-
Recept som förändrar världen (PKL)
Inbunden bok. Max Ström. 2019. 128 sidor.
Nära nyskick. Kartongpärm utan omslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264923
- Titel
- Recept som förändrar världen (PKL)
- Författare
- Rockström, Johan
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.
Svaren är inte alltid enkla och entydiga. Forskare över hela världen brottas med dessa utmaningar. Alla är dock överens om att det finns enormt mycket som går att göra hemma i köket – det är där som den egna förändringsresan måste börja.
Denna kompakta version presenterar mer än femtio recept på mat som är både hälsosam och hållbar. Att laga och äta mat kan vara fyllt av njutning – särskilt om man vet vad man kan äta med gott samvete. Recepten har huvudsakligen inspirerats av det nordiska köket, men med många inslag av medelhavsmat – och lite råvaror från Asien och Sydamerika. Ingredienserna i bokens recept är alla miljösmarta – och maten blir garanterat god!
Boken har skapats av professor Johan Rockström, som står för det vetenskapliga underlaget, och kocken Malin Landqvist, som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen Eats grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.
Detta är en generös, inspirerande och viktig kokbok som verkligen kan få dig att göra skillnad – hemma i ditt eget kök.
Max Ström 9789171264923 -
Amerikansk mat för svenska hem
Inbunden bok. North CVastle Books USA. 1968. 183 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorth CVastle Books USA -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKyle books 9780857832276 -
Cranks bästa recept : vegetarisk mat från den...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier fakta. 1992. 199 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134512313
- Titel
- Cranks bästa recept : vegetarisk mat från den berömda London-restaurangen
- Författare
- Canter, David - Canter, Kay - Swann, Daphne - Lawrence, John - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Stockholm : Bonnier fakta
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier fakta 9789134512313 -
Annas örtagård : om glädjen att odla och anvä...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1993. 208 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134513457
- Titel
- Annas örtagård : om glädjen att odla och använda kryddor
- Författare
- Bergenström, Anna - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134513457 -
Schücks sommarmat
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1996. 176 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134516557
- Titel
- Schücks sommarmat
- Författare
- Schück, Cathrine - Håkansson, Albert - Watz, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134516557 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100113582
- Titel
- Modern asiatisk mat
- Författare
- Lindgren, Peter
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är menad som en bruksanvisning till asiatisk matlagningskonst. Maträtterna tillagas på ett sätt som inte är onödigt krångligt men inte heller nonchalant. Maten är densamma som serveras på restaurang East i Stockholm och smakresultatet kommer att bli detsamma i ditt kök, för asiatisk mat är lättlagad om man känner till grunderna.Så skriver Erik Videgård i förordet till sin och Peter Lindgrens smått klassiska kokbok Modern asiatisk mat, som nu äntligen kommer i en ny utgåva i nytt format. Boken inleds med ett personligt förord av Erik Videgård, följt av ett kapitel som beskriver de olika asiatiska kökens tillagningsmetoder. Men här finns framför allt 61 lättlagade och läckra recept som omfattar allt från klassiska kinesiska Dim Sum och koreansk Kimchi till Peter Lindgrens egna fantastiska crossover-skapelser, som till exempel löjrom med asiatisk kryddning och bläckfisk på spett. Samtliga recept är beräknade för en person, vilket gör det lätt att multiplicera sig fram till exakt den mängd råvaror som behövs. Den asiatiska maten är nyttig, smakmässigt spännande, rik på vitaminer och snål på kalorier. Dessutom ser den både vacker och aptitlig ut. Modern asiatisk mat är en kärleksförklaring till den sortens mat som får ditt kök att dofta ingefära och citrongräs!
Albert Bonniers Förlag 9789100113582 -
Mat och vin i Grekland : en resehandbok
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1998. 315 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113004105
- Titel
- Mat och vin i Grekland : en resehandbok
- Författare
- Behrens, Björn Peter
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 315 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 358 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9789113004105 -
Bra sagt om vin
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1990. 93 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137098302
- Titel
- Bra sagt om vin
- Författare
- Andersson, Carl A.
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1990
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 270 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137098302 -
Smakäventyret : att lära små barn äta mat
Häftad bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2015. 170 sidor.
Mycket gott skick. Danskt Band
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127144002
- Titel
- Smakäventyret : att lära små barn äta mat
- Författare
- Fernholm, Ann
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 140 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 310 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016, kategori "Barn och mat"!
Kära nyblivna förälder!
Den här boken är till dig. Det är den bok jag önskar att någon hade stuckit i min hand när jag skulle börja ge mina bebisar mat. För inte hade jag en aning om hur viktig det första årets smakträning är. När barn närmar sig 2-årsåldern blir de ofta vad forskare kallar för neofobiska –de blir skeptiska mot ny mat. Då är det svårare att lära dem äta bra mat, som broccoli, leverpastej, ägg och lax. Därför behöver du ta tillvara din bebis nyfikenhet. Ni behöver ge er ut på ett äventyr tillsammans och utforska smak och konsistens bortom det söta och flytande.
Du känner kanske precis som jag även en rädsla för att barnet ska få i sig för lite näring eller för mycket salt. Det krävs en bra dos självförtroende och kunskap för att motstå industrins lobbying. För vem kom egentligen på att en pulverblandning av vetemjöl, skummjölk, palm- och rapsolja, koncentrerad fruktjuice och tillsatta vitaminer är bättre för bebisar än hemlagad mat?
Jag hoppas att denna bok ska inspirera till glädjefyllda upplevelser vid matbordet. Du kommer med säkerhet att behöva torka en del kladd. Se det som en investering i ditt barns hälsa.
Ann Fernholm
mamma, vetenskapsjournalist och fil. dr i molekylär bioteknik.
"Man vinner mycket på att smakträna barnen tidigt, för vi äter vad vi lärt oss som mycket små. Här är boken som tar tillvara nyfikenheten på mat redan innan ettårsdagen."
Juryn för tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur 2016
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127144002 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127352209
- Titel
- Ayurvedisk vegetarisk kokbok
- Författare
- Kjerrulf, Cecilia
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 156 x 186 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 290 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ayurvedisk mat ska vara njutbar, vacker och tillagad efter vars och ens individuella behov. Här ges en introduktion till den urgamla holistiska vishetsläran Ayur-Veda och en checklista som hjälper läsaren att fastställa sin egen speciella kropps- och personlighetstyp. Utifrån den väljer man sedan lämpliga rätter bland bokens många spännande och läckra recept.
Cecilia Kjerrulf är väl förtrogen med den filosofi som är grunden för ayurvedisk matlagning. Hon har bl a lett kurser i ämnet och arbetar på Veda Lila hälsocenter i Stockholm.
Introduktionen har skrivits av Peter Ljungsberg, sedan tio år tillbaka verksam som ayurvedisk hälsokonsult.
Natur & Kultur 1 9789127352209 -
Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop
Inbunden bok. Bookmark Förlag. 1 uppl. 2017. 239 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188545107
- Titel
- Happy food : om hur mat och lycka hänger ihop
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Bookmark Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger tätt samman med västerländsk matlagning. I Happy Food ser vi hur det mentala välmåendet går att påverka hemma i köket.
I denna bok guidas läsaren pedagogiskt och underhållande genom den allra senaste medicinska forskningen. Där andra böcker slutar i tarmen, börjar Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts revolutionerande exposé just där, eftersom där finns fler nervceller än någon annanstans utanför hjärnan.
Happy Food är en kompanjon i vardagen även utanför köket med handfasta och inspirerande råd. Ennart och Ekstedt navigerar elegant mellan allt från må bra-shoten att starta dagen med och den perfekta antiinflammatoriska burgaren till super-rödbetsjuicen som även fungerar som viagra.
Bookmark Förlag 1 9789188545107 -
Afrodites skafferi : kärleksfulla grekiska re...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 186 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847351
- Titel
- Afrodites skafferi : kärleksfulla grekiska recept
- Författare
- Svanborg, Inger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 190 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 603 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Afrodites skafferi är kokboken med alla de grekiska favoriterna, nya kombinationer samt avsnitt om olivolja, vin, honung och oliver.
Boken är fylld med inspirerande matfoton och vackra bilder från grekiska små torg, utsikten över det blåa havet, blå portar på vita hus skuggade av plataner, olivträd i rader i den heta solen...
Enligt den grekiska mytologin var det på Kythira som kärlekens gudinna, Afrodite, steg ur havet. Detta är anledningen till att grekerna själva kallar Kythira för kärlekens ö.
På denna ö bor sedan snart 10 år Inger Svanborg med sin man. Där verkar de som olivbönder. Med ett förflutet som hushållslärarinna och ett stort intresse för matlagning anammade hon snabbt den grekiska matkulturen och dess kokkonst. Under åren har hon respektfullt förfinat, utvecklat och moderniserat den traditionella grekiska husmanskosten och dess smaker. Och i denna bok även anpassat den efter våra svenska råvaror och dess möjligheter.
Välkommen att njuta en välsmakande resa bland de centrala delarna i det grekiska köket. Resan tar sin början i oliv-oljan och dess fantastiska egenskaper. Därifrån passerar vi örtkryddorna och grönsakernas förlovade land för att till slut landa i osten, nötterna och honungen. Under resans gång bjuds du allt från smårätter och röror till härliga måltider med kött, fisk och skaldjur.
Prisma 1 9789151847351 -
Recept som förändrar världen (PKL)
Inbunden bok. Max Ström. 2019. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264923
- Titel
- Recept som förändrar världen (PKL)
- Författare
- Rockström, Johan
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.
Svaren är inte alltid enkla och entydiga. Forskare över hela världen brottas med dessa utmaningar. Alla är dock överens om att det finns enormt mycket som går att göra hemma i köket – det är där som den egna förändringsresan måste börja.
Denna kompakta version presenterar mer än femtio recept på mat som är både hälsosam och hållbar. Att laga och äta mat kan vara fyllt av njutning – särskilt om man vet vad man kan äta med gott samvete. Recepten har huvudsakligen inspirerats av det nordiska köket, men med många inslag av medelhavsmat – och lite råvaror från Asien och Sydamerika. Ingredienserna i bokens recept är alla miljösmarta – och maten blir garanterat god!
Boken har skapats av professor Johan Rockström, som står för det vetenskapliga underlaget, och kocken Malin Landqvist, som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen Eats grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.
Detta är en generös, inspirerande och viktig kokbok som verkligen kan få dig att göra skillnad – hemma i ditt eget kök.
Max Ström 9789171264923 -
GI & LCHF Deluxe
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 143 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133051
- Titel
- GI & LCHF Deluxe
- Författare
- Gunilla Eldh
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 258 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 765 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du behöver inte säga adjö till biff med bearnaise, pannacotta eller ost och vin. Tvärtom en hållbar och hälsosam livsstil förutsätter att du äter dig mätt och att du äter gott. Den här boken ger dig sex nycklar till ett härligt och lustfyllt matliv: mat ska vara enkel, långsam, rik på rätt fett, färgglad och syrad. Dessutom får den gärna vara syndigt god!
Här hittar du ett sjuttiotal genomarbetade recept för både vardag och fest, för singlar, familjer och bjudningar med få eller många gäster. Inspirationen kommer från Medelhavsköken, asiatisk mat och vårt svenska kök.
"Många vackra bilder och inspirerande recept."
Expressen
Till GI & LCHF Deluxe på Facebook.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127133051 -
Den nya amerikanska maten
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
Franska kvinnors hemligheter under alla årsti...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 352 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849850
- Titel
- Franska kvinnors hemligheter under alla årstider
- Författare
- Guiliano, Mireille
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 216 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Franska kvinnors smala hemligheter blev en stor succé såväl utomlands som här i Sverige. Nu kommer Mireille Guiliano med sin uppföljare, Franska kvinnors hemligheter under alla årstider.Efter succén med den första boken fick författaren tusentals brev från kvinnor över hela världen som ville veta mer om hennes livsstil. Därför kommer nu uppföljaren.
Förutom ett hundratal nya, läckra recept, förklarar Mireille Guiliano hur du väljer ett gott vin, klär dig smakfullt, knyter en schal med stil eller gör vackra blomsterarrangemang och mycket annat. Kort sagt avslöjar hon de franska kvinnornas hemligheter till att känna sig "bien dans sa peau". Nyckeln till att åldras med grace, hålla sig slank och leva ett långt och hälsosamt liv.
Budskapet är detsamma som i förra boken; ät det som du tycker om, ät med alla sinnen, är lite av allting och njut av de frukter och grönsaker som varje årstid har att erbjuda. Ät små portioner.
Franska kvinnors hemligheter under alla årstider är så mycket mer än en bantningsbok. Det är en livsstilsbok!
Prisma 1 9789151849850 -
Texmex från grunden
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 143 sidor.
Nära nyskick. Kartongpärm utan omslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133037
- Titel
- Texmex från grunden
- Författare
- Cramby, Jonas
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Texmexkökets smaker är välbekanta och älskade – ändå känner de flesta inte till hur gott och enkelt det är att laga maten själv, från grunden. Jonas Cramby är en hängiven tacoälskare som i många år rest runt i USA och tittat in i köken. Faktum är att Jonas älskar mexmat så mycket att han döpt sin dotter till Margarita. Boken innehåller ett sjuttiotal recept och går igenom texmexkökets grunder: så gör du egna tortillas, monterar bästa tacon, bankar ihop den perfekta guaccan, gör den hetaste chilisåsen, snickrar till en egen BBQ-smoker och så vidare.
Det är från USA:s gränsstater, snarare än direkt från Mexiko, som Jonas hämtar sin inspiration till den här boken. Som från Texas – med sin robusta texmexmat inspirerad av både sin södra granne men också från cowboykulturen med sina bönor, ostiga enchiladas och rökiga BBQ. Eller New Mexico med sitt rökiga, lyxiga och mer autentiskt mexikanska kök samt Kalifornien med sin fräscha, vällagade mexmat – så kallad fresh mex. Ofta gjord med fisk och skaldjur och alltid utan några som helst halvfabrikat så klart.
"Plötsligt händer det. Jag läser kokbok i sängen. Med halvöppen mun och blossande kinder."
Lotta Lundgren
"Årets kokbok."
Jan Gradvall, DI Weekend
"Jag älskar den här boken. Säger det igen: Jag älskar den här boken, Texmex från grunden av Jonas Cramby."
Kockfruns blogg, Mat & Vänner»Det kommer ut en kokbok om dagen och det är alltmer sällan jag efter läsningen går från ord till handling. Men här blir jag plötsligt sugen på att pröva på i stort sett allt.«
Svenska Dagbladet
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127133037 -
Leif Mannerströms kockliv
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2018. 288 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Kartongpärm utan omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435227
- Titel
- Leif Mannerströms kockliv
- Författare
- Aspegren, Jesper
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 154 x 236 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leif Mannerström är en av Sveriges främsta kockar. Han har utsetts till kockarnas kock tre gånger och höll stjärnan i Guide Michelin i över tio år. I boken Leif Mannerströms kockliv får vi följa hans långa, spektakulära liv och karriär i personliga berättelser för författaren och programledaren Jesper Aspegren. Med en farmor som var kalaskokerska och en far som var kock växte Leif Mannerström upp i en miljö där mat och matlagning var centralt. Redan som 15-åring började han arbeta i kök och sedan dess har maten och restauranglivet präglat hans liv i otaliga kokböcker, resor och möten med människor. Det handlar om grabben som inte dög till någonting, om med- och motgångar, elaka tyska kockar, Crister Svantesson, resorna till Frankrike, Tore Wretman, rätterna man minns och de som ännu inte lagats, Sjömagasinet, Bono, Mick Jagger, tv-programmen och mycket mer... Men det handlar också om kampen för bättre mat på våra sjukhus och äldreboende, där Mannerström dundrar mot slarv, dåliga råvaror och usel tillagning. Passion och hängivenhet för historierna, maten och restauranglivet präglar hela denna goda berättelse. Boken är rikt illustrerad och innehåller förstås också en receptdel.
Bokförlaget Arena 1 9789178435227 -
Pluras spanska kokbok - Mallorca-Barcelona-Es...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 192 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113051680
- Titel
- Pluras spanska kokbok - Mallorca-Barcelona-Estocolmo
- Författare
- Jonsson, Plura
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 227 x 204 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Följ med på Pluras spanska matäventyr. Recept och upplevelser på Mallorca, i Barcelona och om hur han återskapar den spanska matglädjen på Kungsholmen, hemma i Estoccolmo.
"Jag var 36 år gammal och det var julafton 1987 när jag för första gången besteg spansk jord, närmare bestämt Barcelonas gator, torg och gränder. Staden visade sig från sin bästa sida denna dag, solen sken och det var 24 grader varmt. Livet lekte, jag var förälskad och på resa i ett nytt land med föremålet för min kärlek vid min sida. Kan man befinna sig i ett högre tillstånd än detta? Man vandrar från bar till bar i kvarter man aldrig sett förut, upptäcker mat och sedvänjor man inte visste fanns, besöker platser man hört talas om, dricker kaffe på världens äldsta kafé.
Nya dofter och smaker strömmar emot en, nya kryddor, välbekanta kryddor kombinerade med råvaror på ett annat sätt än vad man är van vid. Flamencomusik, en flaska whisky och äldre män som dansar och sjunger en hel natt i en källarlokal i Madrid.
Ja, vi reste vidare, från bord till bord, helstekt spädgris i Madrid, paella i Valencia, tjursvansgryta i Sevilla, grillade sardiner i Cadiz, tapasbarer och sherry i San Lucar de Barameda, grillad kanin och hummersoppa på Menorca, boquerones från ett gatukök utanför medinan i Cordoba.
Minnen av maträtter som ett pärlband, en vintergata genom åren som gått.
Sedan den dagen, julaftonen 1987, har jag besökt Spanien många gånger och lärt mig mer och mer om landets sedvänjor och matkultur. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kunnat förmedla lite av detta i denna kokbok. För det är hjärtat som är det viktiga i spansk matlagning, ja, i all matlagning om jag får bestämma. Att ha ett hjärta att krydda med, det är allt."
Detta är Pluras andra kokbok. Till sin hjälp har han åter samma team av hängivna gastronauter; Johan Åkerberg, kock; Pepe Nilsson, foto; och Pär Wickholm, formgivning.
Norstedts 1 9789113051680 -
Cooking Carlifornia Style
Inbunden bok. Macmillan. 1971. 219 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMacmillan -
Barnmatsboken - Laga bra barnmat från början
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2014. 160 sidor.
Mycket gott skick. Kartongpärm utan omslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610295
- Titel
- Barnmatsboken - Laga bra barnmat från början
- Författare
- Forslund, Monique le Roux
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga hälsosam och ekologisk barnmat på ett enkelt vis. Introducera mat som är skonsam för den lilla magen, samtidigt som barnets näringsbehov tillgodoses. Ta del av teorier vad gäller proteiner, vitaminer, fett och kolhydrater. Få reda på vad du bör undvika det första året och vad skillnaden mellan matallergi och matintolerans är.
Boken innehåller enkla, goda och näringsriktiga recept. Allt från smakportioner till äta-själv-metoden, från välling, gröt, puré, dessert och mellanmål till hela måltider och kalasförslag. Här finns en pedagogisk vägledning till naturlig mat som mättar, jämnar ut blodsockerkurvorna och ger barnet de bästa förutsättningarna från den första tuggan.
Pagina Förlags 1 9789163610295 -
Michael Jackson's malt whisky companion
Inbunden bok. London : Dorling Kindersley. 2004. 448 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405302340
- Titel
- Michael Jackson's malt whisky companion
- Författare
- Jackson, Michael
- Förlag
- London : Dorling Kindersley
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- English
London : Dorling Kindersley 9781405302340 -
Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare f...
Inbunden bok. Infotain & Infobooks Sweden. 1 uppl. 2009. 256 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170032813
- Titel
- Ekolådans Recept : 346 recept och 10 odlare från A till Ö
- Författare
- Anette Dieng - Annica Kvint
- Förlag
- Infotain & Infobooks Sweden
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 173 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 975 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- EKOLÅDANS RECEPT
Intresset för ekologiska råvaror ökar allt mer. Ekolådan har under flera år levererat ekologisk frukt och grönsaker till företag och privatpersoner och ökar stadigt sin omsättning. Deras populära recept blir nu bok. Här har man samlat ett urval av de allra bästa recepten. 310 läckra recept där utgångspunkten är den ekologiska råvaran. Flera recept för varje råvara och tips på vad det passar till. Här blandas kött och fisk med mangold, spenat, aubergine och ananas, avocado och rödbetor, kronärtskockor och palsternacka ... Dessutom ett 10-tal personliga portträtt av ekologiska odlare från hela världen. Alla recept är provlagade. Läckert foto av Ingvar Eriksson.
Infotain & Infobooks Sweden 1 9789170032813 -
Kråkes kök
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 2000. 287 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100570071
- Titel
- Kråkes kök
- Författare
- Lithander, Kråke
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100570071 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSoho Books 1569473595 -
Whisky
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2010. 158 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329991
- Titel
- Whisky
- Författare
- Westerlund, Örjan
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 232 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 670 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Whiskyintresset är fortsatt högt. Det märks inte minst på alla provningar, speciallanseringar och celebra besök vi får i Sverige från destillerichefer och marknadsförare från Skottland. Det märks även på det ökande antalet destillerier som startar eller planeras landet runt. Whisky tar fasta på detta. Boken är ägnad just det svenska whiskyintresset, de svenska tillverkarna och även det faktum att vi svenskar är världsmästare på att dricka maltwhisky. Boken bjuder på vindlande reseberättelser mellan kända och udda destillerier i Skottland, analyser om svenskens vurm för whisky och så klart massor av roliga, breda och udda fakta. Allt i den anda som kännetecknar författaren Örjan Westerlund, som med över 100 000 sålda böcker om whisky är en av Sveriges absolut mest lästa på ämnet! OM FÖRFATTAREN Med femtontalet böcker bakom sig har Örjan Westerlund etablerat sig som en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare, med whisky som specialitet. Totalt har hans böcker sålt i över 100 000 exemplar. Värt att nämna är att hans Sprit och Whisky av Måltidsakademien i Grythyttan utsågs till 2006 2007 års bästa dryckesböcker. Med en bakgrund som domare i whiskypanelen för Whisky- och ölmässan i Nacka och efter att ha hållit i hundratals provningar om whisky, snaps, choklad och öl är Örjan Westerlunds kännedom om våra preferenser mycket god, och hans berättarlusta på ämnena om möjligt ännu större.
Grenadine Bokförlag 1 9789185329991 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780470527924
- Titel
- The Good Stuff Cookbook
- Författare
- Spike Mendelsohn
- Förlag
- John Wiley & Sons
- Utgivningsår
- 2010
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 205 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 890 g
- Språk
- English
John Wiley & Sons 1 9780470527924 -
The Italian Diet
Häftad bok. Kyle Cathie Limited. 2010. 192 sidor.
ISBN 9781856269117
Mycket gott skick. Veck i pärmen, baksidan nedre del.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKyle Cathie Limited 9781856269117 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAbsolute Press 9781906650018
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
