-
Klasse Kocks kokbok. Många mumsiga menyer.
Inbunden bok. Bonnier Carlsen. 1 uppl. 1994. 30 sidor.
Mycket gott skick. SIGNERAT EX! Skojig matlagning för barn och ungdom som vill bjuda på kalas. Kult. (Klasse Kock-utgåvor: Klasse Kocks kokbok, Klasse Kocks godisbok; Klasse Kocks kalasbok; Klasse Kocks mumsiga mackor.) Rikt illustrerad av Kjell Nilsson. Recepthjälp Jonas P läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163803062
- Titel
- Klasse Kocks kokbok : [många mumsiga menyer]
- Författare
- Möllberg, Klasse - Nilsson, Kjell - Persson, Jonas
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Carlsen
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Bonnier Carlsen 1 9789163803062 -
Husmanskonst
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2008. 256 sidor.
Nära nyskick. Husmanskost som husmanskonst. Leif Mannerströms bästa recept. (Har även utg. Mannerströms... bästa, mat, menyer, helg, berså, fisk, jul, färs, skaldjur, sill och strömming, middagstips, viltkokbok, julkokbok, stora kokbok, husmanskonst, husmanskonster, m läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151850900
- Titel
- Husmanskonst
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 221 x 285 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1416 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denna veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden."
Vinnarmotiveringen från Årets Svenska Måltidslitteratur 2006
Nu utkommer Leif Mannerströms succébok i kartonnage!
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
"Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Prisma 2 9789151850900 -
Studentköket. Budget.
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2019. 127 sidor.
Nyskick. SÅ äter studenter nyttigt och billigt. Massor av enkla recept på billiga råvaror, passande för en studentbudget. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. 4:o. 270x205x16 mm. 690 g. Välvårdat och fint ex, ej ägarnamn, skick som ny. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174692679
- Titel
- Studentköket : budget
- Författare
- Johnsson, Ann-Cathrine
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 268 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Massor av fina bilder... handfasta tips om vad man kan göra av sina rester och hur man kan göra maträtterna lite billigare... Användbar bok för alla som vill ha inspiration och tips till vardagsmaten."Bibliotekstjänst, Frida Jönsson God mat behöver inte vara dyr!
Snabbt, gott och billigt. Inspiration, tips och råd för att äta gott för liten peng under studenttiden.
I kokboken Studentköket Budget hittar du matiga, nyttiga och mättande recept på soppor, bowls, pasta och nudlar, wraps, olika sorters pytt i panna och flera varianter av korv med bröd. Även recept på gröt, varma mackor/toast och enkla såser.
Mellanmål som smoothies, chiapudding och bars. Allra snabbast går recepten under rubriken Enklast möjligt med max tre ingredienser.
Här finns faktasidor med enkel näringslära, smarta tips och råd om hur du lagar mat på rester och minskar svinnet samt planerar mat för två dagar. Om du äter vego eller inte spelar ingen roll här finns något för alla!
ANN-CATHRINE JOHNSSON är utbildad kostrådgivare och journalist med inriktning mot medicin, kost och hälsa. LENA DJUPHAMMAR är fotograf och grafisk form givare. Har gett ut flera kokböcker, bl a Bättre hälsa med bönor med Ann-Cathrine Johnsson. I SAMMA SERIE: STUDENTKÖKET Quick and tasty (2017) STUDENTKÖKET Vego (2018)
Ordalaget Bokförlag 1 9789174692679 -
Chokladpassion
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2003. 240 sidor.
Mycket gott skick. Teknikerna steg-för-steg hur man handskas med choklad för bästa möjliga resultat. Och massor av goda recept... Av Sveriges främste chokladexpert, konditor och VM-medaljör. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. 4:o. 285x225x18 mm läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151841304
- Titel
- Chokladpassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Chokladpassion har Jan Hedh sammanställt sitt stora kunnande om chokladhantering. Han delar frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar och vid behov tips om var sällsynta råvaror kan inköpas. Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Han ger också råd om hur choklad kan avnjutas på olika sätt.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäring.
Jan Hedh är konditormästare med utbildning från bl.a. Coba-skolan i Basel, där han tidigt specialiserade sig på choklad. Han har arbetat med choklad i snart 40 år. Numera är Jan Hedh verksam som expert och konsult och efterfrågad såväl i Sverige som internationellt för sina fantastiska kunskaper. Han har tidigare givit ut boken Desserter.
Prisma 2 9789151841304 -
På fest med The Sopranos. Carmela Sopranos bä...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 208 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. The Sopranos bästa recept! Sammanställd av Carmela Soprano. Skriven av Allen Rucker. Recept av Michele Scicolone. TV-serien skapad av David Chase. Översättning av Per Johan Hasselqvist. Foton i inlagan: Anthony Neste. Inbunden, färgtryckt laminatband / ka läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847030
- Titel
- På fest med the Sopranos : Carmela Sopranos bästa recept!
