-
Chokladmakarens handbok
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2018. 136 sidor.
Nyskick. Förutom gåvoinskription från flrfattaren på s.1, helt nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178435159
- Titel
- Chokladmakarens handbok
- Författare
- Mabrouk, Gustaf
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 288 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok som på ett minst sagt inspirerande vis ger läsaren kunskap om hur man på bästa sätt och från grunden framställer choklad. Bibliotekstjänst skriver om Chokladmakarens handbokFör mig är choklad mer än bara godis. Choklad är även ett material som man kan skapa i, vare sig det gäller att bygga fantastiska skulpturer till tävlingar, göra oemotståndliga praliner till familjen eller komponera dekadenta desserter till kungliga banketter. Vill du ta steget att göra choklad från grunden och skapa din egen unika choklad på hantverksmässigt vis? Eller kanske bara laga de läckraste chokladrecepten? I Chokladmakarens handbok delar konditorn och chokladmakaren Gustaf Mabrouk med sig av sina allra bästa tips; hur man väljer kakaobönor, rostar, krossar och skalar dem för att slutligen mala och raffinera massan som ska bli choklad. Vi lär oss om konsten att temperera choklad, att skapa oemotståndliga praliner och om olika smaksättningar. I boken finns också Gustaf Mabrouks bästa recept, allt från klassisk tigerkaka och lollipops till moderna kreationer som chokladcocktails och pasta med tryffel och choklad. Den innehåller även fakta om hur kakao växer och skördas, råd till alla chokladälskare som vill bidra till en hållbar framtid och mycket mer. Ett måste för varje chokladälskare!Gustaf Mabrouk är konditorn och chokladmakaren som brinner för choklad och hantverket bakom. Han blev svensk mästare i konditori redan som 19-åring och har sedan dess jobbat på allt från gourmetrestauranger i New York till hantverkskonditorier i Sverige. I dag är Gustaf Mabrouk en av få i Sverige som gör choklad från grunden, från böna till färdig chokladkaka. Han driver en egen chokladverkstad i Stockholm, är en flitigt anlitad kursledare och medverkar även i SVT-programmet Go kväll.
Bokförlaget Arena 1 9789178435159 -
Always hungry : vinnare av Sveriges mästerkoc...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2020. 103 sidor.
Nyskick. Presentskick.
Trevlig matlagni g.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870820
- Titel
- Always hungry : vinnare av Sveriges mästerkock 2020
- Författare
- Henriksson, Sofia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 586 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Jag har rest i över femtio länder och överallt finner jag samma sak: människor som samlas kring mat.”Följ med årets vinnare av Sveriges mästerkock, Sofia Henriksson, på en matresa genom fyra världsdelar och tjugoen länder i fyrtio smakrika recept. Pröva nya rätter och laga dem tillsammans med vänner – upptäck världen och lär känna nya matkulturer hemma i ditt eget kök!
Bonnier Fakta 9789178870820 -
Tore Wretmans festmeny
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1980.
Nyskick. Presentskick
Klassiker.
”Mat för fest”
SnyggInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174860119
- Titel
- Tore Wretmans festmeny
- Författare
- Wretman, Tore - Bengtsson, Jan Åke
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 9174860119 -
Ägg : recept & teknik
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2018. 192 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127155275
- Titel
- Ägg : recept & teknik
- Författare
- Nilsson, Tove
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu som mjukbandsutgåva!
Ägg spelar en betydande roll i många av de godaste rätterna som fnns – till exempel egg noodles, shakshuka, huevos rancheros, Pelle Janzon, solöga, tortilla och Scotch egg. Rätter som dessa gör att du kan äta ägg till varje måltid.
Med hjälp av boken lär du dig rätt teknik för att lyckas med allt från perfekt kokt ägg med krämig gula och pocherat ägg, till 63-gradigt ägg och japansk omelett.
Tove Nilsson är kock och matskribent. Hon anlitas regelbundet av Sveriges ledande mattidningar, medverkari TV4:s Nyhetsmorgon och hörs återkommande i radio. 3 350 ägg gick åt när Tove lagade sig igenom rätterna i boken.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127155275 -
Kött : välja hantera tillaga
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 287 sidor.
Nära nyskick. Oanvänd, dock något vågig k snitt, inga fläckar.
Läckra bilder. Ägar namn överstruken flörsta sidan.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127117877
- Titel
- Kött : välja hantera tillaga
- Författare
- Fällman, Håkan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 268 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår längtan efter riktigt bra råvaror blir allt starkare. Samtidigt vill vi laga god mat till ett vettigt pris. I Kött – välja, hantera, tillaga lär styckmästare Håkan Fällman oss att skilja bra kött från dåligt. Han ger tips om prisvärda styckningsdetaljer och vilken detalj som passar till vilken maträtt. Här får vi också veta hur uppfödning, foder, slakt, mörning och kön påverkar köttets kvalitet, vilken färg köttet ska ha för att smaka bra och hur man ser att köttet är mört. Dessutom får vi reda på hur vi förvarar, steker, rimmar och grillar vårt kött på bästa sätt.
Kött är en omfattande, faktaspäckad bok med massor av recept från några av landets skickligaste kockar! Här finns även styckningsscheman, köpguide, hanteringstips, tillagningstips samt allmän köttkunskap om nöt, kalv, fläsk, lamm, vilt och fågel.
Håkan Fällman har arbetat med kött i stort sett hela sitt liv. Som pojke jobbade han extra hos sin pappa som hade ett företag som levererade kött till restauranger, idag är han själv kunglig hovleverantör och förser många av stjärnkrogarna med prima råvara. Håkan Fällman är även uppskattad föredragshållare för såväl kockelever som yrkesmänniskor i branschen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127117877 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9197279668
- Titel
- Livsnjutarboken
- Författare
- Lena Linderholm
- Förlag
- Förlag Blå lavendel
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 272 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
Förlag Blå lavendel 9197279668 -
Svenskt smörgårdsbord
Inbunden bok. Stockholm : Litteraturfrämjandet. 1981.
Nära nyskick. Trevlig med smörgåsbordet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174062166
- Titel
- Svenskt smörgårdsbord
- Författare
- Jansson, Puck
- Förlag
- Stockholm : Litteraturfrämjandet
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : Litteraturfrämjandet 9174062166 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174245103
- Titel
- Allt i en gryta
- Författare
- Lemke, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 172 x 225 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 495 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lisa Lemke har gjort det igen! En kokbok full med smart mat och köksglädje. Mat som sparar tid, disk och möda, men som slösar med mustiga smaker, höstfeeling och välbefinnande. Här handlar det helt enkelt om att slänga ner alla ingredienser i en gryta, form eller kastrull och låta det koka ihop i godan ro. På spisen eller i ugnen. Det är comfort food när den är som bäst - bekvämt, enkelt och rustikt. Så att du kan ägna tid åt annat. Som att känna höstlunken och varva ner.Nöt, vegetariskt, vilt, fläsk, fisk, kyckling, korv - allt åker ner i grytor och formar och puttrar ihop till sanslöst goda rätter. Med en liten smula planering kan det både bli snabbmat och kalaskäk. För att inte tala om rest-räddare! För här hittar vi både blixtsnabba vardagshjältar och smarta långkok som till exempel fried rice, högrevschili, majssoppa mexistyle, saltimbocca på fläskkotlett eller veggiepanna med gorgonzola. Och som grädde på moset finns här förstås ett kapitel med söta avslutningar, exempelvis äppelkolapaj med mandelsmul, chokladrisotto med hallon eller nutella- och bananpaj.Vi pratar alltså om mat som gjord för ruggiga höst- och vinterkvällar. Mat som skänker kärlek och värme när vi behöver det som mest. Med Allt i en gryta och Lisa Lemkes omisskännliga matglädje uppstår fantastiska genvägar till både snabblagade tisdagssoppan för familjen och söndagsgrytan för hela tjocka släkten (kanske plus ett gäng grannar). Allt i en gryta mitt på bordet. Inget tjafs, fram med tallrikar och bestick så äter vi tillsammans!
Bonnier Fakta 9789174245103 -
Allting gott och alldeles för mycket
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 192 sidor.
Nära nyskick. Nyskick förutom möjligen lite blekt text på rygg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113047218
- Titel
- Allting gott och alldeles för mycket
- Författare
- Blom, Edward
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 225 x 286 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 1180 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag gillar inte små dekorationsfnuttar som man ser på många av dagens trendrestauranger, mina ideal ligger i 1800-talets överdådiga banketter. Det ska vara sinnligt, passionerat, mäktigt, barockt! Även om många av rätterna i denna kokbok är traditionella så är tolkningarna mina personliga och några är helt egna kreationer. Mitt mål med boken är att alla ska få uppleva samma lycka som jag, när jag njuter av att laga och äta mina älsklingsrätter."
Genom tv-serier som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker. Allting gott och alldeles för mycket är hans inspirerande livsstilskokbok, både för gourmeter och gourmander.
Recepten är Edwards favoriter och de är skrivna på ett personligt sätt, med den must och märg han gjort sig känd för. Rustika, gammeldags rätter från olika länder, som grytor, långsjudna stekar och soppor, spelar en stor roll i hans kokkonst. Klassikern Sjötunga Walewska, en örtdoftande coq au vin och pepparstekta skaldjur finns bland recepten.
Edward berättar personligt om minnen kring maträtten, vad han gillar med den eller någon historisk anekdot i anslutning till receptet. Alla rätter finns där av en anledning, och presenteras av en gudabenådad historieberättare.
Norstedts 1 9789113047218 -
Lenas & Göstas julbok
Inbunden bok. Förlag Blå lavendel. 2002. 119 sidor.
Nyskick. Trevlig julbok med många vackra bilder o texter därtill.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197279642
- Titel
- Lenas & Göstas julbok
- Författare
- Linderholm, Lena
- Förlag
- Förlag Blå lavendel
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 598 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Linderholm, Lena
Förlag Blå lavendel 9789197279642 -
Trädgårdslycka
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2017. 278 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Läcker trädgprdsbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113074863
- Titel
- Trädgårdslycka
- Författare
- Sarenström, Hannu
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 278 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 237 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1027 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hjärtligt, vackert och stilfullt. Bilder och texter att drömma sig bort i, gråta en skvätt över och skratta lustfyllt åt. Trädgårdslyckan ser olika ut, men i den här boken kan alla känna sig delaktiga: kolonisten, samlaren, stilisten och den som aldrig får nog. Hannu Sarenström beskriver sin nya bok så här:
"Min trädgårdsdröm innehåller torparromantik och impressionistisk blomning. Jag vill att det skall vara ljuvt från tidig vår till sen höst och när jag till slut stänger dörren vill jag att mitt sinne skall vara fyllt av upplevelse som håller mig vid liv över vintern. För mig är trädgården som allra bäst om den tar tag i mig när jag kliver in genom grinden och ger mig en blomstrande kram.
Trädgårdar behöver struktur och riktningar tillsammans med kontraster som ger djup och spänst. Men kanske är trädgårdens stämning den viktigaste komponenten. En trädgård skall vara vilsam att vara i. En kram är det bästa."
Trädgårdslycka innehåller förtjusande romantiska klot och böljande backar fyllda med vilda pioner, gränslösa trädgårdar som flyter ut i naturen, men också kolonistens ljuva kärlek till en värld fylld med röda rosor. En skön mix av romanser och konkreta tips som man lätt kan ta till sig i sitt eget trädgårdsskapande. Växtförslag och växtföljder som ger långblommande rabatter. Gångar, terrasser, möbler och stilfulla arrangemang som inspirerar, men också lyckans trädgårdar med gula blommor och älskvärt pynt. Olika, men ändå i en gjuten helhet.
Välkommen in till en skön läsning fylld av trädgårdsfunderingar och charmiga mellanspel om trädgårdens vardag, drömmar och misslyckanden!
Norstedts 1 9789113074863 -
Vårens lökväxter - i trädgård och kruka
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 144 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Inspirerande såhär nu på höstkanten.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100581251
- Titel
- Vårens lökväxter - i trädgård och kruka
- Författare
- Rosén, Susanna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vårens lökväxter i trädgård och kruka är en inspirerande, vacker och samtidigt handfast bok om hur man kan få njuta av lökväxter, både ute och inne. Om magin i att plantera en liten knöl på hösten och på våren få en vacker överraskning i form av en tulpan, pärlhyacint eller skir snödroppe. Vårens lökväxter i trädgård och kruka behandlar plantering och skötsel av lökväxter i rabatt, gräsmatta och kruka, illustrerat av ett hundratal nytagna bilder. Sist i boken finns en förteckning över några av våra vanligaste lökväxter och var de passar, samt också tips på visningsträdgårdar och inköpsställen. Vårens lökväxter - i trädgård och kruka är helt anpassad till svenska förhållanden.Författaren Susanna Rosén är trädgårdsskribent, i grunden utbildad till biolog. Anna Skoog är fotograf till yrket och älskar blommor. Tillsammans har de tidigare publicerat Krukväxter från jordens alla hörn (2000).Ur innehållet: Lökar i krukor och urnor uteLökar i rabatt, gräsmatta eller lundVälja och plantera lökarNågra härdiga lökar A-Ö
Albert Bonniers Förlag 9789100581251 -
Kryddväxter : odling, användning, lexikon
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 320 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113025209
- Titel
- Kryddväxter : odling, användning, lexikon
- Författare
- Hansson, Björn
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 276 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1326 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kryddväxterna är så lättodlade att alla som har en fönsterbräda, balkong, uteplats eller trädgård kan ha en egen kryddväxtodling. Egna kryddväxter är mycket godare, billigare och miljövänligare än köpta. Dessutom tillför de doft och spännande former i rabatten.
Den nya boken i serien Våra trädgårdsväxter heter Kryddväxter och består av två delar. Den första ger handfast information om odling både i kruka och i trädgård, men också om skörd, förvaring och användning samt kulturhistoria och lite kryddkemi. För idéer och inspiration finns rikligt med foton och ritningsförslag på olika slags kryddodlingar, allt från krukodlingar och mindre kombinationer till hela kryddträdgårdar, såväl formella som informella. Bokens andra del är en uppslagsdel med omkring femhundra växtbeskrivningar från A till Ö. Boken är rikt illustrerad med cirka sexhundra foton och flera tecknade illustrationer av Iann Eklund Tinbäck. Kryddväxtarrangemang av floristen Jenny Ekblad.
Boken Kryddväxter är tredje delen i serien Våra trädgårdsväxter och är en uppföljare till Perenner och Gräs & bambu, vilka redan blivit något av standardverk inom modern svensk trädgårdslitteratur.
Ur innehållet:
Del 1: Kryddväxter - att använda och odla
Vad är kryddväxter och varför smakar de som de gör - liten kryddkemi.
Skörd, förvaring och användning. Allt om kryddblandningar, oljor, drycker, kalla såser med mera.
Kryddväxter i trädgården. Inspirerande del om formgivning i rabatt och kruka.
Praktiskt - inköp, gödsel, vatten, beskärning, förökning, klimat, jord, skadegörare.
Kryddväxtguide - lathundar för olika jordar, lägen och klimat samt skördetid.
Del 2: Lexikon
500 växtbeskrivningar med råd om odling och bra samplanteringsväxter, skörd och förvaring, egenskaper och matvänner samt utförlig kulturhistoria om växtens namn, användning och introduktion i Sverige.
Norstedts 1 9789113025209 -
Solens mat : en matreseguide till Italien
Häftad bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 222 sidor.
Nyskick. Klassikern
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171306111
- Titel
- Solens mat : en matreseguide till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 162 x 233 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att Bo Hagström är en passionerad och hängiven matturist har inte kunnat undgå någon som sett den kritikerrosade TV-serien SOLENS MAT. Drömmer du också om att få dofta och smaka på det genuina Italien bortom allfarvägarnas turistfällor? Då är det bara att packa väskorna, ta fram den stora kylväskan och hänga med. Nu bär det av på fem matresor för alla sinnen till landskapen Toscana, Umbrien, Marche, Emilia-Romagna och Lazio.
I denna matturistens reseguide delar Bo Hagström generöst med sig av all sin kunskap om den italienska matkulturen. Du får hjälp att hitta okända smultronställen såsom matmarknader, vingårdar, färgstarka byfester, små lokala matproducenter och lantliga trattorier där man fortfarande lagar de genuina rätterna.
Bo Hagström bjuder in till en värld fylld med spännande smaker och dofter som oftast annars går turistens sinnen förbi. I ett utförligt kapitel ges även praktiska råd om hur man hittar, bär hem och använder skatterna från det italienska köket.
Boken är gjord i samarbete med SVT. Den är rikt illustrerad med bilder tagna av fotograf Per Anders Rudelius.
"Jag reser i smakernas och dofternas värld. Här heter vägarna vin, olivolja, ost, skinka och bröd. Mina monument är fåraherdar, vinbönder, olivplockare och en gammal mamma i köket. Och souvenirerna jag bär med mig hem är doftminnen och smakupplevelser i både tid och rum; här finns människornas historia, och här finns alla platsers innersta väsen, geografin och klimatet."
BO HAGSTRÖM
Damm förlag 1 9789171306111 -
Super tasty thai! : och andra favoritrecept
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 117 sidor.
Nyskick. Västerländskt möter asiatiska köket.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178870622
- Titel
- Super tasty thai! : och andra favoritrecept
- Författare
- Chaiyasaeng, Wichudaporn
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 117 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 247 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Thai-mat är fantastiskt gott men det är inte så många som vet hur man trollar fram rätter som pad thai, panang curry och tom kha gai hemma i sitt eget kök. I den här inspirerande kokboken visar Wichudaporn hur du hanterar de olika smakerna och bjuder på förrätter, varmrätter, efterrätter och dessutom en del drycker. Här får du möjlighet att lära känna de olika ingredienserna och skulle någon vara knepig att få tag på föreslår Wichudaporn en svensk råvara som kan användas istället. Totalt rymmer boken 45 recept och förutom de ständigt efterfrågade klassikerna finns älsklingsrätter från Wichudaporns egen uppväxt och några rätter med en mer västerländsk touch, allt presenterat med tydliga recept och stämningsfulla bilder.
Bonnier Fakta 9789178870622 -
Rutiga kokboken : grundkokboken för små och s...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 7 uppl. 2006. 751 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426653
- Titel
- Rutiga kokboken : grundkokboken för små och stora hushåll : över 1500 recept
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 751 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 246 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1792 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rutiga kokboken är en omtyckt klassiker med en stark kännedom bland svenska folket. Rutiga kokboken är baskokboken som ger svar på det mesta och som innehåller alla grundrecept som behövs i ett hem. Den kom ut första gången 1980 och har under alla år uppdaterats allt eftersom nya matvanor och nya råvaror kommit. Rutiga kokboken har hittills sålt i 832.000 exemplar. Nu kommer den nya, reviderade Rutiga kokboken med ny formgivning, nya recept och nya mattrender!
Här finns 1.500 recept inom alla områden. Recepten omfattar rena basrecept som till exempel steka fisk och koka sylt och hundratals matrecept för att klara vardagens måltider. I samlingen finns recept med alla slags smaker och influenser. Dessutom finns recept för fest, för barn, för den som vill gå ner i vikt med mera. Rutiga kokbokens recept ger näringsriktig vardagsmat och inledande avsnitt beskriver också hur vi bör äta för att må bra. Alla grundläggande matlagnings-tekniker visas i tydliga steg-för-steg-bilder.
Rutiga kokboken beskriver också alla de råvaror som finns i handeln, t ex olika sorters sallader, exotiska frukter, charkvaror, grönsaker, rotfrukter, fiskar. Här finns mycket nyttig baskunskap att hämta.
Rutiga kokboken är framtagen på ICA Provkök. Recepten är väl utprovade och maten god och näringsriktig. Ansvarig är Birgitta Rasmusson som i år tilldelats Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Ca 500 färgfoton, över 1.500 recept.
Ica Bokförlag 7 9789153426653 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMotsbene förlag 9788248202578
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783829009539
- Titel
- Kalla förrätter
- Författare
- EURODELICE
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 327 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 307 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1982 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829009539 -
Stora boken om äppelcidervinäger
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2001. 237 sidor.
Nära nyskick. Ägar inskription på insidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146180937
- Titel
- Stora boken om äppelcidervinäger
- Författare
- Hellmiss, Margot
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 237 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 220 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 619 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Recept och råd för hälsa, välbefinnande, kök och hushåll. Stora boken om äppelcidervinäger omfattar alla områden där äppelcidervinäger kan komma till användning. Margot Hellmiss skriver kunnigt och lättillgängligt om allt från hur äppelcidervinäger först började användas i historien till den senaste forskningen om dess hälsobringande egenskaper. Boken är illustrerad med härliga färgfotografier. Margot Hellmiss tidigare bok Naturligt frisk med Äppelcidervinäger är en bästsäljare i hela Europa, med närmare 70 000 sålda exemplar bara i Sverige! Översättning av Gunhild Winqvist HollmanOriginaltitel: Das grosse Praxisbuch Apfelessig
Wahlström & Widstrand 9789146180937 -
Sallader : fräscha klassiker och läckra nyhet...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 192 sidor.
Nära nyskick. Nyskick dock en rest från prislapp kvar på framsida se bild.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014464
- Titel
- Sallader : fräscha klassiker och läckra nyheter
- Författare
- Johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 276 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 875 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fräscha klassiker och läckra nyheter!
Lyxiga, matiga eller lätta sallader vad du än önskar finns det i den här boken!
Sallad är den perfekta måltiden. Den passar som krispig förrätt, lättlagad lunch, smaskigt tillbehör, praktisk matsäck och mättande middag. Till och med till efterrätt är det gott med en sallad.
Här får du gedigna recept på klassikerna men också tips på hur du kan förnya dem och inspiration att skapa egna, spännande rätter. I boken finns också massor av goda dressingar och toppingar, och dessutom ett avsnitt med mat som är god att ha som tillbehör till sallad.
Helt enkelt en oumbärlig bok för dig som älskar grönt!
(Format:204x276)
Tukan Förlag 1 9789174014464 -
Stefanos Italia : den stora italienska kokbok...
Inbunden bok. Nygren & Nygren. 1 uppl. 2011. 263 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623128
- Titel
- Stefanos Italia : den stora italienska kokboken
- Författare
- Catenacci, Stefano
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 263 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 272 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegansen, konsten att skapa en rätt av få, men perfekta råvaror. Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen.
Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar, bjuder i den här kokboken på sin tolkning av det italienska köket. Han gör det med kunnandet från en uppväxt och ett liv i restaurangkök och med hjärta för vällagad familjemat på italienskt vis.
Illustrerat med läckra matbilder och miljöfoton som doftar av hav, solstekta torg, och citronodlingar, inspirerar boken till italienska utflykter vid spisen med 150 recept, lätta att lyckas med.
Bokens lockande meny med antipasto, pasta och risotto, fisk, kött, gröna tillbehör och dessert, är tryfferad med intressanta fördjupningar om buffelmozzarellan, som tillverkas i trakterna kring Neapel, skinkan från Parma, som efter varsam torkning blir den berömda parmaskinkan. Vi får veta hur pasta formas enligt konstens alla regler och lära oss om parmesanostens långa tradition. Följ med på en matodyssé från Alpernas robusta polenta till Siciliens överflöd av solsmakande grönsaksrätter!
Vem kan väl vara en bättre guide till det genuina italienska köket än Stefano Catenacci? Med rötter i en italiensk restaurangfamilj och de första lärospånen i köket på pappas kvarterskrog Caina i Stockholm, fick han tidigt känsla för goda råvaror och kunskap om gedigen matlagning allitaliana. För att inte tala om alla matupplevelser hos släkten i Toscana. Sedan 15 år är Stefano Catenacci hyllad kökschef på Operakällaren, en av Sveriges mest välrenommerade restauranger, och med ansvar för kungahusets representation och kronprinsessan Victorias bröllopsmiddag 2010.
Nygren & Nygren 1 9789186623128 -
5:2 kokboken : läckra recept på måltider med...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2013. 144 sidor.
Nyskick. Presentskick
Fler 5:2 kokböcker på min sida. Samma porto.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174017687
- Titel
- 5:2 kokboken : läckra recept på måltider med 100, 200 eller 300 kcal
- Författare
- Dowden, Angela
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 253 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 682 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken som kan förändra ditt liv!
5:2-dieten är på väg in över Sverige med stormsteg.
Bloggare och matjournalister, t.o.m. Vetenskapens värld på SVT, talar nu alla om 5:2-dieten.
Enligt 5:2-dieten fastar man två dagar i veckan och äter vad man vill resten av dagarna. De två fastedagarna behöver inte var sammanhängande och man fastar inte fullt ut - män får äta max 600 kalorier och kvinnor max 500.
Resultatet av 5:2-dieten är inte enbart viktnedgång utan att man minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt cancer och Alzheimers, enligt forskningsresultat.
5:2 Kokboken beskriver utförligt dieten och innehåller 100 läckra, kaloriberäknade recept för frukost, lunch och middag,
menyförslag för 4 veckors fastedagar, förslag på kalorisnåla mellanmål för att hålla
hungern borta, kaloritabell, tips för att underlätta fastedagarna och på hur du kan fort-
sätta med 5:2 även när du har nått din målvikt.
Läs, ät, njut och bli smalare!
Författaren Angela Dowden har en examen i livsmedelslära från Nottingham
University, England, och har arbetat som nutritionist inom livsmedelsindustrin.
De senaste 15 åren har hon varit verksam som
journalist och bland annat skrivit för World Cancer Research Fund
och livsstilsmagasinet Closer om allt från energitäthet och fetthalten
i köttfärs till den senaste kändisdieten.
2012 tilldelades hon priset
Writer/Broadcaster of the Year som delas ut av Nutrition and Health i
England.
Tukan Förlag 1 9789174017687 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100105310
- Titel
- Trädgård : så gör du
- Författare
- Smith, Joanna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 280 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1325 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Genom årtusenden har människor odlat sina trädgårdar till nytta och nöje. Många har älskat varje blomma, andra har skött sina fruktträd och köksväxter för att det måste göras. Trädgård - så gör du kommer till hjälp och inspiration både för dig som verkligen vill umgås med växterna och för dig som knappast har tid eller intresse för trädgården men ändå vill att den ska se hyfsad ut. Har du en ny liten tomt och vill anlägga en trädgård med matplats och lekplats och något vackert att se från husets fönster? Har du övertagit en uppväxt trädgård och vill ändra den så att den passar dina och familjens behov? Har du haft en trädgård i åratal men aldrig varit riktigt nöjd med den? Har din trädgård fattiga perioder under växtsäsongen, är den trist hela vintern?Trädgård - så gör du hjälper dig bland mycket annat att:göra det bästa av jorden föröka växter välja, placera och plantera växter anlägga växthus, stenparti och damm ordna och sköta köksväxter sköta fruktträd och bärbuskar anlägga örtagård plantera krukor och balkonglådor skaffa rätt häck för din tomt slippa växtsjukdom och ohyra Trädgård - så gör du visar hur du sparsmakat elegant kan ordna en liten plätt framför huset, hur du på större yta kan skapa ett överdåd i färg och form, hur du gör trädgården till ett konstverk eller till en nyttig täppa med frukt och bär och friska köksväxter eller något av alltsammans på en gång!
Albert Bonniers Förlag 9789100105310 -
Uteplatser : trädäck, stensatta uteplatser, p...
Häftad bok. Norstedts. 2 uppl. 2015. 303 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113068527
- Titel
- Uteplatser : trädäck, stensatta uteplatser, plintgjutning, dränering, trappor, räcken...
- Författare
- Black & Decker
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 303 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 188 x 248 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 934 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Black & Deckers populära böcker om uteplatser ges nu ut i nyutgåva. I Uteplatser hittar du mängder av varianter på trädäck och stensatta uteplatser. Du lär dig också att effektivare utnyttja det utrymme du har i din trädgård, oavsett hur stort det är.
De utförliga steg för steg-beskrivningarna med tydliga ritningar och fotografier gör projekten möjliga att genomföra även om du inte är proffs.
Norstedts 2 9789113068527 -
En doft av champagne : 8000 provade och betyg...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 400 sidor.
Nära nyskick. Fin dock lätta hanteringspår baksida av pärm, se bild .
Propert använd överstrykningspenna på ett fåtal sidor. Något vågig de första sidorna.
Referensverk … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245646
- Titel
- En doft av champagne : 8000 provade och betygsatta champagner
- Författare
- Juhlin, Richard
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 281 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 2014 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En doft av champagne är den mest omfattande genomgången av distriktet Champagne och dess viner som någonsin gjorts. Åtta tusen champagner – och producenterna som ligger bakom dem – är här provade och betygsatta. Boken går dessutom igenom alla årgångar från 1800-talet fram till idag samt presenterar topplistor inom olika kategorier.Här tar champagneexperten Richard Juhlin oss med på en resa, både till det geografiska området Champagne men också till middagsbordets intima vinprovning. Han delar öppenhjärtigt med sig av sina metoder och ger handfasta tips, bland annat på hur man kan lägga upp en provning, vilken mat som passar bäst till olika typer av champagne och hur man kan få ut så mycket som möjligt av sin champagneupplevelse genom att utveckla sitt luktsinne.För i Richard Juhlins magiska universum är det näsan som får visa vägen. Personligt och filosofiskt delar han med sig av sina erfarenheter och hur man med ett tränat doftsinne kan berika sitt liv. Vi får också ta del av den spännande historien om hur en vanlig gympalärare från Lidingö kom att bli världens ledande champagneexpert.James Bond dricker numera Bollinger, Winston Churchill höll sig till Pol Roger. Champagnens förespråkare förekommer överallt i både populärkulturen och historien. Vi följer champagnen som den lyxvara den är och alltid varit hos kungahus, krigsherrar, under La belle époque vid sekelskiftet 1900, via Hollywooderans filmstjärnor på 1940-talet till dagens hiphopartister.Boken är rikligt illustrerad med bilder av fotografen Pål Allan.
Bonnier Fakta 9789174245646 -
Fisk och skaldjur för alla sinnen
Inbunden bok. Stockholm : Page One. 1997.
Nära nyskick. Något blekta sidor.
Fräsch i övrigt.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250476
- Titel
- Fisk och skaldjur för alla sinnen
- Författare
- Mannerström, Leif - Melander, Tord - Yeh, Tomas - Bonekamp, Gunnevi
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm : Page One 9171250476 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174011173
- Titel
- Stora soppboken
- Författare
- Grigson, Sophie
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 241 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1261 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En heltäckande soppbibel i rejält format och med
över 200 recept!
Kapitelindelning efter råvarusäsonger tar hänsyn till både pris och lokalproducerat.
Teknikkapitel gör egen buljong, skära grönsaker, redningar och räddningar, m.m.
Ett separat kapitel med korsreferens hitta soppa efter smak: vegetarisk, kall, mustig, mättande eller kryddig och het, m.m. (Komplett med sidhänvisningar till recepten.)
Soppor för alla smaker och läggningar!
Tukan Förlag 1 9789174011173 -
Italienska inviter
Häftad bok. Prisma. 3 uppl. 2003. 192 sidor.
Nyskick. Praktisk liten bok till stugan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842387
- Titel
- Italienska inviter
- Författare
- Key Nilson - Siv Key Nilson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 144 x 172 mm
- Vikt
- 345 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Italienska inviter utkom första gången 1994 och har sedan dess tryckts om ett antal gånger. Det är ingen heltäckande bok om Italien, inte ens om norra Italien. Sevärdheter hittar man enklare i turistbroschyrerna. Det välkända resenärerna Siv och Key L Nilson har helt enkelt lyft fram det som kommit i deras väg. Se gärna boken som en lockande och rik antipasto från en av Europas mest intressanta matkulturer.
Piemonte, Liguria, Emilia Romagna, Toscana, är några av de spännande lanskapen de besöker på sin inspirerande resa. Kaptitlen har namn som Palats och gamla ostar, Venetos pärla, Toscanas ädla blod, En doft av Piemonte - som skön musik för alla Italienvänner! Möt vyerna och människorna och maten. Recepten, med lockande färgfoton, är alla exempel på regionala och ibland lokala specialiteter. Vad sägs om Prosciutto San Daniele, Pappardella Tramezzino eller en Costoletta alla milanese?
Siv och Key L Nilson har givit ut mängder inspirerande mat- och reseböcker. Bland de senaste kan nämnas Fransyska visiter (1999), Franska Kort (2001) och Möten i Medelhavet - Korsika och Sardinien (2003).
Prisma 3 9789151842387 -
Baka med Linus : vinnare av Hela Sverige baka...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 104 sidor.
Nyskick. Trevlig bok m enkla recept o vackra bilder.
Hela Sverige bakar vinnare!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245189
- Titel
- Baka med Linus : vinnare av Hela Sverige bakar 2015
- Författare
- Larsson, Linus
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 104 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 231 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Enkla recept och snygg finish är Linus motto. Han vill inspirera och visa att det inte alls behöver vara svårt att baka både gott och vackert. Här finns favoritrecept på allt från klassiker som hallongrottor och lyxiga chokladbollar till mer avancerade bakverk som popcorntårtan från Hela Sverige bakar.Linus bjuder på en härlig blandning av småkakor och konditoriklassiker med twist, matiga bröd, lyxiga tårtor och ett helt kapitel med favoritråvaran choklad. Och allt är så klart fantastiskt gott!Ur innehållet:Småkakor och croissanter – smått och gott till kaffet. Snabbakat som hallongrottor eller choklad- och kardemummakakor eller lite mer avancerat som petit-chousvanar och croissanter.Klassiker med nya smaker – annorlunda varianter på klassiska bakverk som nypon- och vaniljbullar, äppelknyten och saftiga cupcakes med rice crispies-topping.Matiga och mättande bröd – bröd för alla tillfällen som chèvre- och rosmarindoftande grytbröd, baguetter och luftiga tekakorChokladfavoriter – råvaran som passar till allt från lyxiga efterrätter som salt choklad- och kolapaj till tryfflar med hallon och vit choklad som gör sig lika bra på kakfatet till fikat eller efter finmiddagenFint till festen –Somrig moussetårta, randiga bakelser eller popcorntårta ? Här finns tårtor och bakelser till de lite festligare tillfällena.
Bonnier Fakta 9789174245189 -
Solens öar : matresor till Italiens vackraste...
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Nära nyskick. Trevliga skildringar från italienska öar i solen.
Praktisk utgåva.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431367
- Titel
- Solens öar : matresor till Italiens vackraste öar
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 160 x 233 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 591 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Öar i solen har alltid haft en speciell dragningskraft på oss. En del av dem är semesterparadis som många återvänder till år efter år. Andra gömmer sig fortfarande lite hemlighetsfullt där ute i det blå havet. Flera av dem är värda en resa!
I Solens öar tar Bo Hagström oss med till sina italienska favoritöar. Öar där människorna har bevarat sin särart och platserna sin identitet. Följ med till Ponza och möt den gamle fiskaren Beppe och hans åsna och smaka på havets delikatesser. Ta färjan ut i den okända toskanska arkipelagen och kliv iland på den gamla fängelseön Capraia. Möt våren på Salina när kaprisen börjar blomma eller lämna det larmande Neapel och låt själen få ro hos vinbönderna på Ischia. Än en gång överraskar Bo Hagström oss genom att visa det okända och det äkta bortom massturismens attraktioner.
Liksom i SVT:s succéprogram Solens mat är det fotograf Per Anders Rudelius som har fångat Solens öar med sin kamera.
"Jag ger er mina allra bästa öar. Det är en resa ut i det blå med den salta havsbrisen i ansiktet och solen i ögonen. Men framför allt är det en resa till den läckra och nyttiga medelhavsmaten. Solens mat."
Bo Hagström
Presenterade öar: Ponza, Capraia, Salina, Ischia
Ica Bokförlag 1 9789153431367
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn