Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Just nu finns inte titeln du söker på Bokbörsen. Skapa ett användarkonto eller logga in om du vill skapa en bevakning. Klicka sedan på knappen nedan. Du aviseras via e-post så snart artikeln kommer in igen.
Fågelliv betyder orden

Fågelliv betyder orden

Böcker. Gullers Förlag. 2002. 144 sidor.

Den 17 augusti 2002 är det 100 år sedan ornitologen och författaren Erik Rosenberg föddes. Det var 1902 i Värmland. Han växte upp intill Kilsviken vid Vänern och kom 1912 till Örebro. Här gjorde han en rad upptäckter av värdefulla häcknings- och rastplatser för fåglar Oset, Kvismaren och Tysslingen. Han utforskade Svartån kring Karlslund och vandrade i Kilsbergen, men fortsatte också vidare runt på fågelexpeditioner i Sverige, från Skåne till Lappland.
      Vid sidan av sitt författarskap var han föredragshållare och föreläsare i radio. Han var naturvårdare och gjorde insatser för att väcka svenskarna över vilka effekter de moderna miljögifterna hade på fågellivet. I sitt hem i Örebro tog han emot ornitologer från Sverige och världen, guidade dem i sitt landskap förde samtal med dem eller svarade på brev kring fåglarna och deras liv som strömmade in både från Sverige och utlandet.
     Boken är en hyllning till Erik Rosenbergs gärning inför hans 100-årsdag. Här får läsaren i ord och bild följa hans livsutveckling, möta hans miljöer, träffa människor som verkat tillsammans med honom eller fortsatt hans gärning.
     

Förlagsfakta

ISBN
9789188238382
Titel
Fågelliv betyder orden
Författare
Clas Thor
Förlag
Gullers Förlag
Utgivningsår
2002
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Övrigt
Vikt
940 g
Språk
Svenska