-
ÖRTAMAT
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 2004. 140 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis. – Lägg alla böckerna i kundkorgen så justerar jag fakturan efteråt.) ––
–– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
"Den här boken handlar mest om de kulinariska örter läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153424703
- Titel
- Örtamat
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 278 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
ICA Bokförlag 9789153424703 -
SOPPA MED TILLBEHÖR
Inbunden bok. Lind & Co. 2013. 99 sidor.
Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK! – Se fler bilder! –– Många av oss ser soppa som alltför tråkig och enkel mat, och skulle inte kunna tänka sig att servera en soppa på en finare middag. Det vill jag ändra på nu! Få maträtter är så lätt- och snabblagade som soppor. A läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174611977
- Titel
- Soppa med tillbehör
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 99 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Många av oss ser soppa som alltför tråkig och enkel mat, och skulle inte kunna tänka sig att servera en soppa på en finare middag. Det vill jag ändra på nu! Få maträtter är så lätt- och snabblagade som soppor. Att de dessutom oftast är både nyttiga och vänliga mot plånboken är ju ytterligare anledning till att börja laga soppa. Och tråkig mat? Nej då, en soppa kan vara både vacker och elegant. Hemligheten ligger i att förädla den och sedan servera den med ett spännande tillbehör. Ett bra recept och en rejäl stavmixer är det som behövs.
En soppa kan serveras på flera vis. En rejälare portion ger en god och mättande huvudrätt i sällskap med ett gott bröd och en god ost. En nättare portion serverad i ett vackert glas, en kopp eller mindre skål, med fina tillbehör som till exempel färska räkor eller ugnstorkad parmaskinka, blir lätt till en elegant och uppskattad förrätt.
Här i min bok, Soppa med tillbehör, finns ett 40-tal recept till goda soppor för alla tillfällen och årstider allt från den enkla tomatsoppan till den exklusivare jordärtskockssoppan, den efterlängtade nässelsoppan och den matiga köttsoppan.
Till samtliga soppor föreslår jag också ett lockande tillbehör. Vad sägs till exempel om ugnsrostade tomater, riven mozzarella, halstrade pilgrimsmusslor, pocherat ägg, rostad vitlök, knaperstekt bacon eller ett rustikt och saftigt hembakat bröd?
Goda råd bjuder jag också på liksom en romantisk tråd med vackra ting som hör soppa till. Så, jag är alldeles säker på att ni från och med nu kommer att älska att laga och servera er soppa!
MONIKA AHLBERG startade på 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Med praktverket Monikas vardagsmat, som utkom hösten 2012, vann hon SM i kategorin Vardagsmåltider med Måltidsakademiens motivering: "En vackert iscensatt och redigt receptsatt handledning i att höja nivån på sin vardagsmat. Med några enkla handgrepp - och en nypa kärlek - blir allt definitivt godare." Monika syns och hörs regelbundet i media och håller föredrag och kurser. Hon har även vunnit utmärkelser från Gourmand World Cookbook Awards.
Lind & Co 9789174611977 -
MONIKAS BÄSTA MENYER – FÖR VÅREN
Inbunden bok. –– FÖRLAGSNY! –– Prisma. 2007. 160 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis!) ––
–– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
Monikas bästa menyer för hösten blev en succé – nu kommer uppföljaren!
• Monika Ahlberg är lika med matglädje och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151848372
- Titel
- Monikas bästa menyer - för våren
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1004 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Monikas bästa menyer för hösten blev en succé – nu kommer uppföljaren!
Monika Ahlberg är lika med matglädje och spännande recept i inspirerande form. I hennes nya bok har hon samlat sina bästa menyer av vårens mat. Lättlagade recept för både fest och vardag!
Ingen kan förmedla hur roligt det är att laga till och bjuda på middag som Monika Ahlberg. I den här boken finns Monikas allra bästa menyer för våren samlade, hela tiden med enkelheten som ledstjärna.
”Våren är en tid som lockar till sköna stunder i mitt kök med späda blad och fina primörer. Många festligheter infaller som finns all anledning att fira med god och härlig mat. Örtfyllt lamm, sillar och min påskpassion förgyller påsken, lite tips för de överblivna äggen kommer också. Till Valborg serverar jag en vårlik Rydberg och glass med guldsås. Jag önskar mig nässlor, marulksmedaljonger och rosor på Mors dag och efter det är jag redo för romantisk middag full av kärlek som passar för pingstbröllopet!”
Monikas bästa menyer volym två med inspirerande vårmat är andra delen i en serie med menyer och recept året runt. I volym ett bjöd Monika på recept med höstens råvaror.
Monika Ahlberg har givit ut en lång rad framgångsrika kokböcker, till exempel den klassiska Rosendals trädgårdscafé, Picknick för alla tillfällen och senast Monikas bästa menyer.
Ann Lindberg fotograferar bland annat mat och inredning. Hon har tagit fotografierna till böckerna Matbröd och Grönt te.
Pontus Frankenstein är Art Director. Han har formgivit den uppmärksammade Pontus by the Book.
–– FÖRLAGSNY! –– Prisma 9789151848372 -
MONIKAS VARDAGSMAT – Grundkokbok för alla
Inbunden bok. Lind & Co. 2012. 319 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK på inlagan, oläst! – (Obet. små yt- och kantmärken på pärmarna.) – Stort format, ca 24x31x3 cm! – Se fler bilder! ––
Monikas vardagsmat innehåller över 200 recept och mängder av praktiska tips som underlättar i vardagsköket.
• läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174611038
- Titel
- Monikas vardagsmat
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 319 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 240 x 308 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1770 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Monika Ahlberg beskriver sin nya bok Monikas vardagsmat som en blandning mellan Vogue och Hennes & Mauritz. Hon förklarar det så här:
"Vi har alla gjort ruskigt snygga fynd på H&M, med plagg som vi sedan upptäckt skulle platsa i Vogue. Och detta oftast helt utan ansträngning eller större hål i plånboken. Jag vägrar att se vardagsmaten som tråkig, trist och tidskrävande. För mig är den snarare rolig, vacker och snabb. Jag vill att maten ska smaka lördag fastän det är måndag och att den ska kunna lagas helt utan större ansträngning."
Monikas vardagsmat innehåller över 200 recept och mängder av praktiska tips som underlättar i vardagsköket. Nästan ingen av rätterna tar mer än en halvtimme att göra, med några få undantag som helstekt kyckling, lammstek och rostbiff som behöver sin timme i ugnen. Och som man sedan också kan skapa fantastiska restmiddagar av.
I boken ryms allt från den klassiska falukorven och de välbekanta köttbullarna till de lenaste fiskfärsbollarna. Här finns också spännande fågelrätter, nya förslag till pastamåltider och mycket, mycket mer. Gemensamt för alla rätter är att de på Monikas eget vis är lätt- och snabblagade samtidigt som de blir till en fröjd för både öga och gom.
Ta med Monikas praktiska och festliga kokbok hem så blir det lätt lördag hela veckan!
MONIKA AHLBERG startade i början 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Monikas vardagsmat är hennes sextonde kokbok och ett nytt, efterlängtat praktverk i genren. Förutom att Monika syns och hörs regelbundet i media, håller hon föredrag och kurser, är ambassadör för Sveriges mathantverkare, anlitas i matjuryer, skapar recept för hemkörda matkassar och driver en blogg med över 500 000 besökare i månaden. Monika har dessutom vunnit utmärkelser från både Måltidsakademien och Gourmand World Cookbook Awards.
Lind & Co 9789174611038 -
BERGS KONDITORI PÅ MARSTRAND
Inbunden bok. Prisma. 2004. 136 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK – (Obet. ytmärken på pärmarna.) – Se fler bilder! ––
På Bergs Konditori samlas seglare, turister och marstrandsbor för att avnjuta "berlinare", mazariner, kejsarkronor och andra delikata bakverk. Så har man gjort i snart hund läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151842585
- Titel
- Bergs konditori på Marstrand
- Författare
- Monika Ahlberg - Michael Stensjö
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 240 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 703 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På Bergs Konditori samlas seglare, turister och marstrandsbor för att avnjuta "berlinare", mazariner, kejsarkronor och andra delikata bakverk. Så har man gjort i snart hundra år. Boken ger recept på ca 30 goda bröd och ett 50-tal lockande kakor, bullar och pajer, men den handlar också om människorna: kungligheter, högadel, diktare och målare som slagit sig lösa, dansat, älskat och hämtat inspiration mellan klippor och hav.
Prisma 9789151842585 -
PICKNICK för alla tillfällen
Inbunden bok. Prisma. 2005. 192 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Se fler bilder! ––
Maten smakar alltid godare under bar himmel", säger Monika Ahlberg. Här har hon dukat upp sina mest personliga picknickar – inspirerande måltider för alla tillfällen! Naturligtvis finns här utflyktsma läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151844732
- Titel
- Picknick : för alla tillfällen
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 240 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 982 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten smakar alltid godare under bar himmel", säger Monika Ahlberg. Här har hon dukat upp sina mest personliga picknickar inspirerande måltider för alla tillfällen!
Naturligtvis finns här utflyktsmat för filten i gröngräset en solig sommardag men också för många andra utflykter. Vi bjuds på frukost en vacker höstmorgon, picknick i skymningen, italiensk mat på en trappa mitt i stan, en picknick för två i en båt och en lyxig måltid på en parkeringsplats, för att nämna några.
Med god planering och enkla förberedelser blir varje måltid till en fest. Monika beskriver hur hon gjorde varje picknick och ger goda råd om allt från vackra dukningar till det mest praktiska sättet att frakta maten.
Picknickförslag, recept, råd och tips... Det här är en bok för alla som vill njuta av vidunderligt goda måltider utomhus. För som Monika skriver: det finns egentligen alltid en anledning att ordna en picknick!
Monika Ahlberg har skrivit en lång rad legendariska kokböcker, bland annat klassikern Rosendals trädgårdscafé. Nikko Amandonico bor och arbetar i Parma i Italien. Han har formgivit flera av Monikas böcker, till exempel Min mat (2003). Wolfgang Kleinschmidt arbetar med reklam och böcker och han är en av våra mest anlitade matfotografer.
Prisma 9789151844732 -
KAKOR – SMÅ OCH MJUKA
Inbunden bok. Lind & Co. 2014. 127 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! –– Min farfar var bagare, en riktig bagare! Hemma hos honom serverades det aldrig annat än 7 sorters kakor till kaffet. Ibland var det bara småkakor, ibland var det blandat - småkakor och mjuka kak läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174612578
- Titel
- Kakor : små och mjuka
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Min farfar var bagare, en riktig bagare! Hemma hos honom serverades det aldrig annat än 7 sorters kakor till kaffet. Ibland var det bara småkakor, ibland var det blandat - småkakor och mjuka kakor. Men de var alltid 7 till antalet. Farfar sade nämligen att det behövdes 7 stycken för att bli ett riktigt kakfat. Detta inte minst för att midsommarblommorna liksom Snövits dvärgar är 7, och ja, han nämnde till och med dödssynderna!
Själv tycker jag inte att det måste vara 7 stycken. Det kan gott och väl vara flera eller färre. En sak är i alla fall säker: det finns en kaka för oss alla!
Kakor - små och mjuka innehåller ett 40-tal recept på kakor för alla smaker. Lättbakade för nybörjaren och mer avancerade för den erfarna. Liten och knaprig eller spröd, större, mjuk och saftig!
Ett par älskade klassiker finns med såsom schackrutor och sockerkaka, om än lite omgjorda och här på mitt sätt naturligtvis. Nya, modernare och kanske mer spännande kakor som till exempel liten socker- och mandeldoppad chokladkaka samt pepparkaksrulltårta med lingonsmörkräm får också plats.
Allmänna tips för att lyckas med baket och roliga idéer till läckra glasyrer och oemotståndliga fyllningar har egna kapitel. Och för den som vill baka gluten- och äggfritt finns också förslag. Ja, jag är alldeles säker på att ni här får ihop ert kakfat!
Så lycka till med baket! Att baka är härligt för sinnet och en god kaka då och då gör alla glada!
/Monika Ahlberg
MONIKA AHLBERG startade på 1990-talet den stora kokbokstrenden i Sverige med Rosendals trädgårdscafé och är sedan dess en av Sveriges stora matprofiler. Med praktverket Monikas vardagsmat (Lind & Co, 2012) vann hon SM i kategorin Vardagsmåltider. Monika syns och hörs regelbundet i media och håller föredrag och kurser. Hon har även vunnit utmärkelser från Gourmand World Cookbook Awards. Kakor - små och mjuka är andra boken i en serie av mindre och lättanvända böcker efter den väl mottagna Soppa med tillbehör (Lind & Co, 2013).
Lind & Co 9789174612578 -
MONIKAS MENYER – För alla årstider
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Norstedts. 2013. 384 sidor.
Nyskick. – HELT FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– En stor, inspirerande receptskatt med över 60 menyförslag för hela året och över 200 recept.
Det skall vara lätt och lustfyllt att laga mat, lyder Monikas motto. Här får du en närmast outsinlig källa till idéer läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113051031
- Titel
- Monikas menyer - för alla årstider
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 285 mm Ryggbredd 42 mm
- Vikt
- 1825 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Monika Ahlbergs bästa menyer för våren, sommaren, hösten och vintern utkom i fyra volymer under åren 2006-2008. En stor, inspirerande receptskatt som vi nu slår ihop till en oumbärlig volym med över 60 menyförslag för hela året och över 200 recept.
Det skall vara lätt och lustfyllt att laga mat, lyder Monikas motto. Här får du en närmast outsinlig källa till idéer för luncher och middagar samt små och större fester, allt baserat på säsongernas bästa råvaror. På köpet får du mängder av tips för köket, till exempel hur du kan variera tillagningen av våra vanligaste ingredienser.
– FÖRLAGSNY! – Norstedts 9789113051031 -
MONIKAS bästa MENYER
ABSOLUT NYSKICK, se fler bilder! --- Förlag: Prisma, 2006.
Omfång: 157 sidor.
Illustrerad: Ja.
Bandtyp: Inbunden.
Mått: 217 x 290 mm. --- Monika Ahlberg var med att starta den stora kokbokstrenden med den banbrytande Rosendals Trädgådscafé. Sedan de läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847191
- Titel
- Monikas bästa menyer
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1026 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Monika Ahlberg var med att starta den stora kokbokstrenden med den banbrytande Rosendals Trädgådscafé. Sedan dess har hon givit ut ett stort antal framgångsrika titlar.
Nu är hon tillbaka med en ny bok där hon samlat sina bästa menyer. Lättlagade och härliga recept för både fest och vardag!
"Jag tycker att det ska vara lätt att laga god mat både till vardags och till fest! Varför inte en trerätters på en tisdag? Eller en vacker och festlig meny på lördagskvällen som imponerar på gästerna utan att det har tagit för mycket tid och kraft i anspråk? Laga temamenyer för barnen, höstens högtider eller andra tillfällen då man liksom bara längtar efter att få laga något särskilt.
I den här boken har jag använt höstens råvaror som inspiration. Vem kan motstå rostade rotfrukter till söndagssteken, spetskål och rödvinssky till torsken, en vild och vacker måltid med renfilé, svamp och saltbakade kastanjer eller en pekannötspaj på Halloween?
Dessutom ger jag tips på hur man kan tillaga en råvara på fyra olika sätt. Här samlas förslag på tillredningsmöjligheter för exempelvis morötter, en ostbit eller paket djupfryst fisk och på olika pizzapålägg och fyllningar för bakad potatis. Det är bara att välja! Bon appétit!"
9789151847191
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn