-
Muskelmat : en kokbok från Body
Inbunden bok. Egmont Publishing. 2 uppl. 2013. 319 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197906456
- Titel
- Muskelmat : en kokbok från Body
- Författare
- Runsten, Hannah
- Förlag
- Egmont Publishing
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 319 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 252 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1199 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat som gör dig snygg och mätt.
I den här boken har vi samlat 203 recept - alla skräddarsydda för att ge dig det du behöver för att må bra, och dessutom få dig att se förbaskat bra ut! Inga snabbfixar, konstiga extremdieter eller tokigheter. Bara en inspirerande kokbok fylld av lättlagade och näringsberäknande recept-med rena och hälsosamma livsmedel, där proteinet står i fokus.
Det här är en bok för dig som gillar att träna, inte minst på gym. Och för dig som önskar perfekta resultat av din träning, utan att lägga på dig onödigt fett. Men den är också för dig som helt enkelt uppskattar god och näringsriktig mat varje dag, hela dagen.
Som sagt-med den här boken får du mat som gör dig snygg. Och mätt.
Egmont Publishing 2 9789197906456 -
Bonniers kokbok
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 671 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240740
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bergenström, Anna - Bengtsson, Jan - Persson, Roland - Valentin, Kristina - Hagberg, Stina - Nybacka, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 671 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 282 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller nära 1800 recept, varav 250 är nya, och ett hundratal nya bilder.Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med årstidsmat med säsongens råvaror, snabblagat, vegetariskt och svenska klassiker.Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:Anna Bergenström, Monica Eisenman, Lisa Eisenman Frisk, Fredrik Eriksson, Jan Hedh, Birgit Hemberg, Elisabeth Johansson, Stefan Karlsson, Fredrik Klein, Örjan Klein, Gert Klötzke, Håkan Larsson, Jens Linder, Peter Lindgren, Michell Olausson, Maud Onnermark, Berit Paulsson
Bonnier Fakta 9789174240740 -
Cajsa Wargs kokbok : Man tager vad man haver
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 1999. 256 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171023742
- Titel
- Cajsa Wargs kokbok : Man tager vad man haver
- Författare
- Cajsa Warg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 547 g
- Språk
- Svenska
Prisma 3 9789171023742 -
Matmolekyler : kokbok för nyfikna
Pocketbok. Ponto Pocket. 1 uppl. 2013. 363 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174751031
- Titel
- Matmolekyler : kokbok för nyfikna
- Författare
- Winbladh, Lisa Förare
- Förlag
- Ponto Pocket
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 363 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 180 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 204 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med utgångspunkt i den senaste forskningen berättar Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström lättbegripligt och underfundigt om vad som händer i köket och hur du lyckas med matlagningen. Här lär du dig inte bara att vispa den lenaste majonnäsen och steka den perfekta köttbiten utan också hur det egentligen fungerar, hela vägen ner till molekylnivå. Lär dig allt om konsten att sätta smak, hur du steker, friterar, marinerar, gravar och fryser in.Hur påverkar våra smakminnen och förväntningar smakupplevelsen? Vad är smak och vad är lukt i det vi i dagligt tal kallar smak? Hur kommer det sig att de flesta tycker att päron och gorgonzola är en utsökt kombo, men väldigt få går igång på det potentiellt nyskapande smak paret ansjovis och lingonsylt? När du har läst Matmole kyler vet du.Matmolekyler liknar inte någon annan kokbok, men naturligtvis finns här också gott om recept. Laga extra krämig chokladmousse, fläskkotlett som läggs i kall panna och glass som får hjärnan att koka över.LISA FÖRARE WINBLADHär matskribent för Sydsvenskan, grundare av sajten Taffel.se, tidigare redaktör på Gourmet och författare till flera kokböcker.Fysikern MALIN SANDSTRÖM har doktorerat på luktsinnet. Hon är kommunikatör och frilansande vetenskapsskribent.Illustratören JENNY MÖRT- SELL har arbetat för uppdrags- givare som The New York Times, Vouge, och Diesel.
