-
Blommor på menyn. Odling och tillagning av ät...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1998. 159 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134520431
- Titel
- Blommor på menyn : odling och tillagning av ätbara växter
- Författare
- McVicar, Jekka - Dickson, Eva - Romaine, Derek St
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Albert Bonniers Förlag 9789134520431 -
Den svenska korvresan. Berättelser om ett mat...
Inbunden bok. Norstedts. 2020. 200 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113103341
- Titel
- Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar
- Författare
- Scherman, Jan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 748 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En korvbok med extra allt!
Korv är mat med uråldriga anor. Den har överlevt alla trender och blivit tradition, kultur, mångfald, social samvaro och njutning. Dessutom har den rört sig från fattigmanskost via snabbmat i kiosken till gourmetkorv på finkrogen.
Korvälskaren och debattören Jan Scherman har också gjort en resa. Han har farit genom hela landet, från norr till söder, för att hitta historierna och människorna bakom våra bästa korvar. Här skildras de ur en mängd perspektiv; produkter, platser och personer som säger något om vårt land och vår tid. Det blir till en berättelse om det Sverige som sällan får höras.
Författaren, som också fotograferat, besöker bland annat Jokkmokk, där korven utlöste bitter strid, de kungliga hovleverantörerna i Löttorp, och Gustafs i Dalarna där det som började som uttjänta arbetshästar slutade med en delikatess. Han gör stopp vid klassiska kiosker, innekrogar och moderna fabriker och träffar mathantverkare som kämpar mot utanförskap och sjuder av kraft.
Dessutom bjuder denna korvbok på allsköns fakta och riktigt bra korvrecept.
Norstedts 9789113103341 -
The Magical Cuisine of Drakamöllan
Inbunden bok. Drakamöllan Förlag. 2015. 264 sidor.
Mycket gott skick. Phographs: Lars Strandberg. Dedication.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163785047
- Titel
- The magical cuisine of Drakamöllan
- Författare
- Thorsell, Ingalill
- Förlag
- Drakamöllan förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 215 x 275 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1600 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- The Magical Cuisine of Drakamöllan
Drakamöllans kokbok på engelska får utmärkelsen Best of the Best av World Gourmand Cookbook Awards.
Redan 2016 fick boken utmärkelsen Best in the World av World Gourmand Cookbook Awards. När det nu är dags för 25 års jubileum för World Gourmand Cookbook Awards har man valt ut de bästa bland de bästa och i hård konkurrens har The Magical Cuisine of Drakamöllan valts ut att finnas med på den stora utställningen i Paris i juni 2020 där The Best of The Best kommer att ställas ut. Boken är en av fyra svenska bidrag under 25 år i kategorin Food som fått denna hederstitel.
The Magical Cuisine är Drakamöllans fjärde bok på eget förlag. Boken omfattar 264 sidor och innehåller 86 recept. Förordet är skrivet av den japanske mode- och textildesignern Akira Minagawa, som har besökt Drakamöllan många gånger.
De mest älskade recepten från de tidigare böckerna Drakamöllans Kök och Drakamöllans Kök Höst och Vinter blandas med nya recept - moderna varianter av svenska klassiker med svenska råvaror som lingon, sill och löjrom. Här finns också ett särskilt avsnitt för advent och jul, och några sidor om gårdens spännande historia.
Boken vänder sig till alla som är nyfikna på modern svensk mat, både foodnördar och vanliga människor. Recepten är enkla med ingredienser som finns att få tag på samtidigt som de inspirerar och lockar till nytänkande. Precis som Drakamöllans matfilosofi.
Som i tidigare böcker svarar Lars Strandberg för magiska bilder, Ronnie Nilsson för den finstämda layouten och Ingalill Thorsell för texten. Anita Shenois översättning ger texterna en poetisk dimension. Förstklassigt papper och en vacker inbindning gör boken till ett fint minne från Sverige och Skåne eller den perfekta gåvan.
