Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Cornelis : Scener ur en äventyrares liv

Cornelis : Scener ur en äventyrares liv

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2003. 499 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Pappersband. Ytligt slitage genom normal hantering på skyddsomslaget. Inlaga ua. Illustrerad med svart-vita fotografier. Oscar Hedlunds berättelse om Cornelis tar tag i deras bekantskap som började på sextiotalet när visvågen kom. Men det räckte inte för att ge berättelsen rättvisa, det behövdes också minnesbilder av dem som verkligen levde nära honom: familjen, musikanterna, "polare" av alla de slag. Deras vittnesbörd ger en rörande och roande men ibland också grym bild av Cornelis Vreeswijk. En levande bild, kort sagt.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9134518096
Titel
Cornelis
Författare
Oscar Hedlund
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2000
Omfång
499 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
163 x 235 mm Ryggbredd 40 mm
Vikt
1071 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Cornelis Vreeswijk var som sina visor - frodig, fräck, vemodig, sinnlig, iakttagande, deltagande. Varhelst han drog fram genom sitt korta men händelserika liv råkade han in i äventyrligheter. Han var en Cyrano, en fjärde musketör men också en Don Quijote, riddaren av den sorgliga skepnaden. Han fäktade tappert mot fiender och fogdar, verkliga som inbillade, och alltid tog han de svagas och utstöttas parti i ett samhälle som alltmer hårdnade. Hans poesi spränger sig genom asfalten. Cornelis blev en stor vispoet, en Bellmans och Evert Taubes like. Oscar Hedlund berättar historien om Cornelis och hans fantastiska liv. Det är en framgångssaga utan like men med många dramatiska inslag. Åren som gått sedan hans bortgång har gett nya perspektiv. Cornelis var en långt mer sammansatt och nyanserad människa än vad skandalskriverierna om honom gjorde honom till. De som kände honom, hans familj liksom vänner och medmusikanter, bidrar till att nu ge en verkligare bild av Cornelis Vreeswijk.