- Författare
- Allen Rucker - Michele Scicolone
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 858 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Hello and welcome to our exciting new book on entertaining and also, we hope, an entertaining book!”
Efter framgången med Sopranos kokbok är familjen tillbaka med På fest med Sopranos. Carmela bjuder på sina bästa festtips och en mängd härliga italienska recept.
Boken utkommer lagom till TV-seriens nystart hösten 2006!
Lika genomtänkt, lika dokumentärartad, lika vansinnigt kul som den första boken. Följ med på fest med Carmela & Tony!!
Klassiska och lättlagade italienska recept, presenteras tillsammans med alla frossande och njutande karaktärer från TV-serien.
Här finns maffiaklanens bästa recept för alla fester – graduation, holiday gatherings, poolside barbecues – tips om hur man planerar festen, drinkar, tilltugg och dekorationer.
Allt tryfferat med intervjuer med TV-personligheterna, såsom Arthur ”Artie” Bucco, ägare av restaurangen Nuovo Vesuvio, som tipsar om hur man planerar drinkar och servering av vin vid mottagningar och middagar eller vad man ska dricka till en Spaghetti Puttanesca.
Mitt i denna späckade fejkade dokumentär från maffiafamiljen i New Jersey återfinns, sida upp och sida ner, autentiska italienska recept. För vardag och fest, för buffé, stora middagar och romantiska träffar på tu man hand.
”If you’re not italian – fake it!”
Prisma 1 9789151847030 -
Kanelbullar och annat nybakat
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2010. 112 sidor.
Mycket gott skick. En bok helt dedikerad till kanelbullen i ALLA varianter. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, färgade första och sista uppslag. 8:o. 230x200x16 mm. 570 g. Välvårdat och fint antikvariskt ex, ej ägarnamn. [51126] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155255862
- Titel
- Kanelbullar : och annat nybakat
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 232 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 569 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det finns ingenting som går upp mot doften av nygräddade kanelbullar! Den påminner om sommar och utflykter, den väcker minnen och får det att vattnas i munnen. Finns det något godare till ett glas kall mjölk? Finns det något svenskare på kaffebordet?I denna bok trängs bullar av alla tänkbara slag, såväl mormors älskade recept som nya varianter med nya smaker och annorlunda knorr. Här finns wienerbröd och långpannebröd, gifflar, hastbullar och kransar med ljuvliga smaker som pistage, vanilj, choklad, jordnötssmör, punsch, kola. Recepten och bilderna inspirerar oss att slå på ugnen, sätta degen och mumsa i oss nybakade bullar!
Bokförlaget Semic 1 9789155255862 -
Min stora feta grekiska kokbok - från mormor...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2010. 174 sidor.
Mycket gott skick. [+] Massor av grekisk mat och härliga recept med kryddan som kamouflage. Serverat utan servett och etikett. Suggestiv matresa från barndomens stensoppa till svenskt miiljonprgoram, Pascalidous femte bok. Rikt illustrerad, färgfotografier av Johan Lindskog läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240795
- Titel
- Min stora feta grekiska kokbok
- Författare
- Pascalidou, Alexandra
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 174 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 232 x 287 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1141 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Bland mina vänner är jag känd som en livsnjutare med omättlig aptit på livets läckerheter. Mästerkock är jag dock inte - recepten har jag fått av mamma, mostrar, grannar och vänner. Vi har lagat mat ihop och jag har stått på tå vid deras puttrande grytor.”Alexandra Pascalidou berättar om sin egen matresa i Min stora feta grekiska kokbok där hon valt ut de bästa recepten som utgör ryggraden i det grekiska köket. Det är en myllrande och slingrande berättelse om en ekonomiskt knaper men smakmässigt rik barndom som tar oss med från Rumänien till den lilla grekiska byn via Rinkebys dignande grönsaksstånd på torget till att själv leva småbarnsliv i stan. Alexandras kulinariska utflykter fascinerar med sin variation av upplevelser och smaker, traditioner och högtider, anekdoter och möten med människor. Vi får lära oss mer om den grekiska matkulturen - festerna, högtiderna och själva samvaron. Allt med det vackra Grekland i fonden - stolta cypresser, oändliga olivlundar, kryddbestänkta kullar och röda vallmoängar som törstigt blickar ner mot det turkosblå havet.Alexandras brokiga samling härliga grekiska recept är samlade under ett helt liv av möten och måltider. Vänner, grannar och familj och karismatiska grekiska krögare som hon gärna återvänder till. Boken rymmer ett femtiotal varierade recept där de grekiska råvarorna - grönsaker, kött, skaldjur och fisk utgör ramen: Laga enkel bönsoppa eller mustig lammgryta, baka goda bröd, grilla hummer, bläckfisk och souvlaki. Servera alltid med citron och en mängd tillbehör som ugnsgratinerad fårost eller Alexandras egen tzatziki och andra röror. En mängd smarriga efterrätter - från svalkande yoghurt med honung, nötter och kanel till ouzokaka eller en honungsdrypande baklava blir måltidens självklara final.
Bonnier Fakta 1 9789174240795 -
Nya hembränningsboken
Häftad bok. Exakt. 2, utökad uppl. 1984. 132 sidor.
Mycket gott skick. [+] ALLT om hembränning. Laglig kunskap men olagligt att utföra. Ritningar. Nyheter. Ingredienser. Utrustning. Apparatur. Jäsning och snabbjäsning. Destillation. Aktivt kol. 70 % bättre reningsmetod. Blandning och essenser. Lagar. Illustrationer. Häftad, läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197069427
- Titel
- Nya hembränningsboken
- Författare
- Norrman, Ola
- Förlag
- Malmö : Exakt
- Språk
- Svenska
Exakt 2, utökad 9789197069427 -
Till bords hos Monet
Inbunden bok. Bonniers. 1 uppl. 1990. 190 sidor.
Mycket gott skick. Laga maten Claude Monet (1840-1926) bjöd Cézanne, Renoir, Clamenceau och andra konstnärsvänner. Recept hämtade ur hans bevarade gäst- och hushållsböcker. Mat och dukningar fotograferade i Monets hem och trädgård. Förord Joël Robuchon. Fotoillustrerad. Inb läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134511229
- Titel
- Till bords hos Monet
- Författare
- Joyes, Claire - Robuchon, Joël - Naudin, Jean-Bernard - Ahlborg, Brita - Billaut, Nanou - Östergren, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Bonniers 1 9134511229 -
Brydlings fisk & skaldjur. Från sjö och hav,...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2012. 141 sidor.
Mycket gott skick. [+] Unika recept med råvaror (fisk och skaldjur) som finns i hav och sjö. Nyskapade rätter, överraskande smakkombinationer. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, halvklotband med laminat- / kartonnagepärm. 4:o. 288x221x20 mm. 870 g. Välvårdat och fint ex, in läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258412
- Titel
- Brydlings fisk & skaldjur : från sjö och hav, läckra rätter, tillbehör och såser
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 288 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vattnen omkring oss bjuder på en mångfald av läckra fiskar och skaldjur. Men mycket kunskap om hur man tillagar fisk har fallit i glömska, när det egentligen är så enkelt och blir så gott! Här finns inspirationen och recepten som hjälper dig att laga fantastiska middagar av havets skatter! Nya spännande rätter och uppskattade klassiker, vanliga och ovanliga fiskar och skaldjur, liksom råd om vilka arter man bör undvika och vilka som kan ätas med gott samvete – allt finns med.Systrarna Brydling bjuder som alltid på unika, spännande recept, som är lätta följa och som alla innehåller det lilla extra och som avspeglar deras djupa matlagningskunskaper och gedigna erfarenhet. Lär dig röka din egen fisk, rensa och filea och koka enligt konstens alla regler, göra egen fond och använda det som naturen bjuder som krydda och smaksättning. Det är hälsosam och njutbar mat med smaker du aldrig glömmer.Med den här boken vill systrarna Brydling inspirera fler att våga laga med våra läckra råvaror från vattnet, oavsett om man är fiskare, storbadare eller bara en vanlig konsument som aldrig fiskar själv men ändå är nyfiken på utbudet i butiken. Genom att välja rätt råvaror bidrar man till en hållbar måltid samt vidgar sina kunskaper om alla våra goda och nyttiga fiskar och skaldjur.Carina och Ulrika Brydling kommer från en familj med maten i fokus. Med rötter från södra Lappland och Gotland är de uppväxta i Bålsta och med det fått ta del av olika regionernas matarv med vilt, bär och fisk och kunskap om hur man fiskar, jagar, torkar, röker och syltar.
Bokförlaget Semic 1 9789155258412 -
Raw food med två detoxveckor
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2011. 126 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad, fotografier av Malte Danielsson. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, färgade första och sista uppslag. 8:o. 246x200x13 mm. 610 g. [Välvårdat och fint ex, inga anmärkningar. [2624] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436812
- Titel
- Raw food med två detoxveckor
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 246 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 611 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Quinoa, linser, alger, nötter, frön, grönsaker och frukt är långtifrån tråkigt när de tillagas på rätt sätt. I den här receptsamlingen finns 100 raw food-inspirerade smakrika vegetariska recept som dessutom är mycket näringsrika. Här trängs härliga frukosträtter med smoothies och soppor, varma och kalla huvudrätter plus ett helt kapitel med smarriga och nyttiga desserter och mellanmål. Receptbilderna sprakar av färg och lämnar ingen oberörd. Här föds sannerligen lusten att prova raw food!
Fresta smaklökarna med frö- och fikonbar, cashew- och blåbärssmoothie, citrontårta med granatäpple, mandelmuffins med blåbär och mango, fröbröd med morötter, rödbets- och chèvrepizza, detoxlasagne, blomkålstabouleh med halloumi och myntaguacamole, grönsaks- och fruktfyllda risblad och saffransquinoa med russin och granatäpple.
Vill du dessutom boosta kroppen med en tvåveckors detoxkur finns all information och de recept du behöver för en lyckosam reningskur.
ICA Bokförlag 1 9789153436812 -
Baka med Bandell
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 139 sidor.
Nyskick. NY FRÅN LAGER. Härlig mix av recept på allt sött du kan tänka dig. Plus tips på musik, filmer, konst, teater och böcker från författarens resor. Rikt illustrerad, fotografier. Inbunden, halvklotband, illustrerade första och sista uppslag. 4:o. 270x200x18 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785382
- Titel
- Baka med Bandell
- Författare
- Alisa Bandell
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 139 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 764 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alisa Bandell har älskat att baka och laga mat hemma i familjens kök ända sedan hon var liten. Nu har hon gjort en egen personlig och färgstark bakbok av sin hobby. Projektet startade som ett gymnasiearbete inför studentexamen och Alisa har gjort allting själv: skapat recepten, skrivit texterna, illustrerat, fotograferat och formgivit. Här delar hon med sig av ett femtiotal recept, alltifrån syrlig Key Lime Pie till krämig chokladfondant. Inspirationen till recepten har Alisa bland annat hämtat från resor och vistelser i olika länder med familjen. Förutom att experimentera i köket, är just resor och teater ett stort intresse. Mellan recepten tipsar hon även om musik, filmer, pjäser och böcker.
Massolit Förlag 1 9789187785382 -
Julgodis. För små och stora sockerbagare.
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2008. 95 sidor.
Nära nyskick. Recept på julgodis för stora och små sockerbagare. Oemotståndligt godis och konfekt i klassiskt och annorlunda tappning. Lockande godisbitar för den GI-frälste. Inbunden, tryckt laminatband, tryckta första och sista uppslag. Kvadratisk 8:o. 217x217x13 mm. läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155254179
- Titel
- Julgodis : för små och stora sockerbagare
- Författare
- Westman, Johanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 217 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 463 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att laga mat är roligt men det är ju nödvändigt. Att göra godis och konfekt är helt överflödigt, onyttigt, onödigt och fullkomligt underbart! Just därför måste man göra massor, tycker Johanna Westman.Här kan alla hitta sitt älsklingsgodis att äta själv, eller att ge bort. Fint inslaget godis blir jättefina och smarriga julklappar!Prova annorlunda knäck med apelsin eller choklad, barnsligt god kola som smakar citron, saffran eller lakrits. Smaka på trillingnöt, wienernougat, pistagepralin, mozartkulor och baci - italienska kyssar. Eller varför inte klassiska kyssar med pepparmynta. Och för den som tänker i GI-banor finns också flera lockande godisbitar, som chokladdoppad physalis eller frukt- och nötbollar.Med hjälp av alla dessa härliga julgodisrecept kan såväl stora som små sockerbagare ge julens gottebord "extra allt"! Hemgjort godis ligger i tiden. Hellre goda onyttigheter gjorda med kärlek än med konstgjorda tillsatser!Bokens alla fina bilder är tagna av fotografen Eva Ankarvall.
Bokförlaget Semic 1 9789155254179 -
Drinkar x 2: 1. Drinkar för alla festliga til...
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2006. 64 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Drinkar till alla årets högtider - jul, nyår, valentine, påsk, midsommar, halloween, för varma och kalla dagar, för två och för många, med tradition och nyare skapelser. Här finns drinkar för ALLA tillfällen. Samt drinkar med kaffe i. ISBN 9153426991 resp läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKICA Bokförlag 1 -
Middag med Taube
Inbunden bok. Max Ström. 1 uppl. 2017. 168 sidor.
Nära nyskick. PRESENTSKICK! Specialutgåva med CD-skiva (KOMPLETT) - Sven-Bertils nya album "Så länge skutan kan gå" med 14 låtar i plastficka å inre pärm. 50-tal recept med utgångspunkt från familjen Taubes egna mattrationer kryddade med nyskapta smakkombinationer. Plu läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264237
- Titel
- Middag med Taube
- Författare
- Taube, Sven-Bertil
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 287 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1062 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sven-Bertil Taube har tillsammans med sin son – kocken och krögaren Jesper Taube – skrivit en kokbok som handlar om samvarons viktigaste måltid: middagen. Här finns ett femtiotal recept, alla med utgångspunkt från tre generationer Taube – Evert, Sven-Bertil och Jesper.Jesper Taube, som är skolad av några av Sveriges främsta kockar, tolkar här recept som har sina rötter i Astris och Everts samlingar samt maträtter som Sven-Bertil stött på under sina många resor och jobb runt om i världen. Här finns även recept som ger en smak av skärgård och svensk sommar. I slutet av boken berättar Sven-Bertil om sitt liv, en slags självbiografi med maten som utgångspunkt. Här finns skildringar från barndomen i Stockholm, livet som sångartist och karriären som skådespelare. Atlantseglingar, äventyr i Medelhavet och kärleken till Stockholms skärgård. Allt rikt illustrerat med bilder ur familjens album. Välkommen till bords!Sven-Bertil Taube är en av Sveriges genom tiderna mest kända och framgångsrika artister. Han har i över sextio år varit verksam som skådespelare och sångare, tilldelats två guldbaggar för filmroller, två grammis samt en hedersgrammis för sin mångåriga insats som grammofonartist.Jesper Taube har under trettio år varit verksam som kock och krögare. Han är känd för att kombinera det klassiska svenska köket med nya och spännande inslag. Sedan många år bor han på Sjösala i Stockholms skärgård och är verksam ombord m/s Waxholm III och s/s Stockholm.
Max Ström 1 9789171264237 -
Toscana! Recept från Italiens hjärta.
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad. Inbunden, förlagsband med skyddsomslag, illustrerade första och sista uppslag. Stor 8:o. 253x206x8 mm. 940 g. Välvårdat och fint ex, inga anmärkningar. [2624] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847542
- Titel
- Toscana! : recept från Italiens hjärta
- Författare
- Maxine Clark
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 253 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 933 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En kokbok och en drömbok! Vi vill alla sitta på en uteservering utanför ett rustikt stenhus i Toscana, bli serverade en underbar måltid och se ut över de böljande kullarna i den varma kvällsbrisen...
Toscana! är en stor bok fylld med recept, miljö och inspiration från ett av världens bästa och mest njutningsfulla kök.
Här finns beskrivet i text och bild miljö och råvaror: oliver och olivolja, får och ost, bönätarnas trakt, bröd och salt, den vita boskapen från Val de Chiana, prosciutto och cinghiale (köttprodukter och ljuvlig korv), grönsaker på marknaderna, vinet från Toscana och Vino Santo.
Boken innehåller inspirerande, ljuvliga och lättlagade recept: Antipasti (för- och smårätter), Minestre (soppor), Pane e pasta (bröd och pasta, Secondi (huvudrätter; fisk, kött, fågel och vilt), Contorni (grönsaksrätter) och Dolci e Postpasti (sötsaker och efterrätter).
Bokens miljöer, mat och uppdukningar är fotograferade på plats i Toscana, mellan Florens, Sienna och Lucca.
Prisma 1 9789151847542 -
Meze. Smårätter från Grekland och Libanon.
Inbunden bok. Bonnier Impact. 1 uppl. 2006. 64 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Rikt illustrerad. Inbunden, förlagsband med skyddsomslag, illustrerade första och sista uppslag. 8:o. Välvårdat och fint ex, inga anmärkningar. [2624] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185605040
- Titel
- Meze : smårätter från Grekland och Libanon
- Författare
- Salaman, Rena
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En grekisk eller libanesisk meze är antingen en enkel rätt serverad som den är eller en del av en större måltid. Det kan vara en liten tallrik oliver eller fetaost med olivolja och oregano, men det kan också vara något mer mättande som kebab med lamm eller kyckling.Den grekiska matskribenten Rena Salaman älskar de här läckerheterna och berättar på ett personligt sätt hur man tillagar dem, från minsta tilltugg till en hel buffé.I kapitlet Dipsåser och sallader kan du hitta krämig hummus, avsvalkande tzatziki och tabbouleh. Pröva på härliga recept i Ost och småpajer, som spanakotyropitta (spenat- och ostpaj) eller sambusak (kryddiga köttpajer).En meze av Bönor och grönsaker är en fröjd, och en nyttig sådan. Bland favoriterna finns gigandes (stora vita bönor med vitlök och tomat), liksom vegetariska klassiker som falafel, dolmades (vindolmar) och imam bayildi (ugnsbakad aubergine med vitlök och tomat).Bland rätterna i Fisk och skaldjur märks färska musslor med saffran och citron, och grillade tonfiskspett, men vill du hellre ha Kött och fågel kan du pröva kycklingkebab eller keftedes (stekta köttbullar).
Bonnier Impact 1 9789185605040 -
Lotta Voltaires mat
Häftad bok. Byggförlaget. 1 uppl. 2002. 172 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad kokbok. Spiralband i pappkassett. 4:o. 272x 159 mm. 740 g. Välvårdat och fint ex, inga anmärkningar. [2624]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9179882366
- Titel
- Lotta Voltaires mat
- Författare
- Lotta Voltaire
- Förlag
- *Byggförlaget
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 172 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 159 x 272 mm
- Vikt
- 736 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En ny matbok av Lotta Voltaire helt i linje med den tidigare succén, spiralbunden och med plastpärmar och kassett. Omkring 200 recept av det enkla slag som blivit hennes kännemärke. Steg för steg beskriver hon hur man tillreder rätterna till Guido Hildebrands fotografier.
Fotografen och Lotta Voltaire har gjort gemensamma resor till Spanien och Marocko, och där hämtat inspiration till både mat och drycker som sedan fått tillagning här hemma à la Voltaire. För det mesta med frukt och grönsaker som främsta råvaror i olika spännande kombinationer med fisk, kyckling och lamm.
Byggförlaget 1 9179882366 -
Tinas recept för unga kockar - vi fixar käket...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. Ny uppl. 2015. 97 sidor.
Mycket gott skick. "Grundskola" för unga kockar. Den professionella guiden för att hitta rätt i köket, och hålla grytan kokande... Kokbok OCH kockbok. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. 8:o. 230x200x14 mm. 485 g. Välvårdat och fint ex, inga anm läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245233
- Titel
- Tinas recept för unga kockar - vi fixar käket!
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 97 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 231 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 485 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Impa på de vuxna med kökets moderätt nummer ett: pulled pork. Laga godaste pizzan eller hamburgaren tillsammans med kompisarna. Gör en supersmarrig nutellamousse eller en rocky road glasstårta till efterrätt. Med hjälp av Tinas kockskola kommer du snart att hacka lök och blanda dressing som om du aldrig har gjort annat, för att inte tala om hur alla tips och goda råd boken igenom kommer att hjälpa dig med matlagningen. Här känns Tinas närhet på varje rad – med en stor portion humor och ett gott skratt guidar hon dig rätt i köket. Och allt smakar förstås jättegott!!
Bonnier Fakta Ny 9789174245233 -
Sommarkokboken
Inbunden bok. Page One Publishing. 1 uppl. 1999. 109 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Lasse Berghagens kulinariska favoriter, recept hämtade från hela Sverige. Parade med Berghagens lyriska sångtexter och notstrofer (musiktryck). Signerad av Berghagen i trycket. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage med skyddsomsl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171250654
- Titel
- Sommarkokboken
- Författare
- Berghagen, Lars
- Förlag
- Stockholm : Page One Publishing
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Page One Publishing 1 9171250654 -
Jag vill ha choklad!
Häftad bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2006. 160 sidor.
Mycket gott skick. Flera nya varianter på gamla klassiker som sacherbakelse, chokladtiramisù m fl. PRÖVA! Du får säkert flera nya favoritrecept. Rikt illustrerad. Mjukband med klaffomslag, s k danskt band. 8:o. 285x180x15 mm. Välvårdat och fint ex, inga anmärkningar. [11211 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132333366
- Titel
- Jag vill ha choklad!
- Författare
- Trish Deseine
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 177 x 284 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 692 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9132333366 -
Från jord till Bord. Odlarglädje och matlust.
Inbunden bok. Gullers förlag. 1 uppl. 2007. 159 sidor.
Mycket gott skick. PRESENTSKICK! Kokbok med primörer och andra råvaror som växer i jorden. Massor av recept. Rikt illustrerad kokbok. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, färgade första och sista uppslag. 8:o. 235x200x15 mm. 750 g. Välvårdat och fint ex, inga anmä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188238597
- Titel
- Från jord till Bord : odlarglädje och matlust
- Författare
- Stina Algotson - Janne Hansson
- Förlag
- Gullers förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 235 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 100 recept med trädgårdens råvaror:
Basilikaslungad färskpotatis eller tomat- och paprikasoppa, rabarberkaka med mandel eller pannacotta med jordgubbssås.
Läckert, gott och vackert med råvaror från den egna trädgården! Odlarglädje och matlust - det ena ger det andra. Vi som påtar i våra trädgårdsland blir bara fler och fler, men vad ska man göra av allt man odlar?
Laga något gott förstås! Och är det inte just det som är den stora tjusningen med odlandet: att lägga fröet i marken, se det spira, växa, bära frukt - och sedan få duka bordet med sommarens primörer och höstens fullmogna skörd.
I "Från jord till bord" finner du inspirationen för odlandet. Du får möta människor som ägnar sig åt allt från kryddor på en fönsterbänk till frukt- eller potatisodlingen i full skala. Läs till exempel om Anne-Sofie som odlat i 22 år och fortfarande brinner för både vanliga och ovanliga grönsaker. Hon visar stolt upp sin kolonilott med röd mangold och skira sparrisplantor.
I "Från jord till bord" finns också tipsen och recepten på allt som du kan laga av skörden från trädgården. 100 recept, alla kryddade med den tillfredsställelse det ger att ha varit med hela vägen från jord till bord.
Gullers förlag 1 9789188238597 -
Sommar med systrarna von Sydow
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 1 uppl. 2012. 149 sidor.
Mycket gott skick. [+] Syndigt gott för vardag och fest. När matlagning är som allra roligast. Rikt illustrerad i färg. Inbunden (hårdband), halvlinneklotband med kartonnagepärmar. 4:o. 292x240x20 mm. 1040 g. Välvårdat och fint ex, tillskrift. [ii/21023, 5812-st] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153438175
- Titel
- Sommar med systrarna von Sydow
- Författare
- Ebba Kleberg von Sydow - Amy von Sydow Green
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 149 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 293 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1036 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Journalisten och författaren Ebba von Sydow bjuder tillsammans med storasyster Amy von Sydow, läkare och kompisgängets favoritkock, in till en färgsprakande, personlig och inspirerande bok fylld med lättlagade, snabba menyer för vardag och fest. Dröm dig bort, låt dig inspireras och bjud hem vännerna.
Följ med till deras sommarparadis Marstrand på västkusten där systrarna lagar syndigt god mat med sunda förtecken. Det är menyer ingen kan misslyckas med och som gästerna kommer att älska. Här får du också bästa tipsen för en lyckad fest - dessutom smarta knep för grillfesten, barnkalaset, dukningen, tjejlunchen, blommorna och sommarbuffén. Överskådligt och enkelt, allt samlat på ett ställe.
Liksom alla andra effektiva småbarnsmammor har de insett den stora lyxen i att snabbt få ihop en smart och smidig "helhetslösning" för varje festtillfälle. I den här boken vill de inspirera till mer kalas - med mindre stress. Då blir det roligare för både värd och gäster. Läs, laga och njut!
ICA Bokförlag 1 9789153438175 -
Muffins och smoothies
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 2:3 uppl. 2004. 52 sidor.
Mycket gott skick. Vitaminspäckade smoothies och muffins. Recept. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. Kvadratisk 8:o. 210x215x10 mm. 330 g. Välvårdat och fint ex, inga anmärkningar. [2403] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424212
- Titel
- Muffins och smoothies
- Författare
- Cheryl Lindblad
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 52 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 330 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här får du lära dig att baka fantastiska muffins. Dessa muffins kombinerar det goda med det nyttiga och bygger på den amerikanska functional food-filosofin: mat som påverkar hur vi mår - både fysiskt och psykiskt, och som består av frukt, grönsaker, spannmål, legymer och kryddor - alla naturliga ingredienser som innehåller vitaminer, mineraler, spårämnen och fibrer. Boken innehåller recept på bran muffins (fiberrika), sweet muffins (söta, bra för själen), extra everything muffins (mycket av allt) och food muffins (matiga). Dessutom recept på smoothies, som är nyttiga drycker gjorda på yoghurt, färska frukter eller bär. De är läskande att dricka som mellanmål. Mycket gott att kombinera med muffins. Ca 40 recept, ca 25 färgfoton.
ICA Bokförlag 2:3 9153424212 -
Klassiska drinkar
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2005. 80 sidor.
Mycket gott skick. Recept på välkända drinkar som serveras i barer världen över, men även några nykomponerade drinkar. Utrymme för att variera recepten så att de passar just din smak. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband. 8:o. 190x127x12 mm. 230 g. Välvårdat o läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132331657
- Titel
- Klassiska drinkar
- Författare
- David Biggs
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 127 x 190 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 226 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De flesta av drinkarna som presenteras här är riktiga klassiker som kan beställas i barer över hela världen, men här finns även en och annan spännande nyhet. Recepten är baserade på såväl rom, gin, vodka och whisky, som på vin och champagne. Lär dig blanda till dem själv och tänk på att drinkarna givetvis kan varieras så att de passar just din smak.
B Wahlströms 1 9132331657 -
Stora boken om sallader. Så lagar man fräscha...
Inbunden bok. Läsförlaget. 2011. 320 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Mer än 140 goda recept, frestande och lättlagade, och för ALLA tillfällen. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage med identiskt illustrerat skyddsomslag, färgade första och sista uppslag. 4:o. 275x230x26 mm. 1540 g. Välvårdat och läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445401423
- Titel
- Stora boken om sallader : så lagar man fräscha, läckra sallader
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 177 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1546 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora boken om sallader innehåller massor av frestande och lättlagade recept. Här finns sallader med kött, fågel, fisk och skaldjur, helt vegetariska alternativ och sallader som ger dig en extra energikick när du som bäst behöver det.
Sallader kan varieras i det oändliga och oavsett vad du är sugen på så finns det alltid ett recept som passar.
Med Stora boken om sallader i hyllan behöver du aldrig mer känna dig oinspirerad i köket !
Läsförlaget 9781445401423 -
Grilla med Allt om Mat
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 160 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK! De allra bästa och mest populära recepten på grillad mat som publicerats i tidningen Allt om Mat 2002-2006. Uppföljare till boken med samma namn utgiven 2002. Prisma, 2007. 159 s. Rikligt illustrerad i färg. Inbunden, förlagsband med skyddso läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848679
- Titel
- Grilla med Allt om Mat
- Författare
- Bennetoft, Catarina - Allt om mat
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1032 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Samla vännerna, tänd grillen och servera vinet, det är grilldags och tid för sommarens bästa sätt att umgås!
2002 kom Grilla med Allt om Mat ut för första gången. Boken blev från början mycket uppskattad och har sedan dess tryckts till flera gånger. Nu är det dags för uppföljaren. I denna har vi samlat de allra bästa och mest populära recepten på grillad mat, marinader, såser, röror och tillbehör som publicerats i tidningen Allt om Mat under åren 2002 till 2006.
Samtliga recept är provlagade i tidningens provkök, skrivna på Allt om Mat:s välkända och prisbelönta sätt, och illustrerade med fotografier tagna av några av Sveriges allra bästa matfotografer.
Grilla med Allt om Mat är en modern kokbok med vackra och informativa bilder. Här finns huvudrätterna, kött, fågel, fisk och grönt, presenterade i var sitt kapitel. Här finns marinaderna med tydliga hänvisningar till passande recept. Här finns alla nödvändiga röror och såser och här finns tillbehören. Här finns tips på hur du ska grilla, hög eller låg värme, med lock eller utan. Hur du ser på köttet, fisken, fågeln eller grönsakerna när det är klart. Och här finns också dryckestips, vilket vin som passar till maten och varför.
Över hundra recept presenteras här i ett generöst format, samma som Mera Fredagsgourmet och Stora Köksskolan till exempel, för inspiration och vägledning till många underbara middagar.
Boken är samanställd av Catarina Bennetoft, matkreatör och matskribent på Allt om Mat, och är precis vad den utger sig för att vara. En bok om hur, vad och varför man ska grilla.
Prisma 1 9789151848679 -
Drömgoda mjuka kakor och läckra tårtor
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 63 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK! De bästa kak- och bakrecepten ur Hemmets Journal. Given bok i köksbiblioteket. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage. 4:o. 255x189x8 mm. 350 g. Välvårdat och fint ex, inga anmärkningar, skick som ny. [2317] … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171303502
- Titel
- Drömgoda mjuka kakor och läckra tårtor
- Författare
- Hemmets Journal
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 189 x 255 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- DRÖMGODA
MJUKA KAKOR
OCH LÄCKRA TÅRTOR
av Hemmets Journal
Blåbärsmuffins, tårta med exotiska frukter eller svenska bär, mjuka kakor med smak av
choklad, nötter, frukt och mandel ...
I denna bakbok hittar du alla mjuka kakor och tårtor du kan önska dig, både när du vill imponera med något riktigt läckert på festen och när du bara är sugen på något snabbt och gott till eftermiddagskaffet.
Damm förlag 1 9171303502 -
Choklad, praliner och andra godsaker
Inbunden bok. Stevali. 1 uppl. 2015. 125 sidor.
Mycket gott skick. Massor av recept på praliner, godis, småkakor, mjuka kakor, desserter med choklad i. Samt praktiska tips om temperering, doppning, garnering och vilka verktyg man behöver för att lyckas som hemmabagare och hemmakonditor. (M. även förf. till: Glass; Hälsos läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185701346
- Titel
- Choklad, praliner och andra godsaker
- Författare
- Maraniq, Eliq
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 244 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken är fylld av recept på praliner, godis, småkakor, mjuka kakor och desserter som alla har choklad som grundingrediens.
De många recepten har som utgångspunkt att det ska vara enkelt att hemma i det egna köket göra succé med frestande och smakrika chokladbakverk.
Förutom avsnitt om chokladhistoria, chokladbönor och chokladtillverkning så innehåller boken praktiska tips om temperering, doppning och garnering samt vilka verktyg du behöver för att lyckas. Här finns också många handfasta råd - särskilt chokladpraliner kräver en hel del fix och trix.
Choklad & praliner och andra godsaker är en färgstark och inspirerande bak- och dessertbok som vänder sig till glada hemmabagare och hemmakonditorer.
Illustrerad med fotografier som inbjuder till choklad kalas.
Om författaren:
Eliq Maranik har skrivit ett flertal storsäljande mat- och dryckesböcker som fått priser både i Sverige och utomlands. Idag är böckerna översatta till fjorton språk och finns utgivna i tjugosex länder. Hennes motto är att en efterrätt ska vara en upplevelse för såväl öga som gom.
Stevali 1 9789185701346 -
Den underbara matresan. Boken om den nya sven...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 1996. 311 sidor.
Nära nyskick. Kulinarisk resa genom hela Sverige, från Glemmingebro i söder till Harrå i norr där råvaror, producenter och stjärnkockarna i Svenska Kocklandslaget mixar samman i en kreativ röra och trevliga reportage. Rikt illustrerad kokbok, fotografier av Lars Paulss läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9119436726
- Titel
- Den underbara matresan : boken om den nya svenska maten med 198 recept och reseberättelser från 15 gårdar
- Författare
- Lennart Hagerfors
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 311 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1572 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 1 9119436726
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
