Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Pioner

Pioner

Inbunden bok Natur & Kultur. 1 uppl. 2007. 144 sidor.

Nära nyskick. En av de mest älskade och odlade trädgårdsväxter. Köp ger pion-rabatt! Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband, pionillustrerade första och sista uppslag. 8:o. 215x215x17 mm. 580 g. Mycket välvårdat och fint ex, inget ägarnamn. [0528]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127357129
Titel
Pioner
Författare
Eva Robild
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2007
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
215 x 215 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
396 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det sägs att världens äldsta buskpion växer vid ett kloster i Kina och att den är 700 år gammal. Pioner har allt man kan kräva av en växt stora, vackra blommor, underbar doft, lättskötta och tåliga. Det är också en av få perenner som man gärna tar med sig en bit av när man flyttar, som man räddar från mormors trädgård och vårdar i generationer. Ett antal pionfantaster delar här med sig av sina erfarenheter. Besök görs bland annat hos Sveriges pionkung Herman Krupke i Västergötland, hos piondetektiven Cecilia Sundholm som söker upp och räddar pioner i övergivna eller misskötta gamla trädgårdar och hos Monica och Thomas Matsson som lyckas odla pioner i kallt klimat. Utöver personligt skrivna reportage kan man läsa om pioner tillsammans med andra perenner, odling och skötsel, pionen i myt och historia och läkekonst och om framtidens pioner.