-
SOMMARMAT MED VICTORIA – Sött, sunt och grönt
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Mammas Matstudio. 2008. 144 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
Victorias sommarmat är fotograferad på Hovdala slott, som ligger i norra Skåne, några kilometer utanför Hässleholm. Där finns Mikkelsens restaurang och Fröknarnas café. Restaurangchefen heter Victoria Winberg och hon s läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163328985
- Titel
- Sommarmat med Victoria
- Författare
- Inger Grimlund - Christine Samuelson
- Förlag
- Mammas Matstudio
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Halvfranskt
- Mått
- 200 x 254 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Victorias sommarmat är fotograferad på Hovdala slott, som ligger i norra Skåne, några kilometer utanför Hässleholm. Där finns Mikkelsens restaurang och Fröknarnas café.
Restaurangchefen heter Victoria Winberg och hon står för de flesta recepten i denna bok. I köket finns också Victorias mamma Agneta Winberg och Conny Nyberg, gift med Agneta. De båda ha också bidragit med bakning, matlagning, arrangemang och recept.
Victorias sommarmat ger dig mängder av tips på hur du kan använda säsongens bär, frukter och grönsaker. Många av recepten kan användas året om, men ändå smaka sommar.
Vi tar dig också med på en rundtur på Hovdala slott, en unik miljö där det finns något att upptäcka för alla. Bilderna är bara ett smakprov, Hovdala måste upplevas!
Vi som skrivit och fotograferat vill tacka familjen Winberg-Nyberg för alla roliga arbetsdagar som vi haft tillsammans och för deras stora engagemang och generositet. Utan dem hade det aldrig blivit en bok.
Vi vill också tacka restaurangpersonalen för deras hjälpsamma och vänliga bemötande.
Konditor Jan Hedh, som är Victorias mentor, har haft vänligheten att granska recepten till kakor, bakverk och desserter. Han förtjänar ett särskilt tack.
Sist men inte minst vill vi tacka Inger Torebo, intendent på Hovdala slott, trädgårdsmästaren AnnMargret Lennartsson, guideansvariga Anette Åström, och Henrik Mårtensson, Victorias fästman och vaktmästare på slottet.
–– FÖRLAGSNY! –– Mammas Matstudio 9789163328985 -
SOMMARMAT med Fredrik & Fredrik
Häftad bok. Bokförlaget Forum. 2008. 143 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Mjuka pärmar med invikta flikar, s.k danskt band. – Se fler bilder! ––
Här bjuder Fredrik och Fredrik på sina bästa recept och sommarfavoriter. Lätta och snabba att laga, goda att äta, spännande och snygga att kombinera o läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131993
- Titel
- Sommarmat med Fredrik & Fredrik
- Författare
- Klein, Fredrik
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sommarfräscht, varierat och fantastiskt gott! Fredrik Klein är född 1978 i Stockholm. Med en pappa som köksmästare på restaurang KB visste han redan som femåring att han ville jobba som kock. Efter restauranglinjen har han bland annat arbetat på Pica Pica, Eriks bakficka och Vasamuseets restaurang. Han är nu kökschef på Restaurang Atrium på Nationalmuseum där det är mycket medelhavsmat på menyn. Fredrik Hed är född 1980 och uppvuxen i Dalarna. Han visste tidigt att han ville bli kock och efter restauranglinjen arbetade han som kock på en fjällkrog i Sälen. Sedan år 2000 bor han i Stockholm där han arbetat på restaurang Man in the moon och som kock i en anrik fiskaffär. Nu äger och driver Fredrik Jarla Deli som är en delikatessbutik med cateringverksamhet. Här bjuder Fredrik och Fredrik på sina bästa recept och sommarfavoriter. Lätta och snabba att laga, goda att äta, spännande och snygga att kombinera och oftast riktigt nyttiga! Att använda säsongens råvaror och utnyttja dem till fullo är Fredrik och Fredriks specialitet när de bjuder på lite modernare recept men i en rustik tappning. Här är det råvarorna som sätts främst och avgör resten av menyn. I Sommarmat med Fredrik & Fredrik hittar du 83 fräscha recept från aptitretare och drinkar att servera före middagen till olika fisk- och kötträtter och härliga sallader. Kalla och varma tillbehör, olika röror och soppor gör att kombinationsmöjligheterna är oändliga. Efterrätterna är smarrigt somriga och lämnar inga smaklökar otillfredsställda! Recepten sträcker sig från lättare snabblagade rätter till lite finare som ändå är enkla att klara av. Här finns även råd och tips om allt från bufféer och kombinationer av olika rätter till hur du ser att råvarorna håller högsta kvalitet och hur du öppnar ett ostron på smartaste sätt. Fredrik Klein och Fredrik Hed har båda samma syn på matlagning. Deras ledord är att den ska vara enkel och rejäl men ändå en utmaning. Att laga mat är roligast ihop med vänner som hjälps åt. Det ska vara livligt, mycket skratt och fest. Precis som det ska vara på sommaren. Ur innehållet: Före: Crostini med plommontomat och basilika Serranolindade fikon Bloody Marys-shot med ostron Fisk:Tonfiskcarpaccio med koriander Gös'n chips Pepparsotad lax Grillade pilgrimsmusslor med ponzusås Kött: Brynt carpaccio med chimichurri Lammracks provençale Vitello tonnato Kycklingsaltimbocca Kalla rätter: Kronärtskockssallad m. sparris och mangold Fänkålsslaw Vietnamesisk rödkålssallad Varma rätter: Pepparrotsstött färskpotatis Ugnsrostade rödbetor med getostmousse Kantarellfrittata Såser, soppor, röror: Ajvar relish Rostad majsröra Gurksoppa med spiskummin och vattenmelon Mandelpotatisaïoli Efter:Hallonyoghurtglass Lingonpäron med semifreddo Rabarbersoppa med jordgubbsalsa
Bokförlaget Forum 9789137131993
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn