DRAKAMÖLLANS KÖK
Inbunden bok. Drakamöllan förlag. 2008. 264 sidor.
Nyskick.
–– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
"I boken bjuder vår dåvarande kökschef Eve Maltais och gårdshotellets ägare Ingalill Thorsell på sina bästa recept för vardag såväl som fest med fokus på vår och sommar. Man kan också läsa om gårdens historia, nutid och vardag."
"Drakamöllan är en kraftkälla för livsnjutare. Här är tystnaden vänlig och inbjudande. Vi brinner för att ge våra gäster en unik upplevelse. Våra gäster är aldrig fler än att alla får ett personligt mottagande. Det räcker med en övernattning för att de flesta skall känna sig som en del av Drakamöllans stora familj. Det gäller unga likaväl som gamla och svenska gäster likaväl som internationella gäster. Alla känner sig välkomna här på gården.
• Drakamöllan ligger inbäddad i ett storslaget hedlandskap som sedan urminnes tider har betats av hästar, kor och får. Skira bokskogskullar med sommargylling och näktergal. En mångfald av naturupplevelser som öppnar och skärper dina sinnen. Tillsammans formar gården och den omgivande naturen en enastående miljö präglad av skönhet och tidlöshet. Ett par kilometer bort finns havet och oändliga sandstränder. Här finner du en rofylld och avkopplande miljö – en oas att skämma bort sig i.
• Privata gäster är välkomna helger året runt och alla dagar under sommaren. Övriga året är veckorna reserverade för konferenser.
• En viktig del av den unika upplevelsen är att bara våra övernattande gäster är välkomna i vår matsal för att njuta av en spännande matupplevelse från Drakamöllans kök.
• Mat skall vara ärlig och genomtänkt. Smak, färg, doft – allt skall harmoniera. Mat skall väcka lust och ge glädje. Det är så vi vill att våra gäster skall uppleva vår mat. Vi har förmånen att finnas mitt i Sveriges främsta matregion med ett rikt utbud av fantastiska lokala råvaror året runt. Varje dag låter vi oss inspireras av det allra bästa som säsongen erbjuder på Drakamöllan."
Boken gavs ut på det egna förlaget Drakamöllan Förlag och många skakade på huvudet åt en sådan idé. Men redan efter ett par månader var den första upplagan slutsåld och senare samma år utsågs boken till Best Local Cookerybook in Sweden av World Gourmand Cookbook Awards.
• Ännu viktigare var att boken fick en helsidesrecension i danska Politikken. Det ledde till att boken översattes till danska av Klematis förlag med namnet Drakamöllans Kökken. En bok som haft stor framgång i Danmark.
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789163325311
- Titel
- Drakamöllans Kök
- Författare
- Ingalill Thorsell - Eve Maltais - Lars Strandberg - Ronnie Nilsson
- Förlag
- Drakamöllan förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 210 x 275 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1400 g
- Språk
- Svenska