-
Italienska hemligheter
Inbunden bok. Laktalis. 2017.
ISBN 5709281008631
Nyskick. Italiensk hemma mat
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLaktalis 5709281008631 -
Första trädgården
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 128 sidor.
Nyskick. Aning blekt bokrygg.
Trevlig bok
Fler trädgårdsböcker på min sida till samma frakt, 62kr.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127355637
- Titel
- Första trädgården
- Författare
- Eva Robild - Görgen Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 13 x 239 mm Ryggbredd 162 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En del baskunskaper behöver man skaffa sig innan man ger sig i kast med sin första trädgård, oavsett om den redan är uppvuxen eller inte ens anlagd ännu. De kunskaperna finns i denna bok! Lättbegripligt och konkret beskriver den hur man väljer placering för uteplatser, rabatter, köksträdgård och hur man anlägger dem, vilka redskap som behövs, växtval och mycket mera. Allt för att skapa en både trivsam och lättskött miljö för hela familjen. Kortfattat och praktiskt inriktat beskrivs här trädgårdens olika delar och hur man steg för steg skapar den trädgård man drömmer om. Det gäller att börja med rätt saker. Trädgårdens grundform, dvs gångar, träd och häckar är då viktigast. Soliga platser i lä finns kanske redan på tomten, men annars måste man skapa vindskyddade ställen med hjälp av buskar och häckar. Därefter provar man sig fram till bästa ställena för uteplatser, gärna med hjälp av en liten flyttbar stol. Växter i kruka gör trädgården trevlig redan från början, medan annat växer till sig. Tips, t ex om hur man döljer den fula soptunnan med spaljéer och gör bilens plats mindre iögonfallande, finns också med. Till sist kommer det roliga att välja växter till rabatterna och planera kökslandet. Har man barn måste trädgården till en del rättas efter deras behov - och barn uppskattar oftast blommor och bärbuskar mer än en tom gräsmatta ... Den första trädgården är ett äventyr som man har glädje av länge.
Natur & Kultur 1 9789127355637 -
Svenska fåglar : en fälthandbok
Häftad bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 1987.
Mycket gott skick. Använd. Lite lätt knöliga sidor de första. 1-30
Praktisk att ta med på fältet.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129587263
- Titel
- Svenska fåglar : en fälthandbok
- Författare
- Imby, Lars - Imby, Lars
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1987
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 9129587263 -
Det andra ansiktet
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2016. 372 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100139018
- Titel
- Det andra ansiktet
- Författare
- Jungstedt, Mari
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 372 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 220 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 567 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Det andra ansiktet” är den trettonde delen i Mari Jungstedts succéserie om skakande mordmysterier mitt i den gotländska idyllen.Just när sommaren har slagit ut i blom skakas den fridsamma kustorten Ljugarn av ett uppseendeväckande mord. Offret är den kände konstnären och småbarnspappan Henrik Dahlman som hittas död och fastbunden i sängen i sin sommarstuga.När ett liknande mord begås på fastlandet dras kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson in i en intensiv utredning samtidigt som deras kärlek prövas på allvar. Reportern Johan Berg bedriver egen spaning på ön – vilket kommer att försätta honom i livsfara.
Albert Bonniers Förlag 9789100139018 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155260460
- Titel
- Världens bästa grillbok
- Författare
- Doggelito, Dogge
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är vid grillen det händer! Man umgås, lär känna nya människor, nån tar fram en gitarr - och så är festen igång! Smaker och dofter från alla världens hörn blandas på grillen, isen klirrar i glasen och skratten ekar mellan husväggarna. Här finns alla recepten för en riktigt minnesvärd grillfest. Saftigt kött med heta marinader och spännande kryddblandningar. Läckra fiskar och skaldjur, grillade grönsaker och självklart alla de bästa såserna, salsorna och tillbehören. Här finns grillmat som passar när man är många, familjemat, plockmat, desserter, venezolanska specialiteter, härligt slabbig kompismat och ett gäng riktigt stylish rätter när det är läge att impa. Missa inte de tabasco- och coca cola-marinerade kycklingspetten, Dogges superkebab eller den helgrillade fisken med salsa fresca.Vi känner alla Dogge Doggelito från kultbandet The Latin Kings och han är ständigt aktuell som artist, föreläsare och debattör. Men inte så många vet att Dogge dessutom är utbildad kock med en passion för matlagning. Hans pappa Alvaro kommer från Venezuela, också han jobbade som kock. Dogge växte mer eller mindre upp i ett restaurangkök och fick tidigt rycka in i där det behövdes. Mormor Gurli kommer från lilla bohuslänska byn Hovenäset, nära Smögen, där har Dogge lärt sig älska fisk och skaldjur. När han nu kommer med sin första kokbok Världens bästa grillbok! så innehåller den mängder av recept med färg och chilihetta från Venezuela, delikatesser från havet med en touch av västkusten och en skön skopa äkta Alby-kultur. Dogge säger själv att Alby har öppnat upp hans sinne för all världens mat. Välkommen till förorten!
Bokförlaget Semic 1 9789155260460 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174240788
- Titel
- Made in Sweden
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 275 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 944 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som resulterade i 90 recept och en massa mat- och miljöbilder. Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra svenska kulinariska rariteter. Boken är på en gång kokbok, handbok i råvaror och guidebok, och dessutom ovärderlig i köket och under en resa i matlandet Sverige.Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Upptäck Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland och getost från Jämtland. Njut av böckling från Gästrikland, fläder från Södermanland och potatis från Skåne.
Bonnier Fakta 9789174240788 -
Familjemiddagen : hemlagat med världens bästa...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 383 sidor.
Nyskick. Legendar. Världens bästa kock.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014341
- Titel
- Familjemiddagen : hemlagat med världens bästa kock, Ferran Adrià
- Författare
- Ferran Adriá
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 300 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1734 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Förstklassig manual till att lyckas i köket.
Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås.
Ferran Adrià brukar kallas för världens bästa kock. I många år har han drivit den legendariska restaurangen elBulli utanför Barcelona som fem gånger utnämnts till världens bästa restaurang. Restaurangen är världskänd för sin så kallade molekylärgastronomi och sitt haute cuisine, men i kokboken Familjemiddagen handlar det uteslutande om förstklassiga, gedigna familjemåltider.
Familjemiddagen. Hemlagad mat med Ferran Adrià är en kokbok som bjuder på hederlig, traditionell mat för hela familjen - med en mästerkocks omisskänneliga "touch". Här visar Ferran Adrià hur vi ska laga mästerlig chili con carne och hamburgare, och hur vi lyckas med våra omeletter, mousser och bryléepuddingar. Låt världens bästa kock förgylla familjens köttfärssås. Allt som allt finns närmare 100 recept.
Boken bjuder först på ett antal basrecept och därefter presenterar Ferran Adrià 31 menyer som består av huvudrätt, förrätt och efterrätt. Genomgående i boken står användarvänlighet i fokus och alla recept - såväl förrätter, huvudrätter som desserter - illustreras med tydliga steg-för-steg-bilder. Dessutom inleds varje meny med en inköpslista samt en tidslinje. Det senare visar tydligt när man bör utföra olika förberedelser och matlagningsmoment. Allt för att tillagningen ska gå smidigt och maten ska bli så välsmakande som möjligt. Allt är genomtänkt i minsta detalj för att det ska bli så enkelt som möjligt för användaren att både planera och tillaga maten.
Bilderna i Familjemiddagen är inte sedvanligt tillrättalagda matfotografier, i stället är det medvetet verklighetstrogna och instruktiva. Även här sätts användarvänligheten i fokus: Så som det ser ut på steg-för-steg-bilderna kommer det att se ut även när du lagar maten hemma i ditt kök. Det är både ärligt och pedagogiskt. Ingen behöver fråga sig: "Varför ser det inte ut som på bilden?", "Har jag gjort fel?".
Detta är den första och enda boken av Ferran Adrià som handlar om vanlig, hederlig mat och det är en förstklassig manual till hur du ska lyckas i köket.
Tukan Förlag 1 9789174014341 -
Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorn...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2008. 144 sidor.
Nyskick. Årets bästa kokbok 2008
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185465361
- Titel
- Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 303 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 980 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa.
Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö.
Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet.
Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.
Åsa Swanberg, som står bakom texten, är matälskande skribent och copywriter som skrivit böckerna Fika Kika Njut och Bara Bullar.
Wolfgang Kleinschmidt, som tagit flertalet av bokens bilder, är en av våra skickligaste matfotografer. Han har medverkat i ett stort antal kokböcker.
Ordalaget Bokförlag 9789185465361 -
Konditorns bästa
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1999.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Fräsch o fin.
Mycket innehållsrik, trevliga bilder.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100568603
- Titel
- Konditorns bästa
- Författare
- Bengtsson, Signe Maria - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100568603 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9174103032
- Titel
- Annorlunda kokbok
- Författare
- Rönnberg, Bo - Berg, Stefan
- Förlag
- Stockholm : Akademilitt
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Stockholm : Akademilitt 9174103032 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9100110981
- Titel
- Konditorns bästa
- Författare
- Bengtsson, Signe Maria
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När jag var liten bodde jag på samma gata som min mormor och morfar. På eftermiddagarna när jag kom hem från skolan satt de vid köksfönstret och väntade. Vanligtvis gick jag dit in för att prata en stund och äta av det välfyllda kakfatet. Dessa eftermiddagar vid mina morföräldrars köksbord har satt prägel på hela min tillvaro. När det var dags att välja yrke ville jag gå i mormors fotspår, jag ville känna doften av nybakat bröd och det fanns bara ett naturligt val att bli konditor. Jag hoppas du vill dela mina minnen och låta dig inspireras till att glädja dig själv, dina barn eller barnbarn med doften av nybakat.Så skriver Signe Maria Bengtsson i sitt förord till Konditorns bästa. Med inspirerande fotografier av Nisse Peterson får vi i cirka 200 lättöverskådliga recept på bland annat småkakor, mjuka kakor, pajer och petit-fourer lära oss bakningens grunder. Enkelt, även för den ovane, blir det att göra finska pinnar, kokosdrömmar eller hallongrottor själv. Alla recept är hämtade ur författarens och hennes familjs receptsamlingar, de flesta ur mormor Hildurs handskrivna anteckningsbok, och Signe Marias yrkerserfarenhet som konditor blandas med historier från familjen, flera generationer tillbaka. Här finns också handfasta tips och råd om till exempel hur man gör wienerdegar, tar tillvara överblivna äggvitor och vad man ska tänka på vid pajbakning. Den här nya utgåvan är läckert formgiven av den unga formgivaren Kerstin Hanson, innehållet och recepten är desamma (med små undantag).För dem som vill utöka sin köksrepertoar med sockerbakande är Konditorns bästa det idealiska verket. Recepten är lättöverskådliga och trovärdiga, och instruktionerna tydliga. De utmärkta fotografierna, tagna av Nisse Peterson, är sakligt stämningsfulla. Konditorns bästa har goda chanser att bli en klassisk bakbok. DN"Konditorns bästa innehåller inte bara kak-, bull- och tårtrecept utan också gamla yrkesknep som gör att bagarna och konditorerna alltid lyckas med det vi andra går bet på." Gefle DagbladFörra utgåvan såld i 25 000 ex!
Albert Bonniers Förlag 9100110981 -
Femton franska menyer
Häftad bok. Göteborg : Esselte studium (Akad. förl.). 1977.
Nyskick. Metodiskt och trevlig med de 15 menyerna i litet trevligt format.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9124157295
- Titel
- Femton franska menyer
- Författare
- Petersen, Bengt - Edlundh, Sue
- Förlag
- Göteborg : Esselte studium (Akad. förl.)
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
Göteborg : Esselte studium (Akad. förl.) 9124157295 -
Lördagsmiddagen
Inbunden bok. Bonniers. 1 uppl. 1956.
Nära nyskick. Väl bibehållen från 50 talet. Fräsch o fin.
Pernilla Legend i köket.
Läckert välhållet omslag.
Små trevliga berättelser om mat och dryck. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers 1 -
Alla hönsen hemma och färska ägg i köket
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2015. 192 sidor.
Nyskick. Egna höns i det dagliga livet. Skötsel av hönsen och så ingår recept på goa och läckra äggrätter.
Klassiker: ex ägg: florentine mm
Läckert foto också.
En fraktavgift även om du köper flera böcker. Fler roliga kokböcker på min sida. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178434732
- Titel
- Alla hönsen hemma och färska ägg i köket
- Författare
- Billing, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 225 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Drömmer du också om att ha egna höns i trädgården? Om att kunna gå ut och plocka in nyvärpta ägg som du direkt kan använda i matlagningen? Det gjorde matskribenten Anna Billing.
För två år sedan förvandlade hon barnens övergivna lekstuga till hönshus och skaffade kycklingar. I trädgården bor numera sju mycket olika hönor som sprätter hela dagarna och äter matrester från familjen. De värper ägg i alla möjliga färger och storlekar som allihop hamnar i Annas kök och blir pocherade, stekta och kokta eller hamnar i läckra sallader, omeletter, pannkakor, såser och desserter. Gärna med tillsammans med annat från trädgården.
Alla hönsen hemma och färska ägg i köket är en kokbok med en twist. Den handlar om det dagliga livet med höns i en vanlig villaträdgård, kombinerat med praktiska tips om hanteringen av färska ägg och många enkla, goda äggrecept som förgyller både vardag och fest.
"Höns är bra för själen!" Allt om mat
"En inspirerande och personlig bok som både nybörjare och mer erfarna hönsägare har glädje av, och även den som enbart söker ny inspiration till äggrätterna hemma i köket." Bibliotekstjänst
Bokförlaget Arena 1 9789178434732 -
Vete-Kattens bästa kakor
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 80 sidor.
Nyskick. Prislapp kvar på baksidan.
Legendariskt konditori.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127356658
- Titel
- Vete-Kattens bästa kakor
- Författare
- Brolin, Agneta
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 243 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 328 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Omtanke om råvaror och människor, historia, tradition och smakupplevelse är något av ett signum för Konditori Vete-Katten. Det är ett begrepp i både den svenska och internationella konditorivärlden och 2005 tilldelades det priset som Årets Konditori. I den här boken finns recepten på deras bästa kakor samlade. De bakas på äkta smör och med hemgjorda fyllningar.
Doften av nybryggt kaffe och dignande kakfat med långt mer än sju sorters kakor är något som möter besökaren som stiger in på det gamla konditoriet i centrala Stockholm. Bland de recept på småkakor som finns med i boken hittar man bl a bondkakor, havrerussinkakor och Thyras vaniljdrömmar. Bland bitarna finns vaniljhjärtan som smälter i munnen och klassiker som katalaner och chokladbiskvier. Här finns också recept på rulltårtor, mjuka kakor och knapriga skorpor att doppa i kaffet.
Agneta och Östen Brolin
tog 1979 över konditoriet på Kungsgatan 55. Sedan dess har de satt sin prägel på Vete-Katten och samtidigt förvaltat de gamla traditionerna. Östen är konditor och svarar för recepten.
Natur & Kultur 1 9789127356658 -
Baka med Bandell
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 139 sidor.
Nyskick. Presentskick
Mycket vackra foton.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785382
- Titel
- Baka med Bandell
- Författare
- Alisa Bandell
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 764 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alisa Bandell har älskat att baka och laga mat hemma i familjens kök ända sedan hon var liten. Nu har hon gjort en egen personlig och färgstark bakbok av sin hobby. Projektet startade som ett gymnasiearbete inför studentexamen och Alisa har gjort allting själv: skapat recepten, skrivit texterna, illustrerat, fotograferat och formgivit. Här delar hon med sig av ett femtiotal recept, alltifrån syrlig Key Lime Pie till krämig chokladfondant. Inspirationen till recepten har Alisa bland annat hämtat från resor och vistelser i olika länder med familjen. Förutom att experimentera i köket, är just resor och teater ett stort intresse. Mellan recepten tipsar hon även om musik, filmer, pjäser och böcker.
Massolit Förlag 1 9789187785382 -
Två systrars söta : 170 frestelser från The C...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 175 sidor.
Nyskick. Prisbelönt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137124926
- Titel
- Två systrars söta : 170 frestelser från The Cookbook Café
- Författare
- Eisenman, Lisa
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 253 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 859 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Två systrars söta har Lisa och Monica samlat inte mindre än 170 av sina bästa recept. Helén Pes aptitretande bilder gör boken ännu mer njutbar. Ett smakprov ur receptsamlingen: lavendelkakor; havrekakor med valnötter & russin; After Eight-kakor; muskovadosnittar med kaffekross; mormor Gretas kardemummaskorpor; pudrade aprikosrutor; Gunnars limekolarutor; päron- & ingefärskaka; tant Märtas hemliga mandel- & nougatkaka; mormor Hilmas lingonkaka; aunt Lillies kaka; rödbetskaka med saffransglasyr; ultimata morotskakan; devil’s chocolate cake; polkagrischeesecake; svartvinbärstryffelpaj; apelsintryffelpaj med pinjenötter; lingon- & äppelpaj med mandeltäcke; Veronicas ananaspaj; baklava; Teddys hasselnöts- & limemousse; nyponpannacotta; semifreddo med nougat & jordgubbar; sommartiramisù; Ellies chokladpudding; fikonglass; avorioglass; avokadoglass; mascarponeglass med pinjenötter; citronyoughurtglass; päronsorbet; lime- & myntasorbet; bergamottgranita; karamelliserat popcorn; mintmarshmallows; panforte samt chili- & limekarameller. Lisa Eisenman, som tidigare arbetat med marknadsföring, och Monica Eisenman, som är utbildad grafiker, har förverkligat sin dröm att skapa en mötesplats för alla som älskar mat: The Cookbook Café är en kombinerad kokbokhandel och lunchrestaurang för matentusiaster.
Bokförlaget Forum 9789137124926 -
Bröd för alla sinnen : baka hemma med traditi...
Häftad bok. Gullers förlag. 1 uppl. 2011. 175 sidor.
Nyskick. Presentskick
Slut på förlag.
Brödbak bok med pedagogiska inslag, författaren är hushållslärare och bröd specialist.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185957149
- Titel
- Bröd för alla sinnen : baka hemma med tradition och känsla
- Författare
- Stina Algotson
- Förlag
- Gullers förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 200 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 675 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nyutgåva av älskad brödbok. Nu har Bröd för alla sinnen sålt i över 16 000 exemplar. Och 2009 placerade den sig på tredje plats i World Cookbook Awards, i genren brödböcker.
Stina Algotsons, författare till en rad kok- och matböcker, har samlat de bästa recepten: bröd med anor, men i modern tappning. Bröd som kan serveras varje dag, till frukost, till soppan eller som en viktig del av festbuffén. Många bröd går snabbt att baka. Andra kräver mer tid och omsorg.
Ur innehållet:
* Surdegsbröd
* Kryddbröd
* Bröd med nötter och frön
* Bröd med grönsaker och frukt
* Skållat bröd
* Bröd av speltvete
* Bröd med bakpulver eller bikarbonat
* Tunnbröd och knäckebröd
* Kokta bröd och bröd utan ugn
* Mångkulturellt bröd
* Glutenfritt bröd
Gullers förlag 1 9789185957149 -
Stora trädgårdsboken
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2005. 1023 sidor.
Nyskick. Förutom ett litet mini skav på framsidan , se bild och veck på den mycket breda bokryggen, helt intakt.
Mycket innehållsrik kring det mesta i din trädgård , 3,8 kg text och bild. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781405433594
- Titel
- Stora trädgårdsboken
- Författare
- Antony Atha - Jane Courtier - Margaret Crowther - Sue Hook - David Squire
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 1023 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 229 x 276 mm Ryggbredd 60 mm
- Vikt
- 3775 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9781405433594 -
Amarone Mina favoriter
Inbunden bok. A glass of wine. 1 uppl. 2012. 112 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163716317
- Titel
- Amarone Mina favoriter
- Författare
- Henrik Ungerth
- Förlag
- A glass of wine
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 294 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 758 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Amarone har blivit vinet alla pratar om och utvecklingen av vinet har varit väldigt expansiv de sista 10 åren. Det kraftiga vinet från Valpolicella skiljer sig från alla andra röda viner genom att det är gjort på druvor som har torkat i minst tre månader. Idag finns det flera olika typer av Amarone och det kan vara svårt att välja vad man skall köpa. Henrik Ungerth skrev en bok om Amarone 2004 och nu kommer den efterlängtade uppföljaren där han har valt ut 52 favoriter av alla de ca 250 Amarone som finns idag. Henrik guidar oss igenom allt som har med Amarone att göra och berättar personligt om de 52 Amarone som han har valt ut till boken Amarone Mina favoriter.
Ytterligare fotografer: Ungerth, Henrik
Ytterligare författare: Ungerth, Henrik
A glass of wine 1 9789163716317 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127132665
- Titel
- Kalasgott
- Författare
- Jennie Benjaminsson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 258 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 911 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det ska vara roligt att laga läcker och vacker mat! Den enklaste middagen är den godaste, och det är också den maten som jag gärna bjuder mina nära och kära på. Under tiden som köttet sköter sig själv i ugnen kan du sola dig brun eller röd, fixa och trixa med dukning, läsa en mysig bok eller lägga dig i hängmattan med en nyskakad hallondrink i handen. Enkelhet är min bästa middagshemlighet!
Här har jag samlat mina grymmaste recept och delat in dem efter humör, tid och tillfälle. Oavsett om du är medvetslös eller pigg som en duracellkanin, ska äta ensam eller bjuda hem hela tjocka släkten, imponera stort eller bara piffa till vardagen så hoppas jag att du hittar det du söker här. Mitt mål med den här boken har varit att ge nyfikna hemmakockar i alla åldrar den bästa av kokböcker." Jennie Benjaminsson"
"Boken lär knappast bli någon dammsamlare det här är recept att verkligen laga. Enkelhet när den är som bäst!" Allt om Mat
Natur & Kultur 1 9789127132665 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789173374279
- Titel
- Italiensk dagbok
- Författare
- Kristina Kappelin
- Förlag
- Brombergs
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 232 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 210 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 428 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Folkkära journalisten och författaren Kristina Kappelin bjuder dig med på en resa till sitt älskade Italien. Med humor, värme och skärpa ger hon oss personliga inblickar i det italienska vardagslivet och samhället. En härlig skildring av Italiens skönhet såväl som skavanker och av landets tre religioner: maten, katolicismen och fotbollen.
"Jag flyttade till Italien 1984. Jag stannar ganska ofta upp och kommer på mig själv med att ha tagit över en annan kulturs vanor utan att blinka, och gjort dem till mina. Efter snart trettio år utomlands, är mitt liv i Rom fortfarande fullt av känslan av att jag lever en sanndröm. Jag ville ju så oerhört gärna vara här!"
Brombergs 1 9789173374279 -
Det vilda köket
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 191 sidor.
Nyskick. Presentskick
Fina mat och örtberättelser, fina foton.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243543
- Titel
- Det vilda köket
- Författare
- Kalf-Hansen, Rune
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 242 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 883 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt.Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.
Bonnier Fakta 1 9789174243543 -
Made in Sweden
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 207 sidor.
Nära nyskick. Ren och fräsch. Något vågig inlaga. Pyttesmå skav på hörn. Liten fläck på pärmens baksida, se bild, obetydlig.
kokbok och en inventering av svensk mat samtidigt. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240788
- Titel
- Made in Sweden
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 275 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 944 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då de småskaliga och omsorgsfulla producenterna blir allt fler och bättre gav sig kocken och matskribenten Jens Linder och fotografen Stefan Wettainen ut på en matresa från Lappland till Skåne för att leta upp det bästa ur vårt svenska skafferi. En resa bland ekologisk, närodlad och hantverksmässig mat som resulterade i 90 recept och en massa mat- och miljöbilder. Made in Sweden är en vacker och suggestiv inventering av våra svenska kulinariska rariteter. Boken är på en gång kokbok, handbok i råvaror och guidebok, och dessutom ovärderlig i köket och under en resa i matlandet Sverige.Läs om hur 15 fantastiska svenska råvaror tillagas och hanteras. Upptäck Bohusläns ostron, Skånes charkuterivaror och Västerbottens åkerbär. Smaka på renkött från Lappland, grönkål från Halland och getost från Jämtland. Njut av böckling från Gästrikland, fläder från Södermanland och potatis från Skåne.
Bonnier Fakta 9789174240788 -
Tillsammans : om medkänsla och bekräftelse
Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2007. 159 sidor.
Nyskick. Presentskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127113756
- Titel
- Tillsammans : om medkänsla och bekräftelse
- Författare
- Kåver, Anna
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 130 x 205 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 280 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En stor utmaning i våra liv är att fungera tillsammans - med vår livspartner, med våra barn och föräldrar, med våra släktingar, vänner och arbetskamrater. Vi vill skapa och bevara goda relationer, men alltför ofta misslyckas vi. Här kommer en bok som hjälper dig att lyckas! Genom att utveckla din medkänsla, både med andra och med dig själv, kan du fatta kloka beslut. Genom att bekräfta andra, och dig själv, kan du både visa och få respekt. En relation som präglas av medkänsla och respekt ger glädje och utrymme för utveckling. Den här boken visar vägen dit!
Dialektisk beteendeterapi (DBT) är en terapiform som har många inspirationskällor. Förenklat kan metoden sägas vila på kognitiv beteendeterapi och på fyra viktiga begrepp: acceptans, medveten närvaro, medkänsla och bekräftelse. I denna bok tar författarna på ett lättillgängligt sätt upp betydelsen av medkänsla (empati) och bekräftelse. Men medkänslan behöver ges uttryck i aktiv handling – i bekräftelse av den andre. När vi bekräftar en annan människa förmedlar vi att vi tar henne på djupaste allvar. På så sätt ökar vi chansen att få bekräftelse tillbaka – att få känna gemenskap och respekt.
I boken ges konkreta råd om vad, vem, när och hur vi kan bekräfta, i handlingar, verbalt och genom kroppsspråk. Ett kapitel handlar om bekräftelseyoga, dvs en rad enkla vardagliga övningar.
På samma sätt som författarnas böcker Att leva ett liv, inte vinna ett krig (om acceptans) och Vem är det som bestämmer i ditt liv? (om medveten närvaro) vänder sig Tillsammans till alla som är intresserade av personlig utveckling. Boken kan även användas som resursbok inom utbildningar och av professionellt verksamma inom psykiatrin.
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127113756 -
Jordens bästa käk : en gård, tre kockar och e...
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2011. 164 sidor.
Nyskick. Grönsaker
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170375903
- Titel
- Jordens bästa käk : en gård, tre kockar och en massa recept
- Författare
- Lotta Lundgren - Maximillian Lundin - Isak Wiig
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 255 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 779 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maximillian Lundin, Lotta Lundgren och Isak Wiig samlas i september 2011 på Marcellos farm i Skåne för att under tre dagar laga mat. Resultatet ska bli kokboken Jordens bästa käk.
"Marcellos farm odlar ett fyrtiotal olika sorters ekologiska grönsaker och ligger någonstans mellan Absoluts fabrik och OLW:s stora chipsindustri i skånska Ugerup. Mycket mer än så vet vi inte när vi anländer dit tillsammans med några lådor torrvaror, kött, fisk, varsin gasolhäll, våra knivar, sovsäckar, gummistövlar, några kompisar, en fotograf och en gemensam övertygelse att naturlig mat är godare och bättre.
Vi ska laga av det som växer på åkrarna runt farmen. Resultatet ska bli kokboken Jordens bästa käk, färgad av direktkontakten med den jord som maten trots allt växer ur, hur abstrakt det än ter sig när man står hemma vid sin egen spis.
Det blåser lite. En traktor brummar i bakgrunden. Vi tänder våra kök och sätter igång."
Ordfront Förlag 1 9789170375903 -
Chokladfabrikens desserter : rena underverk o...
Inbunden bok. Tree Publishing. 1 uppl. 2012. 143 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197754224
- Titel
- Chokladfabrikens desserter : rena underverk och små goda till kaffet
- Författare
- Annika Edestrand
- Förlag
- Tree Publishing
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 257 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 732 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla recept i den här boken innehåller choklad. Vi som har gjort den tycker nämligen att choklad är det bästa som finns. Om den är lite varm, smakar den tryggt och härligt. Om den är lite sval, blir den elegant och förförisk. Om den är rumstempererad blommar den ut och får hela desserten att jobba för sig. Andra ingredienser som träffar choklad får finna sig i att om inte spela birollen, så åtminstone ge plats för ännu en huvudrollsinnehavare.
Choklad tar plats. Det ska den göra.
Chokladfabriken i Stockholm tillverkar ovanligt god choklad i alla former med mycket kärlek. Företaget drivs av Martin och Ellinor Isaksson, som även startade det 1997. I skrivande stund finns det fyra butiker, strategiskt utplacerade där chokladen behövs bäst.
Annika Edestrand är skribent med ett överdrivet engagemang i mat, dryck och chokladkräm.
Helena Ullstrand är formgivare och dras till sådant som gör livet vackrare, som plommonpaj.
Helén Pe är fotograf och får såväl mousse som pudding att visa sig från sin bästa sida.
Njut ordentligt nu.
Tree Publishing 1 9789197754224 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789129666090
- Titel
- Näpp! sa Alfons Åberg
- Författare
- Bergström, Gunilla
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 32 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 240 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 246 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Bergström, Gunilla
Ytterligare illustratörer: Bergström, Gunilla
Rabén & Sjögren 3 9789129666090 -
Laga mat med Carl Butler : 84 recept ur Carl...
Inbunden bok. Stockholm : Askild & Kärnekull.
Nära nyskick. Aning stötskada hörn.
Ren och fräsch inlaga.
Klassiker med butlerInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915820136x
- Titel
- Laga mat med Carl Butler : 84 recept ur Carl Butlers receptklubb
- Författare
- Butler, Carl - Kedemar, Roger
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull
- Språk
- Svenska
Stockholm : Askild & Kärnekull 915820136x -
Cattelins kokbok
Inbunden bok. Stockholm : Atlantis. 1996.
Nyskick. Möjligen något gulnad.
Så läcker och så klassisk som det kan bli.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174863940
- Titel
- Cattelins kokbok
- Författare
- Blekenberg, Kjell - Falk, Lars - Uhr, Harry - Bengtsson, Jan Åke - Pihl, Ove
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 9174863940
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn