Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bakut  : - bortom vete, mjölk och vanligt socker

Bakut : - bortom vete, mjölk och vanligt socker

Inbunden bok. Visto Förlag. 2014. 156 sidor.

Mycket gott skick. Mycket fint skick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187523144
Titel
Bakut : - bortom vete, mjölk och vanligt socker
Författare
Kerstin Ehrnlund - Susanne Jansson
Förlag
Visto Förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
156 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
174 x 235 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Bakut är en bok om att baka och laga mat utan vete, mjölk och vanligt socker. Men kanske framförallt en bok om att frigöra sig från mer eller mindre oreflekterade matarv - och tänka nytt. Historiskt har både vetet och mjölken bokstavligt talat varit en räddare i nöden. Men dessa livsmedel har fortfarande en särställning i vår matkultur trots att mycket pekar mot att den höga ensidiga konsumtionen inte är särskilt bra för oss. Bortom vete-, mjölk- och sockernormen finns en rikedom som den här boken vill lyfta fram. Bakut uppmuntrar också till att utmana den rådande normen av mer politiska skäl. Att stå emot de krafter vars högsta syfte är vinstmaximering, och istället låta egna värderingar kring småskalighet, variation och ekologi styra ens val, är en handling som kan påverka omvärlden underifrån. Boken innehåller närmare 100 recept på allt ifrån pannkakor och pizza till frallor, tortillas, kakor, chokladpudding och lussebullar. Bland ingredienserna finns rena råvaror såsom bovete, mandel och frön, vegetabiliska oljor, växtbaserade mjölkprodukter och naturlig sötma. Ungefär 50 recept är veganska och samtliga är fria från såväl gluten som laktos och mjölkprotein. Kerstin Ehrnlund lagar mat och bakar på Tobiasgården i Kungälv. Vid sidan om arbetet fördjupar hon sig i egna skrivprojekt. Susanne Jansson är frilansskribent och novis i köket. Kan hon så kan alla. Konstnären Ylva Olsson illustrerar, Sara Forsberg svarar för formgivningen.
Ytterligare författare: Ehrnlund, Kerstin
Ytterligare författare: Jansson, Susanne