Drakamöllan Förlag 9789163785047 -
Skärgårdssommar. Matbok från havsbandet
Inbunden bok. Bokförlaget Max Ström. 2014. 191 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262776
- Titel
- Skärgårdssommar : matbok från havsbandet
- Författare
- Sten, Viveca
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 222 x 287 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1177 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skärgården är det svenska sommarlandskapet framför andra. Ingen annan miljö väcker lika varma känslor hos så många. Författaren Viveca Sten har gjort succé i hela Europa med sina deckare från Sandhamn. Nu har hon skapat en matbok som också är en berättelse om livet i havsbandet – en upplevelsebok fylld av solvarma klippor, friska vindar och öppet hav. Hon tar oss med till ytterskärgårdens vackraste öar där vi möter spännande människor som alla älskar mat. Med värme och nyfikenhet skildrar Viveca Sten öbornas tillvaro på utskären – samtidigt som hon njuter av deras kokkonst. Här bjuds på en rik och varierad kost, till exempel primörer med smaksatt smör, tryffelbakade svartrötter med lins- och äppelsallad, snabbgravad halstrad sik, älgfärsbiffar, pinnbröd och gubbröra eller wienerflundra. Navet i berättelsen är Sandhamn, den ö där Viveca Sten själv har tillbringat varje sommar sedan hon var liten. Här bjuder hon på klassiskt fikabord med bland annat blåbärsbullar, nötbanankaka och chokladpunschrulle. Boken avslutas med en traditionell kräftskiva på hennes egen brygga. Bilderna från skärgården är tagna av fotografen Jeppe Wikström medan de läckra matbilderna är tagna av fotografen Lina Eriksson.
Bokförlaget Max Ström 9789171262776 -
RÅFIKA och textiltryck
Inbunden bok. Votum & Gullers Förlag. 2019. 168 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188435750
- Titel
- RÅFIKA och textiltryck
- Författare
- Schönborg, Kerstin
- Förlag
- Votum & Gullers Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 260 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1000 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skapa, njut och fika med gott samvete. Följ med på en resa i naturens och årstidernas skiftningar och upptäck fantastiska smaker och härliga färger. Kerstin tillverkar råfika och låter oss smaka på sina frestande bakverk. Mamma Ingegerd använder många av ingredienserna i sitt textila skapande och tillsammans blir det helt magiskt!Rawfoodrecepten inspirerar till att skapa själv utan socker, vetemjöl och mjölkprodukter. Recept som du verkligen kan njuta av med flera sinnen; vackra för ögat, underbara smaker, läkande för kropp och själ och dessutom färgat och skapat med naturliga ingredienser.Inspirationen till de textila trycken hittar Ingegerd bland annat i både gamla som nya foton, i vävtrissor och tegelstenar, och genom att fixera växter på tyg eller papper och sedan koka det så bildas vackra mönster.Ingegerd och Kerstin Schönborg, som är mor och dotter, är bosatta på västgötaslätten mellan Skövde och Falköping. Deras gemensamma intresse för natur, färger och god ekologisk mat har förenat dem i en skapandeprocess. Ingela Linder är fotograf och har varit med under hela processen.
Votum & Gullers Förlag 9789188435750 -
Filmdrinkar. Starka drycker på stor duk
Inbunden bok. Filmkonst. 2008. 207 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185697182
- Titel
- Filmdrinkar : starka drycker på stor duk
- Författare
- Pidde Andersson - Anders Avehall - Åsa Bernlo - Stig Björkman - Lia Boysen - Klas Ericsson - Emma Gray Munthe - Kari Jantzen - Camilla Larsson - Jonaz Leiknes - Frederic Linderoth - Jan Lumholdt - Zac O'Yeah - Carina Rydberg - Frdrik Öster
- Förlag
- Reverb
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 235 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 752 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "This can no longer be ignored. What is that you are drinking?"
"It's an Aqua Velva. You wouldn't make fun of it if you tried it."
Ur filmen Zodiac
Det finns en anledning till att drinkar gör sig bra på stor duk. Där finns det en publik med ett betydligt öppnare sinne än de som brukar hänga bredvid dig vid bardisken. På egen hand, i verkliga livet, krävs det mycket för att ens drinkval ska framstå som symbolladdat. I filmens värld är det en helt annan sak. Där kan valet av dryck fördjupa karaktärer och spela huvudrollen.
"Filmdrinkar" samlar 37 drinkar och de filmer där de spelar, om inte huvudrollen, så åtminstone stor roll. Urvalet är subjektivt, spontant och garanterat törstframkallande. För att inte tala om drinkbilderna... Stilsäkra filmskribenter ledsagar dig genom film- och drinkhistorien och den prisbelönte barmästaren Jonaz Leiknes nagelfar recepten och spetsar med handfasta tips och skarpa kommentarer.
Så symbolladda din utekväll, eller låt din karaktär ta huvudrollen som bartender på filmfesten - "Filmdrinkar" är det enda manus du behöver.
Filmkonst 9789185697182 -
Alice B. Toklas kokebok
Inbunden bok. Grapefrukt forlag. 2007. 304 sidor.
ISBN 9788299757409
Mycket gott skick. Illustrerad. Norsk text.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKGrapefrukt forlag 9788299757409 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789136017311
- Titel
- Matkultur i Skåne
- Författare
- Bringéus, Nils-Arvid - Larson, Gunnel
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
LTs förlag 9789136017311 -
Vinterns goda ting. Maten - julen - blommorna
Inbunden bok. Bonnier Alba. 2003. 199 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag saknas. Tillskrift.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134515598
- Titel
- Vinterns goda ting
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1995
- Omfång
- 200 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 238 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 945 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbok. Här finns många goda och inspirerande idéer för hela vinterhalvåret.Recepten handlar om höstens äppelskörd, middagar i allhelgona, sköna vinterfrukostar, nyårsfesten och den spännande gröna maten. Dessertkapitlet är ovanligt stort med läckra efterrätter av många olika slag.Julen har självklart fått en stor plats i den här vinterboken. Här finns vackra dekorationer, historia om traditionerna, recepten till traditionell julmat men även till ett lite annorlunda julbord, till konfekten och pepparkakshuset.Härliga blomsterarrangemang, doftande potpurrier och annorlunda kransar, stiliga dekorbröd, marmelader, inläggningar och brännvinskryddning är andra exempel på bokens rika innehåll.Anna Bergenström har skrivit om maten, Fanny Bergenström om bland annat växter och juldekorationer. Nisse Peterson har tagit de stämningsfulla fotografierna.
Bonnier Alba 9789134515598 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357273
- Titel
- Med mycket grönt
- Författare
- Markus Aujalay
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 229 x 300 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 897 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling. Det är recept på: Matiga sallader toskansk bönsallad med fänkål, bröd och rostad paprika; nektarinsallad med vattenkrasse och grillad lax; rabarber- och fänkålssallad med dill. Variationsrika grillrecept kronärtskockor med oliver, kapris och dilammstek; små rödbetor med citron- och rucolasmör; grekiska minipizzor med lammkebab. Fantasifulla soppor gul gazpacho med krutonger och vitlöksmajonnäs; zucchinisoppa med parmesan; yoghurtsoppa med gurka, mynta och falafel. Fruktefterrätter smultrontarteletter med cheesecakekräm; plommonclafoutis med lättvispad grädde; ugnsbakade päron med karamellsås. En mängd olika tillbehör bräserad potatis med saffran, vitt vin och vitlök; egna soltorkade tomater; rostade jordärtskockor med hasselnötter. Markus ger även tips på hur maten kan piffas upp med egna oljor, vinägrar eller smaksatt salt. Upplägget är anpassat för att äta grönsaksrätter året om och inte bara under våren och sommaren.
Natur & Kultur 9789127357273 -
Salig blandning. 100% healthy, supergood for...
Häftad bok. Renée Voltaire AB. 2010. 190 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163363238
- Titel
- Salig blandning
- Författare
- Voltaire, Renée
- Förlag
- Renée Voltaire
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 705 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den efterlängtade uppföljaren till Renée Voltaires kokbok Peace, Love & Food kommer i slutet av maj ut i handeln.
- Den här boken är verkligen min alldeles egna kokbok. En salig blandning av maträtter som jag lagar varje dag och inte kan leva utan. Härlig mat som är både lätt, rolig och vacker och lagad med de bästa råvarorna, säger författaren och matinspiratören Renée Voltaire, känd från TV och för sina många kokböcker.
För Renée är mat något mer än det man stoppar i munnen, det är en livsstil.
- Jag vet hur mycket maten påverkar min kropp, energi och livsglädje. När jag äter maten i den här boken mår jag som allra bäst.
I Salig Blandning finns recept för vardag och fest; supersmoothies, sköna frukosttips och drömlika desserter. Ett kapitel är tillägnat barnfamiljen med recept som passar både vuxna som små.
- Det mesta i boken är vegetariskt, men med inslag av fisk- och kötträtter, precis som jag vill ha det, säger Renée.
Renée älskar raw food (mat som inte är upphettad) och lär oss använda nya tekniker och råvaror i köket. I kapitlet Skärp mig har Renée samlat sina bästa tips om hur man gör för att bryta dåliga vanor.
- Alla spårar vi ju ur ibland och behöver en nystart.
Renée Voltaire AB 9789163363238 -
Magnifika frukostar för kemister och andra li...
Inbunden bok. Fri Tanke Förlag. 2018. 231 sidor.
Gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188589125
- Titel
- Magnifika frukostar : För kemister och andra livsnjutare
- Författare
- Ellervik, Ulf
- Förlag
- Fri Tanke Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 231 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 193 x 246 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är en hyllning till frukosten i populärkulturen men också inom kemin. Kemiprofessorn Ulf Ellervik samlar de syndigaste recepten som dryper av smör och sirap och doftar av bacon och kaffe. Han lär oss koka det perfekta ägget och beskriver hur vi får ut mest näring av gröten.
Fri Tanke Förlag 9789188589125 -
Till bords med Strindberg
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1998. 159 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134520080
- Titel
- Till bords med Strindberg
- Författare
- Söderbergh, Catharina - Edlund, Solveig - Johansson, Johnny
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Språk
- Svenska
Albert Bonniers Förlag 9789134520080 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174610994
- Titel
- Steffos spritbibel
- Författare
- Törnquist, Steffo
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 344 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 307 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1840 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Steffo Törnquist blandar calvados i vispgrädden, sprutar rom i osten och vet exakt vilken ålder en cognac bör ha för att göra cigarren gudomlig. Han har lett SM för sommelierer, gjort spritdokumentärer i tv, utbildat på universitet, är kunglig hovleverantör i spritkunskap, sitter i styrelsen för Vin- och sprithistoriska museet och åker land och rike runt som spritmissionär.
I den här boken har Steffo samlat all sin kunskap och erfarenhet av sprit, och han bjuder på sina favorittips hur man bäst njuter den och med vilka tillbehör. I 50 fullspäckade, rikt illustrerade kapitel guidar han läsaren genom spritvärlden, från udda sorter som absint och arrak till giganter som whisky, cognac och vodka. Han krossar myter, beskriver processer, berättar anekdoter och tryfferar med topplistor och tips.
Vilken tequila är kanon till Pollygodis, vilken snaps är gudomlig till ananas ... här får du veta det och mycket, mycket mer. Detta praktverk innehåller dessutom ett dussintal mat- och drinkrecept. Samt snapsvisor!
STEFFO TÖRNQUIST är programledare i tv, föreläsare, krönikör och har tidigare gett ut en handfull böcker om livets njutningar.
Medieröster om författarens tidigare titlar:
"Kunnigt och kul [...] lockar fram många glada skratt"
Svenska Dagbladet
"Årets julklapp"
TV3
"Lättläst, läcker och garnerad med odödliga sentenser"
Dagens Nyheter
Lind & Co 9789174610994 -
Ett äpple om dagen... 70 läckra recept för di...
Inbunden bok. Pagina Förlag. 2015. 192 sidor.
Gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163611209
- Titel
- Ett äpple om dagen 70 läckra recept för dig som älskar äpplen
- Författare
- Black, Keda
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 968 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De flesta äppelsorter kommer till och med ännu bättre till sin rätt när de tillreds, och även om de många gånger inte behöver så mycket mer än en deg (som innehåller en god del smör och lite socker) så kan man enkelt och på många sätt variera både äpplenas smak, konsistens och form med hjälp av de här 70 recepten många desserter, men även några maträtter.
Boken innehåller även fascinerande läsning om äpplets historia, äppelträd, olika äppelsorter och hur man gör exempelvis mos, sylt, gelé, must ... Här finns också en del fakta om svenska äpplen och äppelgårdar. Ja, du får helt enkelt veta det mesta om vad du kan göra med den här fantastiska frukten och då ökar förstås möjligheterna att kunna ta vara på de mängder av äpplen som finns så nära tillhands när hösten kommer.
Keda Black växte upp i en miljö där kärleken till äpplet följt med i generationer. Hennes förfäder lämnade till och med skotska höglandet för att lättare få tillgång till det älskade äpplet. Intressant är också att Kedas mor introducerade smulpajen i Frankrike på 1970-talet. Just smulpaj var Kedas favoritdessert under hela hennes barndom, och är det fortfarande! Keda som är i mycket god form äter flera äpplen dagligen och ofta olika rätter baserade på äpplen. I den här boken delar hon med sig av sina djupgående kunskaper om denna makalösa frukt.
Pagina Förlag 9789163611209 -
Tareq Taylors kyckling
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2017. 207 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246384
- Titel
- Tareq Taylors kyckling
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 268 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 981 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I sin nya kokbok slår Tareq Taylor ett slag för kycklingen och allt den kan användas till! Tillaga den hel, i bitar, som filé eller färs. Grilla den på spett, lägg i en mustig gryta eller woka på asiatiskt vis, eller gratinera och fritera den.I boken hittar du de bästa recepten till fest, vardag eller som fast food. Klassiker som flygande Jakob, currykyckling, coq au vin, jerkkyckling och tom ka gai varvas med nya favoriter som kycklingtacos, chicken gumbo och pollo tonnato. Här finns smaker från kök över hela världen.Tareq Taylor delar med sig av sina gedigna kockkunskaper och du får lära dig hur du styckar en kyckling, hur du kokar buljong på skrovet, hur du får det allra knaprigaste skinnet och vilka kryddor som passar perfekt till just kyckling.Kyckling är bra och näringsrik mat och kan kombineras med en lång rad kryddor och smaksättningar. Men det är inte bara kryddorna som betyder något för slutresultatet utan naturligtvis även själva råvaran.
Bonnier Fakta 9789174246384 -
Fest på gång. Menyer längs fjällturismens anr...
Inbunden bok. Färgspelet Förlag. 2000. 237 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197359429
- Titel
- Fest på gång : menyer längs fjällturismens anrika vandringsleder
- Författare
- Nilsson, Ingrid - Granqvist, Carl-Jan
- Förlag
- Örebro : Färgspelet
- Utgivningsår
- 2000
- Språk
- Svenska
Färgspelet Förlag 9789197359429 -
Mellan hjortron och oliver. En värld full av...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 397 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100112400
- Titel
- Mellan hjortron och oliver : en värld full av recept
- Författare
- Kiros, Tessa
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 397 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tessa Kiros har en spännande släkthistoria. Med en mamma från Finland och en grek-cypriotisk pappa, själv född i London och uppvuxen i Sydafrika, gift med en italienare och med ryskt blod i ådrorna Förutom det har Tessa Kiros också en stor passion för mat, vackra ting och för att samla vänner och familj runt sitt bord och dela några av livets glädjeämnen mat, dryck och gemenskap. Hon visar, gudomligt vackert illustrerat, att mat är kultur och tradition. Här finns inspirerande recept som airani från Cypern, baklava från Grekland, inlagd sill från Finland, champagnerisotto från Italien och revbensspjäll från Sydaftrika. Tessa Kiros får oss att känna dofter och smaker från hela världen, och hon förmedlar med kärlek de recept hon burit med sig genom livet..Jag har alltid förvarat mina favoritrecept i anteckningsböcker och jag hoppas att du kommer att finna en plats för dem bland dina egna bordsdukar. Varsågod, här är de recept jag älskar. Tessa
Albert Bonniers Förlag 9789100112400 -
Highballs High Heels. A girl´s guide to the a...
Inbunden bok. Chronicle Books. 2001. 96 sidor.
ISBN 9780811830171
Gott skick. Liten reva (5 mm) i skyddsomslaget. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKChronicle Books 9780811830171 -
Sött sweet dulce. Desserter från när och fjär...
Inbunden bok. Trio Förlag. 2009. 350 sidor.
Gott skick. Illustrerad. Skrapmärken på främre pärm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197627924
- Titel
- Sött sweet dulce : desserter från när och fjärran
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Trio Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 248 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1293 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Betyg 5. "Ett praktverk" SVT Gomorron Sverige.
Sött, sweet, dulce - desserter från när och fjärran, är en ny inspirerande kokbok av Anna och Fanny Bergenström. Bokens 350 sidor rymmer recept till efterrätter av många olika slag. Allt från fräscha fruktsallader till raffinerade (men ändå lättlagade) suffléer, hemlagad glass och sorbet, läckra bakverk och tårtor. Gammaldags svenska klassiker, som ostkaka och rabarberkompott har förstås sin givna plats. Men i Sött, Sweet, Dulce hittar du även en lång rad spännande efterrätter med inspiration från medelhavsländerna, Sydamerika och Asien. Här finns något för varje tillfälle!
Trio Förlag 9789197627924 -
Köttbullsboken
Inbunden bok. Kalla Kulor Förlag. 2014. 195 sidor.
Gott skick. Illustrerad. Främre försättsblad saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187049644
- Titel
- Köttbullsboken
- Författare
- Grahn-Möller, Claes
- Förlag
- Kalla kulor förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 195 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 227 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den ultimata hyllningen till vår älskade köttbulle! Snygg och fullmatad med historia och recept på mängder av lättlagade och exotiska köttbullsvarianter, samt en äkta världssensation: den stekta, inlagda köttbullen.
Kalla Kulor Förlag 9789187049644 -
The Impressionists' Table, Recipess & Gastron...
Inbunden bok. Rizzoli International Publications Inc. 1994. 159 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780847818372
- Titel
- The Impressionists' table - gastronomy & recipes of 19th-century France
- Författare
- Leaf, Alexandra
- Utgivningsår
- 1994
- Omfång
- 159 sidor
- Språk
- English
Rizzoli International Publications Inc 9780847818372 -
Sill
Inbunden bok. Liljedahl Förlag. 2012. 190 sidor.
Gott skick. Illustrerad. Signerad av författarna. Namnteckning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197571180
- Titel
- Sill
- Författare
- Aspegren, Jesper
- Förlag
- Liljedahl Publishing
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 270 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 960 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi följer årstiderna på Sofiero slott. Där bjuder Marcus Nemrin på sill i alla former från traditionella inläggningar till nya, spännande rätter.
Och Jesper Aspegren ger sin personliga betraktelse på sill med allt som där hör till.
Tillsammans skapar de en måste-bok för alla sillälskare!
Liljedahl Förlag 9789197571180 -
Vintillverkningens ABC
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2004. 186 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Foton: Lars Boesgaard.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100581664
- Titel
- Vintillverkningens ABC
- Författare
- Torstenson, Lars
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 179 x 252 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 803 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinkännare blir man bäst genom att dricka och njuta av vin, men allra helst bör man odla det själv, eller åtminstone läsa Vintillverkningens ABC av Lars Torstenson, internationellt ryktbar och prisbelönad vinmakare på Vin & Sprits vingård Domaine Rabiega i Provence.Egentligen är det ganska lätt att göra vin. I princip kan man tala om att det finns fem huvudparametrar som en vinmakare kan arbeta med: odlingen, skörden, jäsningen, lagringen och blandningen (assemblage). Torstenson går igenom hela processen från början till slut, lättsamt, humoristiskt och lärorikt. Han kombinerar på ett lyckosamt sätt saklighet med lust kanske en livsnödvändig egenskap hos en vinmakare. Med fackmannens praktiska erfarenheter berättar Torstenson om vinodlingens grunder. Det är framför allt i vingården som kvalitetsvinerna görs. Rätt odlade druvor ger bra viner. Jäsningen går till på olika sätt beroende på vilken sorts vin man vill göra, detsamma gäller lagringen. Torstenson förklarar hur och varför. Även vinkällarens utrustning beskrivs och vi får följa arbetet i vingården under året. Torstenson går igenom de viktigaste druvsorterna och deras egenskaper och kvaliteter, samt beskriver tillverkningsprocessen för andra viner än vita, röda och rosé till exempel portvin, madeira, sherry, vermouth och champagne.Boken avslutas med en omfattande ordlista och ett register. Boken är rikt illustrerad med fotografier av Lars Boesgaard. Författaren har tidigare skrivit Vinprovningens ABC (Albert Bonniers Förlag 2001) och Att tillverka vin (Strömbergs 1997) en bok riktad till fackmannen inom restaurangvärlden.
Albert Bonniers Förlag 9789100581664 -
Brygg ditt eget öl
Inbunden bok. Pagina Förlags AB. 2013. 224 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163610127
- Titel
- Brygg ditt eget öl
- Författare
- Hughes, Greg
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 243 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 886 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Brygg ditt eget »finöl« i köket, till bråkdelen av kostnaden
I dag finns det mer än 100 lokala bryggerier i Sverige. Nya mikrobryggerier startas varje månad. Ölfestivaler, hembryggningstävlingar, provningar och kurser anordnas över hela landet. Försäljningen av hembryggningssatser har exploderat på nätet. Det svenska ölintresset är enormt.
Det finns 1500 olika ölsorter på Systembolaget, men ölälskare gillar att testa nytt och att spara pengar. Med den här boken kan du brygga eget öl efter recept från hela världen. Till bråkdelen av kostnaden. Hemma i ditt eget kök.
Det är inte alls så svårt. Illustrationerna och bilderna visar dig steg för steg hur du ska göra för att undvika misstag. Välj ölets karaktär och styrka. Ett hembryggt öl smakar ofta bättre än vanliga masstillverkade standardsorter som är framtagna för att passa »alla«.
Ur innehållet
Lär dig förstå bryggprocessens hemligheter.
Lär dig kombinera malt, humle, jäst, tillsatser och naturliga smakämnen.
Varje steg illustreras med tydliga och pedagogiska bildsviter.
Tidslinjer visar när du ska göra vad och hur lång tid det tar.
Mer än 100 kompletta ölrecept (ale, lager, stout och öl med olika smaktillsatser)
Tre svårighetsnivåer
- för dig som vill komma igång och använda standardsatser,
- för dig som vill köpa ingredienserna själv och experimentera,
- för dig som vill brygga öl i lite större skala och starta ett eget mikrobryggeri.
Greg Hughes
är grundare och delägare i en av världens största websajter för hembryggning av öl, BrewUK. Han har erfarenhet av alla sätt att brygga öl i liten skala och har själv utvecklat många prisbelönta ölrecept. Brygg ditt eget öl är Greg Hughes första bok. Den svenska översättningen är producerad parallellt med den engelska originalutgåvan. Båda utgåvorna publiceras samtidigt, hösten 2013.
Pagina Förlags AB 9789163610127 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113080802
- Titel
- Husmanskonster
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 295 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 268 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1331 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Efter 60 år vid spisen återvänder Leif Mannerström i högform till sin paradgren och den mat han älskar mest. Husmanskosten tillagad i ett varmt kök med rykande grytor och kastruller, härliga dofter från goda och närodlade råvaror. Rejält, gott och rikligt, mat att samlas kring. Här finns mängder med recept på soppor, fisk, fågel, kött, vilt och desserter. De spänner över det traditionella och välkända till nytolkningar och influenser från andra matkulturer. En Biff Rydberg, en ramslökssoppa, det kokta hönset i currysås, slottssteken, kåldolmarna på lamm, en osso bucco, krusbärskrämen och mycket, mycket mer. Allt tillagat med Mannerströms stora kunnande kring tillredning och bästa känsla för råvaror.
Norstedts 9789113080802 -
Delicious. Bakverk för en godare höst och vin...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 173 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244229
- Titel
- Delicious : bakverk för en godare höst och vinter
- Författare
- Fares, Roy
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 851 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Visst är det väl något magiskt med våra svenska årstider? Själv tycker jag nog allra bäst om hösten, för det är verkligen bakningens tid. Då bakar vi den där pajen på säsongens äpplen och päron, då träffar vi vänner och släkt och fikar och då bekämpar vi höstrusk och snö med choklad och citrus. I varje fall är det så för mig. Jag kan tydligt se att det är höst genom att titta på vilka råvaror jag använder. Då handlar det mycket om äpplen, päron, choklad, apelsiner och nötter. Och med dem går det att göra riktigt goda sötsaker. Hembakat är njutning och mys i en perfekt kombo. Och om vi fikade mer tillsammans skulle vi bli lyckligare! Därför har jag gjort en bakbok som innehåller mina favoriter. Det är klassiska svenska bakverk som småkakor och bullar, men också en del amerikanskinspirerat som har allt och lite till. Och sedan ville jag ta med några bakverk från min barndom. Och så kunde jag förstås inte låta bli att göra ett kapitel med några av mina bästa julsötsaker. Så gott och mysigt. Eller helt enkelt delicious!” Den mästerlige konditorn Roy Fares är tillbaka med ännu en bok full av oemotståndliga godsaker. Här bullar han upp med småkakor, vetebröd, mazariner, cheesecakes och pajer. Men även lite ovanligare delikatesser som till exempel apple fritters, lemon bars och en hästtårta(!). Roy bjuder dessutom på sina bästa recept på julens sötebröd, så att vi på bästa sätt kan baka och njuta oss igenom hösten och vintern.
Bonnier Fakta 9789174244229 -
Honung. Maträtter, desserter, bakverk och tip...
Inbunden bok. Art & Copy Produktion. 2012. 119 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163717413
- Titel
- Honung : maträtter, desserter, bakverk och tips
- Författare
- Lang, Jakob
- Förlag
- Artcopy
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 200 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 490 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I generationer har människan använt honung, bivax, pollen och propolis i hushållet, till matlagning och som husapotek. Här har vi samlat lättlagade recept med honung som nyttig ingrediens och smaksättare. Boken innehåller också information om våra svenska honungsorter, andra produkter från bisamhället samt tips för hälsa och skönhet. Läs om det naturliga livsmedlet och de fantastiska bina som ger oss ovärderliga ekosystemtjänster.
Art & Copy Produktion 9789163717413 -
Trollemos och gräddehorn. Efterrätter, kakor...
Häftad bok. Föreningen för Fornminnes- och Hembygdsvård i Sydöstra Skåne. Skrift nr 32. 1989. 376 sidor.
Mycket gott skick. Blekt rygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186220136
- Titel
- Trollemos och gräddehorn : efterrätter, kakor och bröd
- Författare
- Lejing, Margit
- Förlag
- Simrishamn : Fören. för fornminnes- och hembygdsvård i sydöstra Skåne
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Föreningen för Fornminnes- och Hembygdsvård i Sydöstra Skåne. Skrift nr 32 9186220136 -
På menyn - Allan Hult
Inbunden bok. Västra Akademin för Gstronomi. Skriftserie nr 2. 1999. 176 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Illustrerad. 4:o.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 916307513X
- Titel
- På menyn
- Författare
- Hult, Allan
- Förlag
- Göteborg : Allan Hult : Connoisseur bokandel [distributör
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Västra Akademin för Gstronomi. Skriftserie nr 2 916307513X
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
