Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Riket : boken om 1300-talet

Riket : boken om 1300-talet

Inbunden bok Bonnier Carlsen. 1 uppl. 2004. 125 sidor.

Nära nyskick. Pärmens utsida är lite nött genom normal hantering. Nyskick invändigt.

1300-talet var ett dramatiskt århundrade i Sveriges historia. Här får du veta mer om detta spännande århundrade.

Många idag fantiserar om hur det skulle vara att leva i en annan tidsålder. I SVT:s serie Riket har några fått chansen att leva som på 1300-talet, både som rik på en stor borg och som fattig i en liten bondstuga. Med den här boken som hjälp kan du själv prova på. Lär dig om hur folk tänkte och vad de pratade om. Sy dina egna Riket-kläder, laga medeltidsmat och duka till glatt gästabud för din familj och alla vänner.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9163842750
Titel
Riket : boken om 1300-talet
Författare
Gudrun Wessnert
Förlag
Bonnier Carlsen
Utgivningsår
2004
Omfång
125 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
197 x 280 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
634 g
Språk
Svenska
Baksidestext


RIKET heter SVT:s nya storsatsning i höst.
Det är ett strategiskt maktspel i historisk tid, ett realitydrama för hela familjen. Deltagarna i serien förflyttas tillbaka till en tidsepok som än så länge är hemlig. Genom dem får vi uppleva vardagen som fattig eller rik, i nöd som i lust, allt på den tidens villkor.
 Vi på Bonnier Carlsen är övertygade om att deras vedermödor och lyckostunder kommer att väcka publikens önskan att få veta mera om tiden allt utspelas i. Hur såg det ut i Sverige? Hur hade människorna det? Hur fungerade samhället? Vad hade man för djur och vem skvallrade man om? Vad vet man om kungarna och drottningarna? Vad trodde man på och vad drömde man om? Skulle vi klara oss om vi reste tillbaka i tiden och vore vi annorlunda som människor?
 Boken "Riket" är den oumbärliga guiden i tevesoffan, en allmänbildande, underhållande och lättläst bok för hela familjen om just det här århundradet. Den förser dig med fakta och rolig kuriosa, liksom konkreta tips på hur man syr sina egna tidstypiska kläder eller lagar maten som gällde då. 
 Boken "Riket" har skrivits av Gudrun Wessnert, populär ungdomsboksförfattare som 2002 vann Bonnier Carlsens skönlitterära manustävling för historiska böcker. Även andra experter bidrar inom sina specialområden. Boken är rikligt illustrerad med underbara foton i färg, från miljöerna i teveserien, blandat med teckningar av Måd Olsson-Wannefors och illustrationer från tiden ifråga. Ett måste för den som vill hänga med - och en räddning för föräldrar som var sjuka just på den lektionen i skolan ...