-
Nu är det kul igen : från utmattning till arb...
Inbunden bok. Pug Förlag. 1 uppl. 2018. 207 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198362046
- Titel
- Nu är det kul igen : från utmattning till arbetsglädje
- Författare
- Adelsköld, Karin
- Förlag
- Pug Förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 207 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 130 x 203 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Humor mot utmattning, fungerar det? Och behöver vi verkligen skratta mer på våra arbetsplatser? Så in i bomben!
Det här är en självutlämnande guide för att må bättre genom mer humor på jobbet. Karin Adelsköld är hyllad komiker, författare, journalist och föreläsare som under flera år jobbat heltid med att humorcoacha svenska företag och myndigheter. Men hon har också själv erfarenhet av utmattning och har den hårda vägen fått lära sig att humor verkligen är något att ta på största allvar.Boken ger läsaren en nära inblick i Karins liv som utmattad och vägen tillbaka. Men den är också en konkret guide för att utifrån den senaste humorforskningen skapa en kul arbetsplats och mer arbetsglädje. Och oavsett du har "gått in i väggen" och vill ta dig tillbaka, kanske är i riskzonen för att hamna där eller helt enkelt "bara" är uttråkad på jobbet.Forskningsresultaten är tydliga: glada anställda presterar bättre, medarbetare som har kul känner minskad stress och kunder som får skratta köper mer. Dessutom och inte minst: humor är en riktigt effektiv metod för god arbetsmiljö och färre sjukskrivningar.
Pug Förlag 1 9789198362046 -
Näringslära för högskolan - från grundläggand...
Häftad bok. Liber. 6 uppl. 2013. 480 sidor.
Mycket gott skick. flexiband, 25*18 cm, illustrerad, rent och fräscht exemplar.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789147105205
- Titel
- Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition
- Författare
- Lillemor Abrahamsson - Agneta Andersson - Gerd Nilsson (red.)
- Förlag
- Liber
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 480 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Näringslära för högskolan - från grundläggande till avancerad nutrition är ett svenskt standardverk inom utbildningar på högskolenivå, sedan 30 år tillbaka.
Läs mer
Boken (upplaga 6) presenterar bland annat:
- Näringsämnen, digestion, metabolism och behov
- Bioaktiva ämnen i kosten och nutritionsgenomik
- Hälsopåståenden om ämnen i livsmedel
- Kostrelaterade sjukdomar i Sverige och internationellt
- Matvanor, kostundersökningar och nutritionsstatusbestämning
- Idrottsnutrition
- Kostsociologi och modedieter
- Uppdaterade näringsrekommendationer
Förutom faktainformation innehåller boken många idéer som kan användas inom undervisning och nutritionsarbete. Boken vänder sig till universitets- och högskolestudenter inom näringslära, kost och hälsa samt till yrkesverksamma inom hälsoområdet, t.ex. lärare, dietister, nutritionister, läkare och sjuksköterskor. Den fungerar också utmärkt som innehållsrik uppslagsbok.
De 20 författarna är erfarna universitetslärare, nutritionister, dietister och forskare.
Om författarna
Lillemor Abrahamsson, f.d. universitetslektor, fil. dr, Institutionen för kostvetenskap, (f.d. Institutionen för hushållsvetenskap), Uppsala universitet.
Agneta Andersson, universitetslektor, docent, med. dr, leg. dietist, Institutionen för kostvetenskap, Uppsala universitet.
Gerd Nilsson, f.d. universitetslektor, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap (f.d. Institutionen för hushållsvetenskap), Göteborgs universitet.
Liber 6 9789147105205 -
Mat är bästa medicinen - Naturens eget apotek...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2001. 370 sidor.
Nära nyskick. laminatband, 24*16 cm
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137118617
- Titel
- Mat är bästa medicinen
- Författare
- Carper, Jean
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 370 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 162 x 235 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 571 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Naturens eget apotek från A till Ö. Havrekli mot höga kolesterolvärden i blodet? Gul lök för hjärtat? Starka kryddor vid förkylning? Vin som bakteridödande medel? Ingefära mot åksjuka? Ja! Det här är bara några exempel på de spännande forskarrön som redovisas i boken. I den här unika översikten beskrivs vilka fantasiska sjukdomsförebyggande eller botande egenskaper som finns hos femtiofyra vardagliga födoämnen. Boken innehåller också ett tiotal "matnyttiga" recept, exempelvis kolesterolsänkande havreklimuffins och kryddstark hönssoppa för förkylda.
Bokförlaget Forum 9137118617 -
Botemedel oh Läkedom från Naturen - Din guide...
Häftad bok. de Swartes. 1998. 212 sidor.
Nära nyskick. 21*15 cm, illustrerad med några bilder.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKde Swartes -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 912735508X
- Titel
- Fri från infektioner
- Författare
- Åkesson, Åke
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 257 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här får vi bl a veta hur man förebygger olika infektioner och vilka varningssignaler man ska uppmärksamma. Korta och lättbegripliga symtombeskrivningar hjälper oss att snabbt och på ett tidigt stadium ringa in vilken infektion man kan ha drabbats av. Tips ges på hur man genom egenbehandling kan bota sig själv, när det är dags att söka läkare och hur man får ut det mesta möjliga av läkarbesöket.
Alla människor kommer någon gång i närkontakt med infektionssjukdomar. Lika mycket lidande som själva infektionen orsakar kan oron och alla praktiska problem i samband med den ge. Den som är aktiv och välinformerad har bättre förutsättningar att kurera sig själv än den som är omedveten.
Boken behandlar barns och vuxnas infektioner, kärlekens infektioner och infektioner under graviditeten. Återkommande symboler gör det lätt att konstatera t ex om den sjukdom man tror sig drabbad av smittar eller inte, om symptomen främst visar sig i huden m m.
Initierade råd och tips ges också inför utlandsresan – vilka infektioner som är vanligast i olika världsdelar och hur man hanterar dem, vilken mat som är säker att äta utomlands och vilken man bör undvika. I en översiktlig uppslagsdel kan man informera sig mer om aktuella sjukdomar.
Åke Åkesson är verksam som barn- och infektionsläkare sedan mer än 20 år. Han har varit verksamhetschef på Kalmar lasarett och på Östra sjukhuset i Göteborg. F n arbetar han som konsult med verksamhets- och ledarskapsutveckling i vården.
Natur & Kultur 1 912735508X
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn