Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
DAGFJÄRILAR I SYDÖSTRA SVERIGE – En guide till Blekinge, Småland och Öland

DAGFJÄRILAR I SYDÖSTRA SVERIGE – En guide till Blekinge, Småland och Öland

av

Häftad bok. – FÖRLAGSNY! – SOF Förlag. 2011. 192 sidor.

Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! –– Dagfjärilar i sydöstra Sverige är en mycket uttömmande guide till fjärilarna i landets allra mest fjärilsrika del, d.v.s. landskapen Öland, Blekinge och Småland. • Samtliga dagfjärilar som påträffats i denna landsdel presenteras med text och fotografier samt med kartor över förekomsten och även cirkeldiagram som visar när på året varje art förekommer i sina olika former, dvs som ägg, larv, puppa och fullbildad fjäril. • Boken inleds dessutom med en initierad och lättläst beskrivning av fjärilarnas ekologi samt med många tips om hur man bäst skådar och fotograferar fjärilar. Den här boken hjälper både nybörjaren och den mer kunniga att lära känna de fjärilar som finns i sydöstra Sveriges landskap: Blekinge, Småland och Öland. I boken finns utförliga beskrivningar av alla de dagfjärilsarter som man hittills funnit i området. Även en rad dagflygande nattfjärilar är beskrivna, bland annat samtliga arter bastardsvärmare, metallvingesvärmare och dagsvärmare. • Bilder av fjärilarnas ovansida och undersida tillsammans med diagram som visar arternas utbredning och flygtider gör det lätt att känna igen dem och ta del av deras levnadssätt. Samtliga fjärilsbilder föreställer levande djur i sin naturliga livsmiljö. • Förutom artbeskrivningarna ger också boken exempel på platser där man kan skåda fjärilar liksom inspirerande läsning om fjärilarnas liv, hur man känner igen och föder upp larver, hur man skådar och fotograferar fjärilar samt hur man arbetar med att skydda dem. Även dessa delar är rikt illustrerade med vackra fotografier, som visar hur fjärilarna lever och beter sig. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

DAGFJÄRILAR I SYDÖSTRA SVERIGE – En guide till Blekinge, Småland och Öland DAGFJÄRILAR I SYDÖSTRA SVERIGE – En guide till Blekinge, Småland och Öland DAGFJÄRILAR I SYDÖSTRA SVERIGE – En guide till Blekinge, Småland och Öland DAGFJÄRILAR I SYDÖSTRA SVERIGE – En guide till Blekinge, Småland och Öland DAGFJÄRILAR I SYDÖSTRA SVERIGE – En guide till Blekinge, Småland och Öland

Förlagsfakta

ISBN
9789188124463
Titel
Dagfjärilar i sydöstra Sverige : en guide till Blekinge, Småland och Öland
Författare
Per-Olof Wickman - Fredrik Bjerding - Anders Brattström - Hans Karlsson - Mats Lindborg
Förlag
SOF Förlag
Utgivningsdatum
20110525
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
130 x 200 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
395 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Undertitel: En guide till Blekinge, Småland och Öland. Dagfjärilar i sydöstra Sverige är en mycket uttömmande guide till fjärilarna i landets allra mest fjärilsrika del, d.v.s. landskapen Öland, Blekinge och Småland. Samtliga dagfjärilar som påträffats i denna landsdel presenteras med text och fotografier samt med kartor över förekomsten och även cirkeldiagram som visar när på året varje art förekommer i sina olika former, dvs som ägg, larv, puppa och fullbildad fjäril. Boken inleds dessutom med en initierad och lättläst beskrivning av fjärilarnas ekologi samt med många tips om hur man bäst skådar och fotograferar fjärilar. Den här boken hjälper både nybörjaren och den mer kunniga att lära känna de fjärilar som finns i sydöstra Sveriges landskap: Blekinge, Småland och Öland. I boken finns utförliga beskrivningar av alla de dagfjärilsarter som man hittills funnit i området. Även en rad dagflygande nattfjärilar är beskrivna, bland annat samtliga arter bastardsvärmare, metallvingesvärmare och dagsvärmare. Bilder av fjärilarnas ovansida och undersida tillsammans med diagram som visar arternas utbredning och flygtider gör det lätt att känna igen dem och ta del av deras levnadssätt. Samtliga fjärilsbilder föreställer levande djur i sin naturliga livsmiljö. Förutom artbeskrivningarna ger också boken exempel på platser där man kan skåda fjärilar liksom inspirerande läsning om fjärilarnas liv, hur man känner igen och föder upp larver, hur man skådar och fotograferar fjärilar samt hur man arbetar med att skydda dem. Även dessa delar är rikt illustrerade med vackra fotografier, som visar hur fjärilarna lever och beter sig.