Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
J R R Tolkien - Mannen som skapade Sagan om Ringen

J R R Tolkien - Mannen som skapade Sagan om Ringen

Inbunden bok Libris förlag. 2002. 129 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. En biografi om Tolkien som berättar mycket om tiden i Oxford. Om vänskapen med C. S. Lewis och arbetet på Merton College.
Hur sagan om ringen kom till och mycket mer. Illustrerad med foton.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9171954813
Titel
J R R Tolkien
Författare
Michael Coren
Förlag
Libris förlag
Utgivningsår
2002
Bandtyp
Inbunden
Vikt
400 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Varje år upptäcker miljoner nya läsare över hela världen Sagan om Ringen. En sagovärld öppnar sig som om den alltid funnits. Men från början fanns den bara i J R R Tolkiens fantasi.Vem var han egentligen, mannen som skapade en hel värld full av hober, alver och trollkarlar och berättade om den så levande att både du och jag tror att vi har varit där?

Följ med in i J R R Tolkiens värld med Michael Coren som vägvisare. Möt en liten pojke vars pappa nyss dött långt borta i Sydafrika. Möt en student som älskar konstiga ord och helst av allt läser lexikon. Möt en förälskad ung man som gärna väntar i flera år på den dansande flickan i skogsbrynet. Möt en professor som störtar genom Oxford på cykel mellan föreläsningar och långa kvällssamtal med bäste vännen, C S Lewis. Möt mannen som skapade en värld i sin fantasi -- och läs om den värld han själv levde i.

Sagan om Ringen har vid upprepade tillfällen valts till "världens bästa bok". I Michael Corens lättillgängliga biografi finns berättelsen om hur sagan kom till.