker eller raffinerat mjöl är de också utmärkta för dig som vill få bukt med ditt sockersug, din sockerkänslighet eller ditt sockerberoende. Sockerfria kokboken bjuder på allt från frukostgröt till smarriga desserter, med både lyxig lax och fläskkotlett med grönpepparsås. Och det är ingen konstig mat ingen diet utan alldeles vanliga rätter som du kan bjuda vem som helst på och som hela familjen kan äta tillsammans. Utöver recepten finns även massor av smarta tips samt en lättförståelig sockerskola. Grunden till recepten i boken är dels befintlig forskning om sockersug, sockerkänslighet och sockerberoende, dels praktiska erfarenheter från Bitten Jonsson Center i Hudiksvall. Ur innehållet: - Varför är det bra att minska på sockret? - Är du sockerberoende? Testa dig själv- Trenddieter - Mat till barnen då? - Måltidskombinationer - Smarta prylar - RECEPT - Vad är socker egentligen? - Shoppinglista Recept ur boken: - Äggröra med fetaost och avokado - Bittens hemgjorda müsli - Lantpaj med ost, lök och carpaccio - Lammfärsbiffar med quinoasallad - Fläskfilé med pesto - Kycklinggryta med fårost - Ratatouille med viltskav - Fransk fisksoppa med aïoli - Zucchinisallad med rostad mandel - Tunnpannkakor på dinkelmjöl med grädde och banan Bitten Jonsson har själv varit sockerberoende och är nykter alkoholist. Hon är legitimerad sjuksköterska och pionjär inom beroendebehandling. Hon har byggt upp Sveriges enda behandlingscenter för sockerberoende. I dag leder hon workshops, föreläser och utbildar både i Sverige och internationellt. Pia Nordström är journalist med hälsa och medicin som specialitet. Inför Bittens och hennes förra bok Sockerbomben vistades hon på Bitten Jonsson Center och deltog i rutinerna på samma villkor som de sockerberoende.
Bokförlaget Forum 9789137127637 -
Sött! - Desserter, bakverk och godis
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2015. 128 sidor.
Nyskick. Presentskick
Läckra bilder.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155262402
- Titel
- Sött! - Desserter, bakverk och godis
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 644 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokboksförfattaren Lena Söderström dukar upp med söta favoriter för alla smaker och tillfällen! Bland godsakerna i denna ljuvliga, söta kokbok finner man cheesecakes, donuts & munkar, pumpkin pie, citronmarängpaj, devil cake med chokladfrosting, cupcakes, velvet cake, key lime pie, cake pops, angel cake med jordgubbar, whoopie pie med rabarber, björnbärspaj, jello, marängsviss, ljus chokladmousse toppad med marängfluff, banankaka, rocky road, pavlova med bär, chokladfondant, mörk chokladmousse med chili, zabaglione med bär, eclairer med chokladglasyr, rosa miniprinsesstårtor, baklava, macarons, napoleonbakelser, mandelmusslor, crème caramel, charlotte russe, madeleinekakor och sorbet i olika smaker och färger.Dessutom söta tillbehör som jordnötssmör, marmelader, frostingar & toppingar, marshmallows, dulce de leche och mycket mer.
Bokförlaget Semic 9789155262402 -
LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan ing...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 143 sidor.
Nära nyskick. Obetydliga revor i övre rygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436010
- Titel
- LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan inga kolhydrater
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 248 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 642 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skippa kolhydraterna, ät gott och gå ner i vikt med LCHF!
Har du också fått lära dig att det är fettet man ska undvika? Tvärtom - genom att äta mycket fett och istället dra ner kolhydraterna till ett minimum går du ner i vikt. LCHF-kosten har snabbt blivit oerhört populär i takt med att allt fler människor har upptäckt hur bra de mår av den och hur lätt det är att gå ner i vikt.
LCHF står för Low Carb/High Fat, dvs liten andel kolhydrater och hög andel fett. I boken förklaras vad LCHF är, vad skillnaden är mellan GI och LCHF och för vilka människor som LCHF-kosten passar. Författaren tar även upp sådant som träning och LCHF, hur ofta man bör äta och vilken mat man ska undvika.
I boken hittar du 100 recept med minimalt med kolhydrater, mycket fett och naturliga proteinkällor långt ifrån halvfabrikat, lightprodukter, onödiga tillsatser, socker, vetemjöl och transfetter. Saknar du potatis, pasta, bröd och kakor kan du göra varianter utan kolhydrater, t ex blomkålsmos, grönsaksspagetti, nötbollar och pizza, kex och bröd utan mjöl.
Boken innehåller 100 recept för frukost, mellanmål, luncher, middagar och desserter. Låt dig inspireras av de läckra recepten och fina bilderna!
Ica Bokförlag 1 9789153436010 -
Soppa : och allt det goda till
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2018. 109 sidor.
Nära nyskick. Mkt liten reva höst upp på band.
Mkt trevligt foto.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155265779
- Titel
- Soppa : och allt det goda till
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 454 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst är det härligt att samlas runt matbordet och dela på en rykande varm soppa, nybakat bröd och olika goda tillbehör – oavsett om det är vardagsmiddag eller om du har gäster på besök!Soppa går alltid snabbt och lätt att laga, både om du ska laga några få portioner och till många. Det är enkelt att variera och anpassa sopprecepten efter tycke och smak eller utifrån vad du har hemma. Kristina Eriksson bjuder på ett fyrtiotal goda och mättande soppor och bjuder dessutom på mycket inspiration för den som vill komponera nya egna favoriter. Här finns soppor för alla tillfällen, såväl vegetariska som recept med kyckling, kött och fisk. Det blir inte bara väldigt gott utan också nyttigt och billigt med mycket rotfrukter, grönsaker och bönor – och på toppen smakrika och nyttiga blandningar av t.ex. nötter och frön.Ur innehållet: Grönkåls- och linssoppa med pepparrot, Blomkålssoppa, Philadelphiasoppa med picklad rödlöksröra, Slät kantarellsoppa med ädelost och krutonger, Rödbetssoppa med ingefära och kryddad kyckling, Palsternackssoppa med libanesiska smaker och räkspett, Pastasoppa med bacon och ost, Bön- och chorizosoppa från Mexiko, Persisk lammfärs- och linssoppa med torkad lime, Blåmusselsoppa med cider, Fisk- och havskräftssoppa med timjan, Broccoli- och avokadosoppa med parmesan, Tomatsoppa med mozzarella och rucolaolja, Ash – afghansk kycklingfärssoppa, Estnisk frikadellsoppa med ramslök
Bokförlaget Semic 9789155265779 -
Pluras husman : en hyllning till maten jag äl...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 187 sidor.
Nära nyskick. Liten fläck på bandet fram o baksida, se bild.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113038223
- Titel
- Pluras husman : en hyllning till maten jag älskar
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 255 x 230 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pluras husman är min tredje kokbok på fyra år. I Pluras kokbok (2009) var vi i Provence, på Sydkoster och Kungsholmen, i Pluras spanska kokbok (2010) begav vi oss till Mallorca och Barcelona. Under de här åren har jag burit tanken på den här boken inom mig, att göra en bok om all den mat som jag växte upp med och älskar så högt, att skriva ett mattestamente till mina barn och mina medmänniskor.
Men det är inte bara barndomens mat här, i hela mitt vuxna liv har jag ju rest omkring på de svenska vägarna med Eldkvarn, ätit mat från Skanör i söder till Kiruna i norr. Ibland har man blivit förskräckt och besviken men många gånger har det varit tvärtom, man har blivit glatt överraskad och dagen och resan lättare att stå ut med. Till exempel glömmer jag aldrig en kväll på Värdshuset i Pajala i början av 90-talet där vi serverades den exotiska rätten ugnsstekt tjäder, sådant kan man leva länge på, och framförallt prata om. För det är ju så att mat spelar en stor roll i människors liv, speciellt när man är på resande fot, mil efter mil av granskog, dag ut och dag in. Då blir måltiden ett välkommet avbrott, en högtid, något man ser fram emot.
Det pratades mycket om mat i mitt föräldrahem, mat var viktigt och min mamma Magda såg till att vi alltid fick det bästa på bordet, hon kunde trolla fram en festmåltid av vad som helst, till mina kompisars och andra besökares stora förvåning. Eldkvarns trummis, som en gång sov över hemma hos oss på Åkaregatan, säger än idag att han aldrig upplevt en sådan frukost som dukades upp på morgonen när han vaknade.
Så se denna bok som en hyllning till min mamma och den svenska husmanskosten, minnen från ett liv vid middagsborden längs vägarna i Sverige.
De levnadsglada gastronauter som har bistått mig i denna bok är (som vanligt) Johan Åkerberg vid spisen, Pepe Nilsson har fotograferat maten och Pär Wickholm har formgivit.
Jag har alltid levt med mat alldeles inpå mig. Från det jag föddes och nästan omedelbart kände dofterna från mammas kök, till denna dag då jag redan i morse började fundera på vad jag skulle laga till middag. Jag vet inte om man kan kalla det kärlek, kärlek till maten och måltiden, umgänget omkring bordet, över tallrikarna och glasen.
Plura
Norstedts 1 9789113038223 -
Bröd
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2005. 239 sidor.
Nära nyskick. Nyskick förutom, mycket liten reva på pärmens baksida.
Bröd på specialisters vis, vackert illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844961
- Titel
- Bröd
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1218 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett sinnligt praktverk om bakning som utan tvekan kommer att bli klassiskt. Bagerimästaren Hedh förmedlar sina kunskaper med en unik kombination av bredd och djup.
Så löd motiveringen när Jan Hedhs bok utsågs till vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur 2004 i kategorin Bröd och andra bakverk. Nu utkommer denna överdådigt vackra bok i kartonnage!
Jan Hedh arbetar sedan några år med att utveckla brödbakningskonsten i Sverige. Här har han samlat recept på de bröd som han tycker speciellt mycket om, främst matbröd av alla de slag: olika surdegsbröd, baguetter och ciabatta, bagels och pitabröd, dinkelbröd och kastanjebröd, jordärtskocksbröd, blåbärsbröd, citronbröd och rågbröd, men också engelska muffins, franska chokladbröd och skånsk äppelkaka.
Prisma 2 9789151844961 -
Pauls kök : en grönare matfilosofi
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 182 sidor.
Nyskick. Presentskick.
Liten rest av prislapp på framsidan.
Fler av Pauls böcker på min sida, en fraktavgift.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113032146
- Titel
- Pauls kök : en grönare matfilosofi
- Författare
- Paul Svensson
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 226 x 275 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss vill äta bättre, både nyttigare och läckrare, men är fast i gamla rutiner och bristande självförtroende i köket. Som tur är finns Paul Svensson.
Han är proffskocken som vill sprida sina kunskaper om mat, sin lust inför matlagning och ätande - och få fler att njuta av den goda måltiden så som han gör. Inget ska vara krångligare än vad det är, det behöver inte vara dyrt och komplicerat för att vara läckert och hälsosamt. Han tycker att matlagning kan få ta lite tid ibland. Och vara värd att vara vacker även på en vardag.
”Jag gillar enkel och naturlig mat - det som i själva verket är grunden i all matlagning, också den allra mest avancerade. Och jag känner mig verkligen lika hemma vid sommarstugegrillen eller i ett skolkök som bakom salamandrar och sauteuser på en spjutspetsrestaurang.”
Utgångspunkten i Pauls kök är frukt och grönsaker, de 14 kapitlen utgår alla från något vegetariskt, men det betyder inte att här saknas kött, fisk och fågel. Purjolök bbq serveras till exempel med sockrad havskräfta, en ljummen tomatsallad får sällskap av knaprigt sidfläsk och gnocchi och skogssvampslasagnen som han lärde sig för femton år sen i Toscana lyfts av lufttorkad skinka. Av rabarberns ettriga syra kan man förresten göra en utsökt dressing.
Sammantaget finns här 80 recept för alla tillfällen: smårätter, huvudrätter och desserter. Allt är pedagogiskt upplagt, förstås helt i linje med författarens filosofi, med tydliga beskrivningar och markerad svårighetsgrad.
Välkommen in i Pauls kök!
Norstedts 1 9789113032146 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100105310
- Titel
- Trädgård : så gör du
- Författare
- Smith, Joanna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 280 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1325 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom årtusenden har människor odlat sina trädgårdar till nytta och nöje. Många har älskat varje blomma, andra har skött sina fruktträd och köksväxter för att det måste göras. Trädgård - så gör du kommer till hjälp och inspiration både för dig som verkligen vill umgås med växterna och för dig som knappast har tid eller intresse för trädgården men ändå vill att den ska se hyfsad ut. Har du en ny liten tomt och vill anlägga en trädgård med matplats och lekplats och något vackert att se från husets fönster? Har du övertagit en uppväxt trädgård och vill ändra den så att den passar dina och familjens behov? Har du haft en trädgård i åratal men aldrig varit riktigt nöjd med den? Har din trädgård fattiga perioder under växtsäsongen, är den trist hela vintern?Trädgård - så gör du hjälper dig bland mycket annat att:göra det bästa av jorden föröka växter välja, placera och plantera växter anlägga växthus, stenparti och damm ordna och sköta köksväxter sköta fruktträd och bärbuskar anlägga örtagård plantera krukor och balkonglådor skaffa rätt häck för din tomt slippa växtsjukdom och ohyra Trädgård - så gör du visar hur du sparsmakat elegant kan ordna en liten plätt framför huset, hur du på större yta kan skapa ett överdåd i färg och form, hur du gör trädgården till ett konstverk eller till en nyttig täppa med frukt och bär och friska köksväxter eller något av alltsammans på en gång!
Albert Bonniers Förlag 9789100105310 -
Italien : den kompletta italienska kokboken
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2014. 511 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Presentskick
Makalöst mångfald, den komplette kokboken
Vackra bilder på fina miljöer på köpet.
2 kg Italien!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187161063
- Titel
- Italien : den kompletta italienska kokboken
- Författare
- Ingeborg Pils - Johannes B. Bucej - Stefan Pallmer
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 511 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 280 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 2264 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 512 sidor kärleksfull italiensk matlagning och kulinarisk kuriosa och intressant fakta om det italienska köket.
I det italienska köket förenas allt det som matälskare värdesätter mest: ingredienser av hög kvalitet, en rik kulinarisk historia och mängder
av regionala mattraditioner som har bibehållit sin lokala karaktär trots allt fler influenser från omvärlden. Vit tryffel, balsamvinäger, olivolja, oregano, parmesan och pasta har gjort den italienska maten världsberömd. Men det finns oändligt mycket mer att upptäcka i de genuina italienska vardagsköken. Italien. Den kompletta italienska kokboken är indelad i kapitel som
följer samma ordning som en typisk italiensk måltid. Den utforskar traditioner i olika delar av landet, presenterar de mest tongivande specialiteterna och ger en god överblick över hela det brokiga fältet av italienska viner. I mer än 450 recept målas det kulinariska landskapet i Italien upp, från enkel husmanskost till raffinerade läckerheter från de stora städerna. Det här är den enda italienska kokbok du behöver!
Format: 215x270 mm
Tukan Förlag 1 9789187161063 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9781445429823
- Titel
- Mammas italienska kokbok
- Förlag
- Love food
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 837 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mammas italienska kokbok är ingen vanlig receptsamling.
Förutom drygt 85 lättlagade, läckra italienska rätter bjuder mamma på tips och visdomsord. Kunskapen och passionen för matlagning har förts vidare från generation till generation. Här finns allt från enkel italiensk husmanskost till festmåltider, picknickmat, bröd och desserter.
Låt dig inspireras av mammas stora erfarenhet så blir matlagningen till ett rent nöje !
Love food 9781445429823 -
5:2 kokboken : läckra recept på måltider med...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2013. 144 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174017687
- Titel
- 5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal
- Författare
- Dowden, Angela
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 253 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken som kan förändra ditt liv!
5:2-dieten är på väg in över Sverige med stormsteg.
Bloggare och matjournalister, t.o.m. Vetenskapens värld på SVT, talar nu alla om 5:2-dieten.
Enligt 5:2-dieten fastar man två dagar i veckan och äter vad man vill resten av dagarna. De två fastedagarna behöver inte var sammanhängande och man fastar inte fullt ut - män får äta max 600 kalorier och kvinnor max 500.
Resultatet av 5:2-dieten är inte enbart viktnedgång utan att man minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt cancer och Alzheimers, enligt forskningsresultat.
5:2 Kokboken beskriver utförligt dieten och innehåller 100 läckra, kaloriberäknade recept för frukost, lunch och middag,
menyförslag för 4 veckors fastedagar, förslag på kalorisnåla mellanmål för att hålla
hungern borta, kaloritabell, tips för att underlätta fastedagarna och på hur du kan fort-
sätta med 5:2 även när du har nått din målvikt.
Läs, ät, njut och bli smalare!
Författaren Angela Dowden har en examen i livsmedelslära från Nottingham
University, England, och har arbetat som nutritionist inom livsmedelsindustrin.
De senaste 15 åren har hon varit verksam som
journalist och bland annat skrivit för World Cancer Research Fund
och livsstilsmagasinet Closer om allt från energitäthet och fetthalten
i köttfärs till den senaste kändisdieten.
2012 tilldelades hon priset
Writer/Broadcaster of the Year som delas ut av Nutrition and Health i
England.
Tukan Förlag 1 9789174017687 -
Uteplatser : trädäck, stensatta uteplatser, p...
Häftad bok. Norstedts. 2 uppl. 2015. 303 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113068527
- Titel
- Uteplatser : trädäck, stensatta uteplatser, plintgjutning, dränering, trappor, räcken...
- Författare
- Black & Decker
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 303 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 188 x 248 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 934 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Black & Deckers populära böcker om uteplatser ges nu ut i nyutgåva. I Uteplatser hittar du mängder av varianter på trädäck och stensatta uteplatser. Du lär dig också att effektivare utnyttja det utrymme du har i din trädgård, oavsett hur stort det är.
De utförliga steg för steg-beskrivningarna med tydliga ritningar och fotografier gör projekten möjliga att genomföra även om du inte är proffs.
Norstedts 2 9789113068527 -
Vego i världsklass : hållbar mat för en aktiv...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2019. 349 sidor.
Nyskick. Presentskick
Riktigt fint fotoInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113096605
- Titel
- Vego i världsklass : hållbar mat för en aktiv livsstil
- Författare
- Bakkman, Linda
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 349 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 268 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vego, mätt och stark. Känns det som en omöjlig kombination? Det är det inte!
Vego i världsklass utmanar fördomar och myter om vegetarisk mat och visar att vego är så mycket mer än bara sallader. Här får du veta varför ett grönt proteinskifte är så viktigt, vilka näringsmässiga utmaningar du ställs inför och hur du på ett konkret sätt kan komma runt dem. 120 närings- och klimatberäknade veganska och lakto-ovo vegetariska recept hjälper dig på vägen. Alltifrån snabba mellanmål till smarta storkok som ger tillräcklig energi och mättnad för att du ska kunna träna hårt och leva ett aktivt liv men samtidigt ställa om till mer hållbara kostvanor. Du får lära dig hur du proteinboostar din måltid med vegetabilier och vad du ska tänka på när det gäller smak och konsistens. Några av våra allra mest framgångsrika idrottare och OS-medaljörer delar dessutom med sig av sina egna resor mot en grönare tallrik. Kan de dra ner på köttet så kan du!
Norstedts 1 9789113096605 -
Chokladmakarens handbok
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2018. 136 sidor.
Nyskick. Förutom gåvoinskription från flrfattaren på s.1, helt nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435159
- Titel
- Chokladmakarens handbok
- Författare
- Mabrouk, Gustaf
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 288 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som på ett minst sagt inspirerande vis ger läsaren kunskap om hur man på bästa sätt och från grunden framställer choklad. Bibliotekstjänst skriver om Chokladmakarens handbokFör mig är choklad mer än bara godis. Choklad är även ett material som man kan skapa i, vare sig det gäller att bygga fantastiska skulpturer till tävlingar, göra oemotståndliga praliner till familjen eller komponera dekadenta desserter till kungliga banketter. Vill du ta steget att göra choklad från grunden och skapa din egen unika choklad på hantverksmässigt vis? Eller kanske bara laga de läckraste chokladrecepten? I Chokladmakarens handbok delar konditorn och chokladmakaren Gustaf Mabrouk med sig av sina allra bästa tips; hur man väljer kakaobönor, rostar, krossar och skalar dem för att slutligen mala och raffinera massan som ska bli choklad. Vi lär oss om konsten att temperera choklad, att skapa oemotståndliga praliner och om olika smaksättningar. I boken finns också Gustaf Mabrouks bästa recept, allt från klassisk tigerkaka och lollipops till moderna kreationer som chokladcocktails och pasta med tryffel och choklad. Den innehåller även fakta om hur kakao växer och skördas, råd till alla chokladälskare som vill bidra till en hållbar framtid och mycket mer. Ett måste för varje chokladälskare!Gustaf Mabrouk är konditorn och chokladmakaren som brinner för choklad och hantverket bakom. Han blev svensk mästare i konditori redan som 19-åring och har sedan dess jobbat på allt från gourmetrestauranger i New York till hantverkskonditorier i Sverige. I dag är Gustaf Mabrouk en av få i Sverige som gör choklad från grunden, från böna till färdig chokladkaka. Han driver en egen chokladverkstad i Stockholm, är en flitigt anlitad kursledare och medverkar även i SVT-programmet Go kväll.
Bokförlaget Arena 1 9789178435159
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn