-
Nya älgkokboken : viltkockens bästa recept
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2023. 112 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155272029
- Titel
- Nya älgkokboken : viltkockens bästa recept
- Författare
- Levén, Anders
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 270 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Magnus Skoglöfs matfoton är välkomponerade, stilrena och skapar en fin känsla av matupplevelsen ... Anders Levén lyfter det miljövänliga värdet i att äta vilt men framför allt hyllar han de goda smakerna och upplevelsen av jakt, matlagning och gemenskap."Betyg 5 av 5 (Briljant) Ur BTJ-häftet nr 18, 2023. Lektör: Natalia WalawenderLaga mera älg! Älgkött är tacksamt att hantera, det har lagom mycket viltsmak och det går att tillaga på så många olika sätt. I Nya älgkokboken – viltkockens bästa recept bjuder den välkända kocken och jägaren Anders Levén på sina bästa recept på älg. Här finner du recept på härliga, klassiska vardagsrätter såväl som nyskapande, spännande rätter med inspiration från hela världen. Vad sägs om baconlindad älgfärsbiff, skrädmjölspannkaka med stekt älgskav eller currygryta med älg och kanel? Dessutom visar Anders hur du bäst använder de olika styckningsdetaljerna från älgen, så att du kan ta vara på allt det goda som skogens konung har att erbjuda. Oavsett om du ska laga en vardagsmiddag till familjen eller en storslagen festmåltid till vänner och jaktlag kan du imponera med viltkockens bästa recept!
Bokförlaget Semic 9789155272029 -
Öl – svenska hantverksbryggerier & deras bäst...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2023. 109 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155272043
- Titel
- Öl – svenska hantverksbryggerier & deras bästa recept
- Författare
- Eriksson, Fredrik
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 451 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Boken fungerar både som en hembryggarbok och som en guide till svenska hantverksbryggerier och specialiserade ölkrogar. Reportagen från företagen är inspirerande, kortfattade och lättlästa, och illustreras av Stockholmsfotografen Pelle Lundbergs fina bilder. Boken riktar sig till ölälskare i allmänhet och hemmabryggare i synnerhet."Betyg: 4 av 5 (Mycket bra) Ur BTJ-häftet nr 17, 2023 Lektör: Tom Hermansson SnickarsÖlkulturen i Sverige har utvecklats enormt de senaste decennierna. Många nya mikrobryggerier har startats och intresset för hantverksöl och hemmabryggning har aldrig varit större.I boken presenteras de passionerade människorna bakom svenska hantverksbryggerier och vi får en unik inblick i världen kring hantverksöl – mälteriet, grossisterna och krogarna. Varje bryggeri har frikostigt delat med sig av ett ölrecept som lämpar sig för hemmabryggning.I boken finns tydliga steg för steg-beskrivningar för hur du brygger hemma – så testa att brygga ditt favoritöl eller upptäck nya spännande sorter!En bok som vänder sig till alla som är intresserade av öl och ölkultur och som är nyfikna på att börja brygga eget öl. En perfekt present till varje ölälskare!
Bokförlaget Semic 9789155272043 -
Världens vego från Slottsträdgården Ulriksdal
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2023. 125 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155272357
- Titel
- Världens vego från Slottsträdgården Ulriksdal
- Författare
- Nordgren, Katarina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 231 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgård, inredning och god design, och varje vardag står en överdådig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet. Hit kommer såväl småbarnsfamiljer, tonåringar och gamla, veganer såväl som icke-vegetarianer för att njuta av soppor, sallader och varmrätter, skapade av Trädgårdscaféets kreativa kockar. Allt lagat av säsongens råvaror och med influenser från världens alla hörn.Nu kan du njuta av den populära vegomaten hemma i köket. Här finns allt från smårätter, soppor, och sallader till varmrätter och desserter. Vad sägs om papa a la huancaina, kassavarot på krispig salladsbädd, gräddig paprikasoppa och tre sorters hummus? Eller varför inte bjuda vännerna på en härlig trerättersmeny med päronsallad, färsgryta med svartkål och nordisk tiramisu.Boken innehåller cirka 75 recept som passar både vardag och fest och blir det rester över är maten lika god att packa ner i lunchlådan till dagen efter.Det här är skribenten Katarina Nordgrens och fotograf Tomas Södergrens femte kokbok i samarbete med kockarna på Trädgårdscaféet där varje vegorätt presenteras med inspirerande och vackra bilder.
Bokförlaget Semic 9789155272357 -
Vårt dagliga bröd : 25 kända ansiktens godast...
Inbunden bok. Stockholm : Frälsningsarmén. 2003.
Mycket gott skick. Ringpärm med brödrecept på kartongblad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163144824
- Titel
- Vårt dagliga bröd : 25 kända ansiktens godaste bröd
- Författare
- Sahlberg, Daniel - Wickström, Martin - Frälsningsarmén
- Förlag
- Stockholm : Frälsningsarmén
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- Svenska
Stockholm : Frälsningsarmén 9163144824 -
Tjugotre djupa andetag från Dykarbaren på San...
Inbunden bok. Ahead multimedia. 1997.
Mycket gott skick. Med CD-skiva
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197310603
- Titel
- Tjugotre djupa andetag från Dykarbaren på Sandhamn
- Författare
- Lindén, Anders - Koller, Lena - Rietz, Björn
- Förlag
- Stockholm : Ahead multimedia
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Ahead multimedia 9197310603 -
Biodlarens kokbok : honung - en delikatess so...
Häftad bok. Mantorp : Sveriges biodlares riksförb. 1995. 48 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197070785
- Titel
- Biodlarens kokbok : honung - en delikatess som ger maten guldkant
- Författare
- Björklund, Erik - Lang, Johann - Sveriges biodlares riksförbund
- Förlag
- Mantorp : Sveriges biodlares riksförb
- Språk
- Svenska
Mantorp : Sveriges biodlares riksförb 9197070785 -
Svenskt husmoders lexikon del lV: Koklexikon
Inbunden bok. Medéns. 4 uppl. 1952. 460 sidor.
ISBN xx
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMedéns 4 xx -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178434954
- Titel
- Leifs mat
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2016
- Språk
- Svenska
Bokbolaget 9789178434954 -
Kockarnas kalender : konsten att laga god mat
Häftad bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 643 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151836939
- Titel
- Kockarnas kalender : konsten att laga god mat
- Författare
- Svensk mjölk
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 643 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 704 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151836939 -
Kondisboken : klassiska svenska kaféer och ko...
Inbunden bok. Bonniers. 1996. 149 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad med färgfotografier.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100561983
- Titel
- Kondisboken : klassiska svenska kaféer och konditorier
- Författare
- Thulin, Maria - Kindblom, Johan - Lindman, Åke E:son - Walström, Susanne
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Bonniers 9100561983 -
Den lyckliga osten : osteria
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1 uppl. 2001. 40 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129654289
- Titel
- Den lyckliga osten : osteria
- Författare
- Hellsing, Lennart
- Förlag
- Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 40 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 0 x 290 mm
- Vikt
- 379 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad vore jorden utan en rundpipig helfet Drabant, en ursvensk halvhård Svecia eller en mild och gräddig Bel Paese? ?Jorden vore föga rolig utan ostar ? knappt bebolig??Besök därför genast Osterian Den Lyckliga Osten!Gå ner i ostkällaren en trappa ner, där Lennart Hellsing, ostmästare och versmästare, tar emot med en genial och lekfull kavalkad ostar.Riber Hansson, tidningstecknare på SvD, har skapat de läckra och magnifika ostporträtten.
Rabén & Sjögren 1 9129654289 -
Sveriges godaste utflyktsmackor : läckra rece...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2022. 112 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155270544
- Titel
- Sveriges godaste utflyktsmackor : läckra recept för äventyr och friluftsliv
- Författare
- Olson Haglund, Karolina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 228 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 413 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är utflykten utan en riktigt god och matig smörgås i ryggsäcken? Den här inspirerande boken bjuder på massor av recept för hela familjen som Skogaholm och Friluftsfrämjandet valt ut från sin tävling Sveriges godaste utflyktsmacka. Mackan passar lika bra till frukost eller lunch som till mellis eller middag, och smakar alltid som bäst när den äts ute i naturen. Vad sägs till exempel om mättande tonfiskröra på fluffigt rostbröd, köttbullar och rödbetssallad på limpa, äggmacka med gräslök och kaviarkräm, kavring med stekt potatis och sill, klassisk Club sandwich, fralla med ost och falukorv eller renskav och pepparrotskräm på rustik gårdslimpa? Boken innehåller också enkla och värdefulla tips som gör friluftslivet roligt och spännande.
Bokförlaget Semic 9789155270544 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155231590
- Titel
- Annas svenska kök
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 194 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 346 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenska smaker är temat i Anna Bergenströms nya färgstarka och mycket inspirerande kokbok. I Anna Bergenströms mycket kompetenta händer har traditionella klassiska recept blivit nya, lätta och mycket lockande husmanskost i nya kläder Mamsells ägglåda, Kalles ansjovis, laxpudding, kräftströmming, sjömansbiff, oxrulader, slottsstek, älggryta, Wallenbergare, citronfromage, småländsk ostkaka, äppelkaka, lingonparfait... Smaka och njut.Som vanligt är det en oumbärlig bok av allas vår uppskattade matskribent och kokboksförfattare.ANNAS SVENSKA MAT innehåller ett 90-tal recept och är rikt illustrerad med Fanny Bergenströms vackra färgbilder och samarbetet har resulterat i en härlig kokbok att ge sig själv och andra EN GIVEN SUCCÉ!
Bokförlaget Semic 9789155231590 -
Grilla mera vego : Gröna rätter, röror, såser...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2022. 128 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155270520
- Titel
- Grilla mera vego : gröna rätter, röror, såser, snacks och desserter
- Författare
- Ehrlund, Per
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga grönt på grillen! Här hittar du rätter där grönsaker som zucchini, rotselleri och spetskål spelar huvudrollen, men också vegoburgare, sallader, grillade ostar, såser, röror … Ja, till och med desserter. Grillmästaren Per Ehrlund bjuder dessutom på en praktisk grillskola. Till exempel får du lära dig skillnaden mellan direkt och indirekt värme, när du bör använda kol respektive briketter och hur du kan justera värmen i en kolgrill. Samt vad du ska tänka på när du grillar vegetariskt, så klart!Per Ehrlund är en Sveriges mest anlitade och rutinerade grillinstruktörer och har skrivit två böcker om grillad mat. Han har även vunnit flera utmärkelser i olika BBQ-tävlingar, bl a Årets Grillkock.
Bokförlaget Semic 9789155270520 -
Tareq Taylors matresa : med rätter från Jerus...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2021. 168 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178873326
- Titel
- Tareq Taylors matresa : med rätter från Jerusalem och min familj
- Författare
- Taylor, Tareq
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 268 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 813 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken bakom tv-succén på SVTFölj med Tareq Taylor på en inspirerande och personlig matresa till sin pappas hemstad Jerusalem. Här i mötet mellan olika kulturer hittar du den godaste maten från Mellanöstern – klassisk hummus, granatäppelsallad, den arabiska pizzan manakish, lammgrytan makloubi, riktigt bra tabbouleh, sesambrödet kaek och den söta kakan harisi.Boken följer i spåren av tittarsuccén "Tareq Taylors matresa" (SVT) där Tareq Taylor tillsammans med sin pappa Seif och bror Zafer besökte platsen han inte återvänt till sedan barnsben, och den fantastiska mat från Mellanöstern som han är uppväxt med. Ett tv-program präglat av en sällsynt värme och en känsla av att mat kan överbrygga alla gränser.
Bonnier Fakta 9789178873326 -
Zazzis mat : med smak av Italien
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2005. 196 sidor.
Nära nyskick. Nedre del på pärmryggen fram lite skadad samt ett litet veck i övre hörn
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127356426
- Titel
- Zazzis mat : med smak av Italien
- Författare
- Zazzi, Alexandra
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 196 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 260 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 900 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Utmärkande för det italienska köket är de fantastiska råvarorna och utsökta smaker. Det är också den mat som ligger Alexandra Zazzi allra närmast. Här presenterar hon det bästa som Italien har att erbjuda bland buffémat, varmrätter, bakverk och desserter. Dessutom ger hon en inblick i den unika italienska kaffekulturen.
Detta är en riktig allroundkokbok som kan användas både till en större middag med många gäster, eller för den lilla familjen en vanlig vardag efter jobbet. Italienska klassiker varvas med moderna, nyskapade rätter där inspirationen ibland hämtats på annat håll än Italien.
Hur vet man att fisken är färsk? Hur får man köttet perfekt rosa? Hur förbereder och planerar man bäst en buffé? Många fakta och tips ger hjälp i köket och gör att boken också fungerar som en grundläggande handbok i matlagning.
Alexandra Zazzi
arbetar som kock och matskribent. Hon växte upp i Rapallo i norra Italien, men bor i dag i Göteborg där hon driver den italienska delikatessbutiken Pasta e Panini. Hon är en regelbunden medarbetare i Aftonbladet och Matmagasinet.
Natur & Kultur 1 9127356426 -
Ät och njut med impressionisterna : de fransk...
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1998. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153419340
- Titel
- Ät och njut med impressionisterna : de franska provinsköken sedda med konstnärsögon
- Författare
- Todd, Pamela - Pickford, Louise - Telegin, Marie Louise
- Förlag
- Västerås : Ica
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
ICA Bokförlag 9153419340 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153435228
- Titel
- Sveriges nya landskapsrätter
- Författare
- Gidgård, Anna - Wallin, Tony - Nilsson, Pepe - Andersson, Christina
- Förlag
- Stockholm : ICA AB
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
ICA AB 9789153435228 -
Matmöten: Sörmländska matminnen II
Inbunden bok. Sörmlands museums förlag. 2008. 128 sidor.
Nära nyskick. Ett trettiotal sörmlänningar från hela världen bjuder in till kulinariska möten. Vad tog de med sig av hemlandets matkutltur?
Boken innehåller över femtio olika recept. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187794483
- Titel
- Matmöten
- Författare
- Wachtmeister, Ingegerd - Nordli, Katarina - Sörmlands museum
- Förlag
- Sörmlands museums förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sörmlänningar från hela världen bjuder in oss till sina kök. Vi får kika in i deras kylskåp och lyfta på locken till deras grytor och kastruller. De berättar om sina matvanor och kulturkrockar och bjuder generöst på sina bästa recept.
Boken är en utmärkt present och rolig att läsa för alla som gillar mat och är nyfikna på andra människor.
Sörmlands museums förlag 9789187794483 -
I kökslandet : möten mellan mat och trädgård
Inbunden bok. Max Ström. 2004. 324 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9189204522
- Titel
- I kökslandet : möten mellan mat och trädgård
- Författare
- Simon Irvine - Rune Kalf-Hansen
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 324 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 183 x 239 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1228 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »Mycket läsning, fantasifulla recept och sköna bilder tagna av Per Ranung.«
Karin Liliedahl, Helsingborgs Dagblad
Det här är både en annorlunda kokbok och en annorlunda trädgårdsbok. Kocken Rune Kalf-Hansen och trädgårdsmästaren Simon Irvine lärde känna varandra för ett antal år sedan och inledde ett spännande samarbete. Rune lärde Simon laga mat och Simon lärde Rune skapa en trädgård. Deras mötesplats blev kökslandet, gränslandet mellan mat och trädgård, och där kunde de inspireras och lära av varandra. I boken finns breven mellan kocken och trädgårdsmästaren och Rune Kalf-Hansens fantasifulla recept som ofta är hela måltider. Per Ranungs fotografier återger både kockens överraskande uppläggningar och trädgårdsmästarens trädgårdar som omskapas varje år.
»Verkligen inspirerande, både i trädgården, köket - och på soffbordet. En läcker mix av mat och trädgård, växtkraft och smakfullt - med annorlunda smakupplevelser.«
Skärgårdsliv
»Mycket läsning, fantasifulla recept och sköna bilder tagna av Per Ranung.«
Karin Liliedahl, Helsingborgs Dagblad
»Simon Irvine, Rune Kalf-Hansen och Per Ranung har skapat en helt ny trädgårds- och kokbok som känns annorlunda och fräsch.«
Anna Jakobsson, Mariestads-tidningen
Max Ström 9189204522 -
Den nakna kockens återkomst
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2002. 288 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100576239
- Titel
- Den nakna kockens återkomst
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kockens återkomst är Jamie Olivers andra kokbok. På samma sätt som i tv-programmen och hans föregående kokbok (Den nakna kocken) är den här boken präglad av hans omisskännliga stil. Med sin chosefria hållning som gör att han kan säga "det är inte så noga, ta en näve...", lyfter han ner den goda maten från finsmakarnas höjder. Med avväpnande humor och värme gör han matlagningen både rolig och lustfylld: "Jag tycker mycket om kikärter men ofta behöver de en spark i baken för att smaka något." Allt han tillagar vilar på hans övertygelse om att det godaste som finns är enkel och god hemlagad mat.Den nakna kockens återkomst innehåller recept för alla tillfällen och tidpunkter. Både recept för att förgylla vardagsmaten och läckra maträtter för festligare tillfällen. Här finns bland annat:- Hemlagad yoghurt och müsli eller fikon med honung och ricotta som förslag på frukost- Brödrecept, t ex marockanskt tunnbröd med kikärter eller bröd med ost gräddade i lerkrukor- Vickning bestående av rostade mandlar med smak av chili och gourmetsalt eller tonfisk med asiatisk smak- Mängder av recept på fågel, fisk, skaldjur, kött, och vegetariska rätter- Beskrivning av hur man gör tagliatelle, pappardelle, ravioli eller tortellini- Olika varianter av risotto, t ex tillagad med citrontimjan, skivad prosciutto, pecorino och smulad getost- Väldoftande thaisoppa eller soppa på potatis, jordärtskockor med timjan, mascarpone och hasselnötter- Couscoussallad med grillade sommargrönsaker och massor med örter- Ljuvliga efterrätter, t ex frasiga portugisiska vaniljbakelser eller jordgubbar marinerade i balsamvinäger- Rörda eller skakade dry Martinis, men också Jamie Olivers "nakna", dry MartiniBoken är rikt illustrerad i färg."Jamie Oliver är lika charmigt oemotståndlig i bokform som på tv. Massor av bra recept och fina bilder av såväl mat som kock gör detta till en favoritbok"Expressen"Oliver lyckas i sin ambition att ge alla självförtroende att våga experimentera."Allt om Mat & VinOm författaren:Jamie Oliver är ett internationellt fenomen bland kokboksförfattare. Hans böcker säljer i miljonupplagor över stora delar av världen. SVT kommer att visa en ny omgång av hans matlagningspregram under 2002.Den nakna kocken är en bästsäljare även i Sverige.
Albert Bonniers Förlag 9100576239 -
Bakat: ur Allt om Mat
Inbunden bok. Bonnier Tidskrifter AB. 2005. 174 sidor.
ISBN 9189346645
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonnier Tidskrifter AB 9189346645 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789155268916
- Titel
- Julgodis : sött att njuta och ge bort
- Författare
- Olson Haglund, Karolina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 109 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 230 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 477 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med hemlagat julgodis kommer du snabbt i stämning! I den här boken hittar du nya och gamla julklassiker att njuta av eller slå in och ge bort – perfekta gåvor vid adventsminglet. Vad sägs om chokladbräck, fikonkonfekt, nougatpuckar, mörka mintkyssar, kokosfylld julbounty och saffransgul fudge? Och medan knäcken puttrar på spisen rör du enkelt ihop smeten till en sats lingonmarmelad. Dessutom får du recept på juliga drycker som alternativ till glöggen.Här bjuder Karolina Olson Haglund på över 50 snabba och enkla julgodisrecept med få ingredienser som stillar sötsuget hos både stora och små. Och det fina är att godbitarna med fördel kan bakas i god tid innan dopparedan.
Bokförlaget Semic 9789155268916 -
Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2002. 271 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Några spår av mycket svaga utsuddade blyerts- understrykningar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151838427
- Titel
- Fullständiga rättigheter : Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsala
- Författare
- Kalle Häggblom - Bo E Åkermark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1336 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fullständiga rättigheter är den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 50-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok och design. Från flanellograf till konferensboom.
Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna, här är historien om de kända restaurangerna och de nydanade visionärerna. Alla och allt har sin historia att berätta.
Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar till väntande och längtande.
Boken är en nostalgisk fest för retaurangälskare och gourmeter, men också ett tidsdokument från en epok fylld av förändring. Här möter vi de spännande personligheterna, historien fylld med anekdoter, gamla bilder, matsedlar, trenderna... Tore Wretman, Johanna, Det nya franska köket, kocktävlingarna, kocken som hjälte...
Prisma 1 9151838427 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9136017612
- Titel
- Skördefest
- Författare
- Nilson, Siv - Nilson, Key L.
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
LTs förlag 9136017612 -
Rosendals trädgårdscafé
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 1998. 223 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151832224
- Titel
- Rosendals trädgårdscafé
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1530 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Första upplagan av Rosendals Trädgårdscafé utkom hösten 1994. Med Monika Ahlbergs härliga, Medelhavsinspirerade recept, sina underbara foton och fulländade formgivning väckte den enorm uppmärksamhet och blev startskottet för den kokboksboom som vi ser ännu idag.
Rosendals Trädgårdscafé är en bok för sinnena, gommen och hjärtat. Den innehåller 188 läckra recept: bakat, förädlat och lagat. Vackra bilder fotograferade av Ewa-Marie Rundquist, sinnliga teckningar av blommor och bakverk, ett antal personliga texter av kära vänner. Den innehåller också praktiska råd för matlagningen och bakningen och dessutom ett kapitel med enkla så- och skördetips. Allt paketerat i Kent Nybergs nyskapande form.
Prisma 3 9151832224 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9137119346
- Titel
- Tänkvärd mat
- Författare
- Perretta, Lorraine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 195 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hjärnan förändras och nya hjärnceller bildas under hela livet under förutsättning att man ger den bra och rätt näring. Läs om varför det är viktigt att äta fet fisk, frön och nötter för att bli piggare och må bättre. Och varför frukt och grönsaker gör att man blir mer snabbtänkt. Eller varför vanligt vatten är så väsentligt och livgivande för hela kroppen. Tänkvärd mat innehåller 50 frestande recept på den mat som är den bästa för att hjärnan ska hålla sig i toppform. Att lära sig goda matvanor kan vara receptet för att lindra nedstämdhet och oro och bli på bättre humör. Att se till att få i sig proteiner, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler i lämpliga proportioner kan vara svaret på problem med koncentrationssvårigheter och dåligt komihåg. Och att skjuta upp ett mentalt åldrande är möjligt genom att anamma de värdefulla råd som ges i denna bok. Läs, lär, ät och njut! Ett bättre, rikare och friskare liv finns inom räckhåll!
Bokförlaget Forum 9137119346 -
Medelhavsköket : ljuvliga recept från värmen
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2006. 144 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846284
- Titel
- Medelhavsköket : ljuvliga recept från värmen
- Författare
- Clare Ferguson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 233 x 242 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 779 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medelhavsmat är allas favorit! Denna oemotståndliga receptsamling bjuder på pasta och pizza från Italien, ljuvlig bouillabaisse från södra Frankrike, saffransdoftande spansk paella. Här finns maten vi lärt oss att älska på våra resor, och som samtidigt är nyttig och hälsosam. Förutom de läckra för- och huvudrätterna finns också gott om sallad och grönt, och naturligvis avslutas måltiden med någon av de lockande söta bakverken från Grekland.
Boken utkom i originalupplaga 2005, och kommer nu i kartonnage.
Prisma 2 9151846284 -
Med doft av hjortron : visionärer & desserter
Inbunden bok. Nora : Himlajorden. 2002. 57 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187668149
- Titel
- Med doft av hjortron : visionärer & desserter
- Författare
- Hellström, Lena - Högberg, Sune
- Förlag
- Nora : Himlajorden
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska
Nora : Himlajorden 9187668149 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789146218418
- Titel
- Juicer som håller dig frisk
- Författare
- Owen, Sarah
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Pressa din egen hälsojuice den naturliga källan till vitaminer, mineraler, antioxidanter, spårämnen och många andra näringsämnen. Hitta dina favoriter bland juicer och smoothies:avgiftare, viktminskare, energigivare, avstressare, föryngrare, matsmältare, immunstärkare, hjärnkittlare eller humörhöjare.Börja och sluta dagen med ett glas färskpressad juice du kommer både att må bättre och se friskare ut.
Wahlström & Widstrand 9789146218418
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn