Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Det dukade bordet

Det dukade bordet

Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 127 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Band och inlaga i mycket fint skick, skyddsomslaget med lättare hanteringsspår och med lagning baktill

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789137131719
Titel
Det dukade bordet
Författare
Ribbing, Magdalena
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2008
Omfång
127 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
219 x 247 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
708 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ett vackert dukat bord är en källa till glädje för både värdfolk och gäster. Runt det möts vi för umgänge i kärlek, vänskap, fred, högtidsfirande och affärer.Allt umgängesliv rör sig kring någon form av ätande och drickande vi äter och dricker för att överleva, och vi överlever bättre om vi är nöjda, glada. Den gemensamma måltiden är det tydligaste uttrycket för vår kultur och civilisation.Människor har ätit och druckit tillsammans i vapenlös och fredlig gemenskap sedan urminnes tider. Och lika länge har ätandet omgivits av ritualer. Säkert var det första givna bordsskicket att inte ta mer av maten än vad övriga kunde tillåta ett sätt att förhålla sig till gemenskapen enligt förväntningarna från övriga. Vägen fram till dagens kulinariska och estetiska måltider är alltså mångtusenårig.I Det dukade bordet berättar Magdalena Ribbing om matbordets och dukandets historia, kultur och traditioner, om bakgrunden till vår tids bordsskick, vad nutidens värdfolk och gäster kan ha glädje av att veta och vad som behöver finnas med på bordet. Naturligtvis ingår även avsnitt om modern dukning alltifrån kafferep och middag för två till bufféer, bröllop och högtidsfester.Alla som har den stora förmånen att kunna äta sig mätta vet att god mat är konst. Och om maten är konst är dukningen och bordsskicket måltidens konsthantverk.