Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
DEN SVENSKA KORVRESAN – Berättelser om ett mathantverk som förenar
DEN SVENSKA KORVRESAN – Berättelser om ett mathantverk som förenar DEN SVENSKA KORVRESAN – Berättelser om ett mathantverk som förenar DEN SVENSKA KORVRESAN – Berättelser om ett mathantverk som förenar DEN SVENSKA KORVRESAN – Berättelser om ett mathantverk som förenar DEN SVENSKA KORVRESAN – Berättelser om ett mathantverk som förenar DEN SVENSKA KORVRESAN – Berättelser om ett mathantverk som förenar

DEN SVENSKA KORVRESAN – Berättelser om ett mathantverk som förenar

Inbunden bok. Norstedts. 2020. 200 sidor.

Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Obet. ytmärken på pärmarna. – Se fler bilder! ––

Korv är mat med uråldriga anor. Den har överlevt alla trender och blivit tradition, kultur, mångfald, social samvaro och njutning. Dessutom har den rört sig från fattigmanskost via snabbmat i kiosken till gourmetkorv på finkrogen.
• Korvälskaren och debattören Jan Scherman har också gjort en resa. Han har farit genom hela landet, från norr till söder, för att hitta historierna och människorna bakom våra bästa korvar. Här skildras de ur en mängd perspektiv; produkter, platser och personer som säger något om vårt land och vår tid. Det blir till en berättelse om det Sverige som sällan får höras.
• Författaren, som också fotograferat, besöker bland annat Jokkmokk, där korven utlöste bitter strid, de kungliga hovleverantörerna i Löttorp, och Gustafs i Dalarna där det som började som uttjänta arbetshästar slutade med en delikatess. Han gör stopp vid klassiska kiosker, innekrogar och moderna fabriker och träffar mathantverkare som kämpar mot utanförskap och sjuder av kraft.
• Dessutom bjuder denna korvbok på allsköns fakta och riktigt bra korvrecept.

"Kommer att nå klassikerstatus! – Här finns allt ifrån själva hantverket till den samlade urkraften som finns ute i bygden som bevisar att hela Sverige lever, inte på grund av en driven politik utan av enskilda individers drivkraft att utveckla sig själva, korven som produkt men också att vara en del av samhället.
• Riksdag och regeringsledamöter, här ser ni exempel på hur det arbetas utanför tullarna. Hoppas att Stefan Löfven köper in boken till alla riksdagsledamöter, tvingar alla till att läsa, håller skriftliga prov där man från boken får ge exempel på hur framgångsrik regionalpolitik och integration kan genomföras.
• Så mycket god korv som visas och recept att planka av, allt för att ordna en bra 'korvskiva'."

"En riktigt bra korvbok! – Det här är en underbar korvbok som handlar om så mycket mer än bara korv. Fantastiska korvhantverkare, underbara platser från hela Sverige. Det är en bok om vårt land, dess människor och så alla korvarna - från grynkorv till kabanoss och varmkorven däremellan. Härliga foton och recept som alla klarar av att laga. Jag rekommenderar den varmt."

–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113103341
Titel
Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar
Författare
Scherman, Jan
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2020
Omfång
200 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 248 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
748 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En korvbok med extra allt!

Korv är mat med uråldriga anor. Den har överlevt alla trender och blivit tradition, kultur, mångfald, social samvaro och njutning. Dessutom har den rört sig från fattigmanskost via snabbmat i kiosken till gourmetkorv på finkrogen.

Korvälskaren och debattören Jan Scherman har också gjort en resa. Han har farit genom hela landet, från norr till söder, för att hitta historierna och människorna bakom våra bästa korvar. Här skildras de ur en mängd perspektiv; produkter, platser och personer som säger något om vårt land och vår tid. Det blir till en berättelse om det Sverige som sällan får höras.

Författaren, som också fotograferat, besöker bland annat Jokkmokk, där korven utlöste bitter strid, de kungliga hovleverantörerna i Löttorp, och Gustafs i Dalarna där det som började som uttjänta arbetshästar slutade med en delikatess. Han gör stopp vid klassiska kiosker, innekrogar och moderna fabriker och träffar mathantverkare som kämpar mot utanförskap och sjuder av kraft.

Dessutom bjuder denna korvbok på allsköns fakta och riktigt bra korvrecept.