Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dvärgschnauzer

Dvärgschnauzer

Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2006. 128 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789153426882
Titel
Dvärgschnauzer
Författare
Maria Landergård
Förlag
Ica Bokförlag
Utgivningsår
2006
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 247 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
512 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Schnauzern har några hundra år på nacken. På målningar av Albert Dürer och Rembrandt kan man se rastypen strävhårig pinscher redan på 1400-talet. I mitten av 1800-talet dyker ordet schnauzer (schnauz betyder mustasch) upp i litteraturen för första gången som synonym till strävhårig pinscher.

Dvärgschnauzern är en av våra populäraste hundar. Om man räknar ihop alla färgvarianter ligger den på en hedrande sjunde plats på tio-i-topp-listan. Uttrycket en stor hund i liten förpackning passar väl in på dvärgschnauzern. Den är lätt att ta med på resor, till vänner och bekanta eller till jobbet. På flyget följer den med som handbagage i separat hundväska. Det är tålig och motståndskraftig mot såväl sjukdomar som väder och vind. Den hänger gärna med på långa promenader, på skid- och skridskofärder, på golfbanan eller i segelbåten. Den är kraftfull och robust, men även lyhörd och följsam. Bäst passar den därför en något sånär sportig familj. Den jagar inte, vilket gör att den kan vara lös i skog och mark när så erbjuds. Det är en vaken hund med en utpräglad vaktinstinkt men skäller inte mer än situationen kräver.

Tänker du köpa en dvärgschnauzer eller är du redan ägare till en, så är det här boken för dig. Här kan du läsa om schnauzerns kynne och om rasen passar för dig, om allt praktiskt som vård och hantering, vardags-uppfostran, avel och sjukdomar, om trimning och pälsvård och även lite om grundläggande genetik. I utställningskapitlet får du veta vad som fordras för att ställa ut och hur hunden ska förberedas och vad som händer under själva utställningen.

Författaren Maria Landergård har fött upp schnauzer ända sedan 1960-talet och tagit hem en mängd fina utmärkelser med sina hundar. Boken är rikt illustrerad och huvudfotograf är Jan Härstedt.