Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En fiende på tallriken : därför vill vi inte äta allt

En fiende på tallriken : därför vill vi inte äta allt

Häftad bok. Historiska Media. 1 uppl. 2017. 240 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789175454313
Titel
En fiende på tallriken : därför vill vi inte äta allt
Författare
Rydén, Daniel
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2017
Omfång
240 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
137 x 210 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
360 g
Språk
Svenska
Baksidestext
»En fascinerande exposé över människans förhållande till mat genom historien ... I underhållande och faktaspäckade kapitel sätts livsmedel och näringsämnen in i historiska och politiska sammanhang ... Det är en ren fröjd att i floden av nya dieter, rön, trender, bloggar och kokböcker hitta ett guldkorn som denna bok där man bjuds på perspektiv och distans till kosthysteri och märkliga och ibland ologiska fiender på tallriken".« Bibliotekstjänst

Människan kallas för allätare, men varför äter vi då inte allt? Aldrig förr har så många svenskar tackat nej till olika livsmedel. Fyra av tio följer en diet, ännu fler undviker ett specifikt födoämne en fiende på tallriken.

Daniel Rydén berättar medryckande om varför vi undviker att äta vissa saker, trots att de inte är skadliga för oss. Han berättar om bibelns religiösa förbud och 1700-talets ätstörningar, om 1900-talets fettskräck och 2000-talets rörelser mot gluten, kolhydrater och laktos. Intresset för vad vi stoppar i oss tycks vara oberoende av tid och rum.



Men vad händer idag när den gemensamma måltiden ska anpassas efter deltagarnas dieter och preferenser? Eller när kostexperter utmanas av bloggare och trendsättare? Och hur gick det till när vissa ätliga ting fick rollen som fiender, medan annat hyllas som det enda rätta?