Ponto Pocket 1 9789174751031 -
Chef Ramzis arabiska kokbok
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2011. 168 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Alla recept på svenska och arabiskaInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435662
- Titel
- Chef Ramzis arabiska kokbok
- Författare
- Ramzi Choueiry - Bo Masser
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 277 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 1076 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De gastronomiska avstånden mellan olika delar av världen krymper ju mer vi reser.
Nu får vi chansen att både laga och smaka på flera av arabvärldens spännande rätter.
De populära kikärtsbollarna, falafel, var en av de rätter som först kom över de svenska trösklarna i sällskap med persiljesalladen tabbouli och kikärtsdippen hummus. Flera av ingredienserna i den arabiska matlagningen har vi sedan successivt introducerats för och kommit att uppskatta, som bulgur, kofta, pinjenötter, sesamfrön och auberginer för att nämna några exempel.
Det libanesiska köket är det mest variationsrika av de arabiska köken. Det beror främst på landets rika naturtillgångar. Libanon har fyra tydligt åtskiljda årstider och är dessutom rikt på vatten. Många andar arabländer har mer begränsade möjlighet till livsmedelsproduktion på grund av klimat och geografi. Men det är inte enbart Libanon som kan bjuda på ett stort urval av rätter. Marocko, Tunisien, Algeriet och Libyen är andra länder med mycket rika matkulturer. I den här unika tvåspråkiga kokboken, med recept på både svenska och arabiska, finns specialiteter från hela arabvärlden samlade.
Den populäre och internationellt kände kocken Chef Ramzi är övertygad om att maten är ett viktigt redskap för att bygga broar mellan människor. Bo Masser, som har författat förordet, hälsade på honom i Libanon för att förmedla hans syn på mat till vår del av världen. De läckra bilderna är tagna av fotograf Bruno Ehrs .
Ica Bokförlag 9789153435662 -
Vår kokbok
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren. 11 uppl. 1977. 640 sidor.
Gott skick. Fint exemplar men skav finns naturligtvis
1975, elfte helt omarbetade upplagan. Tryckår 1975.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789129449730
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Agnsäter, Anna-Britt - KFs provkök
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren 11 9789129449730 -
Vår kokbok
Inbunden bok. Norstedts. 25 uppl. 2009. 880 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113023427
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Begner, Sara - COOP provkök
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 880 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 221 mm Ryggbredd 41 mm
- Vikt
- 1570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grundkokboken med den traditionella svenska maten. Nu uppdaterad med nya moderna recept och råvaror. Tidsenlig och inspirerande! Gott och lättlagat, med hänsyn till ekonomi, hälsa och miljö.
Cirka 1 200 recept, 300 nytagna bilder och illustrationer. Ny form, men samma pålitliga innehåll.
Nya upplagan av Vår kokbok är den största och modernaste svenska grundkokboken. För alla hem och alla kök. Här finns baskunskapen som inspirerar till mod i köket. Våga!
I drygt 50 år har Vår kokbok varit en källa till inspiration och kunskap i svenska kök. Med 25 upplagor och över 2,3 miljoner sålda exemplar torde den vara den mest spridda och uppskattade matlagningshjälpen.
Sara Begner, tv-kock, engagerad matinspiratör och ansvarig för Coops provkök, för nu traditionen vidare genom att förmedla det kreativa och lustfyllda hantverk som matlagningen är. Hennes ambition är att sprida bra matvanor och visa hur man enkelt kan laga maten själv från grunden - något som ligger helt rätt i tiden och varken behöver vara krångligare eller mer tidskrävande än att köpa halvfabrikat.
Vår kokbok är fylld med recept som inspirerar till goda vardagsmiddagar och generösa fester.
Allt är provlagat och koktider och temperaturer är reviderade för att bättre passa vår tids syn på hur mat ska smaka. Här finns också fakta om olika livsmedel, näringslära och tips om hur vi bör välja mat med hänsyn till hälsa och miljö.
Vår kokbok är den enda kokbok som behövs i ett modernt hem.
Norstedts 25 9789113023427 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9175883732
- Titel
- Kokbok för lama
- Författare
- Rössner, Stephan
- Förlag
- Bokförlaget DN
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 219 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 673 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Recept på god och lättlagad mat, handfasta råd om mat för rörelsehindrade och fiffiga tips om hjälpmedel som underlättar matlagningen detta är Kokbok för lama! I Sverige finns knapp en miljon rörelsehindrade personer som antingen sitter i rullstol, är beroende av rullator eller gånghjälpmedel. För att göra matlagningen och livet med rullstol i köket lite lättare för dessa personer har Claes Hultling, rehabiliteringsläkare och själv rullstolsbunden och Stephan Rössner, professor vid överviktsenheten på Huddinge sjukhus, skrivit denna mycket speciella kokbok. Alla recepten är provlagade och avsmakade på Spinalis, en av världens största öppenvårdsmottagningar för ryggmärgsskadade personer. I verksamheten, som är inrymd på Karolinska sjukhuset i Stockholm, har matlagningen blivit en viktig del i behandling och terapi. Spinalis kök har blivit ett nav i kliniken och är samlingspunkt för såväl personal som patienter. Få kök doftar så gott och sprider så mycket maglädje som träningsköket på Spinalis.
Bokförlaget DN 9175883732 -
Stenålderskost : Paleo - kokbok för moderna m...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2013. 260 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar i bra skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412613
- Titel
- Stenålderskost : Paleo - kokbok för moderna människor
- Författare
- Rode Andersen, Thomas
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 260 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 250 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1140 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten som dina gener är vana vid!
Paleo är en förkortning av paleolitikum, den vetenskapliga benämningen på stenåldern. Recepten i den här boken baseras på den senaste forskningen om den kost som vi är genetiskt anpassade för. Stenålderskost. I Tomas Rode Andersens evolutionärt intelligenta recept står de naturliga råvarorna och smakerna i centrum.
Stjärnkocken Tomas Rode Andersen har varit kökschef på Kong Hans Kælder i Köpenhamn i snart tjugo år. 2008 förverkligade han sin dröm och gjorde om menyn på sin lyxkrog. Nu serverar han modern stenålderskost i gourmetklass.
I boken finns fler än 80 fantastiska recept som bygger på stenålderskostens principer, där kött, fisk grönsaker, ägg, frukt, bär och nötter utgör basen. Naturligt och hälsosamt. Till glädje för gommen, magen och hela kroppen.
Paleo innebär också att ta hand om hela sin kropp och att se kosten och träningen i ett helhetsperspektiv. Som en livsstil. I boken delar Thomas med sig av sina bästa träningstips.
Författaren
Thomas Rode Andersen Mr Paleo är en av Danmarks mest kända kockar. Han har arbetat på två- och trestjärniga Michelinkrogar i Danmark, Österrike och Tyskland. Rode Andersens bok har sålt 75 000 exemplar i Danmark på åtta månader.
Hemsida
länk
Optimal Förlag 1 9789172412613 -
Med en smak av nektar : en vegetarisk kokbok...
Inbunden bok. Stockholm : LiberFörlag. 1980. 120 sidor.
Gott skick. Fint ex men boken är läst, inget kladd eller liknande
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9138055449
- Titel
- Med en smak av nektar : en vegetarisk kokbok om mat för harmoniska tankar
- Författare
- Wiehe, Christine
- Förlag
- Stockholm : LiberFörlag
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Stockholm : LiberFörlag 9138055449 -
Autoimmun kokbok: läkande paleokost
Inbunden bok. Argus Information. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Mycket gott skick. Mycekt fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163902888
- Titel
- Autoimmun kokbok: läkande paleokost
- Författare
- Hultén, Karl
- Förlag
- Argus Information
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 218 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 606 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är troligen den viktigaste bok du någonsin kommer att läsa om du lider av autoimmun sjukdom. Med enkla recept baserade på näringstäta råvaror som stärker immunförsvaret och samtidigt stärker tarmens integritet, undviker du onödig aktivering av immunförsvaret. Det gör det möjligt att återvinna din hälsa. Alla recept är fria från gluten, mejeriprodukter, socker samt andra råvaror som kan irritera tarmen vid autoimmun sjukdom såsom ägg, nötter och potatisväxter med mera. Autoimmuna sjukdomar ökar för varje år och har växt till en epidemi som drabbar över en miljon svenskar. Den här boken är ett verktyg som genom sina enkla principer edan hjälpt tusentals personer med autoimmun sjukdom och andra kroniska hälsobesvär som allergier och IBS. Författarna Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén har med den här metoden själva blivit symptomfria. Om författarna: Karl Hultén har hjälpt hundratals klienter med autoimmun sjukdom att återvinna hälsan. Han bevakar den senaste forskningen på sidan www.paleoteket.se och i podcasten "Paleoteket". Han föreläser och håller utbildningar för bland annat hälso- och sjukvårdspersonal. Karl har en magisterexamen i Biomedicin, har forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska institutet och är författare till boken "Hjärnhälsa". Cecilia Nisbet Nilsson är Lic. Kostrådgivare och hälsokonsult via utbildning vid Paleo Institute i Stockholm. Hon är medicin- och vetenskapsjournalist och grundare av Swedish Paleo, en av de största plattformarna kring paleo i Sverige. Cecilia tar konsultationer och håller föreläsningar. Boka genom www.swedishpaleo.se.
Argus Information 1 9789163902888 -
Köttälskarens nästan vegetariska kokbok
Inbunden bok. Mondial. 2019. 160 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar, som oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188919601
- Titel
- Köttälskarens nästan vegetariska kokbok
- Författare
- Hildén, Eva
- Förlag
- Mondial
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 267 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 797 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Konsten att njuta mer av mindre kött! Vad du lägger på tallriken är ett av de viktigaste beslut du fattar dagligen. För din egen och planetens hälsa, för djuren och för människorna som producerar maten. Men att helt sluta äta kött är för många ett stort steg, och faktum är: Du behöver inte bli vegetarian för att kraftigt minska din köttkonsumtion. Köttälskarens nästan vegetariska kokbok visar hur du enkelt lagar familjevänliga måltider med betydligt mindre kött och med ännu godare smak. Förordet är skrivet av mathistorikern och köttälskaren Edward Blom.
Mondial 9789188919601 -
Vår Kokbok Vegan
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 270 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113061931
- Titel
- Vår Kokbok Vegan
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 813 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Vår kokbok Vegan hittar du hundratals recept med noga utvalda råvaror och influenser från hela världen. Du lär dig allt om tillagningsmetoder, hur du förbereder, förvarar och hittar de bästa veganska råvarorna. Du får härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra med rotfrukter, groddar, alger, nötter, baljväxter och bär.
Vår kokbok Vegan är din uppslagsbok i köket när du ska laga vardagsmiddagen, festmiddagen, ha släkten hemma på buffé eller helt enkelt vill äta något lätt på kvällen. Här hittar du de självklara klassikerna i vegansk form men också helt nya rätter med tydliga smaker. Rejäl mat som man blir mätt av - och som dessutom är klimatsmart.
Norstedts 1 9789113061931 -
Mirresill och Snurreduppa om ål, fisk och sil...
Häftad bok. 1 uppl. 1976. 174 sidor.
Mycket gott skick. Fint skick
Illustrationer. Ryggen med ett läsveck och bakre omslaget med en liten prislapp. Österlensk kokbok (omslagets undertitel). Föreningen för Fornminnes- och Hembygdsvård i Sydöstra Skåne. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK1 -
Husmoderns bok. Nio olika afdelningar hvaribl...
Inbunden bok. Wilh. Sile'ns förlag. 976 sidor.
Hyggligt skick. Jugendband med köksbord på framsida. Lite sliten ryggen börjar släppa.
En bok som borde finnas i varje kokbok-samling, även om den är lite sliten i ryggen.
Finns ingen uppgift om tryckår eller upplaga,
(1a upplaga ??) … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWilh. Sile'ns förlag -
Vår kokbok Hälsa
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2016. 448 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint skick utan anteckningar och annat kladd.
Original priclapp finns (299kr)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113071046
- Titel
- Vår kokbok Hälsa
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 448 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 222 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1203 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är egentligen hälsosam mat?
I en tid då hälsorönen haglar över oss är det lätt att gå vilse bland olika trender. I Vår kokbok Hälsa utgår därför recepten från det som experterna i dag är överens om - mer grönsaker, bättre fettsyror, mindre vitt socker och färre snabba kolhydrater. Nyare maträtter och råvaror som chiapudding, råsaft och juicer, kokosolja, frön och nötter varvas med nyttiga varianter på klassiska recept. Vad sägs om pannkakor med bovete- eller mandelmjöl, köttfärssås med rivna rotsaker, pannbiff med bönor eller ugnsbakad lax med tzatziki på gurka och rättika?
Här finns den snabba vardagsmaten, den älskade husmanskosten och härliga festmenyer. Till och med recept på desserter - alla i hälsosam tappning. Mer än 200 recept kompletteras med texter som ger konkreta tips och handfasta råd för hur vi ska äta mer hälsosamt.
Norstedts 1 9789113071046 -
Fiskarens kokbok
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2007. 160 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar.
Kika gärna på mina andra kokböcker jag har i lådan.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146217312
- Titel
- Fiskarens kokbok
- Författare
- Jenkinson, Charlotte
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 248 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 747 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande kokbok med goda recept som gör att du kan få ut det bästa av den fisk du själv fångat - eller kanske köpt - och därtill några grundläggande steg-för-steg-anvisningar som gör det lätt att rensa olika sorters fiskar, att koka en fiskfond och laga goda såser som tillbehör.Fiske är en härlig fritidssysselsättning. Lugnet, spänningen, väntan och ibland så belöningen. Men fisk är också nyttig och god mat, och allra bäst smakar den om man fångat den själv.I Fiskarens kokbok finns över sextio nya recept och dessutom beskrivningar på hur man rensar, tar ur, fjällar och flår.Här beskrivs hur man kokar fiskfond och gör en fisksås och allt är illustrerat med instruktiva och inte minst vackra fotografier. Recepten är enkla och tydliga, här finns tillagningsförslag och inspiration för alla som vill laga god och nyttig mat av fisk från skandinaviska vatten.Matskribenten på Allt om Mat Charlotte Jenkinson och fotografen Susanne Almers har tidigare gjort Seglarens kokbok och Odlarens kokbok.
Wahlström & Widstrand 9789146217312 -
Chez Wood : en kokbok för vardag, vila och fe...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2019. 159 sidor.
Nära nyskick. Som ny och oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113098197
- Titel
- Chez Wood : en kokbok för vardag, vila och fest
- Författare
- Wood, Sofia
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken vill upphöja våra vardagliga och högtidliga stunder och göra dem vackrare och varmare. Boken står på tre ben - vardagen, festen och vilan - och tar ett helhetsgrepp om dem alla. Här hittas de oemotståndliga recepten, det dukade bordet och tankar om måltidens betydelse: som energigivare, som mötesplats, som kärlekshandling.
Ett ledord är omsorg, och den kan visas i såväl vardagsmiddagar med tre ingredienser och festliga högtider med extra allt, som i stunder av paus och återhämtning. Måltiderna kan hjälpa oss att mötas, fira och varva ner, och Sofia Wood visar hur hon gör för att lyfta varje stund vid matbordet.
Allting som hon gör tar hon sig an med estetisk fingertoppskänsla, omtanke och medvetenhet. Recepten är enkla men raffinerade, sinnliga och anpassningsbara. Det handlar om omsorg om råvaror och detaljer mer än komplicerade moment. Allting bottnar i hållbarhet - på flera olika plan - och en tro på att detaljerna gör hela skillnaden.
Norstedts 1 9789113098197
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn